Larmama hvala ti puno na info.
A jel ima kakvih zgodnih staza za trcanje? To sivurno zna oja trkacica magriz :-)
Boxice sretno i uzivajteeeee......
Puseeee
Printable View
Larmama hvala ti puno na info.
A jel ima kakvih zgodnih staza za trcanje? To sivurno zna oja trkacica magriz :-)
Boxice sretno i uzivajteeeee......
Puseeee
trčati po kozji možeš od plaže na Bošcu do punte Bluda i nazad, mislim možeš i puni krug preko Porta pa uzbrdo i nizbrdo malo ( ne baš malo) ako si u formi, a po skalama gore dolje možeš do mile volje toga ima, ravnog slabije
U Božavi imas super stazu za setnju i trcanje, na jednu i drugu stranu od mjesta uz plaze. Uz more, pod drvecem, a nije par koraka. Znaci ujutro u Bozavu na trcanje, kupis kruh i vratis se svojima na dorucak :-)
A inace vidjela sam posvuda putokaze za biciklisticke i pjesacke staze, no to je vise za doba kad su manje vrucine.
Hvala hvala cure.
plan je odlican.Je pikula u formi sam.
meni treba bas duzina jer ovo ljeto povecavam duzinska trcanja na 12-13km pa da se ne moram vrtit u krug. :-)
E pikula taj Bozac i Blud di se oni nalaze blizu kojeg mjesta?
Sali. Al to ti je onda prekratko. Nek se ipak javi koja trkačica. Viđala sam strance da trče po cesti...
ima li gdje parkirat auto nacijeli dan u gaženici?
Ima. Ja ostavila svoj na dva dana.
A trcanje - po glavnoj cesti, ostalo je vise trail nego obicno cestno trcanje ( pogotovo ako su duzine u pitanju). Nisam isprobala, bili smo prekratko ali tako mu mi objasnili.
Drage moje,
evo dugujem vam report od ovog ljeta.
Dakle obišli smo sljedeće (neke po nekoliko puta of course):
- plaže Saharun (klinci obožavali), Veli rat, Veli žal, Božava i krasnu skrivenu uvalu Prašna (makadamski put koma al se isplati)
- jedan dan dok je kišilo smo otišli u obilazak mjesta Sali (i naravno čitaonicu), spilje Strašna peć (krasna je)
- obišla sam trčeći mala mjesta Verunić, Polja, Veli rat, brdo koje spaja Soline i Božavu
- hodajući Božavu, sela Dragove, Savar (crkvicu Sv. Pelegrin), Zaglav, tunel za brodove JNA u Dragovama
- jeli par puta pizzu u Galebu u V. Ratu, penjali se na svjetionik, ljuljali na ljulji
U Telašččicu nismo išli jer sam već bila ranije i nije me oduševilo jezero.
Što se tiče nabavke hrane, još mi je naš dućančić u Solinama bio najbolji ako uzmem omjer cijene i ponude, mesa smrznutog je bilo.
Ujutro smo se kupali na našoj lijepoj plažici u Solinama, ručak oko 12-13h, odmor do 16h a onda okolo po otoku. Dugi otok me oduševio, nisam imala nikakvu predodžbu, iskreno više mi se svidio nego Mljet prošle godine. O Mljetu su mi svi toliko napričali pa su moja očekivanaj bila puno veća. i da svidjela mi se jako šuma i zelenilo.
Uglavnom prst gore za Dugi otok!
Eh da i trčanje uspješno odrađeno, svaki drugi dan buđenje u 7h ujutro.
Mir, miris mora, cvrčci i ja (i još pokoji trkač), prekrasno :heart:
Imam osjećaj da su Mljet i Dugi otok vrlo slični po jednome - prekrasno je sve što čovjek nije dotakao :-/
A i po gastronomskoj ponudi. Ništa osim preskupe a prosječne ribe za bogate jahtaše...
Baš mi je drago da vam je bilo tako ljepo:)
Angie :lol:mi imamo sreću što je jedan tata išao s full ronilačkom opremom i svaki dan ronio pa smo imali ribe napretek :-)
je pikula zahvaljujući vašim savjetima, to je bio pravi doživljaj. Ja kako volim gledat stare kamene kuće, nema kuće po kojoj nisam zavirivala po Božavi, Dragovama, Solinama...bili smo i na ribarskoj fešti u Božavi. Božava mi je baš slatka fora, onako malo drugačija.
a plaže sve navedene su mi prekrasne, more čisto, toplo.....:heart:
eh da i jedan dan sam spičila na povratku s plaže s 3 klinaca do one crkvice Male gospe na brdu iza Dragova, pa smo malo i planinarili do gore...
Čak su mi i dućani s onim ambalažama/stalcima iz valjda '75 bili simpatični, nije mi smetao ni ograničen asortiman proizvoda. Mislim da je pun pogodak bio što smo uzeli smještaj baš na toj strani otoka gdje su sve najljepše plaže. Na Mljetu smo fulali što nismo bili bliže Nacionalnom parku ili Saplunari, nego onako nasred otoka pa ti je sve dosta daleko. Ako se već vozim autom da ne moram svako popodne bit u autu po pola sata. To mi je bilo super na dugom otoku, kažem pogodili smo lokaciju.
Eh da smještaj je bio odličan, preporučim nekome od vas ako zatreba. Mi smo imali apartman od nekih 65-70m2 s 2 spavaće sobe, boravak, kuhinja, wc, manji balkončić za 50 EUR (spuštali smo cijenu jer smo bili 2 tjedna i još 2 obitelji u istoj kući). Definitvino odlican value for money sto na Mljetu nije bilo i to me blago zivciralo, dobiješ ispodprosjecan smjestaj (nečist apartman) za nebulozno velike pare. daj me nemoj, meni nije problem platiti ako nešto vrijedi al me nemoj pravit budalom.
Jako mi se svidjela ona šetnjica u Božavi od depadansi desno i kako su prirodu uklopili u ambijent (depandansi i čak hotela).
U Salima mi se svidjela ona šetnjica oko poluotoka, idealna za trčanje al taj dan sam bila s djecom i to nije bilo moguće i one stijene ispod (kao i u Božavi)....
Lili daj link na apartman :mrgreen:
mi smo na Mljetu bili u hotelu Odisej u Pomeni, i lokacija je izvrsna. Čak smo i s cijenom dobro prošli (isto smo se malo cjenjkali i upalilo je).
eh da Angie to i kažem, taj dio otoka Mljeta je bolja lokacija.
Ja ti volim sela tipa Goveđari, onako hodam, meditiram, promatram te stare kamene kuće, prekrasno bilje, seoske crkvice, kamene suhozide ...to me puni energijom.
A nekako mi Sobra defitivno nije mjesto po mom ukusu a tamo smo bili drugi tjedan smješteni (u zadnji tren frendica organizirala za cijelo društvo). Bili smo i u Prožurskoj luci prvi tjedan, ona mi je jako slatka al nema nijedan dućan bar za kruh i mlijeko kupit :-x
Link za apartman nemam tu, prirupitam frendicu koja je sve rješavala.