Nama najviše brašna ode na palačinke i hommejd pizza.
Printable View
Nama najviše brašna ode na palačinke i hommejd pizza.
:shock:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Mi koristimo jako puno maslinovog ulja, na njemu pecemo sve (ukljucujuci i jaja, kajganu i slicno; kolace doma rijetko radim pa mi boca obicnog ulja traje i po 6 mjeseci) i s njim zacinjavamo, ali nikad za jedno jelo ne potrosim vise od jedne jusne zlice maslinovog ulja...
nemoj tako jednom smo dobile čak pizzu :lol:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
:shock:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
ajmeeeeee :mrgreen:
moja inspiracija nosi moje kućanstvo kao bura pa imamo periode kada uživamo u kolačima svaki vikend pa i češće, ali i onih kada mi to ne pada na pamet. imam svijelih trenutaka kada mijenjam vrećicu u usisavaču svakih nekoliko dana i perem sve zavjese, deke i tepihe odjednom. onda opet zabrijem pa tu i tamo samo razgrnem krupni otpad.
sve u svemu, lista naših izdataka je vrlo promjenjiva, ali prije svega vrlo prilagodljiva priljevima na tekućem... eh.
:lol:Citiraj:
aleta prvotno napisa
Sorry, nisam uspila dovršiti svoj prethodni post, jer me dijete omelo, pa sam morala "naprasno" završiti.
Uglavnom sam zaboravila spomenuti da imamo domaće krumpire, kapulu, zeleno povrće, maslinovo ulje, vino, jaja, pa tu uvelike uštedimo. A što se mesa tiče, mi stvarno ne potrošimo na nj više od nekih 200 kn, trošimo mjesečno 2-3 l ulja, oko 1 kg brašna, 10tak l mlijeka, cukar skoro i ne trošimo, 30tak deka instant kave... najviše nam ode na voće kad nije sezona domaćeg
3 kg praška nam traje 2 mjeseca, kao i 1 omekšivač, sredstva za čišćenje ne koristim pretjerano (sve čistim Jarom i limuntusom), itd.
Režije su nam oko 800-1000, na Martu ode oko 200-300 kn (pelene, maramice i sl),
Uglavnom nam se najviše love potroši na svakodnevne sitnice, marendu, kave i sl. pa se mjesečno napuni svota od 4,500 kn.
Bas smo neki dan racunali. Kad oduzmem sve vece stvari koje smo kupili, kredite i rezije.... ostalo potroseno, znaci tekuci troskovi su 95% hrana (i kucne potrebstine)... to ispada oko !4500 kn samo za hranu!
Uh, kako je to ustvari grozno puno!
Zaboravih reci, ima nas troje.. vegetarijanci smo i ja sam trudna.
:D :lol:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Nama na hranu( meso,voce,povrce,slatkisi) ode mjesecno oko 2500+ rezije 1000,krediti 250+ 100 uzina u skoli i tako se nakupi jos 2000.A i kartiva nas obicno dode 2500 i nikako se iskobeljati bez nje.
Koristim ga za pohanje mesa, radim zaprške, žličnjake, prežganu juhu, paradajz juhu, za zgušnjavanje umaka od hrena ili paradajza, za palačinke, poneki biskvit...Citiraj:
apricot prvotno napisa
i naravno (s obzirom da sam uredna domaćica) uvijek moram brašnom urediti pod, radne plohe u kuhinji i na kraju nahraniti kantu za smeće. Ali općenito trošim jako malo brašna. Sad ste me potaknule da pratim mjesečnu potrošnju za hranu slijedeći mjesec pa da vidim što i koliko kupujemo i trošimo.
[quote="brigita2"]Koristim ga za pohanje mesa, radim zaprške, žličnjake, prežganu juhu, paradajz juhu, za zgušnjavanje umaka od hrena ili paradajza, za palačinke, poneki biskvit...Citiraj:
apricot prvotno napisa
Hvala Bogu konačno netko.... Već sam mislila da samo ja koristim brašno za te stvari :love: