Koliko znam Bandić je povukao darovnicu za to zemljište pa se ona mamutica neće graditi. E sad hoće li tamo biti vrtić i škola ili nešto drugo (spominje se pos) nemam pojma.Citiraj:
koryanshea prvotno napisa
Printable View
Koliko znam Bandić je povukao darovnicu za to zemljište pa se ona mamutica neće graditi. E sad hoće li tamo biti vrtić i škola ili nešto drugo (spominje se pos) nemam pojma.Citiraj:
koryanshea prvotno napisa
nasličnije kupovini stana što sam našla pa eto da malo dignem temu - prije nego otvorim novu
kupuje li netko stan ovih dana/godina? znam da je kriza ali stanovati se mora! ;)
mi smo u n.zagrebu - stara zgrada trebalo bi puno ulagati i možda zatvoriti balkon da dobijemo još koji kvadrat - a to puno košta
a možda bi onda ipak ovaj stan prodali i kupili novi pa da nemamo problema sa građevinom sljedećih 20tak godina!?
što mislite?
Mislim da ćete teško prodati.
blizina Bundeka, novi muzej, velesajam ... i najvažnije Av.mall!!!
vrtić iza zgrade, škola jako blizu!
;)
da ga ipak sebi ostavimo kad je tako dobar? :)
Ha, taj je kvart stvarno na cijeni - pokušaj oglasiti stan pa ćeš vidjeti.
ma tome se i nadamo
jer ako moram dići krediti za uređenje i opet živiti u starom i malom stanu
možda bolje onda kreditom otplaćivati neko trajnije rješenje - nešto novo!
problem je koliko sam skužila da su cijene novih stanova pale jer ih nitko ne kupuje - a stare stanove je teško prodati jer ih opet nitko ne kupuje!?
Cijene novogradnji su zaista pale, ali kad kreneš tražiti nešto po svojim kriterijima onda shvatiš da cijene TAKVIH stanova nisu pale.
Stanovi se jako, jako teško prodaju, moraš ponuditi zaista atraktivnu cijenu (čitaj prodati jako jeftino).
Moja šogorica je zadnjih pola godine kupovala stan i po njenom iskustvu ja imam osjećaj da vlada totalni status quo: nit' se što prodaje, nit' se što kupuje. Ljudi koji imaju novce i traže stan (to je bila ona) očekuju da su cijene jako pale, dok oni koji prodaju uopće ne žele spustiti cijenu (barem ne značajno) - tako da cijenu spuste i prodaju samo oni kojima se žuri.
vrlo je diskutabilno je li novogradnja dobro izgrađena ili ne
sigurna sam da se niti u jednoj starijoj zgradi balkon nije srušio sam od sebe
kao što se dogodi tu i tamo s novogradnjama
mene novogradnje sve više odbijaju
jer ne znam što očekivati
a staro se uvijek može renovirati da izgleda prekrasno
kao novo :mrgreen:
Ništa te ne košta da oglasiš stan pa ćeš vidjeti.
U puno goroj situaciji su oni koji prodaju kuće. Moja mama se oglašava već pola godine: niti jedan jedini poziv, čak ni oni informativno-provokatorski.
Cijene kuća su, u odnosu na prije 2-3 godine,sudeći po oglasnicima, pale za 50%,a i to što gledam se mjesecima vrti i ne prodaje...
Bobica, vaša lokacija je izvrsna. Vjerujem da vam odluka neće biti laka.
pa i nije nam lako
mijenjamo starogradnju na odličnoj lokaciji za novogradnju - pitajbogagdje!
ali ja nekako mislim dom je tamo gdje je moja obitelj sretna - a biti ćemo sretni ako se lijepo smjestimo u kojem kvadratu više
ne smijem puno gaditi ovaj stan jer nas je dobro služio a i kako ću ga prodati ako se izlanem šta sve ne valja - hihihih :)
ja bih radije da nisam razmišljala u ovome smjeru prije 9 godina :-/
sada imam prekrasnu kuću sa divnim stanom od cca 200 kvadrata, komad lijepo uređena vrta... ali sam nesretna sa svim time jer mi je kvart - više nego odvratan.
ne pripadam mu, niti ću ikada.
nadam se da sam jedna od vrlo rijetkih sa ovakvom situacijom :-(
ups apricot :love2:
nisam mislila da mi kvart uopće može biti važan
mi smo našli jedan lijepi kvart i jako jako smo se zapalili - možda nas je ljepota tog kvarta i ubrzala u odluci da idemo dalje!
a onda su tu i emocije vezane uz stari kvart i činjenica da nam je sve baš sve pri ruci!
ja se bojim majstora i radova općenito - a bilo bi ih puno jako jako puno
nekidan smo mjenjali samo 2 prozora i umjesto 2 dana trajalo je 4 dana - za to vrijeme namještaj koji stoji pod tim prozorima je bio nasred dnevne sobe!
znači mi moramo imati prazan stan dok se to preuređuje - a gdje ćemo živjeti i gdje će nam biti stvari dok preuređujemo stan! mi nemamo novaca za podstanarstvo i radove!! :-o
adaptacija kompletnog stana, ako ne čekaš i ne naručuješ ništa, nego kupuješ sa lagera, može biti gotova za mjesec dana.
bez problema.
tih mjesec dana si negdje u podstanarstvu i to je cca 300 eura.
veći problem je ako se za to vrijeme nema kamo sa stvarima koje bi ometale radove i uništavale se.
Kvart je jako bitan. Uostalnom, nije uzalud lokacija ono što nekretninu prodaje pod 1, 2, i 3, a sve ostalo ide nakon toga.
Stan uvijek možeš renovirati, po svome sve preokrenuti,ali lokaciju, infrastrukturu, susjede, zelenilo..to nikad.
MM i ja se često znamo vozikati po selima u okolici Zagreba, ima iznenađujuće lijepih kuća i kad pogledamo u oglase,za naš trosobni stan bi mogli kupiti kuću do 10 godina starosti, moderno uređenu,s predivnom okućnicom, garažom itd...ali, nismo mi za to, mi smo djeca asfalta.
Nekom drugom bi to to bio preporod.
Bobica, ja sam shvatila da vi tražite novi stan,ne nešto što treba preuređivati?
možda bi mogli biti podstanari u praznom stanu pa tamo ponijeti samo stvari koje želimo zadržati a pobacati ono što je prestaro
i ja mislim da se sa dobrom organizacijom može puno toga brzo napraviti - a mi nismo izbirljivi niti si financijski možemo priuštiti biranje nekih tamo npr pločica iz južne španjolske ;)
pokušaću smanjiti količine svari polako - pa selili ili ostali moram smanjiti broj knjiga, fascikala i igračaka!
ali ostaje problem veličine stana - sada imamo 50m2 , zatvaranjem lođe bi dobili 55m2
sa jednim djetetom za sada i drugim u petoljetki - ni to nam neće biti dosta - bojim se da je selidba neizbježna
pa možda nije loše da se nas troje sad malo razbacamo u 65 kvadrata pa da tako u širokom dočekamo novog člana!? ;)
znam da neki žive u 50m2 i sa dvoje djece i nemojte misliti da sam razmaženo zahtjevna - naprotiv, nekad mi je neugodno reći da mi je u 50m2 tijesno!
rosa - mi važemo
adaptacija stana koji imamo - na super lokaciji
ili kupnja novoga - na manje super lokaciji - jer si na super lokaciji ne možemo priuštiti puno kvadrata!
lokacija ili kvadrati pitanje je sad
novo ili krpano pitanje je drugo
btw. zgrada je iz '73 - koliko dugo se to još može krpati prije nego nas odnese vjetar?
Eto čovjek nikad zadovoljan.:)
Mi smo birali kvart(isključivo) , naravno uz mogućnost da možemo platiti nekretninu. Kvart nam je dobar, ali smo zapeli u kući koja je u radovima već četri godine. Još nam nisu gotovi papiri za nadogradniju (već smo tri puta nosili papire za novi projek jel svaki put nešto ne štima), novaca više nemamo ( jel su se dogodile nepredviđene okolnosti ), rata kredita nam raste (vicarci su u pitanju)...
Ajde , barem smo dobro prodali mali stan u kojem smo prije živjeli, ako ništa drugo uvijek ćemo imati kvart i šumu na kraju naše slijepe ulice. :)
A zašto za početak ne potražite stanove u svome kvartu. Znam slučaj kada je penzić (djeca odselila) želio mijenjati veći za manji stan, i uspio je, samo je promijenio kat u neboderu.
Zgrade u Centru su i građene da traju stoljećima.
Zgrade u Zapruđu i Utrinama (ako se radi o "limenkama") su građene da traju maksimalno 50 godina :-/
Naravno, Bobice, neće vas vjetar otpuhati, ali moguće je da ćete uskoro ionako morati u izmjenu svih instalacija, stolarije... ovisno u kakvom je stanju stan i što se do sada u njemu radilo.
veselim se!
ma ja mislim da novi zagreb '73 nije isto što i centar grada 1873 hihih NZ je gori
čuješ kad susjed povuče vodu u kotliću jer neće kupiti novi kotlić
cijevi od vode lupaju jer netko ne želi kupiti novu pipu
u lift stanu točno 2 čovjeka i jedna torba
zgrada se 'namješta' tako da zidovi pucaju'
ajme sad nitko neće kupiti moj stan! bježim ja!
eto apricot - sve znaš
a ja mislim ovo je fino trajalo 37godina i nije se ništ aulagalo - osim krečenja
prvi ulog je bilo emajliranje kade prije godinu dana i pvc prozori prošli tjedan
zamislite kupaonicu staru 37godina
cijeli stan je zapravo domino efekt - netko ko ima lovice i pati na lokaciju av.mall i muzej bi od ovoga napravio bombončić jer se praktički svaki zid može rušiti!
ali, ako sad kupimo nešto novo na kredit od 20godina i neka traje 20godina - ja ću biti zadovoljna! do tada ću već biti stara baba i biće me baš briga za pukotine u zidu jer će mi ona u glavi biti još veća!
;)
ne radim ja, ja nacrtam.
majstori naprave (malo ih potjeraš bičem).
Kad smo mi kupovali stan za istu cijenu smo našli stan od 120m2 Bogu iza nogu negdje iznad Vrapča. Moguće da i nije Vrapče, meni taj dio nije poznat.
Uglavnom, stan savršen, a okolina grozna. Neasfaltirana vijugava cestica, polurazrušene kućice, stan na uzbrdici pa kuća iznad izgleda kao da će se srušiti na njega...
MM je lobirao za taj stan, ja krenula za njim u smislu - bitno da je stan dobar, no onda je moja mama rekla da ne kupujemo, da ću poluditi i htjeti se preseliti za 2mj.
I mi odustali od stana, kupili ovaj u Dugavama (kvart koji obožavam) i presretni smo.
Odoh ja u OT.
Mi smo kvalitetnu novogradnju po 2006.godine gotovo niskoj cijeni nasli cackajuci po forumu.hr .Tamo se na Stanovanju okupljala informirana ekipa zahvaljujuci kojoj sam napravila rang listu pozeljnih gradj.firmi. Ulogiravala sam se jednokratno na kojekakve forume u potrazi za dojmovima o kvartu, infrastrukturi ili kvalitetama zgrada. Sto se tice kuca zamka lezi u kvadraturama. Uvijek roditelji grade prizemlje "za sebe", a jos 2 etaze "za djecu", pa ti jeftini kvadrat nabere 300.000€. Rijetkost je naci uz rub grada lijepu prizemmicu s tavanom i malo vrta okolo.
dva puta sam pisala - jer se nešto izgubilo pa sad brišem da ne duplam
o bože i mene je lupila cigla u glavu!
