Auu, znači nema ga više na Sv Duhu? Šteta!
I ja imam samo riječi hvale, porodio mi je bliziće, sve 5. :D
Printable View
Auu, znači nema ga više na Sv Duhu? Šteta!
I ja imam samo riječi hvale, porodio mi je bliziće, sve 5. :D
Jel to provjerena informacije ili...?Quote:
Originally Posted by Girica
Bez brige, cure, dr. H. se vratio sa godišnjeg, bila sam kod njega na pregledu na Sv. Duhu u pon 1.09. i naručena za slijedeći ponedjeljak.
I dalje ima ambulantu ponedjeljkom i dalje je na porodima iako je šef patologije.
Nakon dva moja poroda na kojima je i on bio, imam samo riječi hvale.
Nadam se da će i treći puta biti negdje blizu.
Da, da...i dalje je na Sv.Duhu, radi privatno i u Poliklinici Supernova sa dr. Ujevićem (i starijim i mlađim) :)
On je najbolji doktor na svijetu - da ga nema, trebalo bi ga izmisliti! Bio je samnom u svim mojim lošim trenucima kao velika podrška i stručnjak, i onda i u mom najljepšem trenutku, pri rođenju moje mezimice. Šaljemo mu svi puno pusa
Moram priznati da si mi ovime uljepšala ovaj kišni dan.Quote:
Originally Posted by marijana
Baš sam se prepala da ga nema i reko tko će sda biti umjesto njega, grozno.
On mi je stvarno super, super naprosto me oduševio.
Podižem temu, curke jel dr. Hafner i dalje ima TA ponedjeljkom na Sv.Duhu, koliko ranije bi se trebalo naručiti. Hvala.
Jos uvijek radi ponedjeljkom. Ceka se cca 3 tjedn aza pregled jer im je guzva (kao i uvijek)
joj mimi5 hvala ti puno, jel ovo dobra broj za narudžbe: 3712-247 ?
ili trebam otići gore osobno?
tel je 3712-196
hvala Mimi5.
Evo nekoliko friških dojmova uz ovaj topic budući da sam nedavno, po treći puta, rodila na Sv.Duhu. Htjela sam zapravo upisati nešto na topic o toxoplasmi jer sam upala u ona dva promila trudnica koje dobiju akutnu toksoplazmozu u trudnoći i iznijeti par činjenica iz prve ruke, makar komu se javiti u takvoj, ajme Bože situaciji, u kojoj osoba koja nije mačkoljubac ostane preneražena pojavom životinjskog nametnika u tijelu, ali i zatečena činjenicom kako o tox. u trudnoći, osim onoga dostupnog i na webu, malo znaju i ginekolozi i infektolozi. Tražeći tu temu, a prvi put sam na nekom forumu, naišla sam i na ovu o dr. Hafneru pa osjećam moralnu dužnost pridružiti se onima koji za njega imaju riječi hvale, a i malo se čuditi onima koji misle da liječnici u našim bolnicama i s ovakvom organizacijom rada mogu biti sveci. Dr. Hafner se i u slučaju tox. (kao i u svemu drugome) pokazao izvanredno upućen, onoliko koliko se uopće može biti upućen u ono čiji ishod u konačnici ipak ovisi o Božjoj volji. Već na prvom razgovoru na odjelu Patologije trudnoće jako se dojmio i mog muža (muški se pametnjakovići dive jedan drugome, nisu ko babe), a meni je izvrsno legao baš taj njegov inteligentan, britki humor koji me spasio jer mi je ionako bilo dovoljno crnjaka zbog sulude dijagnoze. Kod mene je bio čak i malo preoprezan i „uvalio“ me u bolnicu, ali na tu je odluku utjecao niz okolnosti i ja bih na njegovom mjestu postupila isto. Dakle, što se tiče povjerenja u stručnost dr. Hafnera - uzela bih mu i otrov iz ruke (isto mislim i za dr. Matijevića i dr. Habeka). I stil komuniciranja mi je odličan. Doduše, dok sam tri tjedna bila na odjelu Patologije čula sam primjedbe nekih žena da „baš je taj Hafner drzak, na ego tripu“ i sl . To mi se činilo pretjeranim jer je jedina lagana nervoza koju sam primijetila kod njega bila na nekakvu spiku o „prirodnom“, konteksta se ni ne sjećam, ali sam sigurna da nisam izricala nikakve glazbene ni druge želje glede poroda, previše sam bila zaokupirana time tko će biti jači, ja ili toksoplazma. Zato mi i nije bilo jasno zbog čega meni govori kako „mi sve imamo romantičnu predodžbu o porodu“ kad sam daleko od veličanja prirode pod svaku cijenu. Priroda je divna i moćna, ali i vrlo okrutna, a sumnjam da bi ijedna od nas željela ikad više sebe i svoje dijete prepustiti prirodnoj (pozitivnoj) selekciji kojoj smo tisućljećima bili izloženi. Pa smrtnost rodilja i novorođenčadi smanjila se upravo zbog primjene „neprirodnih“ metoda, a to porodničari najbolje znaju! Tek sam sad, čitajući malo ove postove o dripu i željama na porodu shvatila otkud mu ta generalizacija. Ne kažem da žene koje ga ocjenjuju taštim nisu u pravu, ali meni se čini da je češće u pitanju osebujan smisao za humor koji može nekoga uvrijediti. To što ponekad u balansiranju ironije i sarkazma prevlada ova druga stilska figura - ne odgovara baš svima, osobito ne u emocijama nabijenoj situaciji kao što je porod. Za njih je možda bolji dr. Habek, i on je izvrstan liječnik, ali blažeg izričaja. Možda sam ja navikla na malo crnji humor- i za vlastitog bih muža rekla da je mekog srca, ali tu i tamo otrovnog jezika i rado bih mu nekad zbog „duhovitih“ spusteva opalila dvi iza ušiju, ali neću prijavu za obiteljsko nasilje pa se suzdržavam. Uglavnom, uvjerena sam da je dr. Hafner u 90 posto slučajeva drag, strpljiv i brižan i to maksimalno, a ne znam prorade li u onih deset posto živci ili taština, no ljudski je i jedno i drugo. To što bi čovjek nekad radije bio sa ženom i djecom nego na poslu, koliko god ga volio i dobro radio, pokazuje samo da je normalan. I još nešto. Pregledi su mi kod njega uvijek bili bezbolni i nimalo traumatični, a to mi je užasno bitno jer nemam više snage ni živaca za raznorazne rovokopače .Žao mi je da Hafner nema privatnu praksu, a onaj jedan dan u Supernovoj gdje prati trudnoće mi ništa ne znači jer sam ja svoju karijeru nesilice završila.
Malo je glupo na forumu izigravati PR agenta nekog liječnika, kao ja sada, ali kako se na forumima očito iznose samo subjektivni dojmovi, iznijela sam i ja svoje, najviše zbog onog komentara o Hafnerovoj platnoj listi. Mislim da je kod takvih likova kao što je dr. H. u pitanju osobni ukus, kao i kod nekih jela koja su punog i snažnog okusa i mirisa, poput tripica ili bakalara. Ili ih jako voliš ili ih ne možeš smisliti. Ja, eto slučajno, volim i bakalar i tripice!
narucena sam na pregled kod dr.Hafnera u TA pa me zanima gdje je to tocno? Lezala sam na Patologiji - da li je to u onoj ordinaciji na pocetku hodnika patologije ili negdje drugdje?
I koliko se otprilike ceka (da se znam pripremiti)? :)
Trudnička ambulanta je dolje kat niže od Patologije. Hafner u TA radi ponedjeljkom, a na Patologiji ima ambulantu srijedom.U TA se čeka satima, naoružaj se vodom, pecivom i časopisima, na Patologiji za tu sobu na početku hodnika čeka se nešto kraće jer se dolazi otprilike u dogovoreno vrijeme.Quote:
Originally Posted by Tikva
Hvala! Evo ja bila u TA i stvarno je koma to cekanje...zapravo zagusljivost i vrucina su kobni :shock: tako ti je to kad te privatnik razmazi :mrgreen:
Uglavnom, bila unutra ni 2 minute, samo mi je rekao da sam zatvorena i to je to! Uzv je trajao 2 sekunde i znam samo da je plodna voda ok, a ostalo nista, ni tezinu bebe ma nista! Kontrola opet za 2 tjedna i kod sestre sam se odmah narucila - dal mogu nazvat i to odjavit te se narucit u srijedu na patologiji (mozda ce tamo detaljnije pogledat!) ili se mora imati neki ''poseban razlog'' da se ide u srijedu? :?
