Uhvatilo nas. Cijelo popodne povraćaju naizmjence. Nisam uzela rehidromix na vrijeme. Hoće li čaj s mrvicu soli i šećera biti ok kao rehidracijsko piće?
Printable View
Uhvatilo nas. Cijelo popodne povraćaju naizmjence. Nisam uzela rehidromix na vrijeme. Hoće li čaj s mrvicu soli i šećera biti ok kao rehidracijsko piće?
Vidi ove mere, to je ORS za dijareju, mislim da to može i u čaj ako je neki jako blagi i biljni, a ne baš crni čaj:
Give the child a drink made with 6 level teaspoons of sugar and 1/2 level teaspoon of salt dissolved in 1 litre of clean water. Be very careful to mix the correct amounts. Too much sugar can make the diarrhoea worse. Too much salt can be extremely harmful to the child. Making the mixture a little too diluted (with more than 1 litre of clean water) is not harmful.
https://rehydrate.org/solutions/homemade.htm
Verujem da znaš, ali ipak- daj im jako male količine odjednom, ali u kratkim razmacima, tipa jednu kašikicu na dva -tri minuta
Hvala. Čaj je naranča neš od naturavite, ugodnog okusa ... i mislila sam tako staviti vrlo malo šećer/sol, problem je što su sad već jako žedni, čim popiju i gutljaj vode za 10 min bljuju to van.
Zato im i nemoj dati vodu nego taj kućni ORS, od njega su moji obično manje povraćali.
Ako vidiš da im je baš jako loše, radije ih odvedi negde na infuziju nego da rizikuješ da dehidriraju, mali su još.
Domaci rehidromix ide na litru vode zlica velika secera i zlicica soli. Davati stalno ( ali stslno!) Po malo. Znaci par gutljaja svakih 10 minuta. Uz to davati dosta soli : slane stapice i idealno juhu iz vrecice. Sutra svakako kupi izotonicni napitak ( negazirani) i to davati na litre po malo. Nema zezsncije sa obilnim povracanjem. Ili ozbiljna rehidracija ili infuzija.
žuta, i ne tople napitke, prohlađene
Poslušaj cure, ako ne budu ok, obavezno doktoru na infuziju
Dakle, ovo je bio horor. Povraćali su cijelu noć, u slapovima, štogod bi popili to bi pljunuli. Skuhala sam taj čaj, pustila da se ohladi, radila svoje rehidracijske napitke, jer da sam negdje s njima išla po prašak bilo bi povraćotine svud okolo (kao što je bilo popodne ranije dok nisam ni skopčala da su bolesni jer su bili posve normalni i aktivni). Ujutro sam se plašila išta im dat od pića, al su bez problema popili i pojeli krekere i banane negde oko 9-10 ujutro. Bolest kak je došla tak je nestala. Još je najmanja neš sitno povratila popodne jednom, odspavala malo i sad su sasvim okej. Uopće ne shvaćam što se izdogađalo.
Dobro ako je prošlo, sad nek i dalje piju, i počnu jesti
Ajme, rekla bih NIKAKO izotonicni napitak (tipa gatorade). Iliti, to je savjet koji sam dobila od lijecnika kad sam dosla na potencijalnu infuziju zbog 40+ stolica u manje od 24 sata. Od tih secernih vodica, kazu, postajemo protocni bojleri.
Prema opisu, zuta, izdogadjao vam se norovirus, a ne rota.
Ti misliš na komercijalna pića koja se reklamiraju kao izotonična? Zato što farmaceutski izotonični napici uopšte nisu preslatki, imaju glukozu. I uvek se preporučuju i kod povraćanja i kod dijareje, bar kod nas.
Ali da, i ja ne bih rekla da je rota nego norovirus, ali kakogod, super što su deca dobro!
Skuhala sam im piletine i riže. Nakon banana i krekera i jogurta nisam više znala kaj drugo. Malo su probrljali. Sad mene nekaj frče po crevima i imam kanda mukicu. Brrr
Pozdrav, htio sam da pitam koliko je rotavirus zarazan ukoliko se neko npr pozdravio sa nekim ko je imao rotu da li je prenos bas tak ili je sve uredu