to je to! :-D
samo hrabro!
čekamo novosti :)
Printable View
to je to! :-D
samo hrabro!
čekamo novosti :)
baš ko kobila :lol:
nego, jeli netko zna ima li što novoga sa filip?
ne :/
filip javi se.
ja se odjednom osjecam da bi mogla ovako jos mjesecima. ako zanemarimo nesanicu, preznojavanje, nervozu...kontrakcije su sve jace, ukljucila su se i kriza. prekjucer izlazim iz auta, idem po malu u vrtic i ulovi me onaj stani-drzise-prodisi. i cijeli vrtic me gleda. sam sam mahala tetama da nije jos dosao taj dan :mrgreen:
i imam filing da mi je trbuh sve manji. mislim, znam da nije i da je to odraz mog psihoticnog stanja, al svako jutro ga gledam jel jos tu :luda:
da, kužim te jer se meni događaju nekakva promjene ono jedan dan sam ko kobila a drugi ko leptirić :lol:
i hvata me lagana nervoza pošto ne znam kako će početi porod a ne bi volila opet doći prerano u rodilište a na otoku sam..morat ću otić ranije u split i tamo čekati...i ostavit curku i muža doma...:-(
Ja sam jučer bila leptirić a danas sačuvaj me bože. Što je najgore meni ležanje uopće ne odgovara, sve me zaboli, ukoči, nervoza me skrpa, ja po cijele dane bauljam okolo, nemam mira pa tako ni odmora:roll:. Sjedenje mi čak najviše paše :?:
tak i ja.
stalno sam u pokretu.
i kad legnem sve me ukoci.
Uh Astral, nije ti lako... ne znam na kojem si otoku al živila sam kratko na jednom i znam koliko zna biti zeznuta ta otočna (ne)povezanost:love:
Da ukoči, najradije ne bi ni noć spavala da ne moram a nije da baš puno uspijem spavati zadnjih dana!:roll:
A što se tiče stomaka ja imam osjećaj da raste iz minute u minutu i da ću se raspuknut ko lubenica kad se ona krene rastezati unutra.
astral suosjecam :(
narocito odvojenost. joj :(
uf rastezanje. ko da cu se raspuknuti ko lubenica.
i sad se nesto okrece, ko da je malko promjenila polozaj. rastura me na novim punktovima.
ja se osjećam kao većina vas, ne spavam jedan dan, drugi odlično
po noći mi se doslovno cijedi znoj po grudima, leđima
jučer sam plakala cijeli dan, a navečer otišla na piće s dragom prijateljicom i toliko sam se smijala
da sam mislila kako će mi dijete van izletiti...
strašne, strašne promjene raspoloženja
dijete me užasno tuče, imam dojam da mu je sve tijesno unutra i da se želi baš onako pravo protegnuti a nema gdje
kontrakcije imam al su ok. normalne, lagane
i osjećam kao da beba negdje skroz dolje maše rukama sve u šesnaset
to mi je skroz nepoznat osjećaj i nekako je poseban a bome i malo zastrašujući :lol:
i da, sad mi se gledano odozgo moj trbuh čini tako mali, a u stvarnosti sam ogromna kad se vidim u ogledalu...
mislim da smo mi sve zrele za porod, još samo da bebice odluče kad će...:mrgreen:
ja bi najradije šetala, čistila,pravila kolače ali suzdržavam se jer sam dva prsta prohodna do glavice pa čekam da prođe Uskrs...a uputnicu za rodilište već imam jer mog gin nema na otoku do srijede a u četvrtak mi je pregled.
ako do tad ne bude ništa mislim da bi me mogao poslat u split na čekanje...a onda ću šetat cijeli dan :-P
nego, ja stvarno volim biti na otoku, čak mi ni ta nepovezanost ne smeta, u split idem samo ako moram...
ali evo u ovom slučaju mi je teško...jer ću morat ići prije.
mislim imamo mi i helikopter za hitne slučajeve i naravno trajekt (koji vozi 2 sata :roll:) ali....to su zadnje opcije.
a što se tiče teme- u trbuhu ko da je u disco-klubu, vrti se, okreće, pleše...ko će ti znat..
pogotovo ako idem jesti...o moj bože koje veselje :lol:
a i meni se od gore čini da nije velik, naravno dok se ne pogledam iz profila, onda se šokiram.
