Svaka autoškola može imati nekog lošeg instruktora. Kada mi nismo bili zadovoljni sa jednim tražili, smo promjenu. I dobili.
A ovo za učenje, pa kako će položiti ako ne uči? I rješava ispite koji su kao primjeri on line.
Printable View
Svaka autoškola može imati nekog lošeg instruktora. Kada mi nismo bili zadovoljni sa jednim tražili, smo promjenu. I dobili.
A ovo za učenje, pa kako će položiti ako ne uči? I rješava ispite koji su kao primjeri on line.
Nisam još otkrila čarobnu formulu "naučiti razmišljati" a ne "biflati" ... znakove, vrste križanja, prometna pravila sve to moraš "nabiflati" da bi ih mogao prepoznati i onda razmisliti o njima (ali to razmišljanje u prometu traje jednu sekundu ili možda nekoliko sekundi) ...
traži drugog instruktora
Moja kći je danas položila. :-D Od prve.
Ne u Rotoru.
Išla je u https://prigorje-sm.hr/instruktori/
Odlična škola. Odličan pristup, instruktori, auti i cijena.
Preporučujem od srca.
Moj je polozio ljetos, nakon što je sve skupa trajalo više od godinu dana. Krenuo je prošle zime, polozio ispite iz prve, pa nije mogao dobiti termin za voznju, p aje došlo ljeto, on je radio, instruktorica bila na g.o. , pa su se lovili za sate svakih... Nikad. Po 10 dana bi mu prošlo izmedju sazi voznje. Naravno da je prvi put pao. Pa je do drugog puta prošlo više od mjesec dana. I samo dva sata voznje prije drugog puta i opet je pao. Pa je dosao lockdown i AŠ nisu radile. Kad su proradile, opet navala i teško dobit termin. I onda je mm pop... I nazvao instruktoricu direktno, dogovorio koliko sati i ritam kojeg se moraju drzati. I polozio je iz treće. Budući je jedini auto koji imamo sluzbeni, ne moze ga voziti sam, ali mm koristi svaku priliku koju dobije da ide s njim da on vozi. Vozio je čak i fo vikendice, doduše ne po autoputu nego lokalnim cestama i jako mu dobro ide.
Bravo za nove vozače!
Samo polako i oprezno
Moja je išla u autoškolu koja joj je bila najbliža, s obzirom da je imala sto obveza koje je trebala uskladiti, pa da ne gubi puno vremena...
S prvim instruktorom je bilo problema, koje, ona, doduše, nije htjela priznati, ali čim sam to skužila, zatražila sam promjenu instruktora (ona je mislila da se to ne može pa je valjda odlučila trpiti uvrede :roll:). Btw, dotični je nakon nekog vremena dobio otkaz (ne mojom zaslugom :mrgreen:).
S drugim je kliknula odlično i, evo, vozi već dvije godine, čak i na "duge pruge"...
Mi smo birali autoškolu po preporuci. I to preporuci za instruktora. I MM i ja imamo loša iskustva iz naših dana.
I tako je dobio popularnog, pa je i vožnja potrajala. Položio je od prve i taman prije lockdowna i potresa. Tak da je s nama vježbao po praznom gradu i bez tramvajskog prometa. Pa smo onda to sve ponavljali. Dajemo mu vozit kad god imamo prilike (iako smo mi od onih koji se malo voze). Po mom mišljenju je prehrabar i treba ga bremzati. Za izlaske mu i dalje ne dajemo (odnosno za situacije kad znamo da bi nekaj mogao popit).
Ja sam ostavila ključeve i dokumente od auta doma, pa moj mlađi sin uzme auto kad god zatreba. Navečer sad ionako ne izlazi, zbog korone, a i uči za međuispite. Jučer je autom išao na Sljeme, odnosno u podnožje, a kad se vraćao morao je na pumpu jer se upalila lampica za rezervu. Mislim da je sad prvi put sam točio gorivo, ali uvježbao je to prije s nama, pa nije problem. Koliko vidim, nije neodgovoran, a puno mu znači naše povjerenje. Dakako, iskustvo dolazi tek s praksom.
Naravno, praksa je najbitnija. Mi imamo jako stari auto pa smo s te strane malo opušteniji. Ono ak ga malo zgrebe, pa kaj sad. Iako mu tupim ono kaj je meni "tupio" moj tata. Pazi na druge u prometu. Ima svakakvih "luđaka"
Ja svom tupim isto što i mm-u. Nije da ne vjerujem tebi za volanom, ne vjerujem nikome drugome.
I moj auto je samo godinu dana mlađi od mog sina :-)
Kad smo prije dvije godine kupili novi, ovaj smo namjerno ostavili, da dečki imaju na čemu učiti voziti. Lani sam dala cijelo bogatstvo da ga uredimo, ali treba i nama, imamo stare roditelje i razne obveze. Upotrebna vrijednost tog auta je višestruko veća od cijene koju bi postigli da da nedajbog idemo prodavati. Fakat nam je koristan, a i dobar. Udoban ko stare cipele.
kojeg instruktora ste imali u AŠ Rubikon?
Ako se smije znati koji je bio instruktor? Auto škola Rotor, jel tako?
Trenutno pohađam i razmišljem o promjeni instruktora, želim ići na vožnje bez da mi je to stres i da netko povisuje ton.
Greške se događaju a mi koji pohađamo auto škole smo tamo da naučimo a ne da netko iskaljuje svoj bijes na nama.
Gdje najjednostavnije i bez puno para napraviti prvi liječnički za autoškolu?
Mislim da je cijena svugdje ista. 450kn (ne znam u eurima)
Labplus
Koje autoškole su najbolje/najpovoljnije u Zagrebu?
Da se i ja nadovežem :mrgreen:: koji je neki realan rok da se sve položi jedno za drugim (bez previše čekanja)?
Jel' pol godine neki ok rok?
Jako ovisi o autoškoli, kako zakazuju vožnje, ali i o autoklubu koji zakazuju ispite.
Moja kći je uspjela sve odvoziti jer se tako dogovarala s instruktorom pa je vozila blok satove dan za danom tako da uspije za vrijeme ljetnih ferija odvoziti sve i onda je ispit iz vožnje čekala sve do 12.11. jer je tako autoklub odredio datum i poslao komisiju. Zapamtila sam datum jer je to bio rođendan od muža.
Uglavnom je dva mjeseca čekala ispit i položila ga je pa je uspjela sve odraditi za cca 5 mjeseci, no koliko sam čula od nje neki prosjek među njenim kolegama je bio godina dana.
Ima netko novijih iskustava s AŠ Rubikon, konkretno lokacija Savska 19?
Kcer planira tamo jer joj najbolje odgovara lokacija, bilo bi mi lakse da dobijem neku preporuku za instruktora. Ima ih dosta na listi za biranje, ona sama bi birala vj po boji auta :lool:
Eto recimo u jednoj školi cura završila predavanje još usredinom 7.mjeseca, ispit iz po još ni u naznakama
Druga cura u drugoj školi završila predavanje 22.8, dobila termin za pp za 11.9.
Ivana , a ima li ta škola neki tip auta koji imate vi?
Jelena, imamo automatik.
Ja sam nekako bila uvjerena da autoškole rade još isključivo na mehaničkim mjenjačima ali evo čujem neke informacije da nije tako, da ima i automatika.
Zna li netko kakva je situacija po tom pitanju?
Pitat ćemo svakako u školi kad dođe vrijeme, ali možda neko zna iz prve ruke...
Provjeri prije jer, koliko ja znam, kada se polaže na automatskom, imat će ograničenje u vozačkoj dozvoli. A tko zna što će sve voziti u životi.
Neka položi normalno, a na automatik će se naučiti čim sjedne u njega.
Moj je muž bio odlučno protiv automatika, da to nije vožnja, ali ja sam ga sebi kupila. I kad je probao, kupio i on sebi :)
Nisam znala ovo za automatski i vozačku
Inače imaju u autoškoli i automatske na zapadu
Izgleda da ima automatika u autoškolama, ali kako Beti kaže, ide ograničenje u vozačku dolzovolu, kod 78.
https://revijahak.hr/2022/11/23/moze...ackoj-dozvoli/