Je li tko tražio od HZZO-a refundiranje troškova javnog bilježnika? Možda?
Printable View
Je li tko tražio od HZZO-a refundiranje troškova javnog bilježnika? Možda?
Trenutno nisam u postupcima, niti sam bila po novom zakonu. No da jesam, sigurno bih to natjeravala.
To ti je tako u našoj zemljici, ali na svim poljima. Oni će nam silom dokazati da nismo u pravu i ako više tražiš onda izgubiš i ono što si imao.
Svaki normalan par bi trebao tražiti refundaciju troškova za gore navedene idiotske ovjere međutim izgleda da se ima para na bacanje. A i nije stvar u tome da li se ima ili nema para nego ima li ili nema zdravog razuma!!! Šta reći, kakvi ljudi takva i vlast (da ne dođe do zabune, ništa bolje ne mislim ni o onima prije ovih)
Pa da mislim da bi se jedino time da se HZZO traži da svakom ponaosob refundiraju troškove j. bilježnika stalo na kraj toj diskriminaciji, jer tek će tad možda neki tamo gore u Ministarstvu progledati i vidjeti kako traže od nas gluposti koje ipak koštaju
Mislim da nije poanta ove priče plačanje tih sto kuna javnom bilježniku već je bit u tome da mi ovjerom kod javnog bilježnika svoj zdravstveni problem i način liječenja našeg zdravstvenog problema izlažemo nekome tko ne bi trebao biti upoznat sa time a to je javni bilježnik.
Ja vas sve ovdje još jedanput pitam da li je problem po vama samo plačanje tih sto kuna ili je problem taj što vi izlažete svoju intimu javnome bilježniku i to što znate da u Republici Hrvatskoj to ne radi niti jedan drugi pacijent nego samo pacijent kome treba pomoć uz postupak potpomognute oplodnje.
Da razjasnim,svaka država ima pravo odlučiti koju vrst zdravstvene usluge će plačati država a koju pacijent.Uzmimo npr., sad se participira puno toga u zdravstvu što se prije plačalo od strane države i nitko zbog toga nije rekao da se osjeća diskriminirano.
Mi naprotiv, otkako se počelo tražiti od nas da idemo javnom bilježniku svi vičemo da se osječamo diskriminirano.Dakle nije riječ o plačanju i novcima koje dajemo javnom bilježniku nego o onome što sam upravo navela i svi mi to jako dobro znamo ali nažalost sada neki pokušavaju reći da je problem u plačanju tih sto kuna.Nije. Problem je taj što se od nas traži nešto što se ne traži od niti jedne druge vrste pacijenta u Republici Hrvatskoj i zato smo diskriminirani jer zna se čemu služe javni bilježnici ,sigurno ne nečemu što se koristi u procesu liječenja a to onda pretpostavlja da ovo nije liječenje nego nešto sasvim drugo.
Zato, molim vas ,prestanimo se skrivati iza tih sto kuna troška jer čak i da svi tražu povrat sto kuna po postupku je li vi stvarno mislite da bi država prestala tražiti te ovjere.Pa to je smješno,oni bi samo još više smanjili cijenu postupka po pacjentu i problem riješen.Udružimo se i tražimo zajedno putem suda zaštitu svojih prava jer mi zaista ovim načinom jesmo diskriminirani jer se nas tretira kao da je naše tijelo i naš proces liječenja nekakva imovina i slično a ne kao da smo pacijenti jer da napomenem niti jedan pacijent u RH ne ide prije svog liječenja javnom bilježniku na ovjeru svog procesa liječenja.
mara33 meni je to posve jasno (da smo diskriminirani) i ovo što sam napisala je možda jedan od koraka kako to zaustaviti, znamo mi koji smo duže ovdje kako brzo sudovi riješavaju slučajeve, npr. onaj Milinovićev zakon koji je bio na Ustavnom sudu (iako smo se svi mi digli protiv toga čak i bivši predsjednik) nikad nije bio riješen, riješilo se tako da se promjenila vlast i da se na drugu stranku utjecalo koliko se moglo preko medija i raznih izvora. Zato stvarno ne znam što je veći aspurd pouzdati se u naše sudove da će nešto riješiti ili tražiti naknadu od HZZO-a i o tome svemu obavijestiti medije...
Mala Mimi i svi drugi koji čitate ove postove pozivam vas da se udružimo radi zaštite svojih prava i to sudskim putem.Pogledajte što je uspjela udruga Franak,zar mislite da je pojedinac tužio banku da bi to postigao?
Ja ne želim sa svojim zdravstvenim problemom puniti novinske stupce i zabavljati narod jer sve što se dosad postiglo je upravo to i ništa više.
Je li više trudnoća postignuto novim zakonom zato jer se može oploditi više stanica? Nije.
