Zorana,jedno vrijeme mi je uspjevalo da glad za slatkim varam gomilom jabuka...
Printable View
Zorana,jedno vrijeme mi je uspjevalo da glad za slatkim varam gomilom jabuka...
Meni od jabuka poraste apetit i to jaaaako!Citiraj:
kate prvotno napisa
zorana, onda ja imam sreće što mi nikada ne padne na pamet navečer jesti.
sve što pojedem, pojedem do cca 15h.
pih, navečer je najslađe! kad dijete zaspi, lijepo si posložiš papicu po stolu i uzmeš knjigu...
(i onda začuješ umilni glasić: cika-kiiikaaaa! :mrgreen: )
ne, ne... to nikada nisam radila.
čak mi je muka i ako kasnije ručam - ne mogu spavati, cijelu noć pijem vodu...
ujutro!
TO je pravo!
cure, sad ste me utješile. znam da imam problem, ali nekako mi je lakše kad vidim da nisam sama :mrgreen:
mamma ju-in i violetin post nisam pročitala :mrgreen:
to ću poslije uskrsa. šteta bi bilo da me peče savjest dok kolpam prekomjerne doze fiiiinih kolača i slatkiša koje će klinci dobiti za uskrs!
apri, to što ne jedeš poslije 15h je vjerojatno razlog zašto unatoč slatkišima imaš dobru liniju.
mogla bi i ja pokušati tu taktiku. ja uvijek ujutro izbjegavam nezdrave stvari, papam mueslije, corn flakes, voće...a onda poslije ručka, raspačoj!
a tamo negdje na prvoj strani sam se pitala gdje je ajvi kad je nema na ovom topicu :mrgreen:
i ja sam u ovom klubu ali tek od trudnoće. do tada bi mi sve slatko u kući propalo, ništa slatko nije mi bilo dovoljno fino da bi ja to pojela.
ali kad sam krenula ...do 15 h? no way, i ja kao ajvi najviše tamanim na miru, navečer dok sam na forumu. dvije ovisnosti odjedanput, mljac...
Ja sam jučer poklekla nad slatkim nakon 43 dana :oops:
Pojela sam samo 2 muffina kojima jednostavno nisam mogla odoliti!
Zaboravih reči da nakon tih 43 dana muke nisam smršala ni grama! Dakle od slatkog se ne debljam i mogu nastaviti sa konzumacijom, a uzrok potražiti u nečem drugom :P
Ivory,kad si vec poklekla mogla si se i bolje najest :P
Nisam imala niš bolje (a kud ćeš bolje od muffina), jer sam zabranila unošenje čokolada i inih slastica u kuću, a nije mi opet bila takva frka da navalim na bilo šta slatko!
Mislila sam na kolicinu,samo dva? :P
:cry: :cry: koja bolna tema
pa šta si došla, mazohistice?!
I to mi je bilo dovoljno da navalim na MM-a puna energije i poleta ;)Citiraj:
kate prvotno napisa
Svratila sam da vidim koliko vas je :P , pa vidim da mi sitjuejšn i nije tako tragična: ima dana kad mogu završiti dan sa samo 100gr! Aaa! Da vidim, tko može bolje (manje)?Citiraj:
apricot prvotno napisa
hahahaha, pa šta misliš od čega je slatko :P ?Citiraj:
apricot prvotno napisa
mda, nemere ništa zamijenit čokoladu jednom kad se navučeš na nju, ali nakon "čišćenja" ti postane dovoljno i voće, povrće, krumpir i žitarice i povremeno čokolada, iz gušta, ne iz nužde.
priznam da sam i ja tokom ove godine imala fazu kad sam se navukla, baš je bilo ono da ne prođe dan a da ne zveknem po koji red čokse :oops: .
ali previše toga lošeg vidim u šećeru (bdw, ivarice ti skrolaj :mrgreen: , šećer KRADE KALCIJ tijelu dakle direktno utječe na nastanak osteoporoze), moja djeca ga u odnosu na druge konzumiraju vrlo umjereno, pa se loše osjećam da propovijedam nešto čega se sama nisam u stanju držat.
a i candida koja mi se pojavila mi je bila baš pljuska i znak da stanem na loptu.
malo mi je bila frka u početku, ali sad sam čini se na konju, uživam u voćkama i pahuljicama s medom :mrgreen: .
mammaju, ne pripadaš ovoj skupini!
ne treba meni slador iz toga nečega što jedem.
mogu ja bez toga!
ali onaj osjećaj kada ti zubi lagano propadaju kroz prekrasnu polumekanu pločicu, (farizej je onaj koji je drži u frižideru), ili onaj tupo-reski (ako možeš zamisliti takvu kombinaciju) zvuk odlamanja jedne kockice od druge, reda od reda...
