Sad kad više ne budemo mogle dobiti termin :lol:
Printable View
Sad kad više ne budemo mogle dobiti termin :lol:
baš sam krenula komentirati
kakvu je čovjek reklamu dobio
Ja ne kužim po čemu je kratka kosa jednostavnija za održavanje?
Ja imam kosu do pola leđa pa je samo operem, osušim i počešljam.
Na šišanje /farbanje idem svaka tri mjeseca.
Može li jednostavnije od toga? Meni se čini da oko kratke ima puno više pickanja, da se mora češće šišati/farbati, frizirati, pa se zaleži...
Jen, a koliko ti treba vremena za osušit kosu u usporedbi s kratkom? neki trebaju i fenirat jer im kosa nije baš poslušna, nekima se masti pa je moraju prati svaka 2-3 dana (kao meni), pa se ti misli koliko je to pranja i sušenja, još ako imaš gustu kosu brate mili....a koliko dugo traje farbanje duge kose ili stavljanje pramenova?
Mislim samo pojašnjavam razloge praktičnosti kratke kose, ja je nemam i obožavam sjedit kod frizera satima, čavrljat, ne mislit ni o čemu ili čitat žutu štampu (ovo za žutilo je za seni :-) ) al ne vole tako svi.
Ja sam imala i dugu i poludugu i svakavu. sad imam kratku. ja svaku svoju moram održavati. jer mi je kosa tanka i svilena, da ne kažem bezvezna. lakše mi je s kratkom jer se takva kratka ipak bolje i dulje drži kako ja mislim da bi trebala dok je duga otkazivala poslušnost nakon 15 minuta.
jennifer nema pravo glasa jer ima prepreprekrasnu kosu i ja da imam takvu isto bi ju samo poslušila i voila.
više trošim na kratku jer idem jednom mjesečno na frizuru. ne mislim da baš svakom stoji kratka kosa, al bome niti da moraš nositi trojku, ženstvena mogu biti na sto drugih načina. volim vidjeti dugu lijepu kosu na ženama, volim jako vidjeti visoke nemarne punđe, a ispod lijepi vrat, i kod puštene kose uvijek imam potrebu malo je maknuti ženama s lica....
svakodnevno održavanje kratke kose - ujutro prije posla pranje (jer se zaleži), sušenje i modeliranje - maksimalno 10minuta. ako
no, šišanje svaka 3-4 tjedna, nakon toga i farbanje košta i vremena i novca. mene konkretno ~300kuna. godišnje najmanje 3500kn. proizvode za kosu ne brojim jer se koriste više-manje kao i kod duhe kose
sad imam bob do ispod brade i ujutro pranje prije posla odnosi 15 minuta. ali šišanje ide svaka 3 mjeseca, a farbanje svakih mjesec i pol. godišnje ~1500kn
ma nema Hathaway klempave uši (ako ima ona, onda ih ima 90% populacije)
nije stvar u ušima, nego joj faca jednostavno izgleda grublje ma koji god
kratki friz bio.
dok napr. Ginnifer Goodwin fakat (nedvojbeno) ima jedno klempavo uho,
ali i jako nježno lice pa meni izgleda skroz ok sa kratkom kosom.
https://www.google.hr/search?q=ginni...2&ved=0CBkQsAQ
a što se tiče Sharon Ston, ona je ipak vrhunski komad (i sada u godinama) tako da
bi njoj vjerojatno stajao i buzzcut.
s druge strane nije pravilo da će ženu kratka kosa pomladiti, npr. Ecija Ojdanić
mi nije baš izgledala mlađe sa kratkom kosom.
ako je tebi lili odlično stajala kratka kosa, onda si vjerojatno komad :)
Meni kod Anne Hathaway mrvu smeta što ima jako velika usta, pa onda kod kratke frizurice to jako dođe do izražaja, duga kosa to malo amortizira čini mi se :-/
inače mi je ona slatka i lijepa, malo cjepidlačim i ja kad je već toliko spominjete....