Je li se može u Htvatskoj ići na donaciju zato jer je to propisano zakonom ? Ne može ,jer nema banki oplodnog materijala.
Jesu li žene koje idu u postupke priznatije u društvu kao pacijenti u odnosu na vrijeme Milinovićevog Zakona.Nisu.Sada su i više diskriminirane i to ne samo radi ovjere kod javnog bilježnika nego i stoga što se crkva otvoreno suprostavila svemu oko donošenja novog zakona da sada me jedna liječnica koji me prvi put u životu vidjela ,rekla mi je takve stvari zbog toga što sam joj rekla da ću ići u postupke MPO da je to toliko ponižavanje i diskriminacija da sam ostala bez teksta.To prije nikad nisam doživjela i mislim da je rezultat ovakog slobodnog istupa jedne liječnice na radnom mjestu je i zaleđe koje joj je dalo kompletno ponašanje u društvu a koje je slijedilo nakon donošenja novog zakona i bure koja se digla uravo zbog donošenja odredbi o donaciji.Što smo postigle .Ništa. Ustvari nazadovale smo u odnosu na vrijeme koje je bilo u posljednji dvadeset godina.Dakle ,razvijmo strategiju i borimo se na pravi način i možda nešto i uspijemo postići.
uf Mare33, voljela bih da nam je javni bilježnik trenutno jedini problem u MPO, ovako je to meni u nekoj listi prioriteta negdje na mjestu broj 10 pa ću ignorirati ovu raspravu oko toga.
Nažalost Kadauna i sve koje ovo čitate,ovjeravanje kod javnog bilježnika pokazuje odnos prema nama koji se svodi u neke druge odnose i pokazuje samo to da se na naš problem nažalost gleda iz jedne druge perspektive a ne iz perspektive liječenja i pacijenta i zato je ova ovjera itekako bitna.
Ona dokazuje diskriminaciju koja se ne izražava samo tom ovjerom već i na mnoge druge razine.Razmislite ,kako to da je u šetnji za plodnost bilo svega tridesetak žena i zašto je bilo tako malio i tada će mnoge stvari biti jasnije
Ovdje je drage moje najveći problem nečovječnost koja se očituje na razno-razne načine, sve to ljepo skupiti u jedan koš i iznjeti javno, pa se onda i nešto može dogoditi ali isključivo sa povečim brojem istomišljenika.No da bi sve bilo kako treba potrebna su imena, prezimena a to je ono što je ovdje problem , nitko se ne želi javno izložiti.Ali ako se to tako ne napravi nećemo pomoći ni generacijama iza sebe.Ako je netko punim imenom i prezimenom donio takav zakon i nije mu neugodno, pitam se zbog čega bi meni, nama trebalo biti neugodno izjaviti pod svojim punim imenom i prezimenom da me ta osoba diskriminirala. Kad je crno na bijelo onda nema vrdanja, zakonodavci su stavili crno na bijelo a šata mi imamo, apsolutno ništa, osim svojih pseudonima. Pa ako baš netko želi povlačiti moje ime po mediima, neka mu bude, bitno je postiči cilj.
Da ovjeru kod javnog bilježnika kod svakog postupka i kod prirodnjako.
Ja išla 3 za redom.Napravila se luda pa donjela samo na početku.
Da li se ovjeravanje još uvijek odnosi samo na VV? Upravo sam završila postupak (jučer imala transfer) u Petrovoj i ni prvi put (veljača 2013) a ni sad (srpanj 2013) nitko me ništa nije tražio. Čak sam i pitala i oba puta su mi rekli da ništa od toga
Hvala Masal na podršci i razumjevanju.Da, problem je što večina koja piše i čita ovaj podforum nije spremna zaista izači sa svojim imenom i prezimenom i otvoreno se boriti za ostvarivanje svog prava .Ja jesam .Zato sam imenom i prezimenom prijavila problem i Saboru i Ministarstvu.Nažalost kao pojedinac ne mogu učiniti ništa ali mislim da ima smisla pokušati udružimo li se svi zajedno sa svojim imenima i prezimenima.Nažalost čini mi se da velika većina to ipak nije spremna učiniti.To je uostalom pokazala i šetnja za podnost.Zamislite koliko je žena u tom trenutku bilo u postupku u Zagrebu i da su samo te žene koje su obavljale postupke u tom mjesecu samo u Zagrebu bilo bi više od sto žena.Ali bilo nas je svega trideset,između kojih sam i ja koja sam začela bez MPO.Večina će mi se možda i smijati što se toliko borim za prava pacijenata kojima treba MPO kada sam ja osobno na tom polju totalni gubitnik jer od svih postupaka u kojima sam bila nisam uspjela roditi niti jedno dijete.
Ja sam samo u zadnja 3 mjeseca 2 puta pisala Ministarstvu i jednom HZZO-u vezano na pravo na postupke mpo na teret osiguranja jer sam navršila 42 godine. Potpisala sam se imenom i prezimenom.
Dobila sam odgovor od Ministarstva i od HZZO-a da oni nisu nadležni za tumačenje zakona niti da odlučuju o mom pravu na postupka na teret osiguranja i da se javim svom mpo liječniku.
Naravno, mpo liječnik me je opet uputio da se javim Ministarstvu i hzzo-u.
Sljedeći moj korak bit će da ih prijavim svim institucijama radi diskriminacije i uskraćivanja prava na liječenje.
Inesz ,meni je Ministarstvo poslalo mišljenje Nacionalnog povjerenstva o tome koje žene po njihovom mišljenju imaju pravo na besplatnost nakon 42 godine.Nacionalno povjerenstvo je navedeno mišljenje poslalo Ministarstvu kojem je dalo preporuku da što žurnije s istim mišljenjem obavjesti sve zdravstvene ustanove,to je bilo u 12 mj 2012 godine.
Dakle sve zdravstvene ustanove su obvezne postupiti po istome mišljenju.
Zato pitaj kome trebaš uputiti žalbu ako liječnik ne postupi po istome mišljenju.Kojim institucijama trebaš uputiti žalbu ili prigovor, saznaj i javi nam.Trebaš saznati tko je odgovoran da postupa po tvojoj žalbi ,nema smisla slati na adrese koje nemaju nadležnost da postupaju po tvojoj predstavci.Ja nisam u grupi 42 + ali isto me interesira, jer imam prijateljice koje spadaju u tu grupu.
Inače mene najviše zanima je li udruga roda spremna organizirati akciju kojom ćemo mi zajedno tražiti zaštitu naše privatnosti i dostojanstva koja je povrijeđena na način da nam u našem procesu liječenja sudjeluje jedan javni bilježnik a priroda naše izjave je da mi sudjelujemo u procesu liječenja kao bilo koji drugi pacijent u RH kojemu ta potvrda ne treba pa ne znam zašto bi trebala meni .Ja ne uzimam ništa od drugoga niti bilo kome išta dajem,mislim da se javni bilježnik treba koristiti u takve svrhe dakle kada treba ovjeriti neku izjavu koja se tiče nekog odnosa sa drugom osobom a ne koja se tiče odnosa sebe sa samim sobom.To je besmislica a povrh svega je diskriminacija jer izdvaja mene kao pacijnta u odnosu na sve druge pacjnte na način da me doslovce maltretira umjesto da mi pruži podršku i mir koji je itekako potreban u ovakvom procesu liječenja.Iskreno nije mi jasno kako ljudi olako prelaze preko toga a nisu svjesni da pristajanje na jednu diskriminaciju vodi drugoj diskriminaciji sve dotle dok se ne dođe u fazu potpunog oduzimanja svih prava.
Zato se uopće ne čudim svemu ovome što se danas dešava oko potpomognute oplodnje jer čini se da smo to ipak i zaslužile jer smo pristale da nam ljudi koji nam trebaju pomoć tražu nešto od nas što nas svih diskriminira a mi sve na to redom pristajemo.
Evo pogledajmo kako izgleda provedba novog zakona: Kao dobile smo da se danas oplođuje više stanica i da se može zamrzavati ali je rezultat svega manje trudnoća.Dobili smo da je moguća donacija ali se ona u Hrvatskoj ne provodi.I dalje nas se maltretira trčanjem okolo po javnim bilježnicima a prije je bilo po odvjetnicima i psilozima.Kad se sve zbroji i oduzme rezultat je lošiji jer smo svjesne da je manje trudnoća zato vratite nam ono što je bilo, bio bi zaključak a ne neko hvalisanje oko nečega da smo nešto postigli kada nismo.Što vrijedi zakon koji se ne provodi,nije li to još jedna diskriminacija .
Išlo se na sastanke u Ministarstvo zdravlja, dvije godine za redom održana je šetnja Zajedno za plodnost (štand, organizacija, ruta, letci, prijava, prijevoz...), oko Milinovićevog zakona napisano je tone papira, borilo se protiv psihološkog i pravnog savjetovanja, liste čekanja po bolnicama, pad trudnoća, diskriminacija kako bračna tako i dobna, donacije-anonimnost, slabe stimulacije, odlazilo se u Sabor, na kongrese na Brione, Plitvice, Zadar, London, borili smo se sa Miletićevim embrijima i demantijima oko toga, slane su razglednice iz Slovenije, prevađali su se dopisi ustavnih sudova drugih zemalja, printali letci, pisalo Ministarstvu i još puuuno toga!!
Otvori temu, kreni u akciju i vidjet ćeš odaziv... I ne možeš osuđivati nekoga jer ne želi izaći u javnost punim imenom i prezimenom.
