i moja je prekruta! nis mi ne uspijeva! Nika, ti si dala sivat, di si kupila materijal? ja imam kome dati da mi sasije, samo ne znam kakav treba biti materijal? ocu vec jednom pocet nosit u marami!!Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Printable View
i moja je prekruta! nis mi ne uspijeva! Nika, ti si dala sivat, di si kupila materijal? ja imam kome dati da mi sasije, samo ne znam kakav treba biti materijal? ocu vec jednom pocet nosit u marami!!Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
A ja muku mucim sa slingom. Jucer sam ga uspjela staviti u polozaj kolijevke, bila sam odusevljena i presretna!
Danas, cijeeeli dan, nekoliko puta pokusavam i ne uspjeva! Jednostavno mu ne pase unutra, a i nekako ga nespretno stavim, ne kao jucer. Jako je spigan unutra i jucer bio kad mu je pasalo, pa ne znam ni da li je to ok, ali sad nikako da uspijem. Smrc.... Sad vise ne kuzim u cemu je stvar. Zasto mi je jucer uspjelo, a danas ne.
Inace, mi cekamo hoppediz maramu... A sling je ovo onaj sa ringom, od josie. Super mi je lijep i cvrst materijal.. ali ne kuzim zasto mi ne uspjeva.
Za cure koje imate takav sling, dajte molim vas uputite me na sto trebam pripaziti i u cemu je fora. Postoji li kakav trik da mi uspije.. imam maya wrap dvd ali ne pomaze puno. Nekad mi se ne da lako povuci sav materijal da ga podignem vise, nekad da. Na tome takoder trebam poraditi.
Danas sam ga tako jadnog mucila, unutra, van.. da je moj muz poceo glumiti glas u pozadini: "Mama, ne u sling opet, bit cu dobar...".. :lol: Dijete je presretno lezalo u kolicima nakon tog navlacenja. Mislim.. nece mi valjda sling za to sluziti.. da dijete bude sretno kad ga izvadimo iz njega.
Anita, stavis bebu u polozaj kao za podrigivanje, na rame na kojem ti nisu oni krugovi i pazi kad je stavljas da ti guza bebe upadne u sredinu slinga (sredina po sirini). Dalje beba upada unutra sama od sebe, bar je meni tako bilo.
smehek, nemam pojma kakav je to krizni polozaj za sling, valjda za maramu? Inace kod slinga i kod marame nema naslanjanja samo na kukove, jer materijal ide preko ledja tako da podupire ledja, barem se meni tako cini.
Fora je da se dijete ne naslanja na kukove nego ima vise tocaka na koje se naslanja. To su hokeri ili sjedne kosti i koljene aksile tj jame, a na kukove se ne naslanja osim u baby bjornu i drugim nosilicama gdje noge vise. Sva sreca da su noge lagane inace ne bi bilo dobro za kukove. Mislim to da vise u zraku.
Kicma je podprta krizno postavljenim krilima marame i nema frke. Mozete i poprecnim krilom dodatno poduprijeti, ali nije potrebno.
Alternativa sirokom povijanju je bas ovo podupiranje kao sto sam rekla i dodatno nema bojazni za kicmu, ako ste ispravno postavile nogice i maramu u aksile. Zafrcite rubove maramu prema unutra kad je vezete tako da tako zafrkani rubovi dodu u aksile. Tako je maramu lakse kontrolirati da ne isklizne iz aksila i zarola se prema kukovima.
ma to je nesto izmedju marame i slinga, ne veze se, u dva dijela je, samo se podesi duzina.Citiraj:
NatasaM... prvotno napisa
sad smo se vec naucili nositi,beba mi se super ravno drzi i uziva uz svoju mamu :angel:
Ajde, nadovezat ću se na ovu temu iako Dora nije novorođenče...
Zanima me kada ste počele nositi bebe onak na leđima? Ja bih htjela probati i tako, ali nisam sigurna smijem li?
Na didymos stranici piše od trećeg mjeseca....
Nego, koji vez koristite za dojenje? Ivor neće ležati osim kada doji, a za ovaj klasični mi se čini da bi beba morala biti jako nisko :?
Vidim da sam se gore zalila, pa da sad kazem da su se stvari promjenile.
Odustala sam od polozaja kolijevke u slingu za koji mi se Liam jednostavno cini prevelik (predugacak) ili ga ja iz nekog razloga ne uspjevam staviti ispravno unutra.
No, u onom uspravnom polozaju je odlicno! Uziva u njemu, a ja sam uspjela toliko toga obaviti s njim sto inace ne bi.. Bila sam na baletnoj predstavi svoje kcerkice (1.5h) a on mirno spavao na meni, duge mirne setnje... pa smo neki dan doruckovali, on cicu, ja musle.. :) Ma super!
