Pih, probaj Zinnat. Sumamed je samo karbofix, a zinnat... :-o:sick: .
Printable View
Ja poližem žličicu nakon nje. Znatiželjna. :)
Inače, za šta je taj zinnat? Za to nisam nikad čula.
Hvala. :)
Srećom, nismo se sreli s njim. Popila je dva antibiotika u životu, oba za divno čudo bez problema, bili su joj fini.
X
A ako ćemo već o okusu, Panadol za paracetamol, Nurofen za ibuprofen (prođe i Dalsy, ali je kiselkastiji). A moji stvarno imaju osjetljive želuce. Panadol im je u rangu slatkiša - samo daj. Jedino kad je dijete veće, kratko traje ta bočica. :-|
Zinnat je nešto prestrašno, moj je jedva znao govoriti kad je preklinjao pedijatricu da mu ne da zinnat (to je antibiotik, netko je pitao). Odmah povrati.
Nek' vam na tome i ostane!
:iskusna:
Meni je i obični Belupov Ibuprofen sirup jako ukusan, ima okus po čokoladi.
Kad smo kod okusa ... moj najstariji je bio lud za Cimolanom, od milja ga je zvao cimolanček. Niti jedan mu nije bio ravan.
Srednji voli Silapen, a tek boja ...mmmm ... bez problema ga pije tri put dnevno 10 dana.
Ja sam počela probavat dječje sirupe nakon što je J jednom povratio sumamed i tvrdio da je gorko. Otada probavam i vjerujem im. NIje problem da neće popiti nego što povrati odmah nakon sumameda i lupoceta, oni su nam najgori.
Moja je kod pedijatra jednom dobila ibuprofen, sestra joj je izmjerila u čekaonici temperaturu 39 pa su joj ga dali. Popila ga je bez problema.
Ma zapravo smo jedino s lupocetom imali takve drame, da sam ranije znala za panadol, puno muke bih si uštedila.
Istina, samo smo njega prestali kupovati kad smo jednom naletjeli na lošu seriju (nakon koje je na neko vrijeme bio povučen s tržišta) koja nije imala učinka pa smo zbog togamožda iskusili jedne konvulzije više nego što bi to možda bilo da je lijek djelovao. nažalost, da je to bilo tako saznali smo dosta kasnije kad ga nije bilo u ljekarnama. Naravno, to se može dogoditi sa svakim lijekom, ali eto, nekako smo se poslije tog iskustva prešaltali prvo na Dalsy, a u zadnje dvije godine na Nurofen.
ja samo ponekad probam ono što ona pije, ali zinnat sam išla probati jer su mi i doktorica i apotekarica rekle da je užasan, da djeca povraćaju i da joj ga pažljivo dajem malo po malo. Pa sam morala probati, nešto prestrašno. kažu da je sad navodno i poboljšan okus, da je prije bio još gori
Ali kod nas "fuj, bljak odvratno" i odmah čaša vode pale pa pije i zinnat (srećom, samo jednom)
Jednom je moj, a već je bio veći i dao se uvjeriti da popije svakakve sirupe, dobio sirup Sumamed. Ja ga upozorim da je ružan, i dam mu žličicu sirupa, a on se samo okrene i sve pljune u sudoper! :-o
A znate kako je sa Sumamedom, ima ga točno za 3 dana (ajde, koja kap više).
Samo sam mu rekla - sine moj, upravo si pljunuo sedamdeset kuna
Sumamed je grozan jer je strašno gorak - jako je zaslađen ali ostavlja gorki okus u ustima.
(ja probam svaki lijek koji dajem djetetu).
Mi smo inače možda dva puta Lei dali solumedrol tabletu kod jakog napada laringitisa, i tu tabletu treba smrviti i dati djetetu da popije, a preporučili su nam da je miješamo sa jako zaslađenom vodicom jer je strašno gorka - i to je stvarno grozan okus, Lea to zove grozolijek i jadna čim počne kašalj odmah pita hoće li morati piti grozolijek - e pa, Sumamed nas je sve okusom podsjetio na grozolijek, stvarno je odvratan.
nema do rehidromixa....a treba ga piti u puno vecim kolicinama od zlicice.
Ja L. dajem Panadol baby i Dalsy.
Do njegove 2,5 godine davala sam mu čepiće Lupocet. Tada smo prešli na sirup i dobili konvulzije - mislim da to sigurno ima veze sa bržom apsorpcijom ili nešto slično. Na sirup smo prešli jer više nije dao da mu stavljam čepiće, što mi je žao jer bi mu i sad davala samo da mogu, ali on se toliko baca i brani da to više ne mogu. Na svu sreću od svibnja prošle god. nismo imali visoke temperature, pa ni konvulzija. Ali da sam stalno u strahu, jesam.....