pa onda ono topljenje u ustima i pravilno raspoređivanje po cijelom ždrijelu, pa suhi osjećaj lijepljenja po nepcu...
da - voće?!
da - pahuljice s medom?!
pih!
bježim :lol:
Dostaaaa, slinim po tastaturi :P
a ja sam drukcija, nema u mene uzivanja u punoci, ravnomjernog ovog onog
ja odma sve sameljem.
apri, ja isto tako guštam u čokoladi ( i u drugoj hrani ) kad je jedem
i treba guštati 8) (a ne ko ivka-mlinac) , ali količine :shock: ...
neću više, uživajte i perite zube :mrgreen:
(ionako sam pretjerala sa smajlićima)
pa neki dan mi je fizijatrica rekla da će mi krvne žile biti zdrave još milijun godina (a ušla sam u ordinaciju s načetom čokoladom - mislila sam da ću čekati još barem minutu duže).
a zubi?
imam tri plombe još iz osnovne i to je to!
e to ti je isti tip argumenata ko ono, mene su hranili sarmom s 2 mjeseca i kaj mi fali, ili moje dijete nije nikad sisalo i kaj mu fali (dojenje je precijenjeno)itd :P
odvalićuuuu :lol:
A vidiš, pretpostavljam da imam sreću u tome što nisam neki sladokusac. Ne kažem da baš nikada ne jedem slatko, naravno da jedem, ali dok čitam vas ja sam mali mrav sa slatkim. Ali su mi zato zubi svi do jednog potpuno zdravi. U životu sam valjda 5 puta bila kod zubara. Do nedvano ga nisam ni imala, pa sam reda radi otišla kod jedne da me tam zapiše.
bdw, za krvne žile mislim da su ipak presudne masnoće, pogotovo one živ. porijekla, ne toliko šećer.
ali zato ti od previše rafiniranog šećera sigurno trpi i probavni sustav i kosti
a rekla sam da neću više :oops:
mammaju, ja sve proučila prije no što sam odlučila postati ovisnik.
nisam ti ja "kaj mi fali" tip!
od fizičkih posjledica, mene puno više zabrinjavaju uzroci.
(možda je to zato što sam kao mala dudu umakal u sol... pa sada stvaram balans)
ma to ti je slično ko da višegodišnji pušač traži razlog zašto puši.
tko zna šta je bilo u početku-nervoza, nesigurnost, da ispadneš frajerica, ali za par godina to više nije bitno jer ONDA pušiš zato što si ovisnik i ne možeš samo tako bez cigarete normalno funkcionirat.
i pliz, nemojte me raščerupat što sam usporedila s pušenjem :P .
apri daj mi molim te savjet kako se vratit cokoladi.
naime jos u 12 mjesecu sam osjetio averziju prema slatkom i mojom krivicom se bacilo brdo kolaca medju kojima tek naceta madjarica.
I kupio sam omiljeni mikado, ali nikako da se prisilim poceti.
daj mi cudesnu formulu. :lol: :lol:
ne, ne se vraćati!
šta će ti to?
steta mikada.
nema goreg od cokolade kojoj se od stajanja promjeni boja.
pa gle koliko tu gladnih usta čeka da podijeliš s njima :lol:
lijepo je samaritanski dijeliti, ali mikadu bih se ipak posvetio sam. :P
Kad ce ponoc,jos nije ni pola dana proslo ?:/
a ti ko nisi tamo na deterdžentima, bojanju kose i slično :PCitiraj:
Zorana prvotno napisa
ja bi rekla ovako:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
navečer je najslađe! kad dijete zaspi, lijepo si posložiš papicu po stolu i sjedneš za forum :P
onda si dam oduška...slano, pa slatko, pa kava....i opet ispočetka.
samo mi to zadnje vrijeme uspjeva cca jednom tjedno, ostale dane zaspem obučena s djecom :P
Ja se sada ubi tražeći gdje sam ostavila čokoladna jaja i zečeve....
Malo mi je falilo da zovem Apricot, ali sam ih našla...
ja volim slatko, ali to bude ograničeno na vikende i blagdane. ostalo vrijeme i nemam previše prilike jesti kolačiće i čokolade. volim i hranu bez skoro ikakvog okusa - bez imalo šećera, često i bez soli...
ALI MOJ BRAT, :shock: !
sjedimo za stolom, uskrsni ručak. čovjek otišo lijepo u kuhinju i sipa u sebe (direkt u usta) one male šarene šećeraste bonbončiće za ukrašavanje.
isto se desi i sa SVIM slatkim stvarima u kuhinji. nema smisla skrivati, sve nađe i pojede.
i onda veli da DUGO NIJE JEO BONBONE. ili NIIIISAM PUUUUNO.
mene to ozbiljno brine.
pa nisu plasticni, znaci da nisu za ukrasavanje :PCitiraj:
truba prvotno napisa