Da, mora biti poseban razlog da se ide na patologiju, a tebi je, kao i svima nama, dobro da ga nemaš i da te nitko ne mora detaljnije pregledavati. Gore idu žene na amniocentezu ili one kojima je iz bilo kojeg razloga ugrožena trudnoća, kao što samo ime kaže - tamo je patologija trudnoće, a tvoja je trudnoća očito u redu. E, da, tako ti je to kad se razmaziš u privatnoj ordinaciji, onda ti je ovo bezveze. A ja baš volim kad se s doktorima vidim što kraće!Quote:
Originally Posted by Tikva
Mislim da se ne moraš brinuti da su ti nešto previdjeli. UZV se ni ne radi tu u istoj ambulanti već na istom katu, ali susjedna vrata. Tu se moraš posebno naručiti i onda će ti pogledati sve detaljno, težinu bebe i sve što treba, to baš traje dugo i može ti i muž biti unutra. Ovaj UZV u ambulanti na kojem si bila je samo brzinski, čisto radi potvrde da je sve OK.
dr. Hafner - kako sam lezala na patologiji trudnoce dovoljno dugo (7-8 tjedana) uspjela sam sakupiti i dobra i losa iskustva u komunikaciji s njim. O strucnosti mislim da nema smisla trositi rijeci - jedan je od najstrucnijih. U vecini slucajeva je strpljiv, ugodan, vrlo OK na pregledu. Kod razlike u misljenju sve je OK, dok ne dodje do mijesanja u medicinski dio posla (obicno to bude zahtjev pacijentice - "ja bih na drip, carski, ....") - tu postaje cinican, neugodan, odbrusi bez problema. Mislim da zapravo ne zeli gubiti vrijeme u razgovorima za koje unaprijed zna kako ce zavrsiti - umjesto toga zavrsi po kratkom postupku. "Obrat" nastaje u trenutku kad on skuzi da mu se pacijent mijesa u posao. Sa strane pacijentice to i ne mora izgledati tako.
Da je sujetan i da se voli istaknuti pred svojim sefovima - istina, ali rijetki su pravi doktori koji teze savrsenstvu a da nisu takvi. Zato zivio nam nas doktor H. - da je samo vise slicnih njemu! Onaj komu se ne svidja njegov stil i strucnost moze slobodno odabrati nekog drugog. Kao sto meni u jednom navratu rece dr. H. - "mozete vi slobodno odabrati i drugu bolnicu ukoliko smatrate da vas tu ne lijece profesionalno!" :-))
Joj nazalost, moja trudnoca ti je visokorizicna (cijelu sam prelezala, pokupila sve sto sam mogla, cak sam neko vrijeme lezala na sv.duhu na patologiji) al evo nas na kraju (jos 3 tjedna do 38.!!).Quote:
Originally Posted by Nena-Jabuka
Poanta je sto se nisam sama narucivala nego me moj privatni ginic narucio kod njega jer je najstrucniji i onda me zaista zacudilo to sto je sve tako brzo bilo gotovo - nije pogledao niti povijest bolesti, niti trudnicku knjizicu, nista!
ono sto je sanja-m rekla takav sam dojam dobila o njemu ali ne moze se on ljutiti da mu se netko mijesa u posao kad niti ne pogleda sto je s trudnocom bilo do tada! Mislim ja nisam nista prigovorila jer se nisam ni snasla, prije sam bila vani :/
Zaista vjerujem da je covjek strucan ali takoder mislim da u strucnost spada i pogledati sto se do njegovog pregleda dogadalo te onda dati svoje misljenje! :)
Frendice koje su gore rodile su mi rekle da ti i mjere zdjelicu i promjer bebine glave da se vidi jel treba carski ili moze vaginalno? U kojem se to tjednu radi?
http://Kao sto meni u jednom navratu...fesionalno!" )
Rekao bi čovjek da mu je ćaća sagradio Sveti Duh.