Noćas je bio pun mjesec pa vjerojatno zato nisam spavala, inače ok spavam. Do termina imam još 20 dana, a jučer je i depilacija obavljena, to je bila zadnja stvar za obaviti, sve je drugo spremno.
ja sam danas punih 38, ulazim u 39. iako po njima i zm je to tek srijeda, al ipak ja znam kada sam se, jelte :lol:
i preksinoc sam se probudila u pola 4 i bila budna do sutradan u 5 popodne. onda sam odvalila do pola 8, pa sam opet zaspala oko 10 s malom i zvoncicom3 na laptopu, probudila se oko 3, popila vode, piskila i odvalila do 10 ujutro.
tako da, po prvi put valjda, da me mjesec nije omeo.
prateci svoj ciklus spavanja i nespavanja, nocas me ocekuje nesanica. pripremila sam si par novih epizoda jer ako samo lezim, onda me krenu filmovi kako ce sta izgledati i onda mi dodje da pobjegnem na mars :mrgreen:
predzadnji put jos nisam bila otvorena, a zadnji put me nije pregledavao, tako da ne znam. no sad sam se oslobodila pa teglim vrece, nosim malu kad zaspe, pa cak se ulovim da spavam u onoj polutrbuh-polubok pozi s naglaskom na trbuh jer mi kukovi vise ne mogu trpiti tezinu, pa me probudi ritanje. tocnije razbijanje :lol:
e da...ivcek, depilacija...kod kozmeticarke?
ja razmisljam o egipatskoj, al me frka kako ce to utjecati na mene i misice u trbuhu :mrgreen:
Heloooo,evo me. Bome ja 31.3. rodila.Cijeli dan sam bila doma sa trudovima,i lezala u kadi.U 15.15 mi je puknuo vodenjak,i u rodilište sam došla oko 16.15 otvorena 5 cm.Malo su me stavili da hodam i u 19,38 sam rodila.Dobila sam pred kraj 10 kapi dripa jer su otkucaji bebini pali na 70,a ja sam bilaotvorena 8-9 cm,to nije dugo trajalo.Nisam rezana,malo popucala,mozda dva šava.Sa ekipom s Merkura sam bila stvarno prezadovoljna.
Da,danas smo došle kući jer je curka dobila žuticu.
filip, čestitam!
koja ekipa je bila u merkuru? i ja se spremam tamo ići
pretpostavljam da trudnička ambulanta ne radi u ponedjeljak? :unsure:
jel tm išao s tobom?
filip cestitam!! :heart:
Stavili su mi ju na prsa odmah,i bila je samnom i cikila skoro sat vremena,i onda nakon sat vremena sam ju dobila u sobu i od onda se nismo odvajale.
Stavili su mi ju na prsa odmah,i bila je samnom i cikila skoro sat vremena,i onda nakon sat vremena sam ju dobila u sobu i od onda se nismo odvajale.
ja sam se pred porod osjecala normalno, tj. kako sam prenjela 11 dana zadnjih 5 sam isla nvakodnevno na ctg i znala sam datum kada mi je inducirani. tako da na svaku kontrolu sam isla uzbudena i puna iscekivanja, mozda me danas ostave( bez obzira na dogovoreni inducirani). Na dan poroda od uzbudenja sam jako malo spavala, ali to su jedine promjene koje sam osjetila. i nekakve kontrakcijice zadnjih 3-4 dan u pravilnim razmacima od pola sata, ali nista jako bolno
ivcek tnx. jos se premisljam :)
mene samo babe po standovima zaustavljaju i primjecuju kraj. pitaju jel brojim na prste i kako se usudim hodat gradom. a ja si mislim, ne mogu sjedit, ne mogu lezat, jedino sto mi preostaje je hodati. :mrgreen:
a kako sam zaokupljena hrpom drugih stvari, ponekad na tren zaboravim da sam u terminu. al samo na tren :lol:
filip česitam na bebolini!
ja noćas nisam spavala par sati, a ne znam što mi je
to znojenje me ubi, pa ja sam kao da me netko otuširao
i meni super paše šetnja, ležanje mi je najnajgore, poslije me sve boli
sjediti mogu neko vrijeme ali isto ne predugo
bolova nikakvih, vozim auto normalno, idem sama u dućan i grad
što ja znam, ne mogu zamisliti da sad zalegnem još tjedan, dva tri i čekam...
e da, to je druga stvar: jos uvijek vozis??
da, vozim, nosim, zivim ko i inace, osim sto sam u majici bez rukava kraj otvorenog balkona i moji se smrzavaju u vesti kraj mene :lol:
jedino sto mi opet oticu noge. izgledam ko hobit, al dobro, ulovio me neki kuharski duh pa sam od jutra na nogama, pekla kruh, pitu, kolace :mrgreen:
ko bog cu dobit jos 5 kila dok ne rodim :lol:
ja tek sad vidim...filip čestitam :-D , baš mi je drago da je sve prošlo dobro i da ste ti i bebica ok.
cure, još malo i gotovo... meni prognoziraju još tjedan dana najviše ali vidit ćemo šta će reći dr u četvrtak :yes:
mi smo se preselili na kat kod svekija ima već desetak dana ( zbog radova) tako da i da hoću nešto raditi, kuhati, peći , ne daju mi da radim ništa....:roll:
inače ne vozim, ali zato svakih sto metara šetnje moram napravit pauzu da uhvatim malo zraka i odmorim:mrgreen:
I kod mene visi u zraku ta neka prognoza od još tjedan dana, isto u četvrtak na kontroli pa ćemo vidjeti kakvo je stanje. Zasad 1 prst otvorena al unutra još uvijek idealni uvjeti za curku pa mislim da se neće žuriti baš.