Pomogao mi je tip od buby da onaj rep od slinga jos provucem izmedju nogu pa opet kroz ringove. To mi nekako daje dodatnu sigurnost tako da sam sad potpuno zadovoljna.
Sad mogu u potpunosti preporuciti JOSIE-ine slingove!
Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
luna, bas mi je zao da si naisla na takve komentare na maramu. mi smo dosad naisli iskljucivo na pozitivne reakcije, da ne velim odusevljene. i mladi i stari, svima je to super. bili smo glavna atrakcija u konzumu (8 navecer, krcat kupcima) kad smo sa 8 dana izasli u shopping :heart:
nadam se da ce i dalje ostati tako.
imam pitanje. da li je opasno za malu glavicu da se nakrivi na stranu dok spava u marami? imam juanitinu hugabub maramu koja se veze samo na ... krizni... nacin (onaj koji izgleda kao x sa - od naprijed ako me kuzite). podrzim glavicu dijelom marame ali uvijek padne prakticki na rame. stavljam tetra pelenu izmedju pa je malo bolje. ali da li je to lose npr za vratne misice ili tako nesto?
kupujem sling i jedva cekam usporedbu marame i slinga.
A ja sam jucer dobila svoju hoppediz maramu! Jako je njezan materijal, a opet cvrst i ne pretanak. Nisam jos isprobala.. jedva cekam!
Sling definitivno ima prednost sto se s njim brze barata.... stavis ga, pa bebu unutra i to je to.. s maramom je mozda nezgodnodnije... ali isprobat cu to pa cu onda reci.
nezgodnodnije = nezgodnije
ja sam jucer svoj sling koji je sasila josie doniejla na posao. jedna trudnica se vec zapalila, tako su joj oci ispadale na njega i dogovorile smo da cu joj jedan donijeti kad se vratim nakon porodaja. ona je nazalost praznovjerna i ne zeli nista nabaviti prije nego se beba rodi, ali mislim da joj je jucer trebalo dosta samokontrole da ne pukne i naruci odmah jedan (ili bar otme ovaj moj :mrgreen: )
mi smo danas u KC-u svečano promovirali novi sling od josie, prepreprepredivan je!!!
:D
beba je isto super zadovoljna, odmah joj se svidilo, premda se ja još malo bojim da joj je previše opterećenja na guzi -šta mislite??
ninni, ne vidim zasto bi joj bilo previse opterecenja. pocnes polako i u prvim danima nemoj ju duze drzati od sat vremena. bebicama je i teze obavljati nuzdu u tom polozaju. no, taj polozaj je dobar za kicmu jer im je kicma u "C" polozaju.
Ako je u kriznom vezu glava se moze premjestati s jedne na drugu stranu i podupijeti s jednim krilom marame, zato nema opterecenja za vratne misice.
Bebe u kriznom polozaju nisu poduprte u guznom djelu nego i u koljenim aksilama pa je kilaza razvnomjerno rasporedena na 4 tocke. Bebe su jako lake pa nema problema dodatno.
Samaritanka... a sto ucinti da olaksam sebi sto se vratnih misica tice? Stvarno me relativno brzo pocne boliti.. bez obzira da li se radi o slingu (pa boli samo ta strana gdje je tkanina na ramenu) ili marami (pa bole obje)...
Definitivno bas i nisam u formi, a i inace sam osjetljiva na te predjele.. ali mozda ipak postoji nesto sa cime si mogu pomoci.., jer zelim ga sto vise nositi u marami...
Mene počne boliti ako mi se tkanina nabora na ramenu, onda je samo malo više raširim tako da pada preko ramena i uslijedi olakšanje!
meni se najbolje pokazalo duplo krizno vezanje koje se i preporucuje za teze bebeCitiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
Kad mama ima problema, a i za očekivati je, a o tome sam već negdje pisala i upozoravala, onda je bitno praviti češće pauze i vježbati se i sam sebe istezati da Vas zgrčena muslulatura ili kojekakve blokade na kralješcima ne izfrustriraju.
To znači ne nositi dulje od 15 minuta dok pa produžavati dok ne uigrate mišiće. Nositi sa sobom uvijek neku podlogu za Vas i za bebu da se možete istegnuti tj izravnati. Dobre su klupe i stolovi u parku ili jednostavno suhi pod, travnjak, bilo što. Ako je dovoljno čisto možete koristiti i maramu za istezanje. Istežite si uvijek rameni i karlični pojas. Kako? Onako kako osjetite olakšanje.
Bolje i tako, nego ne nositi. Križno i poprečno križno je preporučljivo radi oterećenja kičmenog stupa, ali to je sve individualno.
Znači pauze i vježbanje, to je moja preporuka i ne odustati od nošenja.
Neposredno prije menge i za vrijeme menge može se situacija pogoršati, ali stvar se popravi nakon menge.
Koristite ljeto za plivanje i učvršćavanje ramenog pojasa.
Ja potegnem danas 16 Karlovih kila bez marame, ali možda 5-10 minuta, a s maramom bi ziher duže. Nosimo se kad Karlo od jurcanja više nemre stajati pa d nekako dođemo do kuće.
Marama mi je inače kod seke.
Cure vježbajte!!!
hmmm, pa i nije joj kicma baš u "C" položaju... okrenuta je prema meni, u vertikalnom položaju, nožice joj vire - donji rub slinga joj je negdje ispd guze, a gornji u visini ramena, jel to okej? :/Citiraj:
momze prvotno napisa
i, ne nosim je dugo, manje od sat vremena. u šetnju idemo s kolicima a nosimo se pred kraj, kad joj već dosadi ležat...
Donji rub slinga bi trebala staviti ispod koljena.. u rupe od koljena.. bebac bi trebao imati onaj siroki polozaj kao zabica... koljena malo visa.. i tada ce kraljeznica poprimiti pravilan polozaj takoder.
Malo cu prosearchat da vidim ima li sto na netu...
Vidi.. nasla sam neke male filmice koji bas pokazuje ispravan/neispravan polozaj guze i nogica u slingu..
http://www.zolowear.com/Images/Weari...gsStraight.wmv
anita, koja predivna stranica!
pala sam na dupe, svileni slingove preeeeedivno, ah koji dezeni, ah
:love:
hej, Anita-AZ - prvo :* za filmić, ali mogu li malci od 2-3mjeseca isto tako? ovo ide više na bok, može li tako i na trbuhu?
aaaaaaaaa, kako cu si umjesto svilenih ulozaka sasiti svileni sling!!!!!!
buby, imas na stranicama svakakve polozaje vec prema starosti bebe
http://zolowear.com
Da. Upravo tako isto nogice idu i kad su ti naprijed.Citiraj:
buby prvotno napisa
Procitala sam svoja posljednja 2 posta... :roll: izgleda da sam nesto rastresena.. u svakom slucaju.. inace nemam problema s gramatikom i razumljivim slaganjem recenica.....
anita, :love: za stranicu, genijalna je... a još veća pusa i hvala što si me prosvijetlila jer sam jadnu maju nosila točno onako kako ne treba... fala bogu samo nekoliko puta vrlo kratko :smajlić koji se jako srami i jaako mu je žao bebice:
Ne brini. I ja sam. :oops: Unatoc tome sto josie prodaje svoje slingove sa tim dvd-om s upustvima mene je prosvjetlilo upustvo od marame koje sam dobila uz nju pa je gdje to sve malo bolje objasnjeno (ili ja vise percipiram knjige od dvd-a... proucavala sam knjizicu u krevetu i skuzila sam sve super prije isprobavanja) zasto i kako.Citiraj:
ninni prvotno napisa
Sad sam tako "pametna" i odusevljena s tim svim vezovima da bi najradije napisala i napravila vlastiti tutorial!
zašto ne? vidiš da nas ima smotanih kojima dvd s uputama nije dovoljan :*Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
moram ovdje pohvalit samaritanku, njeni savjeti u vezi nošenja su stvarno vrijedni.
kad je A. bila mala (kako ovo smiješno zvuči-još uvijek je mala) znala sam je nosit duge periode vremena i svašta po kući radit, no sad bi to promjenila da mogu, a Samaritanka je nedgje dobro napisala-cure polako.
Mi smo još uvijek samo s maramom i slingom bez kolica, ali sad ozbiljno razmišljam o kolicima jer već polako ide preko 9 kg, znojimo se ko lude obje, a ljeto je tek ide. I budem jaako umorna na kraju dana.
Školjkica hvala na pohvalama.
Treba biti mudar u svemu pa i u nošenju koliko god zvučalo banalno.
Sva sreća da imamo forum pa čujemo na istu temu iz različitih uglova.