Priznajem, možda ja nisam normalna, možda sam obraz-opanak, ali mene takav pristup izaziva i zabavlja.Quote:
Originally Posted by sanja-m
:lol: Njemu sam došla zbog toksoplazme i baš se poklopilo da je UZV stalno pokazivao kako je beba dosta mala (općenito), a i puno manja nego što su mi bile bebe u ranijim trudnoćama pa je dr. Hafner zbog opravdanog opreza (ma više da zaštiti sebe nego mene) upisao u karton „hospitalizacija“ i kaže on meni –„OK, vidimo se sutra ovdje na odjelu, ponesite uputnicu za hospitalizaciju“. Ja malo u šoku, ali odlučna – „Nema šansi, sa mnom je sve u redu, s bebom je sve ok, neću ja ići ni ležati u bolnicu ni na silu rodit“! 8)
E, čovjek je automatski pošizio, drži se kao cool, a vjerovat ne može :shock: pa počne prodiku - :evil: „Pa je l znate vi da mi ovdje imamo 3000 poroda godišnje, šta vi mislite kud bih ja stigao da sa svakom trudnicom pregovaram, mi zbog 20 posto kritičnih moramo biti na oprezu i kod oni 80 posto kod kojih će proći sve u redu,bla,bla...“.
Meni je samo proletilo kroz glavu- znam ja sve to, ali te ne doživljavam, 8) sa mnom ćeš morati pregovarati jer nisam ni ja sebe kraj ceste našla.Nisam se uopće raspravljala s njim -čovjek ima svoje razloge, ja svoje, oboje imamo zdrav razum i to je bilo to. 8)
Otišla sam u bolnicu tek dva tjedna poslije toga, kad sam ocijenila da je pogodno, a i to je bilo prerano. Vrlo sam dobro bila upućena u situaciju, a i znala sam da je lik inteligentan i ne bi mi bez pisane potvrde samo tako popustio da je postojala prava medicinska indikacija za hospitalizaciju.
To što sam odbila hospitalizaciju pisalo mi je u svim papirima pa su me poslije njegovi kolege gledali ko nekakvu gerilu i iščuđavali se – zašto ste odbili?Hafneru ste odbili? Očito tamo mister H. nešto gazduje.
Ja malo perverzno uživam u provociranju takvih živčenjaka, što mogu, osobito ako mi ne djeluju u svojoj biti maliciozni, a za njega baš mislim da je dobar,samo mu treba opaliti par čvrga kad se zaigra gazdovanja.
A da sam smatrala da H. nešto griješi, otišla bih s tog njegovog posjeda na Sv. Duhu sigurno. Samo, uvijek i svugdje trebamo misliti na sebe i čini mi se da si ti, Tikva, u startu trebala dobiti uputnicu za pregled na patologiji i tamo se naručiti, nisam sigurna, ali ne može nitko znati bolje od tebe, trebaš napomenuti što ti je. Baš ću sutra napisati post o svom slučaju s toksoplazmom (napokon) gdje sam se uvjerila da se liječnicima ne smije slijepo vjerovati, oni su tu da pomognu, ali za ono što se nas tiče same se moramo izboriti. A što se tiče mjerenja zdjelice, rodila sam tri puta i nikad mi nitko nije mjerio širinu zdjelice.
Meni se Hafner zamjerio jer me 5 min. prije trećeg carskog pitao jel hoću sterilizaciju?J.... kao da idem vadit zub... :shock:
bajadera, vjerujem da i sama znas da je maksimalan broj carskih rezova koji se mogu izvesti tri i onda ljecnici automatski pitaju da li zena zeli sterilizaciju. Ne vidim nista lose u pitanju, bitan je ton ....
Pa ček nisam glupa, al 5 minuta prije carskog, a ne na pregledima?!Quote:
Originally Posted by Maxime
ne znam koja je inace praksa, kada sam bila u predradjaoni na sv. duhu bila je ista prica. zena je isla na treci carski, prije nego sto su dosli po nju su ju pitali da li zeli da naprave sterilizaciju. zena je odgovorila da nece, ginekolozi su upozorili na moguce posljedice i to je bilo to ...
ja to ne kužim, pa valjda trebaš nešto potpisati i o tome razgovarati doma?!ok je pitati al prije, brate!
A možda je čovjek samo htio podsjetiti da je sad taj trenutak (dakako, uz prethodni dogovor doma).
pa naravno da sam znala da pitaju,a li mi ovo jednostavno nije u redu tako iz neba pa u rebra, nakon 10-tak pregleda prije...
