u tom sučaju treba čistiti nos
Printable View
Pa sad - ako je oteklina sluznice zbog alergije, čišćenje ne pomaže u potpunosti.
Ako je iskrivljena hrskavica, nema koristi samo od čišćenja. To se nekad rješavalo klasičnom operacijom, a danas ima i varijanta s laserom, ali to ovisi o stupnju iskrivljenja - nema druge nego otići otorincu.
Jelena a tko ce mi dat go :-)
Kuc kuc falati Boze da ne hrce, imam ptsp od hrkacica u Petrovoj.
Samo sam se pitala pa koji klinac ne stave te hrkacice u jednu sobu, one ionako tvrdo spavaju i ne cuju jedna drugu :mrgreen:
Ja sam jucer cula kroz prozor susjeda kako hrce kad ispod hebate stravaaa. Sva sreca to je samo gost u apartmanu ispod.
Kako spavaju s njim oni koji su u sobi ili apartmanu...uf..uzas...
Ajme ovih opisa, umirem! :lol:
Kod mog muža postoje dva tipa hrkanja, a onda kod mene dolaze dvije moguće reakcije.
Prvi tip je kad je neispavan i umoran, kad se zareda nekih poslovnih putovanja, sastanaka itd. Onda tu dolazi prva reakcija. Budem dobra žena, poljubim, gurnem da se okrene i eto ga. Drugi tip je kad popije u gradu ili negdje već. Druga reakcija je glasno 'Aalooo pijanduroo!' uz vrlo jasno izražavanje nezadovoljstva nimalo nježnim guranjem i oduzimanjem deke.
ona kvačica kaj je zuta davno kupila ili namjeravala nije rješila problem?
evo ja od prošle godine imam taj aparat za spavanje jer su mi otkrili apneju.
Hrkala sam za ne izdržati.
Pregled samo obavila u Vrapču.
Imate i onaj probni snor lab, skinete aplikaciju na mobu i snimate se jednu noć. To kada sam poslušala, pala sam skoro u nesvijest kako to grdo zvuči.
A sada s aparatom naspavana i odmorna.
Rsvaku noc aparat?
kada mi je zaštopan nos onda ne jer imam nosnu masku.
ali, da, moram svaku noć.
Imala sam 29 zastoja u sat vremena kada sam bila kod njih na spavanju da vide imam li apneju.
s uređajem je spalo na 1 u sat vremena.
Ne smeta ti aparat kod okretanja strana....
To nema zica?
Jelena, nema zica (osim od aparata do uticnice), ali ima prilicno debelu cijev. Naravno da smeta kod okretanja jer se moras namjestiti tako da ne omotas aparat oko sebe kao konop. Ali naucis brzo kako se pomicati s njim. Plus, svakako ti ne smeta nesto sto pomaze.
Ono sto ja ne podnosim kod BiPAP/CPAP je zvuk koji proizvodi dok "dise", a cesto i dok je ukljucen u zid, a ne radi. No to je vise do mene i mojeg nepodnosenja white noise, nego do masine. Nemam ga ja, ima muz.
Kakva božja kvačica jelena?
Pa kaj nisi svojevremeno pitala za kvacicu ili nest slicno sto si nasla na webu?
Poljevalica za nos? Nisam je nikad uzela.
Valjda onda to
Cek Kaae I taj aparat proizvodi white noise dok je na osobi ili...?
Ajme ako je tako ja ni onda ne.bi mogla spavat kraj tog cuda, al ja sam specijalac koji natprosjecno dobro cuje (testirana).
Bit ce mi lakse kad nagluhost dodje s godinama :lool:
Aparat "dise", cujes ga kako upuhuje i pomaze ispuhati zrak. Meni smeta, ali ja ionako ne spavam s muzem otkako se rodilo prvo dijete pa ono, nije mi problem. :lool:
No ako mene pitas, svasta proizvodi white noise, a uticnice ponekad imaju neki high pitch cak i kad se ne koriste. :unsure:
Ajme uf jos i to slusat...
Spasila te djeca :mrgreen:
Ajme i ti ko i ja svasta cujes...
Čuješ prazne utičnice?! :lool: vrh
Pa cuju se neke. A tek return vents, odvlazivaci, peci za grijanje i poneke elektronicke naprave s transformatorima... :mrgreen:
Kaae, sestro, i ja svašta čujem, najgore je bilo s prošlim mobitelom, čuo se dok je bio na punjaču, odnosno čuo se punjač u utičnici. MM mi je govorio da sam luda, ali gluhi to ne razumiju.
Ili frizider
Moja sestra je govorila da kao da cuje mamu kak hropti
Ne treba mi elektricar, sve je ispravno. Treba mi samo neka normalna buka da se ne cuju raznorazni ponavljajuci zvukovi.
(Recimo, fluorescentna rasvjeta, taj drek se takodjer cuje. Ne samo neispravne zarulje koje zavijaju na sav glas, vec posve ispravne.)
Nije ponekad lako biti u mojoj glavi. Iliti usima. :lool:
zbog zdravlja se čovjek na sve navikne.
Aparat je tih.
Prvih 15 minuta je namješten da lagano upuhuje zrak, a kad zaspiš, e onda krene s upuhivanjem koje je potrebno (broj kila, pa sve što je doktor napisao koliko tlakova i itd, čovjek namjesti taj uređaj i on je spreman za uporabu).
