A bilo je i u Nami na Trgu.
Nego mene zanima cure jel znate za ikoga osim ovih na Cresu da prodaju vunu al neupredenu, smao opranu? Il cu ipak morat neku ovcu zaskocit, osisat, pa onda prat na potoku...
Printable View
A bilo je i u Nami na Trgu.
Nego mene zanima cure jel znate za ikoga osim ovih na Cresu da prodaju vunu al neupredenu, smao opranu? Il cu ipak morat neku ovcu zaskocit, osisat, pa onda prat na potoku...
A meni pada na pamet pitati u Ruti prodaju li filcanu vunu.
Hvala, sad mogu u nabavu :*
Ja sam nedavno u Rijeci u jednom dućanu kupila materijal 80% vuna i 20% pamuk koji, majke mi mile, izgleda nebojeno te lagano tretirano (puno tamnih i svjetlih dlačica). Prodavačice kažu da nije to, ali meni se onda čini kao dobra imitacija. Napravila sam par malih covera za novu bebu, lanolin se lijepi k'o lud na taj materijal. Koristila sam ga i za soakere u pelenama, smrdi malčice po mokroj vuni, ali je suho skoro kao flis kad se izvadi iz mašine. Ja ne mogu vjerovati da postoji nešto tako dobro. Sebi sam krenula raditi i jastučiće za dojenje od istoga (umjesto flisa), ali me tu zaskočila muka po endlerici na malim i okruglim stvarima, pa treba još vježbe.
Cijena je 85 kn po metru, mislim, standardna širina.
Cure, divim se radovima, ja sam antitalenat za štrikanje, ali probat ću zaposliti baku..
vještičice, pa tvoj model već stoji :heart:
ovca_i_janje, baš me zanima kako si šivala taj cover, neki dan sam izvukla iz ormara svoju prastaru suknju od vunenog štofića, mislim da je bar 80% vuna, i još je boje marelice, suknju već duugo ne nosim, a bile bi iz nje baš slatke zaštitne za moju curičku
Koji kroj si koristila? Jesi imala neku posebnu gumu za opšivanje, ili si uvlačila u cover onu običnu gumu za gaće? Ja sam mislila skinuti kroj SMIBovih zaštitnih, one su mi jako dobre
Hvala :* :heart:Citiraj:
Marija prvotno napisa
Moj model stoji od nepunih 6 mjeseci, na opšte čuđenje familije :)
Sad već po par sekundi stoji sama i bez držanja :D
A mama za to vrijeme plete nove pantalonice... :mrgreen:
Sve tražim gdje da se pohvalim (3 fotke, klikaj next)! Kroj je Day-to-Night Felted Soaker, manja veličina, s tim da ga nisam filcala (ova se vuna jako skupi), ali sam po sredini dodala još jedan sloj. Dobar je za dan, ali mislim da mi ne bi izdržao noć.
WOOOOW, prekrasne su, SAVRŠENE :klap:
P.R.E.K.R.A.S.N.O.!!! :zaljubljen: (i soaker a, bogami i model :))
wooow, kako super! :klap: jako lijepo! :zaljubljen:
Hvala drage!
Imam zamjerku samom kroju - naime prednji dio se štrika kao u neki romb, za čime uopće nema potrebe već bi ga trebalo raditi ravno, tako da će sljedeći biti poboljšan!
Olivija, i model i pelena su :zaljubljen:!
:klap: :klap:
iskopala sam i ovu temu za moju problematiku vunenih longiesa... Krojevi, koja vuna i ima li gdje kod nas za kupiti interlock?
da nam vuna ne zamre skroz;
ima li netko iskustva s vunenim jastučićima za dojenje, odnosno kao lanoliziranim malim podlogama na koje bi išli obični pamučni jastučići - za prve dane
ja sam ih sašila nekoliko od prastarih vunenih gaćonki koje su se prestale prestale biti lijepo rastezljive
hoće li to funkcionirati?
isprobavala sam malo, to je zapravo reciklirana disana, mislim da je u redu
nadalje, što mislite o tome da za djetetovih prvih mjesec ili dva, a bit će vruće ljeto i vjerojatno ćemo se puno golititi i često motati, koristim vunene vunene gaćice, zapravo trokute, napravljene od vunenog pletiva u mjerama otprilike kao tetra pelena kada se presavije u trokut. to bi bilo za preko origami folda i onih majušnih pelena
imam ja vunenih zaštitnih, ali bih voljela i ovoj bebi nešto sitno napraviti
Funkcionirat ce bez problema.