pa šetaj po kvartu samo ako već dete hoće biti u kolicima
Printable View
pa šetaj po kvartu samo ako već dete hoće biti u kolicima
Ekoi, znam kako je. Nas mame sve muči kroničan nedostatak vremena. Na vježbači topicu skoro sve mame rade hiit treninge jer su kratki cca 30 min, a jako učinkoviti. Jel možeš naći pola sata u danu za vježbanje? Bilo kad? Može li ti itko pričuvati bebu pola sata dnevno?
Ja sam neko vrijeme uspijevala vježbati cardio vježbe kad je beba budna, ali vježbe snage kad md dođe s posla pa ju pripazi. Pola sata dnevno je mala cijena za dobro raspoloženje cijelog dana :)
Ako nemaš nikoga za čuvanje i ne možeš vježbati dok spava, postoji mogućnost i da vježbaš s njom, naravno prilagođene treninge (u kojima se beba koristi kao uteg), ali ako zbilja želiš, rješenje se uvijek može naći.
kavofob, kakvi su to hit treninzi, gdje to gledate? ajd bacit ću oko na topic vježbačica al nemam baš cajta za isčitavanje svih 100-tinjak stranica... :(
našla bi svakako pol sata dnevno za vježbanje!
Hiit je kratica od High Intensity Interval trening; jako intenzivno, ali jako učinkovito. Reći ću ti što je meni Zhang rekla za vožnju bajka po kojem sam dugo drvila - naspram hiita to je "trla baba lan" - i bila je u pravu :)
Evo ti jedan primjer videa sa čim obično curke počinju. Kad se malo ufuraš i budeš znala što želiš trenirati, mogu ti poslati neke programe vježbanja ;)
Jillian Michaels 30 Day Shed&Shred
Može, odlično, hvala kavofob! :)
super :) i trebaš se znojiti, nije fora kad je lako ;)
Mame koje ste jos na porodiljnom uzivajte I vjezbajte dok ste na porodiljnom jer kad se vratite na posao 30min odvojiti za vjezbanje se cini takooooooo dugo kad svoje dijete niste vidjele jutro od 8h do 17h. I onda dodjes doma i zelis provesti barem 2sata kvalitetno sa svojim djetetom pa onda ono postaje pospano pa kupanac, hranjenje I spavanje. Onda slijedi pospremanje stana, ves, peglanje I iza se srusim na kauc I ne da mi se vise nista.
Eto to je zasada moje vjezbanje
marusha, posjeti nas na vježbačima. ne vježbaju samo mame na porodiljnom, dapače, mislim da su zaposlene u većini.
i ja jučer prvi put probala i oduševila se! :)
ne znam zašto sam do sad izbjegavala ovakav način vježbanja. preznojila se skroz, ispuhala sav stres i umor, poslije se osjećala napunjeno i lako ko perce a uz minimum utrošenog vremena...odlično. danas nemam upalu mišića, ali osjećam da sam vježbala.
mene bole noge, i ruke, i ne osjećam se lako ko perce, ali se osjećam zadovoljno jer sam napokon nešto počela raditi. ali neću ovdje oftopičarit, probat ću izbaciti i što više slatkog.
ONTOPIC, negdje sam čitala da samo izbacivanje sokova može skinuti 10kg u godinu dana! tako da sad cuclam vodu, nadam se lijepom tenu i manje kila :-D
Bravo, cure :)
Dojena smrkavica dva dana je povracala i imala ++ na ketone u mokraci kad sam je vodila na hitnu. Mogu li tome ja biti kriva? Ima li tko da me utjesi od lchf mama dojilica ovdje?
Pitam se na koji način bi bebi moglo štetiti ako si iz prehrane izbacila industrijske prerađevine, šećere, škrob?
Ja sam počela s lchfom kada je beba imala 3 mjeseca, nisam primijetila nikakve promjene ni u periodu privikavanja (kad sam imala zatvor i bila jako žedna) ni kasnije.
Po netu sam čitala da su mišljenja oko eventualnog utjecaja lchfa na bebu podijeljena, ali negativna idu u tom smjeru da nije dobro raditi nagle promjene u prehrani i nije dobro mršaviti dok dojiš zbog toksina koji se počnu oslobađati iz sala. U mom slučaju je do bebe moglo doći mnogo više toksina iz hrane kojom sam se hranila tada, nego kad sam prešla na lchf.
Tiziana, ne znam mogu li te baš utješiti, ali i mi smo bili kod dr. zbog visoke temperature i radili analizu mokraće. Bilo je ketona, a doktorica je rekla da vjerojatno ne unosi dovoljno tekućine jer je i mokraća bila nešto žutija tj. koncentriranija. Pretpostavljam da bi moglo biti kod tvoje curice tako s obzirom na povraćanje, ali ne mogu sa sigurnošću tvrditi.
Dosta sam prije tražila o dojenju i ovakvoj prehrani, a večeras sam našla jedan članak koji nisam prije vidjela. Evo link http://www.marksdailyapple.com/nursi...#axzz2YahmAQGW
Inače, ja sam uglavnom jela meso, ribu, jaja, povrća, voća, maslac, maslinovo ulje, i ostalo - to su mi bili glavni obroci, ali sam osim toga znala pojesti teglicu nutele u 2-3 dana, ili pol kile keksa u manje od 2 dana, pola do cijelu čokoladu dnevno i sl. Tako da je mogla biti samo dobra stvar što sam to izbacila. A počela sam jesti još više povrća, čak i ono koje prije nisam htjela ni probati, orašaste plodove itd.
Nisam puno kila izgubila, oko 5,5-6 u 6 mjeseci.
Ufff hvala cure, nekao kad je to s povracanjemi temperaturom pocelo odmah me pocelo kopkati iako s 13 mjeseci cica vise nije glavni obrok a meni predobro krenulo s ovom prehranom pa ko da trazim gdje ce ispasti neki problem. Kako maloj nisu napisali nikakvu dijagnozu (po krvi nema upale) vec su je prikopcali na pola litre glukoze infuzijom, onda sam se ja isla izludjivati kojekakvim mislima. Kavvofob ti si krenula s bebinih 3 mjeseca jel da? Tada bebe zive zalijeplijene na cicu i to im je jedina hrana. Niste imali nikakvih problema?
Ja sam 24.06. ujutro bila na 61.5 kg, a jutros na 58.9 bez nekog dramaticnog gladovanja, cak stovise gladnija sam bila prije (i zivcanija) pa kad bi mi tim ritmom uspjelo dostici 55 kg nitko sretniji od mene
Da, još uvijek s 9M ona jako puno sisa. Nije nikad bilo nikakvih problema :)
Hvala cure zlatne ste! Bas mi je nekako bio bed, ali ovo sto pisete me razuvjerilo.
Kavofob ti si zena majka model, ja jos nisam cula da netko ima troje djece od kojih jednu malu bebu i da to tako sve polazi za rukom. Svaka ti cast!
Tiziana, nadam se da te neću sad obeshrabriti... Zaintrigirale ste me ovim načinom prehrane pa sam išla iščitavati cijeli topik i naletjela na ovo, BusyBee je pisala:
Emma, ja sam se mailala s Anitom (s onog bloga) i ona je napomenula da se ne bi trebalo prelaziti na LCHF dok dojis, ako se nisi ranije hranila tako.
Ok, sad si vec neko vrijeme na toj prehrani, ali ako jos koja cura cita i razmislja - dojenje nije vrijeme za tako drasticnu promjenu prehrane.
Nakon toga su cure zaključile da izbacivanje šećera i industrijski prerađene hrane ne bi trebalo biti loše ni u kojem pogledu, ali kad se već o dojenju i LCHF piše, da podignem i tu informaciju.
Mene je odvratila za sada,ali sam se upoznala s chia sjemenkama i svakako ću pokušati grickati više orašastih plodova i voća umjesto čoko nuse. :)
Tiziana, hvala ti :)
Ljudi kad čitaju druge mogu steći krivi dojam. Nitko nije savršen, a ja sam daleko miljama, samo su mi neke stvari važne pa o njima brinem, a druge manje pa ih pustim. Meni je na primjer kuća u rasulu, čistim jako malo, kuham dosta jednostavno. Neko vrijeme sam isprobavala recepte pa o njima pisala i onda se stječe dojam da stalno nakuhavam, a nije tako ni blizu. Posao sam zadnjih mjeseci jaaako zapostavila, srećom mogu birati koliko ću raditi, ali i financije škripe kad ne radim... ma sve je to neki mix koliko na koju stranu potegneš.
Imam i sreću da je beba totalna dobrica, a tata low maintaining tip i podržava me u svemu, ne samo riječima, nego često moje potrebe stavlja ispred svojih.
Što se tiče velikog gubitka kg, lako je gubiti mnogo i brzo kad mnogo imaš i tijelo je takvih predispozicija da se lako vraća u normalu kad ga prestaneš trpati junkom.
A inače sam ubibože teškog karaktera i nije lako sa mnom ni meni ni drugima :/ Najbolje se ne ugledati na nikoga, samo na dijelove koji ti se kod nekoga sviđaju i ni pod razno ne steći komplekse jer smo svi mix i dobroga i lošega, jači u nekim stranama, a šlampavi u drugim.
Mimah, vjerojatno se Anita u ovom slučaju željela ograditi, kao što se apsolutno svi ograđuju kad je riječ o dojenju, ali nekoliko puta je izjavljivala da nema straha s prelaskom na lchf uz dojenje. Negdje sam baš to decidirano pročitala, probam iskopati ;)
http://istineilaziohrani.blogspot.co...cina-bavi.html
"Draga Anita, nigdje ne mogu naći informaciju o tome kakvog utjecaja ima LCHF na dojenje. Sestra i ja dojimo, ona ima bebu od 10 mjeseci, ja od 7. Smijemo li na običan LCHF? Ona bi pokušala i Zelenu kuru. Ima li štetnosti na zdravlje bebe. Veliki broj kilograma je u pitanju, a malo vremena do kostima za kupanje :)
ps. moja beba je anemična i ima malo uvečanu jetru. U trudnoći i početkom dojenja unosila sam velike količine LOŠIH UH.
Od srca hvala!
Ivana"
odgovor;
"@ Ivana smijete na LCHF, zašto ne. Kako bi moglo biti loše za bebu da mama prestane jesti gomilu šećera i škroba, rafiniranih i hidrogeniziranih ulja i margarina, industrijske prerađevine krcate umjetnim dodacima i štetnim kemikalijama?
Jedite pravu prirodnu hranu, jedite kad ste gladni i jedite do sitosti. Nemojte ni djecu trpati sa žitaricama i kruhom, dajte i njima pravu hranu. Evo vam dobar link za dohranu beba
http://svetahrana.blogspot.com/2011/05/sveta-hrana-za-najmanje-meu-nama.html"
O, super! :)
Jedna napomena, zaboravila sam to reći; ja na lchf nikad nisam ulazila u ketozu, uvijek se neka voćka potkrala, taman dovoljno da ne bude ketoze.
Ovaj dobar link da dohranu beba mi je malo... Mastitis kao integralni dio dojenja mi je prvi zapeo za oko. Vjerujem da je namjera dobra, potaknuti mame da kuhaju svojoj djeci, a ne da daju gotovu hranu, ali naša tablica dohrane se razlikuje od ove.
Nemoj me strasiti sa BussyBee :-) meni je ona totalni autoritet za dojenje na ovom forumu jer su mi njeni postovi o dojenju najlijepsi!
Al ja sam vec u prekrsaju - ostajem u prekrsaju, imamo samo 5 podoja dnevno. Tjesi me ovo sve ispod ovog posta, a Kafofob pogotovo. Da nisam nju citala jos bi bila zivcana gladna i debela.
Hvala svejedno na citatu