-
Tnx curke ... :love:
Upravo to me i čudi kada vidim koliko puta doktorima treba da skuže da žene sa ponovljenim IVF neuspjesima
imaju najvjerojatnije neki imuno-problem i koliko se teško odlučuju na neku od dostupnih imuno-terapija.
Zaista ponekad ne razumijem svrsishodnost ponavljanja klasičnog IVFa kod žena koje su imale
neuspjeh više od 3 embrio-transfera odličnih embrija, pripisivanje psihi ili nećem trećem, dok je problem zapravo neotkriven.
Ja razumijem da je naše zdravstvo u komi, no ipak je jeftinije prije samog postupka prekontrolirati hormone,
NK stanice i antitijela u krvi, nego sa tim faktorima uletiti u postupak i očekivati neko čudo, koje teško da će se desiti.
Za mene je nalaz (crno na bijelo) jedini pravilan izvor informacija na temelju kojega možemo odlučiti o protokolu.
Budući da sam na svoj 1. IVF/ICSI krenula relativno mlada i neiskusna (25 g.), trebalo mi je duži vremenski period (točnije 5 g.)
da shvatim zapravo što mi se to događa i u čemu je "kvaka", no sad kad znam rješenje svog problema (valjda znam),
puno mi je lakše ući u novi postupak jer otprilike znam sa čime se borim i tko mi je neprijatelj.
Plaše me činjenice da mi koje imamo pozitivna antitijela češće imamo spontane pobačaje,
izumiranje ploda itd ... jer sve te nepravilnosti direktno utječu na bebin DNA i otežavaju trudnoću,
znam da je ova borba sa antitijelima teška i mukotrpna, ali dokaz je naša Timmy - to znači - borba koja je ipak na kraju pobjediva.
I još samo želim reći da nije ovog našeg foruma, te stranica dr. Beer-a, ne vjerujem da bi ikada saznala
i možda od uzaludnog pokušavanja i odustala, a evo sada opet imam neku nadu, vjeru u bolje sutra, hvala vam najljepša. :heart:
-
..htjela sam ti i tu zazeljeti sretno,
draga moja Tig(R)ice..
..vibrrrrraaam do neba da ti ovaj postupak
bude najljepsi u zivotu i da za mjesec dana
ugledas svoju prvu pozitivnu Betu koja ce ti
pokazati da si napravila ama bas sve da
priredis put svom bebacu i da on dolazi..
..samo za tebe.. :D ..
-
-
sretno tigy.sa ovim znanjem koje si nažalost stekla na svojoj koži nesebično si pomogla i pomažeš svim nama na ovom forumu,mi ćemo zauzvrat moliti za tebe da bude puno malih tigića. A kad se male ruke slože.......... :love:
-
Cure tnx ...
Nikkyca, ha-ha, nisi mogla odoliti da i ovdje ne zavibraš, baš si srčeko, pusa ... :heart:
-
Curke drzte mi se!!!!! :D
Sve po redu do smrzlica!!... Joooj, i ja u travnju... Krecem u utopljavanje svojih blastocista!!....
Tigy, Navi, Lidali............ Vibramo zajedno!!!!!!!!!
-
Tigy SRETNO! Samo Ti zelim zazeljeti srecu u ovom pohodu po Tigy-bebice!
-
Tigy, vibraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmm za tvoju Tigy-bebu :heart:
-
Hvala curke na vibrama,
ja sam sutra kod Lučija i nadam se da ću sa snifanja (Suprefact) preći na iglu (gonal F) he-he ... :lol: :pusa:
-
Hej tigy.....a poslije snifanja i pikanja,želim ti totalnu nirvanu...pusa i sterno
-
sretno draga uznapredovala ovisnice :lol:
-
Evo jedne male (istinite) pričice: http://www.rialab.com/book_ch1.php o imunologiji,
plakala sam dok sam čitala, pa da podijelim sa vama, na kraju je ipak happy end ... :heart:
-
Tigy, saljem ti vibrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrre. Samo jedan mali komentar ako moze, ja bih na tvoj mjestu izbacila sve dodatne vitamine i minerale a ostala samo na Prenatalu. Previse je uzimati fish oil i prenatal a folic plus ti je isto tako suvisan kad ga uzimas 800 jedinica u Prenatalu.
-
Znam Timmy, ali me strah Dexa i osteoporoze, tj. uz Dex se obavezno preporuča kalcij i folic plus.
Fish Oil je radi NK stanica, njega sam mislila prestati uzimati prije IVIga, a to je još par dana.
Inače, 8. dc mi pada na nedjelju, ne vjerujem da ću tada moći primiti iVIG jer neće raditi apoteka.
Da li da onda idem na 6, 7 ili 9. dc , malo sam u nedoumici, zapravo, vidjet ću sve sutra sa svojim doktorom,
nadam se da će UZV biti OK i da ću se moći početi pikati, jednom sam imala vodeći folikul pa me toga frka.
Hvala na viiibrrrraaaama, trebat će ... :love:
-
Tigy, Timmy ti mudro zbori :) , poslušaj ju, a jedna tura dexa neće izazvati osteoporozu, ima on još puno drugih negativnih učinaka, ali prekratko ga uzimaš i u malim količinama da bi ti odmah napravio takvu štetu.
-
Tigy, čekamo novosti?! Što kaže doktor?
-
OK, evo me, 8)
danas sam primila 4 gonala i evo postala pikalica, sve je OK, nema vodećeg folikula (zasad),
pokušavam dogovoriti IVIG 6. dc, po dr. Beeru ipak, jer mi 8. dc pada točno na nedjelju, počelo je, počelo !!! :D
-
Tigy, drž se, i sve bude za 16 :love:
-
super, Tigy, drži se i sretno!
-
Tigy, :D
Što se tiče dexa, cure su u pravu. Zbog tako male doze i tako kratkog vremena nema bojazni za osteoporozu. U Prenatalu imaš dovoljno sveg i svačeg.
Ali Omega-3 s tim nema veze. Ako ste čitale o Omega-3 onda se on preporuča ne samo prije IVF, nego i za vrijeme trudnoće, do pred sam porod, a kasnije opet prilikom dojenja. Ne može štetiti ako nije od riblje jetre. Tj. treba biti ili od tijela ribe ili lanenog ulja (nešto slabija varijanta jer se lošije apsorbira od ribljeg ulja).
(Morala sam ju malo braniti) :love:
-
Tnx curke ... 8)
Ma, svjesna sam ja da se kljukam svim i svačim i da bi to moglo izazvati nusefekt (jel se tak kaže),
no, sad kad sve ovo znam strah me prestati sa kljukanjem, postala sam prava ovisnica ... :lol: ... probat ću se kontrolirat
-
Drage moje TSH-ovke, na 9 stranica raspravljeno je puno o endokrinološkim problemima, iznesena su mnoga iskustva (hvala!), sa zainteresiranim forumašicama su podijeljena mnoga saznanja.
Nastavak bi ovu važnu temu učinio nepreglednom, pa ću topic zatvoriti.
Važno upozorenje:
Prema saznanju moderatora ovog podforuma,niti jedna od osoba koje su postale na topicima "TSH-našla sam uzrok 1, 2 i 3" nije endokrinolog, ginekolog, niti liječnik.
Radi se o složenim dijagnozama, kompliciranim i skupim pretragama, gdje samo struka može procijeniti opravdanost istih u svakom pojedinom slučaju.