malena dobrodošla!malo kasnim jer nestignem čitat šta se događa moja velika beba me ne pušta!
Sretno svima koje se spremaju u postupak !!!!!!!!mislim na vas iako nisam baš aktivna, poljubac od mene i mog bucka!:kiss:
Printable View
malena dobrodošla!malo kasnim jer nestignem čitat šta se događa moja velika beba me ne pušta!
Sretno svima koje se spremaju u postupak !!!!!!!!mislim na vas iako nisam baš aktivna, poljubac od mene i mog bucka!:kiss:
Ima, ako je vremenski razmak između injekcije Orgalutrana i injekcije hCG predugačak, ali s obzirom da je kod tebe zadnja injekcija Orgalutrana (supresija) bila na dan štoperice nije uobičajeno da se to dešava, iako je bilo i takvih slučajeva, tu supresija nije odradila svoju ulogu (sprječavanje prijevremenog naglog porasta razine LH).
željkica fala na dobrodošlici! Čestitan na sinčiću od srca !!!
ljube hvala na objašnjenju...nisan znala da tako to funkcionira, triban još puno toga naučit :) Eto...očito san ja jedan od tih rijetkih slučajeva kojimaa se to dogodilo, sičan se kako je i dr. B bija idnenaden jer me uopce nije pregleda na uvz prije anastezije nego kad je pocea s punkcijon se šokira kako nema vise folikula, i izvadija je samo jednu malu nezrelu jajnu stanicu :(
ljube hvala na objašnjenju...nisan znala da tako to funkcionira, triban još puno toga naučit :) Eto...očito san ja jedan od tih rijetkih slučajeva kojimaa se to dogodilo, sičan se kako je i dr. B bija idnenaden jer me uopce nije pregleda na uvz prije anastezije nego kad je pocea s punkcijon se šokira kako nema vise folikula, i izvadija je samo jednu malu nezrelu jajnu stanicu :([/QUOTE]
slična stvar se dogodila i mojoj prijateljici, jedino što ona uopće nije dobila štopericu. prekasno joj je bila punkcija. isto je bila kod dr B.
jojo fal na informaciji, steta je sto prolazimo sve lijekove i muku a prekine nas u pola puta, bez ET-a, al dobro valjda je tako moralo bit :)
Nego jel se zna kad otvara odjel humane reprodukcije nas KBC-u ,tj. kad počinje radit sestra Zdenka i drugi doktori ako je dr. B još na godišnjem do 20.1. ovaj tjedan il onaj idući od 13.1????
Malena,
jesu li ti ovaj postupak računali kao iskorišten? Znaš sigurno da imaš pravo na teret HZZO-a na 2 postupka u prirodnom i 4 postupka u stimuliranom ciklusu?
Inesz znam za prava preko HZZO-a a mislin da mi broje kao iskorišten jer je uputnica ostala kod njih a potrošeni su i lijekovi i odradena punkcija (izvadija je jednu nezrelu, jedinu koja je ostala i koja se nije oplodila), a negdi san procitala da ako nije odradena punkcija da se ne racuna, a ako je da se onda računa, tako da mislin da mi ovo broje ka jedan postupak
malena , ja sam lani bila u kbc i nismo došli do punkcije ,samo sam išla na folikulometrije i računali su mi kao postupak totalno nepošteno.
željkica ne mogu virovat, baš nepošteno :( al makar si uspila ostvarit najveću želju, pa nije ni bitno ono ruzno sta se ostavi iza sebe :) Di si uspila ostvarit trudnoću, jel Cito il?
Vidim da ovdje ima dosta negativnih komentara sta se tice kbc Split. Ja se bas razmisljam probati u postupak kod njih, ali sve manje i manje imam zelje kad vidim sta pisete. Crvenkapice draga kako si mi ti?
U kbc je loše to što ne vade estradiol prije punkcije, mislim da bi bilo manje ovakvih scenarija kako kod malene0808, da vade i to. Meni je u cita dr. to svaki put vadio i ti više dana zaredom prije punkcije. Siguro je i to bitan faktor za određivanje dana punkcije, uz veličinu i broj folikula.
Znači, malena imala si punkciju 17 dc (jel tako), to je prekasno s obzirom da kažeš da su ti je ovulacija cca 14 dc. I ja se spremam dolj u postupak, ne znam šta reći kad čujem ovakve scenarije. Kad se sjetim, npr. nikad nisam čula u cita da su nekome folikuli prsnuli prije punkcije ili da su sve js-e bile nezrele ili prezrele..barem iz mog iskustva.
Sestra Zdenka počinje 13.01.raditi.Što se tiče prerane ili prekasne punkcije nisam ni ja čula da se desilo nekome kad ide u privatnu kliniku,interesantno ali uvijek pogode točno i uvijek ima ET,ali ne dođe uvijek do trudnoća,e zbog toga nije privatna klinika odgovorna,oni naprave sve savršeno a to što se ne uhvati nije njihov problem.Htjela sam samo reći da mi možemo samo vjerovati ili ne što nam nakon transfera dr..kažu.