Nije mi jasno da uza sve jadikovke koje slušamo na ovome forumu i isplakane suze nitko ne želi javno istupit i tužit Državu zbog povrede svojih prava.Uzmimo ,jedno od prava pacijenta je pravo na adekvatno liječenje.Tako, npr bez obzira što država nema para to nije razlog da se cijena postupka sa 15 tisuća smanji na osam tisuća.To bi bilo u redu kada bi se cijena lijekova ili repromaterijala smanjila, pa sada gonal koji košta 200 kn sada je 100 .U tom smislu je opravdano smanjiti cijenu postupka.Ali koji je njihov razlog smanjena cijene postupka.Država nema novaca nije zadovoljavajući odgovor.To je još jedan razlog za pokretanje tužbe jer nam nije omogučeno adekvatno liječenje što upravo korelira sa smanjenim brojem uspješnosti koje svi mi koje šetamo po bolnicama svakodnevno vidimo i osjetimo.Ali mi samo znamo plakati.Ja želim zajedno s vama tužbom doći do boljeg adekvatnog liječenja ,ja ne pristajem biti žrtva,je li to OK?
Razloga za tužbu ima napretek ja sam navela samo neke:dakle pravo na adekvatno liječenje je jedno, pravo na zaštitu dostojanstva i privatnosti je drugo, pravo na provedbu zakona je treće a pod tim mislim na pravo žena koje su navršile 42 kao i na pravo žena koje žele donaciju jer ovo što se sada radi je protuzakonito ali ovaj put u korist pacijenta pa se zato nitko ne buni jer donirani postupak u Češkoj je anoniman a to ne podržava Hrvatski zakon pa je plačanje države takvim pacijentima u Češkoj ustvari protuzakonito ,nije li?
Citiraj:
Nije mi jasno da uza sve jadikovke koje slušamo na ovome forumu i isplakane suze nitko ne želi javno istupit i tužit Državu zbog povrede svojih prava.
dapače, rekla si da želiš ti tužiti državu jer su ti prava ugrožena - go for it Mare33! Pozdravljam ovakvu proaktivnost s tvoje strane - i sigurna sam ako pokreneš cijelu stvar da će se još žena javiti...... samo dopusti da osim tebe ima i drugih vrlo proaktivnih ljudi u ovoj priči i dopusti da je JB meni na listi prioriteta vrlo nisko rangirana stavka.
Koji su tvoji konkretni prijedlozi za žene 42+ godina i njihovo pravo na liječenje?
Koji su tvoji prijedlozi za donacije?
Ja znam šta je udruga Roda tražila te dalje traži.........
Draga Kadauna ,drago mi je da si se ponovno javila.Ja želim tužit državu zbog povrede svojih prava i ja ću prva staviti svoje ime i prezime na listu .Ali kao što sam rekla da ja pojedinačno tužim državu ta se bitka ne bi rješila za sto godina jer pojedinac je ništa ali kad grupa ljudi zajedno tuži to je već druga priča.
Evo ti primjer iz mog osobnog iskustva:angažirala sam odvjetnika i tužila poslodavca radi neisplate plaće i znaš što se desilo -NIŠTA. Zatim sam se uključila u sindikat i zajedno tužila poslodavca radi neisplate plaće i dobila sam do zadnjeg novčića.Ovo je primjer tebi i svima na znanje i ravnanje .Ista stvar je i sa bitkom koju je dobila grupa udruženih ljudi "franak" ,pojedinac nikad ne bi došao do presude.Ja već duže vremena pozivam na akciju ali nitko ništa.
Moj prijedlog je da sve mi pod pokroviteljstvom udruge sastavimo tužbu i krenemo čim prije u pravnu bitku na sudu protiv države radi zaštite svojih prava.Sve ove ostale akcije koje se organizirju su po meni nebitne jer mi imamo razlog za tužbu a razlog je taj što se zakon ne provodi.
Trebam li još nešto reći.
Moj prijedlog je da se ostavimo reklame po novinama i molečih pisama Ministarstvu i slično i da putem udruge Roda tražimo pravnu zaštitu i ostvarenje svojih prava sudskim putem.Ovo sam već toliko puta rekla da sam sama sebi postala dosadna.Eto to je moj prijedlog i nadam se da u udruzi Roda će biti sluha za ovakve akcije ubuduće.
i dalje ne vidim akciju osim tvog prijedloga da se udruga pobrine da ostvari ili provede tvoj prijedlog.
Ako se pokreneš, nadam se da imaš pravnika koji bi ti pritom bio od pomoći, ja to nažalost nisam, vjerujem - a to sam i napisala - da bi tad bilo spremnih duša koji bi ti potpisali dokument - imenom i prezimenom.
Kao što rekoh, za svaku je pohvalu tvoj angažman.
I opet nisam shvatila koji je konkretno prijedlog za ove dvije teme koje sam navela ranije, 42+ i nemogućnost liječenja na teret HZZO-a i donacije gameta.....