Na cijev se čovjek lako navikne. Vrtim se po krevetu bez pol frke, sve je stvar navike.
kolko to dugo imaš? i jel svako spavanje moraš koristiti?
od 11.mjeseca prošle godine, ne koristim samo kada sam bolesna, znači kada mi je nos pun ( a maska je nosna).
Ali to je pozadinska buka i navikneš se na to.
Ja isto čujem ko šišmiš, ali zvukove izvana uopće ne doživljavam iako stanujem iznad nenormalno bučne prometnice.
Čak na moru mi smeta ona potpuna tišina prvih par dana dok se ne naviknem.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Fluorescentna rasvjeta ima transformatore i naravno da zuji, čak se stavljaju i prigušnice da se to smanji, ali kad govorimo o utičnicama - meni je to znak da nešto ipak nije ispravno. Nešto nije spojeno kako treba ili najvjerojatnije nije uzemljeno kako treba. https://www.prairielectric.com/blog/...tlets-buzzing/
Ma kakvi Tanci to mi je uzas uzasa, bucne ulice, opcenito buka izvana.
To me izludjuje, nema navikavanja kod mene.
Zbog posla sam 2x radila u zgradama s bukom pod prozorom Bogoviceva (pjesacka zona) i Vukovarska (visoki kat,al tramvaji i auti).
Mene doslovce glava od toga zaboli. A remeti mi i koncentraciju pa moram zatvarat prozore.
Sad sad u tihom okruzenju iako u centru,preporod!!!
Gledamo i neke stanove prvo sto napravim odem na balkon i provjerim zvukove. Muz ceka jer zna ako kazem da mi je bucno, nema.sanse da cu ga kupit ma da je odlican.
Bas volim mir i tisinu, barem.dio dana u prostoru gdje zivim/boravim.
Tako rezerviram i hotele,apartmane, uvijek naglasim miran dio hotela jer se zelim naspavat.
Kaae a tek one hebene ventilacije po hotelima, odmah gasim sve sto mogu ventilaciju, hladnjak,...i stavljam uvijek cepice za usi.
Bem ti i kroz njih cujem a imam neke odlicne silikonske.
Sigurno je kako treba; nitko to ne cuje osim mene, ukljucujuci i cetu elektricara i drugih strucnjaka koji su postavljali sve i svasta u ovoj kuci prosle zime. Nitko nista nije cuo niti u prosloj kuci, a meni je smetalo sve i svasta.
Razlika je i u gradnji. Zidane, ciglene kuce ili one od kamenih blokova ne proizvode zvukove kao kuce gdje je sheetrock postavljem izmedju drvenih greda. Tu kod nas sve is svasta proizvodi zvukove koje prakticki nitko osim mene (i moje mame) ne cuje.
Jucer sam pobjegla iz sinove sobe preko nekoliko puta jer return vent proizvodi neki piskavi zvuk. On ne cuje, muz ne cuje, svekrva ne cuje, ocuh ne cuje, mama i ja cujemo.
Ajme, ne mogu ni sanjati o cepicima za usi jer i oni proizvode zvuk. :unsure:
Meni ne smeta buka, mogu raditi/koncentrirati se i na pisti gdje slijecu migovi. Problem je u white noise i slicnim repetitivnim zvukovima koji nisu ni govor, ni buka, vec bas cisti white noise. Bljak. U hotelima i ja drmam ventilaciju, pazim na frizidere, itd. Na poslu najcesce sjedim sa slusalicama u kojima tresti muzika, samo da ne slusam kako drugi tipkaju ili kako printer uzdise u stand-by modeu.:psiholog:
Meni smeta vise toga od white noise,a sa slusalicama nema sanse da bi mogla raditi.
Sva sreca imam svoj ured vec dugi niz godina.
U buci mogu bit bez problema, ok mi je susur, al ne citav dan.
A za san trebam full tisinu.
Kaae i cepici ti smetaju :lool: jesi probala silikonske?
Nisam jer cim zacepim usi, cujem white noise. :lool:
Ova ambulatna operacija na kojoj sam bila, lol, morala sam leci na bok pa samim time i pokriti uho, odnosno zaroniti ga u jastuk, a jastuk je plastificiran ispod tanke jastucnice (dezinfekcija i to). Uglavnom, prolupala sam od zvukova, s obzirom na to da nisam osjetila bol, a cula sam kako mi se pomice kosa po tjemenu i grebe po toj jastucnici i jastuku... :scared:
Hehehe i ja svasta cujem al da neko cuje cepice to prvi put cujem
I ja cujem sum kad stavim cepice.
Marta mozda jer si koristila one kao spuzvaste. Ti ne valjaju nista, suskaju, ni ja ih ne koristim.
Probaj silikonske ili one od voska. Nebo zemlja. Full izoliraju zvuk.
Imas u dm-u, skuplji su,al mwni vrijede svake lipe.
Stalno spavam s njima. A nitko mi ne hrce :lool: cak sam ih imala i u rodilistu s tek rodjenom bebom.
Ti si jako hrabra ak stavis cepice i imas bebu pored sebe, ili se ipak neko drugi brine o njoj