Mislim da je nakon transfera sve u Božjim rukama, tj. prirodna selekcija se vrši, ako je embrij dobar, doći će do T, a ako nije neće se imlpantirati niti razviti u maternici (to su riječi jednog dr-a). Biolog će ispod mikroskopa uzeti najbolje što vidi, al da li je to stvarno najbolje, to samo majka priroda zna. A ono do punkcije, to je u do doktora koji mora odrediti dobru stimulaciju, pratiti sve i procijeniti dobro sve komponente za punkciju...malo sam otišla od teme, al da potvrdim ponovo kod privatnika (cita) i najslabiji responderi dođu do transfera (problem je jedino kod dijagnoze azooo... kada se ne nađu spermiji), a na kbc ima tolko primjera kada je sve ok kod žene, a desi se da nema transfera.
Al da ne ispadne sve samo negativno što se kbc-a tiče, ima i dolje trudnoća, evo jojo je primjer iz prve joj uspjelo i to blizanci!
Kao što već rekoh,kada kažu odličan embrij,mi moramo vjerovati da je takav,jel tako,a Bog zna kakav je i ima li ga uopće??!!
Tako je Sretna, nadamo se da će nama dolje uskoro uspjeti, moramo vjerovati u to!!
Je, estradiol je ključan u određivanju ovulacije, zato kad se on vadi, gotovo je nemoguće da folikuli "pobjegnu". Tako je, ovulacije su mi do 14. dana a punkcija je bila 17 dan il 16. nisan točno sigurna, tako da...po meni prekasno, ne sumljan u strucnost i prfesionalnost dr. B, mislin da je najveći problem kad žena prvi put ima postupak pa dr. ne zna pri kojoj veličini pucaju folikuli, sigurna san da će idući put sve proć dobro, jer ima uvid u moj sad već prošli protokol, a vi koje idete po prvi put u KBC Firule, nisan još zapantila tko točno (nemojte zamjerit) pripomenite mu kad van je u drugoj klinici dana štoperica..kad su folikuli bili te i te veličine
Ipak mislin da se ipak ne događa da tako često pucaju folikuli, makar sve žene sta san tamo upoznala kroz postupak su završile sa ET-om. I isto se ostvari dosta trudnoća tako da samo trebamo virovat :)
je, meni je uspilo iz prve i svaki put kad dođem na pregled dr. mi napomene koliko sam sritna. ali nisam ja jedina. sa mnom je bilo još nekoliko žena kojima je uspilo iz prve ali nisu na forumu i to su žene blizu 40 g. kada sam ja krenula u postupak postavila sam se ovako - idem u kbc, pokušat ću 2-3 puta, ako ne bude ništa idem privatno. ali sam tu upoznala i dosta žena koja si mogu priuštiti postupak u cita ali svejedno viruju timu u kbc-u. sa druge strane imam nekoliko poznanica koje su u cita ostavile brdo love a npr. doktor nebi ni primjetio da mu pacijentica ima PCOS. sve je to individualno.
Ne razumijem ovaj tvoj post :?:
Kako onda možeš biti sigurna da li ti liječnik dobro tumači nalaze, imaš li bakteriju ili ne, daje li ti antibiotik ili svetu vodicu...?
Liječnici prisežu Hipokratovu zakletvu http://hr.wikipedia.org/wiki/Hipokratova_zakletva i sastavni dio njihovog rada je etičko postupanje, a kazne za muljarenje sa embrijima i stanicama, u današnje vrijeme, bile bi ogromne.
U konačnici, mislim da je stvarno ružno insinuirati da liječnik laže o kvaliteti embrija i njegovom postojanju.
Mislim da je skroz krivo protumačen Sretnin post, nije ona mislila na nikakvu muljažu od strane dr-a, već na činjenicu da ako i dobijemo dobar embrij/e u postupku, to ne znači da će doći do T, a ja imam iskustvo iz cita: u zadnjoj stimulaciji sam dobila 5 odličnih osmostaničnih embrija (biolog rekao da su odlični i najbolji koje smo imali), tri vraćena iništa, 2 zamrznuta i vraćena u fet-u i ništa....na takve situacije je Sretna mislila...
Koliko se u principu ćeka na postupak u bolnici i sto ti tamo daju kad je punkcija i jeli bezbolna punkcija?
Ideš kod odabranog mpo dr. na pregled,on ti odredi koje nalaze trebaš naapraviti i u principu ako su uredni nalazi vrlo brzo si u postupku.Na punkciji dobiješ na venu (infuzija) nekakav koktel,malo te zamanta i ne osjetiš bol,možda malo kad bocne.Neke cure čak i spavaju,ja ne,iza toga se leži 2 sata na odjelu.
da ja te nalaze se od prije imam sta sam radila za cito, to su nalazi sve bolnički.. Mislila sam kod dr. Mršića ići.. Znaci dole ne dobiješ lokalnu? Jer sta se tice mene ne triba mi nikakvi ljekovi da me zamanta sam da dole to umrtvi kod uboda nista posebno.. Ali to sam mislila tamo u 4mj, jos se ne osjecam potpuno spremnom za njih..
sretna 1506 , znam da se neradi punkcija prema danima ciklusa već prema veličini folikula :) al s obzirom da meni očito pucaju na 18-19mm se to ne poklapa nikako sa 16 i 17 dc, makar je tako kod mene, sta ne mora značit da kod druge žene neće biti drugačije :) Ugl idemo dalje, u Božje ruke i u ruke dr.B. pa kako bude...ja virujen :)
hedoniza, čeka ti se jako malo, ja san prvi put došla u dr.B u 10/2013 na dogovor, obavila sta me još tražio i 24.11 krenila u postupak, tako da nema frke brzo ide to osim ako vaginalni brisevi nisu ok, onda se prvo to mora rješit, a daju ti neki koktelčić u venu, mene je to dobro zamantalo, nisan uopće ni skuzila ni osjetila punkciju, doduse meni je samo jednu izvadija tako da mislin da žene koje imaju više ipak to osjete al nista sta bilo bilo strasno :) ja san čula, ne znan jeli stvarno tako al da dr.B ima "najnježniju ruku" za punkciju od svih doktora na na odjelu, je li istina....ne znan :)
Malena hvala na odgovoru, za sada mi je to sve u redu, a sta se tice punkcija, u cita ih nisam osjetila, Prvi put sam imala 10 folikula, od toga 6 js, samo 2 se oplodile, drugi postupak 4js i tri se oplodile.. Drugi put je bio uspjesan mpo ali sa tuznim krajem u 13tj..a sad sta se tice dr. to mi je najmanje bitno tko je, bitno da se uspjesno izvode popustak..
Da se i ja malo nadovežem...
I ja sam imala 'sreću' da su mi folikuli pukli prije punkcije,isto tako zbog vikenda...
Oni ne rade punkcije nedjeljom,koliko je meni poznato... Pričam o KBC-u
A što se tiče CITA... I nedvno je jedna forumašica imala isit slučaj. Pukli su prije punkcije,a nije joj to bio prvi postupak u CITO....
splicanka30 sjećan te sa firula, tebi se to dogodilo točno na danu kad san ja dosla po protokol, mislin da je bija 18.11. Nadan se da ćemo imat više sreće drugi put, jel se spremaš za novi postupak, i jel se stvarno dr.B vraca tek 20.1? (kad bi barem moga ranije...hah :) )
:oops:
Spremamo se sad u 2 mj. Iako je rekao kraj prvog,početak drugog. Tako da točan datum kad se vraća neznam...
Ali trebam M dobit tada,pa ću tempirat da odem dan dva prije...
Hvala i tebi puno sreće. Šta vi sad planirate za dalje?
BTW meni se ovo brojao kao AIH...
Splicanka30 fala na lijepim zeljama, auper sro ti se racuna kao AIH, ja se isto sad spreman u postupak il u prvi il drugi mjesec, ja bih osobno volila prvi al ne znam sta ce ispast od toga jer mi M treba doc 16.1 pa ne znan jel mi moze drugi dr. umjesto dr.B. otvorit protokol pa da nastavin u njega cin se on vrati s godisnjeg pa cu to iducii tjedan ic pitat sestru zdenku, a ako ne onda tamo negdi oko 10.2 :))
Cure, možete li mi reć kako to ide sa uputnicama za postupak u kbc-u, jel mi treba posebno uputnica za lijekove (i sa njom predižem lijekove), a posebno za postupak ?
Sara10 sve ti ide na jednu uputnicu koju uzimas od svog ginekologa, a na ta uputnica ti je za postupak, ivf, folikulometrije i lijekove, sve na istoj, al dr.B ce ti dat upute na kojima tocno pise sve sta treba i cin ti odredi terapiju srstra zdenka ce ti dat lijekove o poslije ti od ultrazvuka do ultrazvuka daje ponovno lijekove ovisi o potrebi dodavanja ili smanjivanja terapije (tako je meni bilo)
Hvala malena, a jel uputnicu trebam imat prije prvog uzimanja lijekova? I da li se lijekovi mogu uzeti bilo kad jer spominjalo se nešto (a i piše dolje) da se izdaju samo prvi ponediljak u misecu?
Nema na cemu, mislin da trebas imat uputnicu da bi dobila lijekove, ja san tjedan dana prije menge dosla s uputnicom I dobila protokol s terapijon, a to sta pise da se lijekovi izdaju svaki treci ponediljak u mjesecu ne vridi,tj.oni se toga ne pridrzavaju,daju ti lijekove cin ti otvori protokol :)
Super malena, hvala još jednom na informacijama.Ja jedva čekam krenit, slijedeća menga mi 03.02 treba doć, valjda će dr. B. doći do tada.
Par dana prije menge na uzv,po protokol i lijekove.Nadam se da se budemo i srele :-).