Mi smo nedavno kupili stan. Prvenstveno smo se vodili kvartom, jer nam je to bilo najbitnije. Mislim da bih poludjela da sam u betonu, ali isto tako i miljama udaljena od urbanog života. Nikako nismo htjeli novogradnju, što zbog fušerskih radova za koje ti nitko neće reći, što zbog već opremljenog interijera koji se vjerojatno ne bi uklapao s našim ukusom.
Po meni, prednost starogradnje je da si možeš u stanu napraviti sve prema svojim željama, ali ima i mana. Moraš kompletno promijeniti sve instalacije, stolariju i još hrpa dodatnih troškova zbog staromodnog načina gradnje i postavljenih instalacija. Ako hoćeš dobiti stan po izgledu u rangu novogradnje.
bio je jedan dokumentarac na htv-u u kome se govorilo o limenkama
takve zgrade građene su još i u njemačkoj i švedskoj
s namjerom da služe točno onoliko za koliko su i predviđene - 30 godina
i u njemačkoj i u švedskoj su srušene nakon 29 godina
samo kod nas još traju :mrgreen:
mi smo se vodili prvenstveno cijenom, tj. da bude što veći stan (4-sobni) i novogradnja a da nas ne košta ko svetog petra kajgana.
dio grada mi apsolutno nije odgovarao i moram priznati da sam se dugo nećkala, a uz to su me i drugi odgovarali.
eh, a danas ja svoje naselje ne bih mijenjala za ništa na svijetu, mirno i savršeno. ima nekih nedostataka, ali uspijevamo to riješiti.
jedino me muče švicarci :roll:
p.s. I naš stan bi trebao biti gotov za 3 tjedna. Vidjet ćemo što će majstori napraviti.;-) A isto imamo kompletnu adaptaciju(podovi, zidovi, instalacije, kupaonice, stolarija...)
mi smo nedavno kupili kucu, ili ti baraku sto bi neki rekli u nasoj familiji :mrgreen:,
prodali smo stan i time uspjeli pokriti troskove kupovine kuce uz ustedjevinu. dakle napravili smo ovo sto pricas. nama je nas stan od 75 m2 bio mali, a nas je cetvero. samo problem pored ljudi su i stvari ili ti kod nas knjige koje su sad dobile svoju sobu kako im i dolici. imamo malo vrta, otisli smo van grada i sretni smo. svi spominju problem voznje, za sad nas ne smeta. jer vrijeme potroseno u voznji kompenzira se izbjegavanjem parkica u kojima sam s klincima bila jako puno vremena.
gledali smo i novogradnju stanova i ima svasta, od koma tlocrta na super lokacijama, do super tlocrta na koma lokacijama. za izvedbu tesko da smo se mogli i razmisaljti da li je kvalitetna ili ne jer nas jedna od ove dvije stvari odbijala.
MM i ja smo godinama zeljeli kucicu u nizu na jarunu, ali nas je cijena istih konacno odbila po ne znam koji put. cijene ih kao da su ne znam kakve gradjevine, a ako se relano pogleda prvo su stare preko 20 godina, uske su, na svakoj etazi po jedna soba. ne znam, jos uvijek, sad kad pisem, mi je malo zao sto nismo kupili, a kad odemo u posjetu familiji vrlo brzo progledam. dakle emocije su bitne, ali ih ipak treba suspregnuti.
a ja bi kucicu najradje kupila tamo kod tresnjevackog placa prema Ericssonu. meni su te kuce idealne i lokacijom, imaju vrt, imaju super kvadraturu :zaljubljen:. ali na zalost ne prodaju se cesto :-(
i nemojte mi sad dodati sol na ranu i naci 10 kuca koje se tamo prodaju :-P