Zaboravila sam napomenuti da je meni na dan termina ispao sluzni cep zahvaljujuci grubom pregledu doktora i da je ispadao iducih pet dana. Tako da ti taj sluzni cep ne garantira pocetak poroda!
Printable View
aaaaaaaaaaa,mi smo jos u komadu...a trudova...pa neka probadanja u ledjima prema naprijed,ali ono,svakih par sati,tako da...osim sto su mi noge nalijane i izgledaju ko cevapi i sto nismo danas ni sekunde odmarali,dobro se drzimo. sutra idemo na ctg,pa cemo znati visee...normalno,ako se prije ne porodim. :)
sluzni čep prije drugog poroda mi uopće nije ispao
puko mi je vodenjak, predpotstavljam jedan ovoj pošto je plodne vode bilo malo
krenula sam u rodilište pošto me je uplašilo krvarenje, morala sam staviti uložak
kod kuće sam planirala ostati do zadnjeg ali zbog krvarenja sam krenula odmah
ne znam dali je krvarenje normalno i očekivano ,dali je i kod vas drage mame bilo tako
inače porod je prošao super i brzo, kada sam došla u rodilište bila sam 8 prstiju otvorena a da truda nisam osjetila :mrgreen:
rodila u manje od sat vremena
Ja sam dosta krvarila tijekom cijelog prvog poroda nakon sto mi je pukao vodenjak, mislim da je to normalno?? Zato mi nisu jasne preporuke da se do zadnjeg trenutka ceka u kaficu kraj rodilista, a kako to izvesti?
s uloskom :)
ja sam od puknuca imala uloske koje sam, vrlo cesto, mijenjala.
Leonisa, ali to nije kolicina menstrualne krvi, meni je to izgledalo jako puno. Svaki put kad bih se napela, krv je kao vodoskok sikljala.
i ja sam trudna gruntala kad u bolnicu, kako prepoznati trudove. evo moje price:
lazni trudovi 10 tak dana prije poroda u 3 navrata i uvijek nocu oko 4 h. svaki put sam gruntala jesu li to trudovi, da li da budim muza.. sluzavi cep otisao jedno 5 dana prije poroda. dan prije termina nocu u 3:42 krenuli su trudovi. mozda ce zvucat glupo, ali odmah sam znala da je to to. oko 6:30 h budim muza, tusiram se, prisilim pojest sendvic. skakucem na pilates lopti. kad je razmak dosao na 3-5 min krenuli u bolnicu. bolilo al sam bila smirena. dosla u 8:30 otvorena 8 cm. odmah radaona. prosla kraj pune predradaone i mislila si hehe ode ja odmah rodit :lol: probusili mi vodenjak i tad su krenuli jaci bolovi, no do 10h otvorena 10 cm. beba je bila ogromna, drip i u 14:42 je dosao moj paketic. sad razmisljam i kalkuliram kad bih opet mogla zatudnijeti
znam da trudnice koje odbrojavaju traze konkretnu uputu kad krenuti, no najbolje je poslusati sebe i ne panicariti. prvi dio se tako lijepo moze odraditi doma..izmedu trudova su tad jos uvijek fine pauzice za odmorit :mrgreen:
Ja sam cijelu noc radjala sama u predradjaoni, nitko me nije gledao ni obilazio. Mislila sam da tako mora biti (krvarenje). Dr je poludio kada je dosao ujutro, a ja tiskam. Odmah me prebacio na krevet u radjaonu - ja dvaput tisnula i rodila :mrgreen: .
Iz danasnje perspektive to mi je totalna ludost, tada sam bila presretna jer sam sve odradila potpuno sama i nisam nikoga morala gledati ni slusati.