super ti je prica, storma! :lol: ma, i ja sam ubijedjena da psihicki pritisak uvelike otezava zacece, osim naravno u slucajevima neplodnosti ili nekih drugih problema.Citiraj:
Storma prvotno napisa
Printable View
super ti je prica, storma! :lol: ma, i ja sam ubijedjena da psihicki pritisak uvelike otezava zacece, osim naravno u slucajevima neplodnosti ili nekih drugih problema.Citiraj:
Storma prvotno napisa
Samo da vam kazem da sam cula za jednu pricu neki dan da je majka od moje poznanice pokusavala ostati trudna 8 godina. Nista se nije dogadjalo i oni su vec rijesili zbog svega toga da se i razvedu. Samo su odgadjali mjesece razvoda cekajuci cudo da ih spasi i desilo se. Njena majka je zatrudnila i prvo dijete je bila ona. Posle je dobila 7 sestri i 5 brace, znaci ukupno 13-ero. Sve jedno iza drugog :D
Nada nikad ne treba umrijeti.
Nakon 5,5 g. braka + 2g. zajedničkog života = 7,5 g. brojnih nalaza, pretraga, operacije, začepljenih jajovoda, obilazaka doktora, endometrioze, itd. E kod začepljenih jajovoda smo stali s pohodima kod doktora i uzeli si malo pauze da se odmorimo od njih. I taman kad smo se odlučili ponovno krenuti na nove pretrage dogodilo se čudo! Kad se najmanje nadaš i očekuješ jer si uvjeren da je onako kako su ti rekli doktori!?
Drage moje,
moja majka je lekar(ne navodim to bez razloga),pre mene nikada nije imala ni jednu trudnocu,a kada je odlucila da me rodi cekala je 15 godina,obilazila sve lekare i ona i stari i bez obzira sto im nista zdravstveno nije falilo nikako nije mogla da zacne.Njene VRSNE KOLEGE su joj rekle da najverovatnije nikada sa mojim ocem nece moci da ostane trudna ali kada se pomirila sa tom cinjenicom i kada su odlucili da posvoje dete ona je ostala u drugom stanju.Tako da je najveci problem u vecini slucajeva upravo prevelika zelja da se zatrudni.Ja govorim o tome a u braku sam pune dve godine,nikada se nismo pazili i ja nikako da zatrudnim.Postala sam opsednuta trudnocom,a ovog meseca nesto mi je ciklus cudan(upravo).Vise ga nema nego sto ga ima.Mozda cu vam se uskoro pohvaliti lepom vescu.
Ljubim vas i opustite se :love:
Imala sam policistične jajnike. Nisam uzimala nikakvu terapiju i doc. mi savjetovao da probam zatrudniti i upalilo iz prve. Drugo dijete stiglo neplanirano, taman kad smo se mislili da je vrijeme za još jednog bebača.
Draga Lucija,
Nakon 6 mjeseci pokušaja, policistična oba jajnika, nakon što je doc rekao da taj mjesec nema šanse (nakon tri mjeseca bez krvarenja) ja osta trudna...jednim dijelom vjerojatno zbog pomicanja fokusa na druge stvari...doduše popila sam kuru dabrostona pa je možda i to nekako pomoglo...no velikim dijelom sam uvjerena da je to radi ovog pomicanja fokusa sa želje da ostanem trudna. znam da je teško (meni je bilo neizvedivo) no eto super mi se poklopilo to da me liječnik uvjerio da se taj mjesec više ne moramo truditi jer da su mi jajnici groblje cista...
Moram se pohvaliti - u drugom ciklusu nakon što smo se odlučili na bebicu :D :D
Međutim, ja sam se prethodno ipak psihički pripremala na dulje razdoblje jer nisam imala ovulacije u svakom ciklusu, a i jedan idiot od ginekologa mi je prije nekih 5 godina rekao (nakon što mi se poremetio ciklus zbog mršavljenja i intenzivnog bavljanja sportom te korištenja L-karnitina) da "sam možda i u menopauzi i da moža naprosto nema više jajašaca za ovulaciju, jer se svaka žena rodi s određenim brojem jajašaca, pa kad se ispucaju, ispucaju". Ne moram vam niti reći u kojoj sam komi bila tada, s 27 godina.... No, ipak sve se dogodilo super brzo i prezahvalni smo zbog toga.
Također, pratili smo plodne dane s onim baby testom (slina, paprat i sl), i vjerujem da nam je i to bilo od koristi.
Forumašice koje ste u iščekivanju tog trenutka, želim vam svima puno sreće i, znam da to vjerojatno stalno čujete, ali fakat pokušajte se opustiti. Nebrojeno je primjera koji pokazuju da do začeća dođe upravo kad se ljudi skuliraju i prestanu panično iščekivati trudnoću. Sretno svima ;)
I kod mene se primilo u drugom ciklusu nakon odluke :D
Imam bas redovne cikluse (27 dana) i neposredno prije odluke sam isla kod ginekologa da vidim da li svi uslovi postoje :)
I evo bebcheta u stomaku :D
Dva puta po pet godina. prvi nije uspio (spontani kao i spont. trudnoća), a ovaj sad je nespontani (prirodni ivf). Kod nas sve neke obljetnice!
Citiraj:
Storma prvotno napisa
Hvala cure.Citiraj:
hedviga prvotno napisa
Da, i ja sve više vjerujem da treba zaboravit na to i da će se onda i dogoditi. A možda i prije toga ;)
Nam je uspjela IZ PRVE - dva mjeseca nakon vjenčanja rekli smo, hajd'mo vidjeti pa možda nam uspije! (Tablete sam prestala piti još prije vjenčanja ali smo još pazili). Bebica je začeta na rođendan mog muža!
Sreće - isprobala sam tri testa prije nego je jedan bio pozitivan (bila sam jako nestrpljiva da saznam jer smo bili u vezi 8 godina prije vjenčanja i ovo je bilo prvi puta da se trudnoća može dogoditi - SAVJET: ne kupiti test dok vam ne kasni 2 tjedna jer su rezultati meni bili negativno jer je bilo prerano!) 8)
2 puta sam bila trudna....i to od prvog pokusaja.
Nakon dvije i po godine prirodno u 33 godini ,ali spontani u 6 sedmici.
Sada trudna nakon prvog IVF u 36 godini.
Takodje, hvala Bogu! U 30.-toj godini, mislila sam da cu se bar malo muciti da zatrudnim.Citiraj:
Mamasita prvotno napisa
Rex,Citiraj:
rex prvotno napisa
kako se osecas?
Ja imam 31 god. i najradije ne bih drugo dete, ali ako se desi narednih godina...pitam onako. :roll:
Ja se zbog trudnoće osjećam super i nadam se da ću je uspješno izvući do kraja i imati napokon svoju djecu budući da su blizanci.
Ne znam da li to pitaš zbog godina? Ako je to u pitanju ne moraš brinuti.
i ja se uspjela prijavit.mi smo na bebi radili 3 godine,prošli puno svakakvih pregleda i pretraga,nekoliko inseminacija i kad nam je postala puna kapa svega odlučili smo nabavit peseka da imamo bar neko društvo...I isti mjesec sam ostala trudna,da prirodnije ne može,sad sam u 18.tjednu,pesek je 6 mjeseci i da smo znali nabavili bi ga i prije.Jednostavno smo taj mjesec prestali razmišljat o svemu i posvetili se brizi za psa i eto veselja!Ja se još ne snalazim ovdje najbolje ali ću se potrudit!Pozdrav svima! :D
Ja i MM smo skupa 10 god, metoda kontracepcije prekinuti snošaj! MM se već pitao kako nam se nikad nije "dogodilo" pa me ništa nije pitao nego se opustio i napravio mi bembolinu, iz prve! Koji je to ponosan mužjak!
5 god. Ali ja bila bubana pa dvije op. pa ivf. i uspjelo iz prve!!!!!!!
Sa prvom bebom sam ostal iz prve u drugom stanju,a sa ovom drugom trudnocom je bilo malih problemcica.Uspjela je tek nakon 9 mjeseci i to uz pomoc klomifena,ne moram da pricam koliko sam bila nesretna sto nije nikako htjelo da se "uhvati".Ali sada je bebica napokon u mom truhu i to vec 31.tjedan :D
Moram priznati da nam je uspijelo iz prvog pokušaja, iako su mi svi, osim ginića govorili da neću moći odmah. Naime pila sam Trinovum skoro sedam godina. Bila su dovoljna dva normalna ciklusa (ginić mi je rekao da je 1 dovoljan). Imam 29 godina koje se bliže kraju. 8)
Mi smo ostali trudni prvi mjesec nakon prestanka uzimanja a-pilula :D
Osjecamo se blagoslovljeno radi toga!
8 godina.
od prvi put! :) iako sam se ja jako bojala da će biti velikih problema jer sam 2 god pila a pilule i istovremeno imala jako gadne urinarno-genitalne infekcije. 6 mj nakon prestanka uzimanja pilula smo se odlučili za dijete, napravili to samo jedamput i evo ga! stiže nam princeza za 2 mj!! :D
sretno svima :*
nama se desilo sasvim slučajno i neplanirano :P
još nismo skužili kak :mrgreen:
Mi smo isto iz prvog pokusaja. Imamo oboje 29 godina i bila sam sigurna da cemo se morati malo vise namuciti tako da mi je prva reakcija bila "nismo se tako dogovorili" :)
I mi smo oba puta iz prvog pokušaja :D (iako sam prvi put imala missed :( ). Ja imam 27, a MM uskoro puni 30 godina!
1. puta neplanirano
2. put u 4-om ciklusu
U četvrtak dobila bris negativan na E.coli, akcija u petak i subotu, i sad trudna 5 tjedana.
Daj Bože da i ostalo bude tak' lako i bez problema.
1. puta - neplanirano
2. puta - u 4 ciklusu
kao Iva
Svježa sam trudnica - danas ujutro mi je testić pokazao + .
Ovo mi je prva trudnoća, imam 31,5god. i iza nas su samo 2 "neuspjela"mjeseca, od 3. puta se malo čudo primilo!
hehehehehehh! ista stvar! samo jos moram dodat i pitanje "kad" :lol: :lol:Citiraj:
plashljivo_pile prvotno napisa
no toliko mi je drago, pogotovo jer sam imala nekih problema i ginekolog me vec godinama nagovara na trudnocu jer se bojao da postoji mogucnost da necu moci zatrudnit. mislim da je bio u krivu :lol:
trebalo nam je jedno tri godine... kažu doktori da je bilo čudo to što
sam ostala trudna prirodnim putem :D
ja sam se duže vrijeme borila s endometriozom, imala 3 operativna zahvata
i poprilično agresivnu hormonalnu terapiju...
ali to je sve iza nas, danas naše curica ima 15 mjeseci :heart:
11 godina.
U svakoj ljekarni imaju testic "maybe baby" to je test na ovulaciju. Velicine i izgledom podjeca na labelo. vise na strani:
http://www.shalabahter.info/index.ph...re.php&rod=241
Kosta oko 400 kn i uvelike pomaze pri odredjivanju plodnih i neplodnih dana.
Trudna ostajes uglavnom kad se najmanje nadas. Kad pokusavas zatrudniti i svaki mjesec si pod stresom dal ce doci do oplodnje i onda sljedi neizvjesnost pa racoranje. I to onda ide punooo teze. Kad se opustis, uopce ne mislis na to, samo te udari s ledja i opadnes na dupe i onda si 3 dana u soku.
puno srece i lijep pozdrav
mi smo bili među sretnicima koji su uspjeli iz prvog pokušaja :heart: :love: :heart: :heart: :love:
Ja sam nova nova, od jučer znam da sam trudna.... a trebalo nam je skoro dvije i pol godine pretraga, laparaskopije, histeroskopije...svega i svačega i evo uspjelo nakon inseminacije :D
inače imam 33
Prvi puta iz prve, a drugi puta iz treće ;)
Nama je uspjelo vrlo brzo, ali moram priznati da je nevjerovatno da se tako brzo "primilo" bas zbog toga sto sam bila u to vrijeme u dosta stresnoj situaciji. Imam 30 godina i u 20. sam tjednu trudnoce. :angel:Citiraj:
iva_777 prvotno napisa
Prva - neočekivano :lol:
Druga- planirana-3 mjeseca :D
Treća-planirana- spontani u 8 tjednu :(
Četvrta-planirana-već mjesecima pokušavamo i nikako da se desi :?