e ona je meni primjer osobe koja bolje izgleda s dugom kosom. s kratkom mi je kao mariolino
ajd techna nemoj me zezat :-) al svejedno hvala na ovom virtualnom komplimentu (iako se u "fizičkom" obliku ne poznajemo) :lol:
a ova Anne možda nema klempave al ima čudnovate uši i ta velika usta "ko da su je tepsijom pitali" (izraz iz mog kraja :lol:ima veze s pitom a ne glagolom pitati).
magriz riknut ću za ovog mariolina, fakat đe ga nađe :lol:
ni meni nije jasno na osnovu kojih fotografija, čega, techna donosi ove zaključke (o ušima, blagom licu, muškobanjatosti..) jer meni se sve čini eto baš suprotno od tog njenog.
što fali ušima i frizuri na ovoj ženi? :zbunj:
Ma kužim da je nekima praktična, ali se zbilja čudim jer često čujem žene da govore kako nemaju vremena za dugu kosu (jednom sam čak čula da je to kao da imaš kućnog ljubimca), a meni se baš čini da duga kosa više toga trpi. Ok, moguće da ja stvarno imam zahvalnu kosu pa nemam posla oko nje (sasa hvala na komplimentu :heart:), iako se kao i kod apricot ne može nakovrčati, nema šanse.
Ja imam s druge strane samsonov kompleks (znam da je samsonov kompleks nešto drugo i nema veze :mrgreen:) i bojim se šišanja stravično, imam traume kada me je mama na prevaru ošišala/unakazila u osnovnoj školi :roll:
jako mi se sviđa ova i frizura i boja http://photos.laineygossip.com/artic...28aug14-01.jpg ali nikkao da se okuražim.
Ma sve je to isto... Ili se šišamo zato jer je kosa kratka, pa je treba održavati, ili šišamo ispucane i oštećene vrhove na dugoj kosi.
Kako god bilo - treba održavati. Imaš ili jedno ili drugo. Meni je s dugom kosom trebalo jedno pranje tjedno, a s kratkom ljeti svakodnevno, zimi recimo svaki drugi ili najdulje svaki treći dan. To je sve stvar želje i navike.
Ono na što se često teško odlučujemo je PROMJENA, ništa drugo.
boja je odlična, a frizura je slična mojoj ujutro prije nego je operem i kultiviram :mrgreen:
Ja sam imala svakakve kose, kratke, duge, do ramena - prirodno sam valovita - malo vlage u zraku i leeeeeti. I sad mi je frizerka ubola frizuru http://www.popsugar.com/beauty/Katie...ircut-32163797 sa savršenim šišanjem i dobrim jakim ion keramik fenom niš ne leti, kosa pada teško i ne treba je čak ni na četku izvlačiti. Lagano je oblikujem dok je topla i fiksiram sa hladnim udarom zraka. Mislim da je presudno šišanje.
Ako mene pitaš, ništ. Sad bi moja baka rekla da joj uši strše jer ima premalo KILA, he he he... (to je generacija kod koje je debljina bila izjednačena s ljepotom, a mršavost s bolešću). I s frizurom i ušima je sve u redu. To kažem zato jer moja nije bitno drugačija (iako možda malo više valovita) ali definitivno nemam manjak kila!
imala sam i takvu. :yes: Ne fali joj ništa!!!!!!!
iz te sam išla na http://zena.hr/upload/slavne%20frizure07.jpg straga još kraće, na jednoj strani čak do kože skoro i dugeeeee šiške na stranu.
nisam vidla post cijeli.... uši ko uši. ima male lijepe uši. Kao i ja :mrgreen: (operirane)
Ja te promjene (šišanje, nova odjeća ili cipele) koristim kao metode psihoterapije - kad sam u komi ili zle volje, odem se šišati... Ne kaže se bez razloga "odrežeš kosu, odrežeš brige". To pogotovo vrijedi za radikalne promjene, kad se riješiš duge kose. Tako se obično psihički pripremamo za neke druge nužne promjene u životu - doživimo sebe drugačije i spremne smo na nove izazove.
