Kad sam napisala sto duze u nizoj kategoriji, zaboravila sam napomenut uz uvjet da ju ne preraste (visinom ili tezinom).
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Printable View
Kad sam napisala sto duze u nizoj kategoriji, zaboravila sam napomenut uz uvjet da ju ne preraste (visinom ili tezinom).
Znak da je dijete preraslo as grupe I je da ima 18 kg ili ako pojasevi autosjedalice na najvisem utoru izlaze ispod razine ramena. Moj malac ima 15kg i 4 god. Tezinom bi jos mogao u besafe izi comfort 9-18kg, no pojasevi mu izlaze ispod razine ramena i vise se ne smije u njoj voziti.
9-36kg..znači može samo buster. Baš sam te izrešetala pitanjima. Punooo hvala. Na onoj linkanoj as 0-18 piše Ne okretati u smjeru vožnje prije 9kg. Mislila sam ako ima mogućnost vezanja obrnuto od smjera vožnje da može ostati tako do 18kg. Baš sam se ponadala,al dobro. Koliko para toliko muzike
S 20 kg mora samo buster s naslonom. Znaci pogledaj u upute, ako sto trebas skinuti sa sjedalice, i sad ju nastavi koristiti kao kategoriju II/III. Naslon postavi visinski toliko visoko da joj gornji dio pojasa auta prelazi preko sredine kljucne kosti, a donji bedreni dio pojasa da ide preko kostiju zdjelice. Dovoljno je velika da joj lijepo objasnis da bude vezana pravilno tokom cijele voznje.
Pojasevi as su ok..nisu nisko. Proučila sam detaljno na šta moram paziti. Sve odgovara. :drama: Ako misliš da je bolje vezati ju pojasevima auta, nije problem :-) što više ulazimo u razgovor ja sam sve zbunjenija. Ma ok,propisno je vezana. To je najbitnije
Nije propisno vezana ako se s 20kg veze pojasevima autosjedalice!
Daj tocan model AS pa cu ti pokazati u uputama...
Prouci malo na www.autosjedalice.info pa ce ti biti jasnije :)
19.5kg :lool: ok. Skidam onda. Mislila sam ako odgovara po visini i ako su pojasevi as kao na slici u uputama da je to ok.
Ahhh kužim. Grupa II. buster s naslonom. Stvarno sam idiot :-( Bila sam uvjerena da još može koristiti vezanje as u 5 točaka,ako je visina odgovarajuća (znači da ne idu ispod ramena)
Nece ti visina u cm nista znaciti jer su sjedalice drugacije, neko dijete ima duze noge i sl. Najbolje ti je provjeriti na licu mjesta za svoju sjedalicu i svoje dijete.
Ma jesam šta je najtragičnije. Sjela sam ju u dućanu i vidjela da pojasevi odgovaraju. Nisam znala da nakon 18kg moram obavezno skinuti. Isti je dućan gdje sam vidjela i ovu gore linkanu. Prodavačica je rekla da može i jedno i drugo. Nije mi rekla da može samo do 18kg. I za linkanu as je rekla također u oba smjera,a nije mi naglasila da nakon 9kg ide u smjeru vožnje. Ako sam ju pitala imaju li as od 9-18 da ide obrnuto od smjera vožnje nije mi trebala ni ponuditi onu s linka. Kakva mi korist obrnuti smjer do 9kg kad tražim do 18. Očito je da ni one ne znaju više od mene,nažalost.
Ovo o provjeri na licu mjesta je odgovor Jurani, na pitanje o provjeri prerastanja AS grupe 1. (Moja greska nisam ju citirala).
Ma da, prodavacice nazalost malo znaju o tome sto prodaju, imamo i o tome par tema na forumu.
Pitala sam ju imaju li as od 18kg-36 sa pojasevima u 5točaka. Znala je šta tražim i ponudila mi ovu. Šta reći. Ma ja sam kriva,znam,ali vjerovala sam da žena zna šta radi. Zašto mi ponuditi onda as kojoj pojaseve nakon 18kg treba skidati. Ona se povela za tim da su pojasevi na pravoj visini,kao i ja. Nitko mi nije kriv :-(
Moj ima sad 5 mjeseci i oko 8 kg.
Uskoro ce jaje prerasti (mislim da je do 9kg). Spremamo se na more u 8 mjesecu, pa bi trebalo razmisljati o nekoj (boljoj) AS za tako dugi put (1300km).
Za kat I jos nije. NTo bi uzimala ako izdrzi u ovoj do kad prohoda.
No cini se da cemo morati kupovati 0+ kategoriju. :roll:
Lulu mama... prvo provjeri do koliko kg je trenutna as, tj da li je 0 ili 0+ kategorija. Ako mislis da ce beba biti bucko, razmotri opciju da kupis kombiniranu 0+/I koja moze u suprotan smijer do 13kg, a nakon toga u smjeru voznje do 18kg. Druga opcija je uzimanje nove 0+, pa kad ju preraste da opet kupujete sljedecu sjedalicu u smjeru voznje. Opcija je puno, no treba u obzir uzeti budzet koji je kod vecine nas ogranicen.