I nikad se ne bi sterilizirala,koliko god bilo opasno po mene, ipak je to organ bez kojeg bi tijelo i život funkcionirali drugačije
Imam primjer iz obitelji kad je osoba rekla DA u takvoj situaciji, jer bi novom trudnoćom ugrozila svoje zdravlje, možda i život. To je odluka za koju mnogi imaju razloga, pogotovo ako imaju djecu koja ih trebaju zdrave i u snazi. No, da ne odem jako offt. - da sam se našla u situaciji, takvu bih informaciju smatrala dobrodošlom, jer se čin (podvezivanje jajovoda - niš se ne reže) može usput obaviti upravo u tom trenutku... Možda sam u krivu, ali to je moje mišljenje.Quote:
Originally Posted by bajadera
Ok, slažem se,al ja sam vjernik. Pazim da se ne dogodi po četvrti put a ostalo je u Božjim rukama!Makr potajno priželjkujem i četvrto, alnek prođe malo vremena...
bajadera, totalno si u pravu. 5 minuta prije carskog nije vrijeme za postavljanje takvog pitanja.
Hvala! :heart: I žao mi je jer kad sam trebala na prvu kontrolu slomio je nogu na skijanju pa ga nisam ni vidjela....inače bi mu rekla :mrgreen:Quote:
Originally Posted by Mima
meni je samo bad sto imam termin u kolovozu pa sada kada su naravno godišnji (razumljivo apsolutno) svaki tjedan mi netko drugi gleda uzv bebe... :roll: a inače mi sve vodi dr. Hafner....nadam se da se neću trebati porađati prije nego se on vrati........uh uh uh :love:
,aQuote:
Originally Posted by stellita
stellita, ti jako dobro znaš što je stručnost (ostala si mi u sjećanju s nekih drugih topica) i znaš da to imaš u Hafneru pa shvaćam tvoju bojazan ako ga neće biti.
Ja sam na svom porodu bila duboko nesretna i zabrinuta samo kad je on to popodne morao otići u privatnu kliniku na posao, a bio mi je cijelo jutro prisutan, sve do popodne, na prvom dijelu poroda.
Moja se bojazan pokazala opravdanom. Puno bi mi značilo samo da je bio u zgradi, ne mora kraj mene, da ga se moglo pozvati, ali nije.
Želim ti samo, ako ne bude Hafnera, da bude netko drugi od njegovih kolega iz starije službe i da ti sve prođe OK.
Sretno, najsretnije tebi i bebicama!
naručila sam se kod dr. Hafnera 21.9.
po postovima vidim da je čovjek ok :)
Nadam se da će i meni biti super :)
ima li tko što za reći o njemu :)Quote:
Originally Posted by freya7
Jako miran, staložen, škrt na riječima, ali ulijeva povjerenje, super doktor!Sluša mjuzu pri porodu, a kad svoje obavi zahvali svima i ode! :lol:
cooler :DQuote:
Originally Posted by bajadera
ne trba mi neka ulizica, samo da je normalan....:)
Bila sam nekoliko puta kod njega na pregledu u privanoj poliklinici. Išla sam zbog izuzetno dobrih priča o njemu kao dijagnostičaru. a ujedno nije ni paničar, baš cooler. Jedino što sam doživjela i malo arogantniji pristup kad se nisam slagala s njim u vezi nekih stvari u zdravstu. Ono - različita mišljenja jedino. Al inače mi je bio stvarno super.
ovo me sve ohrabljuje....:DQuote:
Originally Posted by Nao Noa
ako se smije znati gdje ste se azišli u mišljenju :oops:
Pa, redom:
1. Zašto davati drip za ubrzavanje poroda u većini slučajeva? (ne naravno kad postoji medicinska opravdanost) i s tim povezano: zašto doktori ne nađu minutu da objasne zašto sam dobila drip?
2. shvaćam da su gužve u rodilištima, ali to ne bi smjelo utjecati na tijek poroda. Nismo krave na pokretnoj traci. PO njmu je to vrijeđanje doktora i struke.
3.i takve stvari općenite, ono o čemu pišemo i čitamo po forumima.
Ne očekujem da kraljevski tretman niti ništa takvo, nego ono, ljudsko dostojanstvo koje se prema mom mišljenju izgubi čim uđem u neku bolničku ustanovu (čast izuzecima!)