sorry link mi pokazuje samo katalog, 5 strana je trebalo biti!!
Printable View
sorry link mi pokazuje samo katalog, 5 strana je trebalo biti!!
moja teta je imala takav -smeće , ništa nije hladilo..e sad ne znam jel to do određene marke ili su loši sami po sebi, ko recimo kalolifer zimi :)
pobjegla mi poruka prije nego sam je uredila; moja teta je imala baš klimu pokretnu, al meni se čini da to isto ovako izgleda...
pa šta je onda ovo, neki žešči ventilator?
ma iskreno mi klimu imamo i šišamo je dan/noć onih proteklih nepodnošljivih tri tjedna, dva dana smo malo stali kada je ovo "zahladilo", a danas opet piči sve u šesnaest, ali ovo bih uzela za sobu u kojoj spavamo, jer nam je takav raspored u stanu da koliko god radila ovu našu saunu od sobe jednostavno ne uspjeva ohladiti na pristojnu temp. za spavanje
imamo još dvije sobe isto jaaaako vruće i na jaaaako nezgodnom mjestu za ohladiti sa postojećom klimom, ali em im je potrebna totalna generalka, em su stvarno slično prevruće da se u njih preselimo, pa smo računali s ovim barem malo olakšati noći barem, naravno uz klimu :-)
ne znam uopće (totalni sam nemehanički tip) pa ne kužim na kojem principu radi, tj. znam da ima posudu za vodu u koju se može staviti i led da bude kao svježiji, ali ono laički mislim da je to malo "hladniji" ventilator!
privlači me to što u principu ne trebam ja tu neko skidanje veliko temperature, samo 1-2 stupnja još od onog što napravi klima, a ne napravi puno, nažalost, eto
pa u tu svrhu bi vjerovatno poslužilo.
al pokušaj ovako, to moji rade jer imaju sličan problem kao ti: upali klimu a na putu između klime i sobe stavi ventilator, on bi ti trebao onaj hladni zrak od klime proslijedit, potirat put sobe...kužiš šta ti oću reć?
da kužim - isprobano,
ali sobe su mi tri skale iznad razine ostalog prostora (dnevni, blagavaona), a klima puše ravno prema dnevnom,a sobe su suprotno od dijela di klima puše,
ma sve sam zakomplicirala,
uglavnom, velik stan, klima puše u suprotnom smjeru od smjera sobe, hladni zrak nikako da se popne do sobe, uhhhhhh mislim da ću probati ili to ili stropni ventilator, ali nekako ne bi da mi oko male "zuji"
za takav stan je onda idealna split sistem klima, to je jedna klima ali ima 2 unutarnje jedinice
Davno sam kod prijateljice vidjela/isprobala ovako nešto - zapravo je njen tata to nabavljao za dućane pa su testirali, i koliko se sjećam bilo je vrlo ugodno, samo je pitanje na kojoj smo mi to vrućini isprobavali. Ja bih ovo isto rado kupila, za vikendicu, nije preskupo, a imam isto problem sa rasporedom prostorija a rado bih ponekad hladila dnevnu a ponekad spavaću sobu.
Dobro, recite mi koliko hladite stan.
Meni je sad u dnevnom 25, u kuhinji 25,2, u spavaćoj 27,7. Bez klime. Meni super. Vidjet ću sutra u 2 popodne koliko će biti. Ali, ja sam među zelenilom, cijelo dvorište do ulaza u kuću ima nadstrešnicu od vinove loze i kivija, more gledam...
super beti, a u mene oko stana cesta, ja u prizemlju, isijava iz asfalta cijeli dan. sad je i u mene 26 trenutno, a ako ugasim klimu za pola sat bilo bi 46 ja mislim.
meni je bez klime, u najhladnijem dijelu kuće (kupaonica) 27-28... a da ne spominjem koliko je u ostalim sobama kad upeče sunce (iako su rolete spuštene) i kad se kuha ručak.... nemnamo fasadu,nemamo zelenja okolo, loša izolacija posvuda, iznad nas tavan tj. samo krov od ploča-isto bez izolacije...milina....
Mi imamo snažnu klimu, ali je stan tako raspoređen da nam ništa ne valja. Puše tako da nas odnese s kauča, a spavaće sobe nam ni malo ne rashladi. Tako da sad razmišljamo o kupnji one stropne, koja puše na sve četiri strane. Ima li tko iskustva s takvom?
ja ne patim :-P lijepo mi je. Zatvorim škurnice kad udari sunce, izolacija je ok, i nije nešto što se ne bi dalo preživjeti.
Klimom dodatno doprinosim klimatskim promjenama, pa nekako mislim da nije ok sebi montirati klimu a ostatak svijeta nek ide u ... (kamo već).
Svjesna sam da neću spasiti svijet, i da se baš ne može drugačije montirala bih je, ali kako rekoh mogu pa je nemam. (I molim da se vi s klimama ne osjećate sad izazvani na opravdavanje ili izjave tipa "a koristiš grijanje" i slično).
Kod mene je slično; u spavaćoj sobi do 34 zna biti u 23 h (ako ne hladim); naša kuća je o.k. izolirana, imam fasadu, imam tavan tj. krov normalni, rolete, ali fali hladovine prirodne, tj. oko kuće je sami asfalt i beton (na taj dio nismo mogli utjecati); a istok i zapad je totalna praznina, pa tako sunce od izlaska do zalaska direkt grije kuću...