Draga Kadauna ,nemoj mene optuživati da nisam od akcije.Zar nisam već rekla da od pojedinačne akcije nema ništa.Udruga već postoji i to je udruga Roda ali mi nije jasno zašto se ne pokrene pravna bitka na sudu kada osnove za tužbu ima .
Ja sam već rekla da ću ja staviti svoj potpis ali ja nisam pravne struke iako znam ponešto o zakonima i o tome kako se pokreću postupci pred sudovima ali napominjem ja nisam pravnik.
I da napomenem, meni ne trebaju pohvale nego ljudi koji su spremni učiniti što i ja, a to je staviti svoje ime i prezime i pod pokroviteljstvom udruge Roda započeti pravnu bitku pred sudovima za ostvarivanje svojih prava.
Da li si ti i ostale cure to spremna učiniti i da li udruga Roda misli da treba pokrenuti jednu takvu bitku?
Što se tiće liječenja 42+ tu je sve jasno:postoji naputak Nacionalnog povjerenstva koji na neki način upućuje sve klinike na to kojim ženama treba omogučiti besplatan postupak.Ukoliko liječnik odbije postupiti po naputku po meni treba uložiti žurnu žalbu Ministartvu zdravlja i moliti za hitnost u rješavanju žalbe ukoliko su zadovoljeni uvjeti propisani mišljenjem Nacinalnog povjerenstva.
Što se tiće donacija,sigurna sam da se nitko neće žaliti jer ženama i odgovara liječenje u Češkoj ali po mom mišljenju ovo plačanje Hrvatke države je protuzakonito.
Moj prijedlog je opet tužba i to stoga jer se zakon kakav je donešen uopće nemoguće provest u praksi (jer da se razumjemo liječenje u Češkoj na teret HZZO- a nije liječenje kakvo je propisao Hrvatski zakon).
Prema tome treba tražiti hitno mijenjanje Zakona jer je Zakon u stvarnosti ne provediv.
Nadam se da sam bila sada možda jasnija ali nažalost ja još ne vidim da se žene javljaju i kažu hajdemo borimo se na zakonskoj osnovi za svoja prava a ne nekim moljenjem po Ministartsvima i jadikovanjem po novinama.
Merni se čini da od toga zaista nema ništa a svjedoci smo i toga je usprkos bolje napisanom zakonu potpomognuta oplodnja sad na lošijim granama nego li je bila prije deset godina.
Moram nešto razjasniti, udruga Roda nema nikakav pravni tim. Isto tako, među članicama koje sudjeluju u MPO projektu, nažalost nema niti jedne pravnice. Maro, ako si se dobro raspitala, razmotrila sve mogućnosti pravne tužbe, imaš pravnu pomoć koja će ti biti pravno zaleđe i želiš krenuti u ovo, pošalji pristupnicu i priključi se Udruzi.
Udruga nije ništa no hrpetina pojedinaca koji svak nosi dio svojih ideja i interesa i odrađuje ih najbolje koliko može.
Pogledajmo gdje se sve išlo a pogledajmo i posljednji rezultat koji je sama udruga objavila na svojim internetskim stranicama.Manji broj trudnoća po novome zakonu nego li po starome,svi se žale na diskriminaciju...Ja bih se zapitala što sam to učinila na svim tim kongresima na kojima sam sudjelovala kad je rezultat ovako poražavajući na svakom nivou.Evo ja se javljam i šaljem pristupnicu u Rodu ali ne da šetam po kongresima koji neće donjeti ništa bolje za članove koje ću zastupati ,ja se javljam da trčim po sudovima bez jela i pića ali smatram da imam dobre šanse da omogućim ljudima kojih se to tiće bolje uvjete liječenja,bez diskriminacija i sa većim šansama za uspjeh tj sa većim šansama da postanu roditelji.Ali meni trebaju imena i prezimena ljudi i spremnost da se izlože i čak možda ulože i nešto novaca kojima će platiti zajedno odvjetnika koji će nas zastupati na sudu,
Ja se prva javljam i biti ću desna ruka odvjetnuku jer kao što sam rekla o pokretanju postupaka ipak nešto znam i o tome kako se sudi na sudovima.
Mare moje lijpa Mare..... ja ću se zato što si ovako isključiva, što gledaš samo svoj kutak i donosiš strašne sudove a da pritom - dozvoli mi reći - pojma nemaš što se događalo protekle 4 godine - isključiti iz rasprave na ovom nivou s tobom ovako javno na forumu.
Ako ti kakav savjet treba, odgovori na pitanja koja ti nisu jasna, bilo što drugo - rado na PP
:evil: ne vrijeđaj!
