slažem se, rutvice
Printable View
slažem se, rutvice
Ako se namazete sa bilo kakvom kremom od gaveza, pa preko nje namazete baby kremu za guzu sa cinkovim oksidom, pa preko namazete belosalic mast i na kraju malo kreme od mentola - dobili ste Euten, za puno manje novaca, a sigurno ce pomoć, koje god dermatolosko stanje rjesavali. Ali belosalic ide na recept, Euten je imao skoro istu, ne bas bezazlenu koncentraciju salicilne kao i belosalic i 1/5 koncentracije betametazona. Ja sam bijesna jer sam dvoje djece i sebe trudnu mazala sa tim, kao, sigurno je, nema kortikosteroida, preporucila drugim ljudima... Obojica su jako mali na mjestima gdje sam ih mazala sa Eutenom protiv ADa dobili virusne bradavice i sad ti znaj jel to imalo veze. Nasu pedijatricu sam ja obavijestila o povlacenju Eutena i to tjednima nakon sto sam ja to doznala tako da sustav obavijestavanja bas i ne stima.
Pozdrav svima!
Muškarac sam od 30 godina. Već 15-ak godina borim sa seboreičnim dermatitisom na licu i blažim oblikom psorijaze (psoriasis guttata) koji se najviše manifestira na laktovima. Za Euten kremu čuo sam prije otprilike godinu dana. Iako sam čuo mnoge pozitivne kritike o učinkovitosti kreme, bio sam pomalo skeptičan oko njene učinkovitosti, naročito jer tobože ne sadržava kortikosteroide. Za lice već imam više-manje uspješnu terapiju koja se sastoji od "ribanja" kože krpicom uz korištenje Avene Cold Creme sindeta i potom nanošenjem Uriage Cu-Zn kreme. No usprkos terapiji neke mrljice prolaze puno sporije od drugih. Za liječenje tih mrljica nekoć sam koristio Beloderm kremu, ali što rjeđe i u što manjim količinama. Što se tiče primjene na licu, Euten mi se pokazao gotovo jednako uspješnim kao Beloderm. Mrljice nestaju već nekoliko sati nakon početka primjene. Neke mrljice se vraćaju, ali nešto rjeđe nego kada sam koristio Beloderm. Pročitao sam u vašim komentarima da neke korisnike krema peče. S tom nelagodom osobno se nisam susreo. Na laktovima djeluje jako dobro, manje je ljuskica i manje se crveni, ali ipak ne zaliječi kožu u potpunosti. Nemam nikakvih vidljivih nuspojava, niti bradavica, niti ožiljaka, ničega. Svi krvni nalazi su mi uredni. Sve u svemu, osobno sam jedan vrlo zadovoljan kupac.
Bio sam jako uznemiren kada sam saznao da je krema do daljnjega povučena s tržišta. Prije dvadesetak dana pričao sam s jednom ljekaricom u Zagrebu. Ona je najavila da bi krema od ovog tjedna mogla ponovo biti u prodaji. Usprkos njenim najavama, kreme i dalje nema u ljekarnama. Na stranicama Kreni Zdravo portala našao sam članak http://www.krenizdravo.com/njega-tij...ortikosteroide od 06.02. u kojem su navedeni rezultati testiranja kojima se potvrđuje da u kremi nema kortikosteroida, niti ga je ikad bilo. E sad, tko će znati je li i gdje bilo kortikosteroida ili ne. Svi znamo kakvo je ovo naše tržište i kakva je ovo država. Ja bih svakako kao mjerodavne uzeo nalaze iz njemačkog laboratorija, a i činjenicu da u Sloveniji nije bilo toliko frke kao u nas. Zna li tko može li se kremu naći u ljekarnama u drugim EU državama? Svakako pozdravljam kontrole i testiranja i mislim da bi ih trebalo biti što više. Za sada namjeravam nastaviti koristiti kremu jer mi se zaista pokazala učinkovita. Mada, ja je koristim u dosta malim količinama (jedna kutijica traje mi oko 6 mjeseci), da je koristim više i češće i ja bih bio puno više zabrinut. Zadnjih mjesec dana više sam u panici jer mi je sadašnje pakovanje pri kraju, a ne poznam nikakvu alternativu osim Beloderma. Bio bih vam jako zahvalan ako biste mi mogli preporučiti nekakav proizvod, po mogućnosti naravno bez kortikosteroida, kao alternativu Eutenu.
Meni je ljekarnica neki dan rekla da je dobra Epiderm od epimena krema. Kosta 230kn i da je njenoj frendici bolja od eutena. Uzela sam pa cemo vidjet :)
bok svima, prvi put pišem ovdje na forumu, ponukana problemima s neurodermitisom i simptomima/grozotama koje svećina vas nabraja (da ne ponavljam) te kremom euten o kojoj sam tek danas nešto čula i surfala. pročitala sam cijelu temu i informirala se o suspektnosti kreme, no ipak me zanima u kojoj ju ljekarni sada mogu kupiti. vidim da je n.grace kupila prije mjesec dana, ja sam danas bila u jednoj usput i kažu da još uvijek čekaju, da im nitko ništa ne javlja.
hvala vam na odgovoru unaprijed :)
swanusha, Euten imaš u ljekarni na uglu Masarykove i Preradovićeve, ako pitaš za Zg
koliko ja znam imas u minigreeny web shopu i cini mi se da je kod njih najjeftinija, mislim i da im je poštarina na tu kremu besplatna (to nisam sigurna)
Biljna ljekarna u sklopu velikog Mercatora.
Ljekarna Zeus u Budakovoj (okretište devetke).
Ljekarna u pothodniku kod glavnog kolodvora, ali ne znam da li je imaju sada, prije su imali.
Veliki broj privatnih ljekarni. Imali su i u Zagrebačkim ljekarnama, ali nismo kupili nakon povlačenja one serije krajem prošle godine, pa ne znam imaju li je redovno. Moglo se naručiti. Nisu držali baš rado jer je skupa, pa ljudi nisu kupovali osim u slučaju hude sile.
hej, hvala vam svima. tražila sam u par ljekarni-nije bilo, kupila sam na kraju direktno kod njih seriju iz 11/2012 i u 2 dana mi se povuklo gotovo sve, mazala sam malo i tanko. pitam se kako, ali opet, ne želim se puno pitati. hvala na odgovorima još jednom!
Jučer su nam donijeli srpsku inačicu Eutena - Dermio - istog proizvođača. MM je namazao jedno malo područje na ruci, da testira. Polažem velike nade u tu kremu jer smo više ludi od njegovog AD-a. Vi koji ste koristili Euten, možete li mi reći nakon koliko se vidi poboljšanje?
meni je Euten pomogao odmah nakon prvog mazanja
znam da zvuči nevjerojatno, ali meni je uistinu odlično djelovao
i pitala sam svoju dermatologicu misli li ona da su u kremi kortići, rekla je ne, jer kreme s kortićima ne djeluju tako dobro kao Euten
a i ja dijelim njeno mišljenje
ja kupila Euten u nadi kako će nam pomoći i moram reći da je nama bila još gore, eto nisam nigdje pročitala da nekom ne valja, eto nama ne
vratili se posuškoj - što god da bilo unutra djeluje
MM se maže 4 dana - samo na testno područje i lagano se povlači. Jadino što se požalio da ga jako hladi
Bitno mi je da mu nije još gore. Za sada se maže dalje i nada najboljem
menta je unutra, to hladi
Na sastavu piše neka kold biljka - ja mislila da je od toga
a jel se nakon par dana ili tjedana opet vratilo?
vratilo se nakon par tjedana, ali u blažem obliku
meni je prošlo nakon 2 ili 3 mazanja, i nikad se više nije vratilo
Ljudi, od Welede krema Dermatodoron je najbolja za AD! I na biljnoj je bazi! Weleda ima stogodišnju tradiciju a nažlost je kod nas premalo zastupljena.
Osobna preporuka je homeopatijom rješavati AD, nikakvim kortikosteroidima. Djelotvornije a neštetno. I možda čak jeftinije.
Imam zamolbu hitno mi je i kritično... Ako neto ima malo kreme, da mi pošalje za probu, spremna sam platiti, bezveze mi je dati 300,400kn ako mi ne bi pomogla...
to za sebe ili maloga?
Ajme, mašnica, što ti je :( ?
Za sebe...po rukama mi se jako proširila psorijaza, imam rane, jedva držim čašu u rukama,koji dan je dobro koji dan loše. Ali dojim pa nisam pametna s tim kortikost. Iako su mi doktori tvrdili da ne može doći di bebe, ne vjerujem, kažu količine su jako male. Depra totalna..
Jel smije euten na otvorenu ranu?
mašnice MM maže euten po ranama i posuše se dosta brzo i nastane tanji sloj nove kože.
