Bit ćemo počašćeni...
Printable View
Bit ćemo počašćeni...
Potpis
Osim što naša kanta i nije baš nešto puna. Imamo dvije veće kante - u kuhinji i špajzi, malu u kupaonici i korpu kantu ispod radnog stola.
Smeće iznosimo svaka dva tjedna.
Ostalo odvajamo i iznosimo po potrebi - najčešće bio otpad, svakih par dana u komposter. Imam kantu s poklopcem i ne smrdi. Istina, neki dan je odvratno smrdjelo jer je na dnu bio luk, a nisam iznjela možda tri dana. Gore sam bacila kore od lubenice što je sve razmočilo pa se dodatno usmrdjelo, a ljeto je i tako... Otvorila sam kantu, ubacila otpad, zatvorila, došla u kuhinju (stoji u špajzi), skužila da nešto odvratno smrdi, optužila MM da je prdnuo, onda je on optužio M. (mislim, da je ona tako prdnula, vodila bih ju na hitnu), ona je ušla u kuhinju i počela kašljati od muke, pobjelga i popiz*ila (inače ima strašno osjetljiv nos)... uglavnom, eno se kanta još uvijek zrači u bašči...
Vodim borbu s MM jer ne želi stavljati u kantu već korištene vrećice (npr. one iz Konzuma, velike) jer se boji da će mu nešto ispadati, curiti - iako nema što) budući da on nosi smeće van pa sam odustala. Ali moram priznati, te dvije ogromne vrećetine u kantama gledam i kao na ogromnu količinu smeća, a i bespotrebni trošak.
Ne stavljam novine dolje jer mi je to tlaka. Ako nešto baš curi, operem kantu.
U nju ne ubacujem ništa što je kuhano, stari kruh..
Za baterije imamo jednu plastičnu bocu sa širokim grlom koja kada se napuni, ide s nama u Konzum i to riješimo. Zapravo imamo malo tih baterija jer koristimo punjive.
Apri je negdje spominjala pranje vrećica koje nosi na pijac pa sam i ja to počela raditi jer mi je stvarno postalo pregrozna ta gomila malih vrećica oja se skuplja od subote do subote.
Ni jednu platnenu torbu nisam kupila, imam neke stare, od prije koje sam dobila bog te pita od koga, neke koje je još moja mama šila...
Kod nas svaka zgrada/kućanstvo ima svoje kante za stari papir, odvozi se jednom mjesečno i to mi je super jer vidim da stanari stvarno tamo ubacuju ono što ide u to, dakel ne samo reklamne letke. U špajzi imam jednu malu kutiju u koju ubacujemo taj papirnati otpad - čak i role od wc papira.
Boce trpamo u jednu duboku kutiju u špajzi i kada se skupi, razsvrstam ih - na one za koju mogu dobiti lovu odnesem u Konzum, sve ostale - od ulja, octa, kojekakve staklenke koje ne dolaze u obzir, ubacim u kontejner na putu do trgovine.
Limenke koristimo stvarno rijetko, a to isto bacam u kontejner za limenke (nosim skupa s bocama za koje ne dobijem povrat)
Ajme Cheerlee, ja sanjam o drobilici za sudoper. Inače, naš je odvod super i ovako, nekada moji prsti glume drobilicu, za sve ostale ostatke služi wc.
Super mi je što M. već kuži gdje šta ide pa sama nosi.
Da, i ja čuvam takve fore. Istina, ne kupujemo sladoled. Pravim sama, M. jedino jede kornet, ne sviđa joj se moj.
Ostanu mi uvijek posude od sira, putra, sl. vrhnja koje kupujem od mljekara na pijaci i onda u te kutije (oko pola litre) pakiram kuhanu hranu za tetu, ona pere, vraća mi... nekada u to ide i napravljeni sladoled... To mi je zgodno. Ne bacam.