Dr.V je na GO do 15.1 ;)
Printable View
Dr.V je na GO do 15.1 ;)
Ima on tog godisnjes.. Hvala
A kako idu na godišnje tijekom ljeta? Rade li postupke tijekom 7. i 8. mjeseca? Ja sam jedna od onih kojima je upalila inseminacija 2011. i polako se javlja želja za još jednim bebačem. Za sad cu još isprobavati doma, ali ako ne bude rezultata vraćam se KBC-u pa bih htjela znati kako rade ljeti da obavim makar 1 postupak prije nego odu na ljetni godišnji.
Pozz svima! Evo mene malo s novostima.. osjećam se dužnom budući da ste mi sve uskakale u pomoć kad sam imala pitanja :)
Pred tjedan dana smo bili na drugim konzultacijama tj. skupili smo sve nalaze i išli vidjeti što dalje. Sada mi je bila Smiljanica (prvi put je bila jedna mlada na zamjeni). Zaključila je da nemam pcos (hormoni su ok, nemam izraženu dlakavost, loš ten..) i čudila se kako je moja dr na temelju jednog nalaza zaključila da imam pcos. Moj dr mi je rekla da su joj hormoni potvrdili što je vidjela na ultrazvuku, ova mlada na humanoj je potvrdila da su pcos, a Smiljanica je sve negirala. Ugl, svi ostali nalazi su mi ok (Smiljanica se čudila koje smo sve nalaze donijeli, a mi ono školski- dobili zadaću i sve obavili :mrgreen: ). Dakle, oboje smo zdravi. Čekam 1mj, tj. slijedeću m (kad već bude :roll:), da se naručim za HSSG, pa lijekovima poticanje jajnika..
Kaja humana radi ljeti.. Mislim da je jedan dr uvijek tamo.. Ovo ljeto je dr.V bio na GO od 15.8-15.9 cini mi se a dr.M valjda prije.. Svakako stignes ;)
Tikiica suuuper :) nakon hssg-a ce sve ici lijepo svojim tokom :) drzim fige za dalje
Kaja u 8 mj ne rade postupke
Tikiica super da su nalazi uredu.. Brzo ce i hssg i nakon toga vjerujem da ce i trudnoca.. Samo hrabro i strpljivo
evo još jedna informacija ( za one kojioma će pomoći) sve koje su u stimuliranom postupku u 1/14 a dobiju M prije 08.01.2014 idu u postupak sa sljedećim ciklusom!!! tako da do zadnjeg dana mi sve visi u zraku , a do tada čekam!!!
Ne dobra informacija za neke..
Da li je dr. Vlašić već na GO ? (znam da je do 15.1., ali od kada??? ).
Kada se donese prva službena pozitivna beta kada je prvi ultrazvučni pregled? da li se taj dan moram pripremit za pregled ??
Cure da li mozda znate ako ovih dana ima koga gore na humanoj, ili skroz ne rade?
Evo da se javim.. Znaci druga inseminacija je uspjela, trudna sam 7tj, bebiju kuca srceko i velik je 11mm :)
Aerin, čestitke od srca!!!! Baš sam se mislila kako je tiho ovdje. Želim ti lijepu, bezbrižnu trudnoću :heart:
Aerin čestitam ! tjedan dan smo razlike ;)
Cestitam Aerin!!
Drage cure, žene :) ja sam tu skroz nova. Sutra krecemo s nalazima krv rh markeri brisevi i to sve... onda cekam mm i 8 dan hssg, za kojeg zelim vjerovati kako nece biti bolan i kako ce pokazati prohodnost. Za početak mislimo za insemenacijama i isto želim vjerovati da će biti uspješne. Zanima me ima li neko brojcano ograničenje koliko put se može na koji postupak. I kako sam nova ne kužim još te sve skraćenice. Tek smo imali prve konzultacije, tj ja sama i bila sam skoz izgubljena da nisam puno uspjela ni pitati. Doktor je M. Kako od početka tako i dalje pretpostavljam. I sretno svima :)
Dobro došla vekyn, nadam se da ti svi ovi postupci neće trebati i da ćeš brzo otići na trudnički pdf. Svaki početak je isti i svi smo bili pogubljeni dugo vremena. Ok, bar ja :)
Brojčano ograničenje, naravno, postoji i to ti je:
– četiri inseminacije (IUI),
– četiri stimuliranih postupaka (IVF/ICSI) + 2 postupka IVF/ICSI u prirodnom ciklusu (znači, bez lijekova)
Sve šta ti treba pitaj na ovoj ili drugim prikladnijim temama, a za početak kreni od prve teme :mrgreen:
Da, onaj doktor kojeg odabereš taj te vodi cijelo vrijeme.
Sretno!
Imam pitanjce vezano za hssg. Bila sam 2 puta na konzultacijama i slijedeći korak je hssg. Vjerojatno idući tjedan jer m siže danas ili sutra. Ugl, koliko znam hssg je pregled provjere prohodnosti. Što ako se ustanovi da prohodnost nije dobra? Da li ću trebati dolaziti na novi pregled/zahvat/kakogod ili će se to odmah rješavati? U svom mom informiranju ostalo mi je u uhu "propuhivanje", a nisam sigurna dal se mislilo na hssg ili postupak nakon u slučaju neprohodnosti :|
Ja sam bila na hssg-u u 7.-om mj. i dokazana je teška prohodnost,ali prisutna.Dr.će ti vjerojatno pokušati pročepiti u slučaju da postoji otežana prohodnost.Meni nije uspio ni ubrizgati svu tekućinu.Nakon toga 3mj pauze i savjetovao laparoskopiju.Trenutno ništa od laparo,jer se predomislio,ali krećemo s Aih-om(kako kaže dr.bilo bi šteta ne probati jednu-dvije)
smjehuljica, nema smisla radit AIH s tesko prohodnim jajovodima. Koji dr. te vodi?
Potpisujem tigrical.. Ako jajovodi nisu prohodni ili su djelomicno prohodni dr ce ti preporuciti laparo ili odmah IVF, ja bi osobno isla odmah na IVF al to je sad sve stvar izbora.
Kod djelomicno prohodnih jajovoda postoji mogucnost izvanmaternicne trudnoce i di si onda dosla?
Ah znam.Neznam ni ja zašto aih,ali je rekao da bi bilo šteta ne probati jednu ili dvije.Ja sam kod dr.V.Idemo probati,ali mi je žao što moram otvarati bolovanje,a ništa od toga.I da stvar bude bolja,još mi ni bris nije dobar,pa pijem antibiotke.Krećemo u nedjelju s 1.fm,pa ćemo vidjeti.
Hm slažem se s curama, tu postoji i rizik od vanmaternične jesi ga možda pitala u svezi toga, lako još ako ne uspije AIH nego da se ne dogodi vm.
mislim da će u nedjelju dr.S biti dole,pa ću malo vidjeti s njom.Slažem se u potpunosti s vama.Za VM trudnoću mi je rekao prilikom hssg,ali poslije ništa.Na početku mi je bilo drago da se išta pokrenulo,ali sada sam zabrinuta.
Smjehuljica da se to nije dr.V ponadao posto je meni drugi AIH bio uspjesan? Kad ste se to dogovarali?
Salu na stranu..stvarno me cudi to njegovo razmisljanje.. Razgovaraj svakako s prof. S :)
Koja sam ja koza nisam vam niti zahvalila na cestitkama cure :facepalm:
Smjehuljica slazem se s curama.. Da sam na tvojem mjestu, prije bi pristala na laparo, ako je sgram dobar nego na AIH ali to je moje misljelje... Porazgovaraj jos malo s njim..
Aerin, čestitam!!! Baš mi je drago da je uspjelo prije no što si se krenula mučiti s postupcima. Želim ti bezbrižnu trudnoću do kraja:love:
cure! imam jedno pitanje za vas koje niste iz RI..... dali imate pravo na pratnju na putnom nalogu??? ja sam prije imala ali navodno da se to promjenilo i da sad više nemam???
Suzy.s ja imam kad mi da visekratni putni nalog, pa mi to traje od fm do transfera..rekla sam sestri da ja ne mogu voziti nakon punkcije i tansfera i onda mi ona napise s pratnjom... Valjda si me skuzila..
Suzy.s ja nisam imala pravo :( dobila sam visekratni putni odmah za konzultacije i rekla sam sestri kako moram i na hssg i da bi lezala nakon inseminacije ali ne da.. Tako da ti u biti imas pravo, a stvar je doktora/sestre da li ce ti to zaokruzit na PN njima ni iz džepa ni u džep a nama bi bilo super :)
I ja sam imala pravo do prije možda godine dana, od tad za punkciju tražim od MM doktorice da mu za sgram napiše PN, bar to.
hvala cure, baš me interesiralo jer ovako i onako svaki put plačaju sve manje i manje!!! i meni do prije god. dana davala za pratnju ali sad vjerovatno moraju "štediti" !
Ja nisam nikad dobivala za pratnju osim što bi mm dobio za punkciju uputnicu i svoj putni nalog, a bili smo valjda 6 godina u postupcima
vekyn dođi ti lijepo na kavu u subotu pa ćeš na licu mjesta, u ugodnom društvu, riješit puno nedoumica ;-)
http://forum.roda.hr/threads/83709-Rije%C4%8Danke-kava!!!
Aerin, čestitam! Znaš li možda koji je postotak uspješnosti inseminacija na našoj klinici?
phiphy, ti si imala info za neke prethodne godine?
I da, sve nove - sutra ili najkasnije drugu subotu - na kavicu!
edit: Aerin, molim te javi se bubekici na Odbrojavanje i curama na Inseminaciju
Dobila danas m, zvala humanu i kažu da najvjerojatnije ništa ovaj put. Dr S nema u ponedjeljak ni petak, a u srijedu već ima 2 hssga. Rekli su da će je pitati i javiti mi u utorak. Možda mi se smili :/
Može li mi to napraviti drugi dr ako ima slobodan termin? Koliko uopće hssg traje?