Lupocet sam mu prestala davati jer je stvarno odvratnog okusa bez obzira što sam ga uvijek mješala sa gustim sokom (marelica), često mu se dizao želudac, a znao je i povratiti. Sada imam Panadol baby u zamjenu.
Od antibiotika smo do sad pili Sumamed i Klavocin. Sumamed je pio bez problema. Od Klavocina je dobio proljev, ali smo ga ipak popili zbog teške upale uha.
Rehidromix uopće neće piti. I meni je odvratan. Mi pijemo šipkov čaj blago zaslađen.
Vidiš, ja sam Sumamed samo pomirisala, a M. ga je (nedavno prvi put) pila bez primjedbi. Doduše, konstatirala je da je ukusniji onaj za barbikasti (Silapen).
A voli li Fluimukan? Meni uopće nije loš, kao Cedevita, a Lea drami.
omg!!
moja, a bome ni ja, ne mozemo ni "sa zacinom i bez zacina, na gotovo sto nacina". ne ide.
cak sam guglala ona iso sportska pica da vidim dobnu granicu.
fluimukan lea voli, ja ne. al ja ne volim ni cedevitu.
Sad znam da treba dat i probiotik uz klavocin. Ali sam prekasno saznala, već je imao tri dana proljev kad sam mu počela davati. Evo preko godinu dana nismo pili nikakav antibiotik. Kuc kuc o drvo.
Fluimukan joj je nagrada kad se lijepo ponaša :mrgreen: .
Prirodnu limunadu ne voli, pa joj u nju kapnem malo sirupa Amarena i kažem da je Fluimukan - onda popije bez problema.
Što ću, dijete je na tatu, voli umjetne okuse.
moji od Klavocida dobe iznenadne temperature par dana nakon kaj nisu imali temperaturu
sve gledam kako da preimenujem topic jer ima sada ovdje svakakvih savjeta, ali mi ništa ne pada na pamet
jedino: kako od lupoceta npraviti - kupus?
okusi i mirisi lijekova :-)
Meni samo nije jasno, zar je toliko teško/skupo napraviti sirup s okusom čokolade?
eh, i ja se stalno pitam je li ovima koji rade Milku tako teško napraviti čokoladu s kestenom?
Pa nemoj kupovati Milku...
Na Kvatriću ima jedan dućan s kavom, čajem i slasticama - zove se Franja.
Imaju čokoladu skupu ko 100 vragova, ali vrhunsku. Ako se ne varam, imali su neku francusku s kestenom. Ne sjećam se ni firme ni točnog imena, ali sadržavalo je riječ marron, što bi po mome bilo kesten.
Istina, nije to bilo jučer, možda prije 2 godine sam tamo njuškala (preskupo za svakodnevnu upotrebu) ali eto, da znaš... Možda se vrijedi počastiti povremeno.
ma ne kupujem, ali ona je jedina financijski dostupna od tih koji rade svakakva punjjenja, pa sam zato njih napisala
meni je ona pionirova bila zakon, ali kad sam je ljetos probala, nakon puno, puno godina... nije to ni blizu onome iz mojega djetinjstva
Gledam sad po internetu, ima i kršitelj koda neku s kestenom.
Ali ovo sa slasticama iz djetinjstva je debela istina.... nije to danas više to, a ne radi se samo o tome da smo stariji. Svi oni ruše cijenu koštanja na račun kvalitete, šmrc...
uskoro ćeš topic moć' prebacit na recepte.
ali me ne grickaju isti onda i sada
izgleda da je dite ozdravilo? :)
eto, znala sam da ću izazvat vraga čim sam pročitala ovaj topić a kamoli išla još i pitanja postavljat:evil:
mojoj mišici jutros skočila fibra tj, temperatura. sad joj je 38.5 i spava.
ja sam joj skuhala čaj i u ohlađeni stavila dozu panadol baby sirupa u nadi da će sve to popiti kad se probudi (spava od 12.30 s prekidima) ali ona je popila samo gutljaj i rekla da ne može više:roll:
i šta sad?
jel to može tako stati neko vrijeme i ima li uopće smisla da pije mic po mic?
ili da joj prolijem bočicu i ako skoči na 39 stavim čepić?
ja sam je odmah pitala hoće popit sirupić a ona ko iz topa-neću nego stavit čepić- al eto išla sam vidit mogu li je prevarit:mrgreen: