Re: na SD bebama lijepe dudice na usta!!
Citiraj:
lucky day prvotno napisa
luka je nakonporoda imao zuticu i tih pardana ga nisam smjela dojiti... nekako sam se izborila da se izdajam (samo par puta dnevno!)... nismo ih smjele puno ni gledati, no jednomprilikom su nas pustili da ih pogledamokroz staklo i imale smo sto vidjeti... bas mom luki i curici zene koja se sa mnom izdajala te jos nekim bebama su zalijepili dudice na usta!!
znaci,osim sto su svima rucice bile zavezane da si ne strgaju infuziju, preko okica nalijepljenje vatice zbog suncanja, jos su (vjerojatno onim bebicama oje su vise plakale) NALIJEPILI DUDICE NA USTA (onim bijelim flasterima koji se koriste bolnicama)!!
zanima me, s obzirom na innocenti kod ali i na opcenito ljudski odnos prema pacijentima da li takvo nesto moze uopce biti legalno? tko takvo postupanje prema bebicama smije odobriti?
zna li netko od vas za takvu praksu u rodilistima u hrv?
Moje najsvježije iskustvo - Kaleb je zbog žutice bio na fototerapiji 4 dana (sveukupno smo proveli 9 dana u bolnici) i izborila sam se da ga dojim (nominalno svaka 3 sata, u praksi sam dojila na zahtjev), držala sam ga na rukama, čak je i tata došao jedan dan. To nikako nije praksa, ali ako si dovoljno naporan...
Ostale bebe nisu bile dojene, mame su se izdajale, ali nisam vidjela niti jednu s naljepljenom dudom (a stvarno sam stalno visila tamo) ili dudom uopće. Pored beba stoje čajeki, no ako to zabranite (ja sam zabranila i kod Kaleba je stajala napomena "isključivo dojenje!"), miču ih. Kaleb je infuziju imao u ruci, a ne u glavi (isto na moj zahtjev).
Oči je imao zavezane, ali to je na fototerapiji nužno i nije mi padalo na pamet da se bunim protiv toga.
Niti jednom nije plakao.
Što hoću reći, praksa kod fototerapije nije lijepa niti pretjerano humana, ali sve se to da promijeniti. Ne znam jesam li ja imala sreće ili sam im samo dovoljno išla na živce, ali na kraju ta fototerapija za nas nije ispala toliko traumatično iskustvo.