Ovo što sam napisala da boli više kičma kad imamo mengu ili neposredno prije nje je dobar način da vidimo da li nam je neki degenerativni proces zahvatio diskove među kralješcima koji su odgovorni za to da su kralješci dovoljno razdvojeni pa da živci i krvne žile koje prolaze između njih imaju dovoljno mjesta da dobro funkcioniraju, a sami diskovi koji su napravljeni od hrskavice imaju dovoljno vode tj. dovoljno su napunjeni da mogu izdržati težinu tj. silu koja je na njima kad nešto nosimo. Ako se dodatno ne rastežemo sila se slaže jedna na drugu, i ona postaje puno veča nego što zapravo je, tako da kralješci i diskovi pokušavaju jedno vrijeme to kompenzirati, ali ako sve predugo traje, a nema pomoći u obliku vježbi i rastezanja onda se javljaju oštećenja tipa smanjenje količine vode u diskovima, oni postaju tanji, konstrukcija u njima puca, kosti se mogu lakše dodirivati što onda uzrokuje dodatna oštećenja. Metabolizam zglobova tj, njihova ishrana ili izmjena tvari je bio godinama totalno nejasan. Sada se više zna o tome.
Naši estrogeni pomažu nam da se osjećamo kao avion, međutim kad oni padnu recimo pred mengu pa smo tako reći bez hormona, načeta mjesta postaju osjetljiva. E to vam je momenat da se čekirate tj. da pronađete vaša sumnjiva mjesta. Ja sam prešla četrdesetu pa ih imam dosta, a vi vidite kako vam je očuvana karoserija.
I jedite hrskavice baš zbog zglobova. Nekad su se više jele nego danas.
I nosite bembače, ali vježbajte i ne nosite pasivno.
cure, jel ko nosi u ovom polozaju http://www.peppermint.com/UBWinst.htm ?
juce sam je isla setat oko 9 navecer u kriznom i sva se preznojila. bodic je bio, kao i moja majica, skrooooz mokar. a unutar marame je jedva disala od sparine.
jel nosite drukcije sad preko ljeta ii...
mene to isto zanima, s nosenjem u marami po ovoj vrucini. ja sam cak odustala jer je Meri postajala jako nervozna i pkalala je, i tijelo i kosica bi joj bili skroz mokri :/
ma zaspe ona ali se prvo koprca (za sada ne place). pogotovo mlatara glavicom lijevo-desno, pa je cujem kako se "zagusi" kad zabije lice u mene. cak sam si mislila da je osamuti ta vrucina pa se ukomira :P
Leonisa... taj vez gore je upravo onaj koji ja koristim, ali bebu ne stavljam da gleda prema van! I ne povucem ovaj kriz osim malo po guzi, vec dio tkanine koji je prvi na trbuhu povucem preko djeteta. Na taj nacin ima samo jedan sloj tkanine na sebi, a to da se znojite u direktnom kontaktu je normalno. Pa i bez toga smo mokri...
ZASTO NIJE DOBRO BEBU STAVLJATI DA GLEDA PREMA VAN:
1) Na taj nacin beba nije u pravilnom polozaju (spread squash - zabasti polozaj), stoga ni kraljeznica nije u laganom C polozaju kako bi trebalo i sa time se ona dodatno opterecuje, a dijete ustvari visi na testisima ili pubicnim kostima (djecak-djevojcica).
Znaci, niti u klokanici, niti u marami ovaj polozaj nije preporucljiv.
Ako bebaci zele gledati van, onda je nosenje na boku najbolje! Mogu skenirati i taj vez... ako kome treba. Ili u slingu - je jos lakse staviti ga na bok.
2) Nosenjem prema van beba prima previse dojmova bez da vidi majcino (tatino) lice sto je opterecujuce za njenu psihu.
ali postoji i drugi polozaj prema naprijed u kojem su bebi nogice u marami ili slingu i prekrizene su. a sto se tice podrazaja, mislim d se ne moze generalizirati pa tvrditi da ce to bas svakoj bebi smetati. nek proba pa ce vidjeti.
Anita, ja koristim ovaj http://translate.google.com/translat...t_mecroisb.htm
tehnika 1 jer druge ne znam :) znam za ovaj koji ti opisujes ali tu ne znam kako bi je ugurala u dzep...kako onda nogice? kada bebe mogu u polozaje "kad samostalno drze vrat", mislim, L. drzi,ne savrseno ali drzi, pa neznam jel vez mra ici preko glavice. i kad moze na bok?
sto se tice kraljeznice, ona kad se opusti dosta "padne" i kraljeznica joj je u c, fetus polozaj, ali i ode na jednu stranu (u pravilu lijevu) jel to ok?
podrazaj i overdose informacijama...kad je nosim na rukama jedino joj pase taj polozaj. zeli gledati svijet.
(a za skening bocnog...hm...trep trep okicama)
jel ti to imas neku knjigu?