Ovo ti je the best way... Nothing to lose. I bilo bi super kad bi se okuražila da jednostavno kucneš i to kažeš, bez pisanja, bilo emejlom, bilo kuvertom itd.
Printable View
Pitala sam koja je to titula jer je evo ja nikada nisam cula, ne kuzim zasto se opravdavas jel bitna titula ili ne. I neobicno mi je da ne znas koju si titulu stekla nakon godina studiranja.
Meni osobno je bitna, da mi nije ne bi se toliko skolovala, a sad nema potrebe na ovoj temi oko toga razglabati.
Zelim ti da dobijes povisicu i drzim fige.
Uz opasnost da dobijem opomenu moram, ne , želim na ovo reagirati.
Cijeli radni vijek radim u privatnim firmama i ne znam nikoga tko u javnoj upravi ili državnoj firmi radi redovito 10 sati dnevno i da mu nikad nije isplaćen niti jedan prekovremeni ili sl., a naravno pad prometa dovede do toga da radiš stalno prekovremeno za plaću manju nego prije 8 g. Da. pišem iz vlastitog iskustva koje nije samo moje nego ga dijeli velik br. ljudi ovih dana.
Kad mi je u cijelom tjednu veselje kad dođem doma u 17.30 (najranije u cijelom tjednu, a svaki dan izđem iz kuće u 7,15 i uzmem max 20 min pauze da ne dođem doma u 19h) e pa onda me ovakve ležerne izjave izbace iz cipela.
Mamache drago mi je što radiš u jednoj od malobrojnih ok firmi i apsolutno traži povišicu ako kod vas poslovanje ide ok. Be cool 8-)
ma kako nema povišica u javnom sektoru? pa tko može zanemariti rast plaće kad dođe do promjene onih par slova ispred imena, npr. kad magistriraš ili doktoriraš pa ti plaća naglo poraste za cca 200 kn (kolega koji je tu radost platio oko 20.000 kn, silno se radovao što će za 10 godina napokon doći na 0, tj. prebiti trošak).
ne, nije tema, ali eto, samo da se zna da i u javnom sektoru ima povišica, iako se, znamo, tamo ništa ne radi.
jednom kad sam tražila povišicu, samo sam usput rekla da mislim da bi mi trebao platiti više, "gazda" mi je odgovorio: "i ja to mislim, ali zašto bih vam dao ako ne pitate"
i već idući mjesec sam dobila 25% veću plaću, a za godinu dana i službeni auto ;)
dakle mamasch, samo naprijed (po tvom pisanju mislim da smo u sličnoj branši, a i sličnim firmama) :fige:
Potpisujem.
Nema šanse da bih povišicu tražila pismeno, općenito. A još rukom pisano. Ne. MM ne može pročitati poruke koje mu ostavim i popis za trgovinu. On kad ide u trgovinu, piše popis na kompu.
Ja sam za opciju dogovoriti sastanak mailom i onda oči u oči :-)
Ili si to već obavila dok ja ovo pišem ;-)
Joj cure nisam još obavila, šefica mi je leteća po sastancima i službenim putovanjima.
Strpljivo čekam priliku, neću popustiti, ždere me u malom mozgu ta moja plaća, nema sad nazad, odlučila sam.
Samo daj! Sad kad si odlučila i dobiti ćeš povišicu!
Samo naprijed:-) i probaj da to bude kad je dobre volje hehe:-)
mamasch jesi li bila uspješna?
Joj cure drage, u čekanju da se ohrabrim prođe mi vrijeme.
Možda nešto i bude bez mojeg pitanja, kuha se kuha u firmi... ne smijem puno pričat da se ne zacopram...
U svakom slučaju hvala svima vama koje navijate za mene, isto tako želim svima koji se odvaže na ovo pitanje puno sreće! :-)
Ja sam pitala, direktno i bez puno pripreme, odgovor se ceka na visoj istanci ;) Drzite mi fige :) mamasch, saljem pozitivne vibre :)
Samo da prijavim...
:-D
Super! Čestitam!
Hvala :yes:
annie84, :fige:
Manjim dijelom moja diskretna inicijativa, a većim dijelom dobra volja poslodavca i uspješna protekla poslovna godina, koja nam je svima dala vjetar u leđa.
Nisam jedina u firmi koju su usrećili.
Mamasch, cestitam!
Sto se tice komentara da par slova na tituli donose povisicu, a da znamo da nitko nista ne radi u drzavnim i javnim sluzbama je zbilja strasno bezobrazno.
Za svojih par slova koja su mi donijela 15% povisicu sam radila preko 50 sati tjedno na tri jezika pri cemu mi je i zdravlje prilicno propalo, iako ne mogu reci da nisam uzivala u vecem dijelu svog radnog dana. Tih 15% je prividno, jer nisam za to vrijeme dobivala po 0,5% za minuli rad pa mi je osnovica manja.
I danas ne padam ispod 45 sati tjedno.
To mi je isto kao-danas djeca ne valjaju, ne uce, penzioneri samo sjede u cekaonicama bolnica i bas ulaze u tramvaj po najvecoj guzvi, a crnci znaju samo plesati.
Čestitam, Mamasch :)))))!!!!
Sad je već zastarjelo, al ja bih mislila da me zafrkava netko tko bi mi rukom danas napisao neki dokument, bilo kojeg tipa.
Kad sam počela raditi dobila sam nakon 6 mjeseci povišicu od 25%, bez da sam ju tražila. To su bila neka druga vremena, a i osnovica je bila manja nego danas. Sad ne mogu tražiti povišicu kad sam plaćena prema svojem koeficijentu. Jednom sam tražila veći broj dana godišnjeg (tada sam radila kod obrtnika i imala sam ukupno 3 tjedna godišnjeg), on mi je pokazao neki pravilnik, a ja sam onda promijenila posao.
mamasch, :-D
curke :love:
Čestitke na povišici!
Jelena, potpuno si pogrešno shvatila moj komentar, bila je to ironija, vrlo dobro znam koliko krvavog rada stoji iza svake promjene par slova ispred imena, sve sam ih prošla. A onaj minimalni rast plaće nakon toga gotovo da je uvredljiv. Pretpostavila sam da će biti jasno da sam iziritirana upravo tom predrasudom da mi na "državnim jaslama" ništa ne radimo, bila je neka tema u to vrijeme u tom duhu, pa sam eto, ponovila tu.
Sori, Riječanka!
Nisam skuzila da igramo za istu momcad :)
Al da, obozavam te predrasude. Mislim, ima nas svakakvih, al posvuda.
Mamasch, čestitam!
čestitke draga mamasch!!!!
Čestitam mamasch!
Braaaavooo :-D !