Zadnje 4 godine su se neke osobe :naklon: s ovog foruma satrle od posla i organizacije, a još dosta nas je žrtvovalo dosta svog slobodnog vremena i novaca (nauštrb familije) da nas se, ako ništa drugo, čuje i da Hrvatska postane svjesna nepolodnosti. Nismo postigli možda neke maestralne pomake, ali uspjeli smo srušiti Milinovićev zakon. A to je, moraš priznat, jako puno!
Izvoli, pokreni se i organiziraj sve. Sigurna sam da nećeš ostat sama i da će bit ljudi koji je krenut s tobom imenom i prezimenom. Ali isto tako ne očekuj da će ih biti previše.
Pogledaj malo teme od ranije gdje su pozivani parovi na konkretne akcije i vidjet ćeš kako je jadan odaziv :-(
Ljudi ne vole čuti istinu ,pogotovo kad nije lijepa.
Reci mi Kadauna u čemu sam pogriješila,još ni jednom mi nisi rekla što sam krivo napisala, ali zato upravo ti bez ijednog argumenta žestoko napadaš mene.
Ja sam tebi naprotiv odgovorila na svako tvoje pitanje a ti meni nisi odgovorila na niti jedno.
Pogledaj moj datum pristupanja ovome forumu pa ćeš vidjeti da sam tu duže od tebe.
Doduše ja nemam tisuće postova ali razlog tomu je jasan,nisam tip od jadikovanja i nemam neku potrebu previše da tješim drugog radi neuspjelog pokušaja ili da mene netko tješi kad mi postupak ne uspije.Jesam li ja ikad prijavila kad idem u postupak.Nisam.Takva sam, ali mislim da stojim iza svojih riječi.Ti,Kadauna govoriš svojim avatorom da si ti borac ali ne želiš ući u pravnu bitku zajedno sa mnom.A čini se ni druge cure,sve vi želite da se netko drugi izbori za vas.Ja se naprotiv želim boriti zajedno sa vama izlažuči sebe punim imenom i prezimenom.
ja zaista ne želim drugog vrijeđati ali opet ne mogu shvati kako netko tko se hvali da je uspio srušiti Milinovićev Zakon istovremeno ustanovljava da je u godinu dana primjene novog zakona broj trudnoća još manji nego li je bio za Milivonovićevog zakova.
Pa tko je tu lud ,jupi srušili smo Milinovićev zakon -reziultat manje trudnoća po novome.Zar vi ne shvačate da je manje bitno što piše u Zakonu ako je rezultat koji se traži dobar ili odličan.Ja uopće ne vidim razlog da uopće postoji bilo kakav Zakon jer to znači da bi za svaku bolest koja se liječi trebala imati svoj zakon a kao što znate nema svaka bolest svoj zakon.Zato drage moje žene ostavite se vi Zakona ako ne znate kako ga upotrijebiti i pogledajte kakvi su nam uvjeti za liječenje u zdravstvu kada je neplodnost u pitanju i tada donosite svoje sudove o nečemu.
A iskreno ću ti reči , nisam bila ni ja iz razloga jer sam ljena pajcekica. Tak ti je to. Kaj se tiče pisanja nije problem ali da me izvučeš na ulicu , to je već problem. No opet ću reči , nije nama potrebna ulica , nama su potrebna imena i prezimena u jednom komadu za istu stvar na papiru, te nam je potreban medij koji će naš problem prezentirat onako kakav jest a ne da nam izvrče riječi , no za to nam treba puno habrih ljudi koji bi riskirali i svoj posao....itd. i tako bliže . Već sam bila u jednoj borbi za neku drugu stvar u kojoj smo izgubili baš zbog ljudi koji kukaju a nemaju hrabrosti staviti svoj potpis na papir i pojavit se onda kada je pozvan.
I nije dovoljno dopise slati jednim te istim ljudima nego proširiti lepezu adresa ali sve istim intezitetom.
I mara33 , kako uopće možeš reći da si gubitnik, ne nisi , ti si živi primjer vlastitog uspjeha i nečijeg šlamperaja, hvala ti zbog toga.
No u ovom našem narodu koji je pritisnut sa svih strana nema više energije.
Eto , već se tu prepucavate a ne podržavate, svoje negodovanje trebate na ljepši način iznjeti sa dobrim argumentima. Ako se mi međusobno grizemo , onda zamislite kako gledaju oni od kojih tražimo promjene. Energiju treba usmjeriti na to kako i na koji način nešto napraviti a ne izvlačiti staru posteljinu, kaj me briga ko je kaj rekao prije ovog i onog. Doduše nije loše znati ''smicalice'' od ranije, no sad bi to trebala biti nova borba i nova nada u pobjedu ali drage moje ne na ovakav način. Izbrojati do 10 pa onda juriš, ako netko nije potkovan pravno, a to je večina nas, nema veze, zato ima naših dragih ženica koje će na tom polju pokušati nači rješenje na koji način nešto riješiti i trebamo slušati jedna drugu, ne napadati ....ajde drage moje ljubim vas i polako.
