pinguica.... ja za sebe mogu reći da jesam katolik, no.... isto tako smatram da su neke stvari postale komercijalne unutar crkve.... baš kad si spomenula Tijelo Kristovo? Kako je izgledala posljednja večera, što je Isus radio i poručio? Danas dođeš na misu, svećenik digne kruh i kaže ovo je moje tijelo od kojeg će se svi najesti i onda on pojede sam a vjernicima podijeli drugo.... još smiješnije mi je vino: napiti ćemo se svi a ono ništa, samo svećenik....?
Imala sam tu sreću pa sam prije cca 3 tj bila na Susretu Obitelji s papom u Milanu gdje je on rekao da će katolici jedino opstati na malim zajednicama unutar župa, Ivančić je rekao na jednom svom seminaru da su katolici najgori vjernici...nebi sada u dubioze, i online taj seminar pa ko voli neka posluša...
Ja sam prije koji mjesec zagrebla malo dublje od mise nedjeljom i mogu reći da sam postala svijesnija nekih stvari, pogotovo što se tiče crkve kao institucije kroz povijest koja se naveliko komercijalizirala a sada propada upravo radi toga...