Ako bude bilo svilenih sa onakvim uzorcima kao i pamucnih, odmah se prijavljujem. Ovi su nekak tuzni kulminovi.
Printable View
Ako bude bilo svilenih sa onakvim uzorcima kao i pamucnih, odmah se prijavljujem. Ovi su nekak tuzni kulminovi.
evo ja da prijavim prvo koriscenje platnenih ulozaka (do sada sam koristila vatu, ne beljenu hlorom)
osecaj je sledeci:
osecam se cisto, suvo ali me prati neverovatan osecaj da sam zaboravila staviti bilo sta i da curim bez zastite.
valjda treba vreme da se naviknem na tu prirodnost
ulosci su popolini, fortir
jesu vam ovi dovoljno šik? :PCitiraj:
samaritanka prvotno napisa
meni su predivni
http://onesizediaper.com/products.htm
Bas su super! :D
ja još nisam dobila mengu, ali čitajući ovaj topić i gledajući sličice, totalno sam se zapalila!! šareni ulošci, jupiii :D
pa vas zato molim informacije - kako i gdje ih nabavljate?
Evo mene s izvjestajem! Zasila sam si 3 komada, i cekala prvu mengu. Nakon nosenja prva dva komada od 3, moram priznat da mi nije nista revolucionarno specijalno, i kad dodam cinjenicu da ih jos moram i prat, jos vise mi pada odusevljenje.
ALI, vidim prednosti jer zaista nema smrada. Isto tako imam problemcic, naime putujem biciklom na posao, a i volim planinarenje - jutros kad sam se vozila do posla sam se osjecala kao da imam kamen u gacicama a ne platneni ulozak. Jel jos netko ima probleme stime?
Isto tako za planinarenje - ionako ne ostavljam svoje smece u sumi, pa spakiram li koristene jednokratne ili platnene u ruksak nema veze - ALI - ipak jednokratne idu u prvu kos za smece koje nadjem, a platnene bih cuvala sve do doma. Ako izlet traje malo duze, sto stime?
Nekak si mislim nakon ovog mog pilotnog projekta nosenja prva tri platnena, da cu ipak naruciti mooncup! I ja hocu biti ekolosko svjestna, al neznam kak bih ove uklopila u svoj stil zivota. Ima li prijedloga, ideja, komentara vezanih za platnene uloske i sport? :P
I ja sam zainteresirana, cure - šivalice, može i meni PP?
zoila, mozda si koristila neke grublje materijale?
ja cu valjda ostati rijetka biljka koja ce ostati na platnenima, ne preci na MC. ali stvarno osim vrucine ljeti nemam problem s time da ih osjecam, pogotovo ne da su mi ko kamen.
plasticni su mi bili ko kamen.
a sto se tice bacanja/skladistenja, bila sam u (ne)prilici ici na put bas za vrijeme menstracije, platnene sam spremala u nepropusnu vrecicu i za dva dana oprala. nikom nista, nisu se cak ni usmrdili.
ja sam putnica i plasticne uredno stavljam u vrecicu, pa jos jednu i nisu se usmrdili , lako su se oprali.
treci ciklus sa platnenima, definitivno jedan dan kraca menstruacija, osjecam se bas ugodno, mekano i fino :)
ak se bojite da ce se usmrditi, mozete dodati kap dvije ulja čajevca, on je super antibakterijsko sredstvo.