Jao, nemojte samo kao pozicija i opozicija u političkim emisijama! "A što ste vi napravili, a gdje ste vi bili zadnjih X godina...?"
Što je bilo - bilo je, što nije - nije, ako tko ima što pametno za predložiti, neka kaže, a tko nema.. a što ćeš mu?
Gledajte ,ja sm iznjela svoju strategiju i svoj plan i osnove za nacrt tužbe protiv Države zbog povrede naših prava u postupku liječenja neplodnosti.
Ja mislim da ukoliko se udružimo imamo dobre šanse izvuči i odštetu a ne samo neke male pomake na bolje.
Neki su se ovdje našli uvrijeđeni jer sam iznijela činjenice kao i svaki analitički tip.
Je li manje trudnoča sada nego li prije dok je bio Milinovićev zakon? Jest.
Jesu li žene i dalje ponižavane ovjeravanjem svojeg procesa liječenja sada po javnim bilježnicima kao i prije po savjetnicima pravnim i psihološkim.Jesu.
Je li javnost sada senzibiliranija na pitanja parova koji su neplodni .Nije .To je pokazala šetnja za plodnost u kojoj je sudjelovalo svega tridesetak sudionika.
Da se održavala šetnja za zaštitu nekog kukca na Velebitu bilo bi više sudionika nego li na toj šetnji za plodnost.
Što smo dakle postigli natpisima po novinama i slanjem e-mailova Ministarstvima .Ništa.
Bez da ikog vrijeđam ovo su gole činjenice i prestanimo se zavaravati.To je moja misao.
Meni treba sto imena i prezimena koji će se potpisati zajedno sa mnom i pokrenuti pravnu tužbu radi zaštite svojih prava.Neka ovdje svak stavi svoj pristanak i kaže spreman sam,idemo.
Mislim da sam pišući samo na ovoj temi iznjela dobre argumente za tužbu.A evo ,pada mi na pamet i još jedan.
Uzmite primjer da Država nekome plati postupak donacije u Češkoj jer se donacija ne provodi u Hrvatskoj i za to izdvoji brat bratu najmanje šest tisuča eura za jedan donirani postupak a to je nekih 45 tisuća kuna.
Onda dođete vi na red za vaš postupak i država kaže ,e vama ću platiti samo osam tisuća kuna postupak.Je li to diskriminacija mene u odnosu na pacjenta koji ide u isti proces liječenja jer država za njega izdvaja 45 tisuća kuna po postupku a za mene samo osam.Sigurna sam da niti jedna od vas koji ovo čitate možda nije razmišljala o ovome na ovaj način.Možda zato što niste ovakav analitičar a možda jer mislite a što ja tu mogu.E pa ja mislim da možete :jer i to je diskriminacija ,bez da govorim o samoj protuzakonitosti takvog plačanja od strane Hrvatske Države jer donacija u Češkoj je anonimna a to ne podržava Hrvatski Zakon.
[QUOTE=mara33;2453408 Doduše ja nemam tisuće postova ali razlog tomu je jasan,nisam tip od jadikovanja i nemam neku potrebu previše da tješim drugog radi neuspjelog pokušaja ili da mene netko tješi kad mi postupak ne uspije..Ti,Kadauna govoriš svojim avatorom da si ti borac ali ne želiš ući u pravnu bitku zajedno sa mnom.A čini se ni druge cure,sve vi želite da se netko drugi izbori za vas.Ja [/QUOTE]
Možeš svašta napisat ali da Kadauna vibra i skače i da nabija postove s glupostima mi ne možeš napisat!!!
A rezultat manje trudnoća su slabe stimulacije ne novi zakon kao takav. Probaj samo zamisliti šta je sve trebalo učiniti da se sruši jedan zakon! Ej, zakon!!!
I ovo nije napad na tebe, ovo je samo revolt jer ti misliš da se nije ništa radilo do sada i jer ti misliš da si se ti jedina sjetila ej, ajmo ih tužit...
Mare 33, a da ti, budući si se sama sjetila te ideje, konzultiraš nekog odvjetnika pa vidiš ima li tu osnove za tužbu i kakve prognoze nam daje? Nitko ti neće dati bjanko pristanak sa svojim imenom i prezimenom.
Druga stvar. Postoji još udruga osoba s problemom neplodnosti, a Rodi je to zapravo samo podsekcija jer je njeno područje djelovanja puno šire.
I treća. Kao osoba koja nije nigdje javno istupila, nije trošila svoje vrijeme i novac da bi jahala po tamo nekim kongresima i stekla kontakte i informacije na korist ostalima ovdje i nije na neki konkretniji način (još) pripomogla cijeloj toj stvari, ne smatram da mogu kritizirati one koji su to učinili. U čemu se ti razlikuješ od svega navedenog?