Ali mu se ne povlači, već samo smanji podražaj i pečenje.
samo da napišem naše iskustvo, možda nekom pomogne.
doduše mi nikad nismo imali baš otvorene rane od ad-a (više razgrebane rane).
malom suse sa 6 mj. pojavili ekcemi po licu. ja sam mazala svim i svačim, no oni su bili samo sve veći i veći.
koristili smo mustelu stelatopia, adermu, sudocrem, niveinu kremu s cinkom, jgl običnu kremu... ne znam jel sam sve nabrojala, uglavnom dosta toga.
kad su ekcemi postali takvi da se izgrebao do krvi (tad je imao oko 7 mjeseci) pedijatrica nam je napisala afloderm+betrion, poslije adermu.
mazali tri dana jer više nisam znala šta bi. naravno, stanje se popravilo ali se i počelo pogoršavati čim smo prestali mazati s kortikosteriodima.
da bude još gore pojavili su mu se ekcemi u pelenskom području.
onda smo prešli na novi tretman, kupanje u vodi s maslinovim i eteričnim uljem čajevca+platnene pelene, do tada je bio u jednokratnima.
ekcemi u pelenama su prošli do drugog dana (crvenilo je posmeđilo i taj sloj kože se poljuštio) i nikad se nisu vratili.
na licu je išlo malo teže jer nije mogao baš držati glavu u vodi uronjenu, ali za jedno tjedan dana stanje se poboljšalo.
a od svih krema koje smo isprobali na kraju nam je pomogao obični melem. žao mi je samo da nisam prije probala namazati ga s njim.
ovo sigurno nije recept koji će pomoći svima, ali bar nije skupo isprobati.
Ono što zaista smiješ uzimati dok dojiš su malo više doze cinka (30 mg barem) i Child life Esencijalne masne kiseline u dozi od 15 ml/dan (jušna žlica, može i više, ali ne manje). Namjenjene su djeci s atopijskim dermatitisom, ali je riječ o visoko doziranom preparatu omega 3-6-9 koji i te kako može pomoći kod psorijaze. Isti preparat (iako je namjenjen za per os primjenu) smiješ utrljati u zahvaćena područja.
Ne znam kakav ti je stav prema koloidnom srebru, ali mojoj prijateljici nestala je psorijaza, a samo je njega koristila. Devet godina se mučila s laktovima i već 15 godina psorijazi nema ni traga.
Pijem caj ali nisam redovita pa valjda zato i ne djeluje kako treba. Nisam za koloidno, zar ono smije uz dojenje?
Koristim ulje crnogima...nedavno pocela pa cemo vidjeti.
mašnica, ulje crnog kima piješ ili mažeš?
Mi nabavili čaj s Dolca ali muž ga je pio par dana, nije osjetio nikakvo poboljšanje i prestao je.
Molim te, koliko je tebi trebalo da taj čaj prodjeluje (onda kad si ga pila redovito)?
Par dana nije dovoljno treba popiti cijelu kuru caja, redovito, bez imalo svinjetine i alkohola. Prve promjene su se vidjele nakon 2tjedna. Treba se organizam ocistiti, ne ide to nas tako brzo.
Poboljšanje, onak vidljivo, možeš očekivati nakon nekoliko tjedana. Treba biti strpljiv. Ne kužim ovo - nakon par dana prestati i ne pričekati rezultate. Pa nek popije cijelu količinu koju ima! Isto vrijedi i za čaj i za ulje, za sve... Osim toga treba i pripaziti na prehranu, ništa bez toga.
Ja dajem djeci ulje crnog kima preventivno u sezoni tj. od sredine rujna pa prema zimi (alergičar i astmatičar) i već su 2 godine bez simptoma. Ne mogu tvrditi da je samo do crnog kima (imamo i kure slane sobe) ali i mm i djeca su odlično, što su mi za mlađeg sina potvrdili i nalazi sa Srebrnjaka.
koju dozu kima daješ dečkima peterlin
Imas Baraka kapsule ako djeca ne podnose ulje crnog kima na zlicicu (znaju ih imati u Šparu i drugim trgovinama na velikom popustu, ova cijena nije uklesana u kamen): http://www.zdravlje.eu.com/baraka-450mg
Moji su se navikli, progutaju bez kusanja pa isperu sokom ili necim drugim.
Ni ja to ne kužim.
(Piti tako kratko i prestati.)
mašnica, a što je s uljem crnim kimom - piješ ga ili mažeš?