Kolko god ja to želim ignorirati, i moja Neva je imala takve štrajkove kad joj se na nekim mjestima jednostavno nije htjelo pišati. Pa smo uveli pišanje u travi i pišanje na drvo. Al onda to prođe pa više nije izbirljiva.. do slijedeće situacije. nedavno smo imali sličan scenarij, kada je isključivo htjela piškiti na tuti ali vani, u vrtu :roll:
Naše noćne muke.. Ja se u većini situacija oslanjam na to da je njoj stvarno lako sve objasniti na razuman način (pa se tako sve tete u dučanu iščuđavaju kak ja njoj uspijem 'objasniti' da joj u stvari neka čokolada/slikovnica ne treba i navesti ju da ju vrati na policu). I lijepo se mi navečer dogovaramo, ja kažem da ću joj metnut pelenu, ona kaže da radije ne bi, onda ja kažem da mi onda treba javiti kad joj se piški i ona uredno odgovori da će Neva buditi mamu kad će joj se piškiti (čak mi i pokaže kako - malo me prodrma za rame, pošto spava s nama) i da će onda neva piškiti u tutu da nam nije mokar krevet. Kuži koncept. Ali onda prospava cijelu noć, a ujutro pelena mokra (ponekad nije, recimo svaki treći dan). I onda obje konstatiramo kak me nije probudila neg se popiškila u pelene i kak ćemo drugu noć ić na tutu. I tako ukrug. Ja se ne uzrujavam previše, ak piški u pelenu nije strašno, ak piški u krevet je malo strašnije, al smo se navikli.
Od navika.. naše dojenje je poprilično mizerno, došli smo u fazu kad ona doji gotovo isključivo po mojoj ponudi, ona jako rijetko traži. Pa to bude svaki dan ili svaka dva dana (i to uglavnom ujutro kad se probudimo i mazimo). Sokove u principu ne pije, inzistira na vodi, a i to umjereno. Čokoladu jede ko pravi čovjek..
Ne znam, nekak se nadam da će joj se upalit kliker da mora i po noći prijavit pišanje.. a do tada mozgam i mijenjam pelene..
Idem pregledavati stare topice, a ak sine još koja ideja :love: