Ma da, i treba mi tako informacija iz prve ruke- ja imam potpuno ravnu kosu i skroz sam zbunjena s njenim kovrdzicama.
A te kreme za kosu, moze naziv nekog konkretnog proizvoda?
Printable View
Ma da, i treba mi tako informacija iz prve ruke- ja imam potpuno ravnu kosu i skroz sam zbunjena s njenim kovrdzicama.
A te kreme za kosu, moze naziv nekog konkretnog proizvoda?
http://www.ebay.co.uk/itm/like/30121...f14=108&ff19=0
Ovo je super proizvod za kovrce. Frendica mi je crnkinja, djeca su joj mjesanci :), tako da ovaj proizvod je super za djecju, cak i afro kosu. Jako su proizvodi koncentrirani tako da ce trajati dugo. Pored toga, kovrcava se koza ne treba prati cesce od jedanput tjedno, inace se previse susi. Mozda ce ovaj proizvod biti najbolji za prvu ruku: http://www.ebay.co.uk/itm/Curly-Kids...3D301213351312
To je regenerator koji se ne ispire i samo se mrvica stavi na vrh prstiju i razmrsi se raspetljan dio. Ne znam koliko ti je stara kcer, ali cak i ako ima 4 godine vjerojatno ce moci sama raspetljati uz pomoc te kreme.
Lunjo, kod mene je situacija obrnuta, muz i ja oboje kovrcavi, a kcer nam ima potpuno ravnu kosu. Uopce ne znam sto bi s njenom kosom, pa onda pletenice radim :)
da, to je otprilike to
mama mi je uvijek razlicite pletenice plela pred skolu
a one bi se sve elegantno rasplele do velikog odmora
Sve mi je to poznato ;)...dok na mojoj kosi pletenica moze stajati do tjedan dana :)
i mi imamo problem sa češljanjem....od kada se rodila, sam bi cendrala čim stavim češalj na kosu, a kamoli gumicu ili špangicu, ja složim ona odma skine, sad ima 4 godine....i stvar je ista, ponekad smo dobivali ružne komentare tipa : kaj nemate češalj doma....koja prljavica ( imala je i fazu neće prati kosu i neće se šišat pa je okolo hodala raščupana sa šiškama preko nosa)....
srećom otkrila sam neku taktiku jer mi bilo dosta ružnih komentara i da su joj te šiške prek nosa, pa sam joj rekla da će kosa odlučiti otpasti ako je ne češljamo i ne peremo pa da će biti čelava....a pošto ona jako voli elsu i želi imati pletenicu nekako sam je nagovorila...kupila sam joj komplet stolić i stolicu sa ogledalom za igru frizerke elsa i išle smo skupa u shooping gumica i špangica, češljeva elsa, fen za igru, viklere....svih vrsta, sad mi sjedne na taj stolčić i ja ju počešljam i napravim frizuru
zasad funkcionira....ali problem je još kod pranja, kosica joj je jako slaba i krhka, raste ko puž, a ne da mi da joj stavim neki pakung i sl....no sredit ćemo
A sto ce joj pakung ? To mi se cini preagresivno za male curice.
Ja svojoj cesljam kosu pocevsi od vrhova. Skupim joj sakom kosu u rep i rascesljam vrhove. Onda lagano cesljam od sredine kose prema vrhovima i tek na kraju od tjemena prema vrhovima. Kad se kosa odmah pocne cesljati od tjemena, to zna biti jako bolno, jer se zapetljane vlasi vuku iz korijena da se raspetljaju. Kad se prvo rascesljaju vrhovi i sredina kose, nema potrebe za snaznim povlacenjem vlasi iz korijena i onda nema ni boli.
Što je to pakung?
Mi svojoj kosu nismo prali već dosta dugo. Malo i smrducka, kad vani stalno neko vjetrovito-kišno.
Pa pakung može svako napraviti.Maska za kosu.Malo maslinovog ulja,malo meda,orahovog ulja ili slično,pa na kosicu,samo ne znam koliko će vam izdražati stajati na glavicama :-).
Moja ima kovrdžavu kosu i 3 godine.Pozadi je gnijezdo,to mi je poznato.Probali smo sa kratkim frizuricama,izgledalo je još raščupanije i neurednije.I nama je palmica na vrhu rješenje:-).Kupili smo u bipi onaj češalj za rasčešljavanje i mogu reći da je dobar.Prije se nije nikako češljala,sad-ponekad:mrgreen:.
Bas sam htjela spomenuti detangle cetku. Mi ju 4 godine imamo, tada sam je u frizerskom kupila, sada ih ima na svakom cosku. Moja je imala jako gustu, dugu kosu a takva je i moja. I dobra je.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Mojoj curki je kosa dosta tanka tako da se praktički kod svakog spavanja napravi bar jedan–dva čvora. Prije vrtića smo obično svako jutro imali uvjeravanje da ako se ne da češljat, morat ćemo ju šišat i slično, što je nekad upalilo, nekad nije. Tek se s onim dječjim Tangle Teezerom počela dat češljat bez velike drame. Em ne čupa toliko jako kao obični češalj, em je krasno šareno :D Ja sam naručivala direktno od njih, na preporuku moje frizerke ovaj i super sam zadovoljna, da nisam ošišana toliko kratko koliko jesam, vjerojatno bih naručila onaj za odrasle sebi.
moje cure imaju jako puno kose, jedna kovrcavu, druga ravnu i jako dugacku, do guzice. Od kad su bile bebe, a sada imaju 6 i 4 tusiraju se i peru kosu Mustelom 2u1 gelom za tusiranje. Kosa im je prekrasna. KOsu treba prati cim njeznijim samponom, npr. Mustelom i ne cesce od jednom tjedno. Tako se cuva prirodna masnoca koja stiti vlas i kosa je lijepa i manje se mrsi. Ako je kosa duza napravite svaku vece dvije pletenice jer se kosa najvise zapetlja preko noci. Za dugu kosu dobro je imati kvalitetnu cetku. To da je najbolje ne koristiti nista nego sto njezniji sampon i ne precesto vrijedi i za dugu kosu kod odraslih.Ako imate vremena isperite je na kraju sa vodom u koju ste stavili zlicu dvije jabucnog octa. Probajte. Vec godinama ne bacam novac na nikakve balzame, regeneratore i sl, kosa mi je super, ali je sijeda :).