Ja sam kao dijete kod bake pila tek pomuženo mlijeko, moje sestrične i ja smo išle za strinom sa šalicama, znala nam je direktno iz vimena štrcati mlijeko u šalice. Ne sjećam se da je itko od nas imao problema.
Printable View
Ja sam kao dijete kod bake pila tek pomuženo mlijeko, moje sestrične i ja smo išle za strinom sa šalicama, znala nam je direktno iz vimena štrcati mlijeko u šalice. Ne sjećam se da je itko od nas imao problema.
maco, stvarno mislis da je takvo mlijeko pametno davati novorodjencetu?
a pogotovo nedonoscetu?
ja ne, ni priblizno
sto god pisalo na blogu...
Audry, i ja sam
al kao novorodjence sam se hranila majcinom mlijekom
meni to nije ni priblizno jednako
Naravno da nisam za to da se novorođenčetu, pogotovo nedonoščetu, daje kravlje mlijeko, sirovo ili kuhano. Za njega je najbolje mlijeko baš njegove mame. Onda bi po meni došlo mlijeko neke druge mame, a tek ako toga nema bi došlo u obzir nešto drugo.
pa da, slazem se, novorodjencad se ne ni trebala hraniti km
a ovo drugo sto si pisala, to mlijeko kod bake je jedino mlijeko koje sam pila, osim majcinog (cickala sam 4 godine, lol)
ovo industrijsko mi nije fino, ja to skoro nikad ne pijem
nisam ni kao dijete
I ja sam voljela to zeleno mlijeko, Godinama, ma desetljećima ne pijem mlijeko, a nit ga ne kupujem u dućanima. Povremeno kupim id moje kumice friško mlijeko
Stavila sam link kao odgovor na tvoj post jer sam u njemu iščitala zgražanje prvo na davanje km nedonoščadi (sa čime se slažem), a drugo na neprokuhano mlijeko (sa čime se ne slažem, na zgražanje mislim). Pa sam osjetila poriv da podijelim nešto edukativno.
A VeraM je pitala za dodavanje km u kašice veće bebe (spominje da bi možda dodavala bebi kad napuni 9 mjeseci) pa vjerujem da joj možemo reći možeš i ne moraš, ovisno o mogućnostima, navikama, ukusima... A možeš u kašicu dodati i žličicu maslaca ili neke druge kvalitete masnoće.
maco, ja sam rekla svoje misljenje
i dalje mislim isto
ti mozes misliti skroz drugacije, meni sasvim svjedno, svatko misli i radi kako zeli
ovo sto na blogu a.supe pise znam od prije (a i nije da mi je ona alfa i omega prehrane)
i da, zgrazam se nad davanjem kravljeg mlijeka novorodjencetu, pogotovo nedonoscetu (bilo prokuhano ili ne)
i ne bih bebi na bocicu davala kravlje mlijeko, niti nakon 6 mjeseci - za tu svrhu postoji adaptirano
ako se bebi povremeno u kasicu ubaci km, ne mislim da ce se dogoditi nesto spektakularno lose, ali ja ne bih
i dalje stojim pri tom misljenju
a ovo oko neprokuhanog, pisala sam kasnije - to je jedino mlijeko koje sam ja kao dijete pila (osim majcinog)
ali ne kao dojence, pogotovo novorodjence
Kravlje ili neko drugo mlijeko, bilo iz tetrapaka ili direktno iz vimena, se ne smije davati novorodjencetu ili bilo kojem djetetu prije uvodjenja dohrane, dakle navrsenog sestog mjeseca zivota. Sto je beba mladja, to je opasnije izvoditi ovakve bijesne gliste.
Najbolja hrana za novorodjence je majcino mlijeko i to mlijeko zene koja ga je rodila.
Drugi izbor je majcino mlijeko neke druge zene.
Treci izbor je dojenacka, adaptirana formula.
Cetvrtog izbora nema, prema preporukama relevantnih izbora. Nedonosce ce, ponekad, zahtijevati posebnu prehranu i nadohranu, ali to svakako nece biti mlijeko direktno iz vimena, niti prokuhano svjeze mlijeko.
Ako beba, nakon sest mjeseci, uopce ne sisa, onda joj treba adaptirano, a ne kravlje mlijeko. Ako sisa, onda treba promatrati slucaj po slucaj. Boca/zdjela kravljeg mlijeka, kao zamjena za obrok majcinog ili adaptiranog mlijeka, se ne preporucuje izmedju 12 mjeseci. (na stranici ove tete Supe, ona ljubicasta knjiga na lijevoj strani, puna je nebuloza.)
tak je :-)
Izmedju 12 mjeseci.... ne znam sto mi to znaci. :lool:
Prije navrsene godine dana, to je pisac htio reci.
Evo dobila sam trazeni savjet od Kaae, hvala. Mislim da cu se sad povuc s teme jer mi ne odgovara trenutno u životu čitat toliko negativnosti i neprijateljstva koje iščitavam između redaka. Nekad smo mi žene grozne jedne prema drugima, samo gledamo kako jedna drugu poklopiti. Odo na dječje bisere, tu se uvijek smijem.
Jesmo tu pricali o rizinom mlijeku? Ovo pise na tetrapaku kod mene: http://i.imgur.com/z1xzq6g.jpg