Mima, soli ide negdje 2%. Dakle, na kilo mesa, dva deka soli. Ja to pravilo koristim za bilo koju namirnicu, dakle i za mješavine mesa i povrća, uzmem 2% ukupne mase (ako mi je neka nestandardna količina pa nemam "ruku").
Printable View
Mima, soli ide negdje 2%. Dakle, na kilo mesa, dva deka soli. Ja to pravilo koristim za bilo koju namirnicu, dakle i za mješavine mesa i povrća, uzmem 2% ukupne mase (ako mi je neka nestandardna količina pa nemam "ruku").
Ne važem ništa i ne kušam ništa, jer mi se gadi sirovo. Sve solim "od oka".
I ja isto solim od oka, niš ne isprobavam.
Nisam štrucu već duuugo radila, baš bih mogla.
Uvijek radim s purećim mljevenim mesom, ali bude malo suhonjava. Baš ću probati i s ovim raznim naribanim povrćem, morti bude malo sočnija.
Evo još jedna varijanta mesne štruce, zapravo je to mesna rolada:
Pripremi se mesno tijesto kako je već prije napisano (sol, začini, namočeni kruh ili zobene pahuljice, jedno jaje - ja radim s purećim mljevenim), razvalja se na foliji u pravokutnik.
Otopi se ciglica smrznutog špinata, ocijedi se višak vode, doda jaje i malo soli, kome paše i češnjaka, izmiješa se i rasporedi po mesu.
Sad se zarola kao štrudlu (uz pomoć one folije koja je ispod) i prebaci u duguljasti kalup obložen papirom za pečenje.
Kad je pečeno izvrne se na tacnu i skine papir - kalup je ostao čist i ništa se ne prima!
Isto može i s blitvom (kuhanom, ocijeđenom, isjeckanom).
Nama je to jako fino, i toplo i hladno.
Hm, kak vam je svima suho pureće meso? Meni baš bude sočno...Ali ja ne stavljam kruh unutra, možda je zato?
Ja sameljem file, pa je logično da je suho. Ali sa žlicom ulja i namočenim zobenim pahuljicama je bilo OK.
Ostala su mi tri popecka od nedjelje, spremljena u dobro zatvorenu posudu u frizideru. Podgrijano danas za rucak, u mikrovalnoj.
Otuzno, suho i bezokusno. :/
danas sam spremala ovo za rucak i bilo je odlicno! S tim da sam dodala i dvije skuhane mrkve koje sam isto zarolala, i napravila malo safta od soka koji se pustio u pecenju, te posluzila uz malo pirea i salatu . Iako je bila od pureceg mesa nije bila niti malo suha..