Ja sam na dan prvog poroda baš imala neki čudan osjećaj, sjećam se da sam MM rekla da sva treperim, ni doručak nisam pojela kako treba. Iako nije bilo nikakvih indikacija da ću se poroditi, išla sam samo na kontrolni ctg u bolnicu, ni naznaka trudova ni otvorenosti do tada. Zbog lošeg ctg-a inducirali porod taj dan i ispalo kako je. Sad ja od nestrpljenja čekam opet taj "osjećaj" a maštam o tome kako bi baš bilo dobro da se iznenadim i da bude gotovo a da se ja ni ne snađem...moš misliti:lol:
tak je i meni dr. prognozirala sa 37+nesto tjedana da cu uskoro roditi, glavica na mjestu, probava uspostavljena, sve je spremno
rodila sam sa tocno 42 :mrgreen:
:lol:
je, meni je prosli tjedan rekao kak je i pl. voda zrela i kak ce se "zdebljat" za jos 4 tjedna i bit teza od seke. kad sam zbrojila to bi bilo tam u 42. tjednu :lol:
nekak imam filing da nije fulao :mrgreen:
moglo bi se i meni isto dogoditi bez obzira koliko ja šetala.....
ja sam zabrijala da to neće još 2 tj. jer mi je tako nekako jednostavnije
prvo dijete sam rodila tjedan nakon termina i ubilo me to čekanje, inače sam nestrpljiva
sad više neću seb raditi takav presing
prihvatila sam, kad beba bude spremna, doći će...
ja sam setala, plivala (bila sama na moru s njih dvoje i trbusinom), nosila svog 5-godisnjaka kad nije mogao hodati, nosila stvari na 3. kat.. i jos mi je bila treca trudnoca, nis nije pomoglo, nacekala sam se ko isusek, sama sam seb bila jadna usred ljeta, s onim slonovskim nogama.. aaaaaaa
ja mogu cekat, nije bed. jedini mi je problem sto mogu ici u kucnim papucama k mojima u goste, al ne mogu u setnju il dijete odvest u vrtic (veceras cu razmisljat kako to ujjutro izvest :mrgreen: ).
tak da sam jucer obisla bliznje u papucama, al sam danas umjesto da sam otisla na bundek, ostala doma.
mozda odem pronaci kod staraca u podrumu svoje stare marte, u njih bi trebala moci ugurat nogu :lol:
meni nista osim japanki nije dolazilo u obzir, a i one su ostavile trag. u krokse koje su mi inace ful komotne nisam mogla ugurati nogu. mislila sam da ce mi popucat koza na ristu i stopalima koliko je to bilo nateceno, prestrasno nesto. i ta koza me bolila na dodir, sva onako napeta. zanimljivo da sam takve noge imala u 1. i 3. t koje su obadvije zavrsene u ljeto, s 42 tjedna, a u drugoj nista, sve normalno (proljece, 40+4).
e to! rist i bolovi. ne mogu prste dici koliko je sve nateklo.
al to je od dana do dana.
7 dana sam bila super i onda odjednom juce puf! i to ce me drzat par dana. ako slijedi sablonu.
a kroksice su mi na moru.
i ja sam stalno u kroksicama po kući i okolo a za vani imam neke tenisice koje su mi malo velike (sad su taman) i ne vežu se tako da su mi super, samo ih nataknem..
ali ovu trudnoću mi noge nisu strašno natečene kao prošlu ali tada je bilo dugo sparno ljeto i bila sam puuuna vode.
Ovako i ja isto, izludila sam se prvi put i rekla sam neću ovaj put, al sada mi N radi presing kad će seka više! Čak mi dr ne daje velike nade da će brzo, plodna voda super, posteljica ko nova, jedino što sam prst otvorena al i tako mogu još koliko hoćeš. Tih 7 dana visi u zraku više radi reda da se ima osjećaj da se ipak približava taj dan. Jučer sam ipak torbu konačno spremila da MM mirnije spava:mrgreen:
meni je danas težak dan
po noći sam opet ništa spavala, što mi je dovoljno da budem nikakva
pa me sve nešto danas probada, boli, steže i to baš stomak
pa mislim probava, pa dijete nemirno, i sva neka treperim
danas sam baš nervozna