I nemojmo zaboraviti kako suđenje i odvjetnici koštaju i to ne malo, odakle nama sredstva za tako nešto, nije to samo dati ime i prezime na neki komad papira to je najlakša stvar, a tko će to sve platiti?
Ja se ne bih tu uspoređivala sa udrugom Franak koja je primorana da tako nešto napravi jer su im troškovi života upravo zbog toga postali preveliki i na kraju ih čeka ipak neka odšteta.
Da mi živimo u nekom idealnom svijetu i da je diskriminacija jedini problem koji imamo u životu a ne svakidašnja bitka kako preživjeti sa ovom mizernom plaćom onda bih možda razmišljala o suđenju!
[QUOTE
A rezultat manje trudnoća su slabe stimulacije ne novi zakon kao takav. Probaj samo zamisliti šta je sve trebalo učiniti da se sruši jedan zakon! Ej, zakon!!![/QUOTE]
I što ste dobile ako ste srušile Milinovićev Zakon.Napišite mi molim vas lijepo što ste dobile.Dobile ste lijepo napisan zakon koji se u stvarnosti ne provodi.
Nije se ni Milinovićev zakon provodio jer nitko nije kontrolirao koliko se stanica oplođuje, a ovdje neka netko napiše kako bi se to uopće moglo kontrolirati kada nema dovoljno ni embriologa za rad u bolnici a kamoli da bi bilo embriologa za kontrole.
Zar vi ne kužite da opće i ne treba postojati zakon ,to je iskreno rečeno totalna glupost pogotovo što za najbitnije odredbe zakona uopće nema kontole tj nema inspektora koji to mogu kontrolirati.
I opet ponavljam je li uopće za neku bolest i proces liječenja potrebno pisati Zakon?
Samo donošenje zakona ukazuje na bitnu činjenicu koja je opet diskriminirajuća jer govori o tome da se na nas ne gleda kao na druge pacijente i proces liječenja je tada očito nešto drugo jer Hej treba donjeti Zakon da bi se nekoga liječilo.
Kako se onda drugi pacijenti liječe od drugih bolesti kada nisu donešeni zakoni za liječenje takvih pacjenata????
Neke od vas ovdje mene žestoko napadate a niste iznjeli niti jednu činjenicu koja bi išla u prilog vašem napadanju.Najjača vam je izjava ova gore napisana. Pa to je strašno.
Ja sam potrošila više od sto tisuća kuna na postupke potpomognute oplodnje a rezultat svega je bio da nisam zahvaljujućui tim postupcima rodila nijedno dijete.Zato mislim da ni meni ni ostalima ne bi trebao biti problem izdvojiti koju tisućicu za odvjetnika jer sam sigurna da smo se ovoliko ja i ostale cure natrošile upravo zbog nefunkcioniranja oko svega što se dešava kod potpomognute oplodnje.
čuj maro ja sam još u kreditima zahvaljujući postupcima koje sam plaćala u inozemstvu, koja tisućica meni život znači, a tko si može to priuštiti samo naprijed
Koliko god da ja ovdje pišem i pozivam na akciju kao da govorim japanski pa me nitko ne razumije.
Ja spominjem diskriminaciju i rasprava se povela radi članka 14 ali već u nekoliko navrata ja sam izričito spomenula da je problem prije svega neprovođenje donešenog zakona.
Jer ako je donesena zakonska odredba po kojoj žene iznad 42 imaju u određenim okolnostima pravo na liječenje a doktori to svi redom odbijaju onda to znači da se zakon ne provodi.
Zatim ako u zakonu stoji da se ima mogučnost donacije a tada se dešava da u Hrvatskoj nije izveden niti jedan donacijski postupak već se protuzakonito plačaju troškobvi donacije u Češkoj tada je to ne provedba i kršenje odredbi Zakona.
Ako u zakonu stoji da imamo pravo na zaštitu privatnosti i dostojanstva a zatim nas liječnik šalje na ovjeravanje kod javnog bilježnika tada je to kršenje odredbi o zaštiti privatnosti i dostojanstva pacijenta.Trebam li još pisati??????
Mara, vezano uz tvoj upis da li je za liječenje neke bolesti potreban zakon: meni liječenje neplodnosti nije kao neki drugi odlazak zubaru ili doktoru.
Tu se vadi naš genetski materijal, manipulira se njime, smrzava se, održava da raste - meni to itekako treba biti zakonski regulirano. Ako nema zakona - tko će ti jamčiti gdje su tvoje js završile, čija je bila sperma i slično. Sjećamo se afere s Kurjakom, tko zna čega bi sve bilo bez kontrole.
Druga je stvar što bilo koji zakon donesu ima rupa kao švicarski sir...ali to je samo zašto što navlače vodu na svoj mlin