Ivarica - moguce da je zbog materjala, nisam jos odustala! Sljedeca 3 komada cu raditi od razlicitih gornjih slojeva.
za smrad i planinarski izleti- vidis vidis, cajevac...o.k. A fleke ne ostaju kad tak odgadjas ispiranje i pranje? Radije bih platnene na izlete nego smrdljive jednokratne jer sam negdje jednom citala da smrad koji se siri od menstruacije jako lici na smrad koji siri zenka medvjed kad se tjera! Nikad se nisam toliko bojala planiranenje vise nego onaj put kad smo bili na bijelim stijenama za vrijeme moje menstruacije i naletili smo na svjeze tragove medvjeda :cry:
jos jedna ideja za smrad i cistocu - bikarbonat. Mogla bih probati drzanje ulozaka u zip-loc vreci s bikarbonatom.
ja nemam problema s flekama, moja masina ih sve unisti (doduse unisti i sve sare i boje, pa gdje ne bi fleke)
evo nazalost vec sam vam se i ja pridruzila :cry:
imam pitanje tj. problem
procuri mi na krilca tj. ode sastrane na njih i onda to prode na hlace :?
nadam se da kuzite
I ja sam u klubu.Citiraj:
ja cu valjda ostati rijetka biljka koja ce ostati na platnenima, ne preci na MC
I ja bih svilene!
samaritanka, kad opet dolaziš?
stavi jos jedan preko ovog sa krilcima
a svi su mi sa krilcima i opet ce preci onda ispod, sa donje strane, pa na hlaceCitiraj:
daphne prvotno napisa
kak vi to rijesavate?
apricot u Zagrebu sam i imam ih još ako ih trebaš. Daj pp ako si u Zagrebu.
samaritanka, jel mozes meni ostaviti 2 komada (voljela bi ih probati) i javi gdje da ti poslajem lovu i koliko
ako apir bude dolazila po svoje komade, mozes dati njoj moje?
apri?
zrinka nema problema.
Ja u nedjelju letim, ali ako se apri javi možemo to sutra srediti.
Inače preporučam čašicu.
Da se nadovežem na Samaritanku, i ja od srca preporučam čašicu. Kolko god se ja oduševila sa platnenima, već je prošlo nekoliko mjeseci da oni šutljivo sjede na dnu ladice.. (Koristim ponekad samo one male, dnevne, kad je već kraj menge pa nisam sigurna oće još kaj ili ne..)
etotiganaCitiraj:
ivarica prvotno napisa
sa svilenih mi fleke ne odlaze :/
Zeljela bih pitati koje mogu naruciti a da ih platim pouzecem, nakon dolaska u posti.
Koliko sam vidjela od sve ove linkove, one bas i ne vole Makedoniju, a ja imam samo jednu kreditnu karticu.
*
Ili ako mama koja siva moze ih poslati u MKd a ja ih platim po posti ili nekim drugim nacinom.
Hvala.
nisam ni znal da postoje platneni ulošci
znala
Cure, ima li neki trik... imam platnene s krilcima i krilca mi obavezno promoče čim je malo više krvi (flis nikad). Krv se širi u stranu a ne po dužini uloška (mam osjećaj da je prije g.o. bilo drukčije i fakat mi nije niš jasno?!?!). Ima li neki trik, tipa tip gaća, dužina dlaka, štatigajaznam...??? Ili ja previše sjedim?
Je li bolje kad su krilca mala? Kako to izgleda bez krilca, ne mogu si zamisliti gdje bi završio, i u što bi se smotao...
Meni se isto čini da su manja ili nikakva krilca bolja. Čak razmišljam da ih odrežem, ali nisam sigurna da onda ne bi šetali. Ipak uz mooncup nema veze, jer ne procuri toliko kao s tamponom. Samo ulošci su za mene SF.
Dajte mi preporučite uloške (nadam se da mi još neko vrijeme neće trebati, ali nek se nađu). Prije trudnoće imala sam dosta jake M, ne sumnjam da će tako biti i dalje. Trebala bih neke s krilcima, s flisom (koliko sam shvatila on je nepropustan).
Hvala.
jel ti je fleec na krilcima? meni su takvi curili sa strane jer ih nista nije zadrzalo
Nije fleece na krilcima, bilo bi predebelo.
mamazika trik su svileni na pamucne. Oni centralno drze krv, bar kod mene. Ne trebas krilca i nepromocivi sloj.
Cowgirl, kazes da ti moonocup pusta. To ne kuzim. Mislis onu kapljicu krvi kod praznjenja koja ostane na sluznicama donjeg dijela vagine kad si stavila mooncup ili sto konretno. Ja nosim dnevne male svilene uloske kad imam mooncup i dogodi mi se eventualno mala kap. To nije slucaj ako kup nije dobro postavljen, sto sam imala kao problem ovo ljeto kad sam odrezala drzak pa sam lose odredivala dubinu postavljanja.
Sigurna sam da dobro stavim, osjetim vakuum, ali kod mene je to tolika količina da ipak malo prođe. Meni ne smeta.
Misliš da ima još neki trik pri stavljanju?
Odrezala sam pola pipka, jer me pikao.
Pa s tim problemom sam se mucila ovo ljeto pa sam skuzila da je bitno kod stavljanja da se kup potpuno otvori u vagini i da ne smije biti spljosten jer onda curi sa strana. Onaj osjecaj ili zvuk usisavanja nije mjerilo da li je kup dobro postavljen nego nesto drugo, a to da je kup rasiren i skroz otvoren. To mozes provjeriti ako ti je dno kupa oblo kao kupola i ako kup mozes zavrtiti oko svoje osi. Ja sam skroz odrezala drzak tako da tu oblinu vrlo dobro mogu osjetiti, a mislim da ga je s drskom lakse zavrtiti. Ako ga ne mozes zavrtiti nije dobro postavljen i curi. Eto probaj slijedeci put, mozda ti pomogne.
Kup inace dobro postavljen ne curi.
evo prosao je i moj 2 ciklus
u pocetku sam bila odusevljena sa svim tim i odlucila se kupiti
sad iskreno bas vise i ne...mozda je problem u meni ali...
cure mi na sve strane, cak mi je procurilo na hlace neki dan, nece se oprati i ostaju fleke (perem na 60)
ne znam kaj da radim
help...
Dia, što se tiče fleka..............ja sam uloške stavljala najprije u hladnu vodu da se "odmoče" i tek nakon toga na 60........ i nije bilo ni jednog jedinog fleka
ja sam ih cak oprala odmah pod hladnom vodom, ostane flekica, al n i ona ne ode poslje u pranju
jesi ih drzala u vodi do pranja?
da držala sam ih u vodi, ali ih nikad nisam ispirala prije nego sam ih stavila u kantu, nije mi se dalo........jedino što sam vodu 2 ili 3 puta kroz dan promjenila.............čak sam ih jednom držala u zatvorenoj vrećici 4 dana (bila na nekom seminaru), postupak ponovila kad sam došla doma i ništa, ni jedna jedina fleka......čak se nisu ni usmrdeli u vrećici, nevjerojatno....
pa kako vam ne ostaju fleke. i ja ih isto stavljam u hladnoj vodi i mjenjam ju svaki dan i perem na 60 i ostanu fleke. nisu velike nije to strasno ali ne izgledaju bas bajno... ima li ko kakav savjet?
S cime pere bruni, a sa cime vi ostale? I mene zanima misterija jer sam ih kupila frendici pa da joj odmah znam reci u vezi sveg!
Ja svoje ovako (nema fleka!!!):
1. dobro isperem da više ne izlazi krvava voda
2. namočim u hladnu vodu - mijenjam je 2 puta dnevno, fleke su i dalje tu
3. dan-dva prije definitivnog pranja napravim deterđent u toploj vodi (ne vrućoj jer nemam, na toplani sam) i ostavim u tome namakati, ako dođe još koji novi unutra, ispirem ga kao pod 1. a deterđent je hladan pa neće koagulirati krv. Koristim deterđent za bijeli veš jer ću u njemu poslije i prati
4. malo ih isperem od deterđenta i perem na 60 (s drugim vešom ili same ako baš nemam ništa za tu temperaturu) - kad ih stavljam u principu više nemaju fleke
Kad je frka (ako potrošim sve prije kraja) znam i posušiti u sušilici na programu za slabije sušenje.