čak i ne samo zbog loše volje. ja mijenjam boju kose jer sam dobre volje, radi promjene same. i najviše mrzim kad me onda pitaju što mi se dogodilo
kao da išta treba
sada ću ja zamoliti pomoć - neke me i znaju. - u zadnjih godinu dana sam dosta posijedila - ali se još uvijek ne želim farbati. dajem stalno pramenove. I ovo ljeto sam odlučila - farba. I sada bih trebala otići frizerki - i opet si mislim dati pramenove. mene par sjedih koje će proviriti ne smeta - jednostavno nikako se ne mogu odlučiti na taj korak kompletnog farbanja kose.
a što te zapravo muči?
kasniji izrast i to što ćeš biti "prisiljena" redovito se farbati pa ti je muka zbog obaveze ili novca ili nešto drugo?
ni meni nije jasno u čemu je problem
ja se farbam sama, doma. prvo jer je daleko jeftinije, a drugo jer me često pukne u pola noći mijenjati boju. pa se igram nijansama. a farbam se jer me to veseli, sijedih nemam pa po tvom nemam potrebe, ali volim
meni je bilo relativno lako odlučiti se na bojanje (oko 35., 36.) jer nisam mogla podnijeti sijedu kosu. kad sam s tim bila načisto ostalo je išlo glatko.
nano ja sam ti jako jako lijena osoba sto se frizera tice, a sad sam vec sijeda poprilicno. kod mene su odlucili da je najbolje staviti ne boju vec preljevi ili tako nesto, sto se lagano ispire, pa nema one crte.
za bojanje bi morala ici svakih pola do mjesec dana.
a Anne ima po meni ima velike oci, velika usta i velike usi. no moram priznatio da ipak bez obzira na to izgelda lijepo.
muči me to što sam lijena - nema šanse cda se ja doma svaki mjesec farbam. A opet, ak opet napravim pramenove, ne znam koliko će prokriti sijede i jesam li išta njima napravla ili muku odgodila za mjesec dana
ma ove nove farbe samo promrljaš po kosi, ne treba ti tu previše picazliranja :-)
moja kosa je suha i frčkava i nekak se bojim da će ju boja još osušiti i da bum izgledala kao da imam metlu na glavi.
Kupila sam si ovo http://www.babyliss.eu/products/hair...urlers/c1000e/
Poprilično košta, ali meni super, jer imam nakovrčanu kosu za par minuta, i tako ostane cijeli dan.
Inače mi je kosa posve ravna i ako ju samo osušim fenom za pet minuta, ona ravno pada, kao da je ispeglana.
Nano a kojoj boji i dužini kose se radi ?
poluduga kosa - boja je nekako pepeljasta - uvijek imam neke plave (svijetle) pramenove - i kosa je frčkava, raščupabna tak da vjerojatno izrast ne bi odmah bio vidljiv.
Pramenovi mi idu na živce jer sam dugo kod frizera, a lijena sam se farbati. moja kosa je i inače operi i nosi - bes sušenja. češljam se samo kada operem kosu (hjednom tjedno), a na moru se niti ne češljam
ja imam dosta sjedih, isto pepeljastu kosu (nekad plava) i pramenovi su mi super. radim ih max 3 puta godišnje, super ispadnu na tu pepeljastu. i frizerka kaže da je to idealna boja za plave pramenove. isto se ne želim farbati baš radi tog izrasta. i ne moram, ovako se stvarno sjede ne vide.
dobro, ja kosu perem svaki dan, ujutro prije posla. i tako od 3. srednje. dakle, više od 20 godina :mrgreen: