još nisam u 40 tima ali sam u 35.toj i ovo sad trenutno mi je najljepše razdoblje života iako neki objektivni faktori tipa kredita, gradnje, nesigurnog, jaaako nesigurnog posla itd.itd. idu u prilog tome da nije ništa idealno. ali bez obzira na sve ja sam mirna nekako mirna iznutra. onako sama sa sobom. po prirodi sam naprotiv prilično nemirna. ili su mi okolnosti u životu bile takve da sam morala biti nemirna. međutim, ovo vrijeme u kojem sam rodila drugo dijete i nešto malo prije toga mene je skroz preoblikovalo. doživjela sam neki preobražaj, nešto ko kod kafke :lol:.
stanja u kojima sam ja znala biti nisu bila baš uravnotežena - stalno me nešto tjeralo, neka ljutnja, frustracija, nekakava nemoć, bjes-. znala sam biti u trenu dobra i brižna a u trenu otrovna, osorna , drska. znala sam vrijeme provoditi s ljudima koji ni po čemu nisu istinski dopirali do mene, nisu me nadahnjivali, nisam od njih ništa posebno učila i nisam se kraj njih dobro osjećala. ni sama ne znam zbog čega.
godinama sam osjećala da nije to dobro, da moram iznad toga, da mi fali nešto. onog trenutka kad sam se posvetila baš onim stvarima koje istinski volim, a koje nekome stvarno mogu izgledati smješne - tipa sadnja krumpira :lol: i vatanje zlatica ili puno boravka u prirodi, meditacija, šetnja, čitanje. sve te neke smirujuće aktivnosti koje su meni nužne kroz tjedan ili dan jer sam inače u ludom ritmu od jutra do mraka od mene su postepeno napravile zadovoljnog čovjeka.
s prvim djetetom ja sam uz svu ljubav i brigu često bila nekako na rezervi sa živcima. stalno sam gledala gdje bi umakla na pola sata. da zapalim. ovako nešto slično kao kod Trine ,da se odmaknem. jer me tare sva ta odgovornost. stalno sam brinula jel jela na vrijeme, jel pišala na vrijeme, spava li dovoljno, jel ovo dobro, jel ovo loše. neprestano. to je bilo strašno. osjećala sam se kao da podbacujem a ne umijem drugačije.
kad sam posložila neke stvari u glavi, što je trajalo godinama, kad sam rješila neke bitne stavke tipa diplome na fakultetu, kad su se neke stvari spustile na svoje mjesto i meni se dogodio taj klik u glavi. sad potpuno drugačije doživljavam sve skupa. sad mi je petsto puta lakše. sad sam makla neke ljude iz života a neke druge pustila u njega, i presložila prioritete. mislim da je za mene to bilo ključno. ti vražji prioriteti. stalno sam se vrtila između obaveza i želje da ugodim drugima. pa sam bila ljuta na sebe jer nisam znala kako to sve ishendlati. sad znam i nisam više tako ljuta. to mi je spas.