Idem do auta vidjeti koja je kategorija.
Nego...jel ima koja sjedalica da je vec sa isofix bazom? Fakat je skupo: 150e za sjedalicu, pa jos toliko za bazu! :evil:
Uvijek mozes kupiti i polovnu sjedalicu i/ili bazu, no tu treba biti posebno oprezan, pocevsi od datuma proizvodnje do povijesti da li je bila u sudaru i sl.
Ma, imam sad polovnu. I ne bi vise nikad kupila takvu. Zato i gledam da je sto prije zamjenim.
Nije ispravna?
Ova moja je do 13 kg. Znaci, jos imam fore.
Cini se ispravna po onome sto pise na autosjedalice.info.
Ali ne mogu nigdje naci god proizvodnje.
Ovo sam uslikala, jel tu pise (a ja ne znam procitati)?
Ne pise. Probaj naci krugice ili nesto slicno utisnuto kao pecat u plastici (iiza, ispod presvlake...svaki milimetar pregledaj)..
Nema. Sve sam ispregledala. I ispod tkanine i s donje strane. Ima jos jedna markica. Ali cini mi se da ni tu ne pise.
Koliko sjedalica smije biti stara? I zašto?
Oko 5-6 godina. Dolazi do zamora materijala.
Ja sam i dalje u totalnoj nedoumici :/
Može savjet oko ovih:
Romer king II
Bebe confort Axiss (ta mi se svidjela jer može okret bočno za lakše stavljanje bebe)
Maxi cosi Tobi
Sve 3 su do 2000 kn a skuplje mi nije opcija...
Super da si dosla barem do trileme. Pokusaj da ih sve 3 probas u autu prije kupnje i sigurno ce ti neka postati favorit.
A kako da ih isprobam u autu? Pa jel netko dođe u trgovinu i pita jel može iznijeti 3 as da ih proba?
Parkiraš ispred dućana pa isprobavaš jednu po jednu. :-)
Ok... Nije mi palo na pamet da se to radi :)
Di provjerim njihov rezultat na testovima? Posebno me zanima za ovu axiss
Adac
Ima negdje nešto i što nije na njemačkom?
eto, naša nova sjedalica čeka da sutra operem navlaku i da se počne primjenjivati u vožnji :) na kraju je odluka pala na Bebe confort axiss pa ćemo vidjeti kako će nas služiti :)
Ja sam kupila Pebble i nisam odmah uzela 2way fix jer nije bio napravljen test
Sad imaju test na 2way pearl i mislim da cu sad uzeti 2way fix, a kasnije onda 2way pearl.
Imaju od Romera isto onu od 0kg ali jedna je prosla test druga nije i ne sviđaju mi se te od 0kg jer ih ne možeš koristiti kao nosiljku.
U pravilu bi dijete trebalo biti okrenuto u suprotnom smjeru vožnje što duže, a barem do 2god.
Ljudi na to odmahuju rukom ali jako je bitno. Na dm-ovo DVDu iz HAKa isto pričaju o tome.
Evo linkovi o testiranju:
http://www.testberichte.de/p/maxi-co...stbericht.html
Jedino je recaro tamno zelena, a pebble i 2way pearl su zelene
http://www.hak.hr/datoteka/1296/test_sjedalica.pdf
Da li ste gledale cijene baze? Na web shopovima ih nema ali vidjela sam ju i u baby centeru u Zg i u magic babyu samo sto nije tada bio jos nspravljen test pa nisam niti pitala niti kupila.
Termin mi je pocetkom 9og pa jos stignem ;)
Kad sam išla kupovati AS prvo sam proučila adacove i ine testove. Ja sam znala da ću roditi veliku bebu (sad ima 5,5 mj 70 cm i 8 kg) i da joj jaje neće biti dovoljno, pa sam zbog sigurnosti i da se što dulje ipak vozi u obrnutom smjeru odlučila se za kombiniranu 0+/1. Kad sam se odlučila za nekoliko (na adacu piše i cijena) prošla sam web stranice ili fizički dućane u potrazi za sjedalicom. Na kraju je ispalo da u hr tu sjedalicu nisam mogla više kupiti, pa sam ju kupila preko amazona. Najbolje je to što sam na stranicama amazona našla mišljenja ljudi koji su kupili tu sjedalicu i zašto su ju kupili.
Da ja sam isto htjela tu od 0+ do 18kg ali bila sam nekako nesigurna u stavljanje tek rođene bebe u nju i fantazirala sam da mi treba ko nosiljka bla bla.
Kupila sam pebble i čekala test za 2way pearl kad je dobila dobru ocjenu kupila sam bazu ;)