Htjela bih dodati nesto za njega.
Neka makne mobitel iz dzepa! Kad je MM maknuo, zatrudnili smo. Do tada smo pokusavali godinu i pol. Ne znam da li je istina, ali prevelika slucajnost...
Printable View
Htjela bih dodati nesto za njega.
Neka makne mobitel iz dzepa! Kad je MM maknuo, zatrudnili smo. Do tada smo pokusavali godinu i pol. Ne znam da li je istina, ali prevelika slucajnost...
Evo nekoliko savjeta za povećanje plodnosti iz knjige "Ljubavnoga vrta čari". S obzirom da je autor živio u 14. stoljeću, metode su nesumnjivo prirodne da ne mogu biti prirodnije:
1. Mast iz devine grbe treba namazati na komad platna, a tim platnom žena treba natrljati iznutra svoje genitalije, odmah nakon menstruacije. Uz to treba iscijediti sok od biljke poznate kao šakalovo grožđe, dodati mu ocat i piti taj napitak natašte, uzastopno sedam dana. Za sve to vrijeme njezin se muž mora suzdržavati od obljube.
2. Zdrobiti nekoliko zrna sezama i iz njih iscijediti ulje pa u nj usuti onoliko praška sandarakove smole koliko je teško zrno graha. Nakon prestanka menstruacije žena tri dana treba piti tu mješavinu i tada će biti spremna da legne sa svojim mužem.
3. Mješavina od salitre, ovčje ili kravlje žuči te malo smrvljenog lišća i zrnaca biljke koja se zove el-mesk. Tom mješavinom neka žena natopi klupko vune i nakon menstruacje dobro protrlja svoje spolovilo. Ako se nakon toga sjedini sa svojim suprugom, ostat će trudna.
:lol: :lol: :lol: :lol:
P.S. Ako stres negativno utječe na plodnost, smijeh je sigurno odlična prirodna metoda za lako i brzo začeće!
;)
Ovo su definitivno najbolji recepti na forumu a i šire. :lol: :lol: :lol:
Svaka čast Pandora
:lol: barem smo se dobro nasmijale!!!
nešto nas zezaju - čaj od metvice, mente ili nane.
kaže mi rođakinja da su bili prehlađeni i pili tog čaja i od prve dobili treće :saint: , a s prvo dvoje je išlo dosta teško. a čula sam to još na nekoliko mjesta, pa sad, jel to funkcionira ili ne..
Ovo je odlicno! :lol: Papanje klomifena mi se sad cini kao najlaksa stvar na svijetu! Jos samo da provalim u Zoo i maznem devi mast i mozda jos nesto i bude od nas.
U svakom slucaju, treba nam vise ovakvih postova, da se posteno odvalimo od smijeha!
za ove smokve sam i ja cula da su dobre to pomaze zenama kod visokog FSH hormona,da ga snizi i kazu da djeluje.
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
vanesax prvotno napisa
ja sam dobila sada od časne sestre koja radi lijekove na biljnoj bazi smokve u ulju maslinovom i macinu travu
Smokve i ulje pijem/jedem po 1 čajnu žličicu na tašte, a macinu pijem 2dcl ujutro i 2 dcl navečer
nisam ni znala za ovo, a evo pijem
otišla sam kod te časne sestre (pričaju o njoj na veliko da pomaže oko svega i svačega sa tim biljnim čajevima i pripravcima) da mi da nešto za imunitet i rekla sam joj ujedno da sam najprije čekala godinu dana da zatrudnim prvi put, a onda kad sam konačno uspjela zatrudniti, 2 spontana sam imala nakon toga
ona mi je dala ovo pa ćemo vidjeti. idem polovinom mjeseca opet kod nje, pa kod ginekologa opet pa se nadam trećem pokušaju uskoro
Bože pomozi
E sad, posto smo se posteno nasmejale, sto je sigurno dobro za plodnost, imam jedno pitanjce za vas
Koliko vidim, ovde na forumu se gotovo nikako ne spominje crvena detelina koja je jako dobra za plodnost i za probleme u menopauzi. Strani sajtovi je stavljaju na top 5 listu biljaka za plodnost, pored divlje šargarepe, divljega jama, i jos par biljcica. Znate li i vi nesto o tome?
koliko ja znam red clover blosom(crvena djetelina) se ne spominje i ne koristi kod nas,bas sam neki dan zvala biljne ljekarne sve u Rijeci i nitko je nema u caju imaju ih samo u kapsulama a citala sam da nije tako ucinkovita kao caj ili tinktura,ima ih u nekim mjesavinama caja za menopauzu,i gospodja u ljekarnoj mi kaze da su zene u menopauzi jako zadovoljne sa crvenom djetelinom jer lijepo regulira hormone i regulira ciklus.
E pa da. Regulise hormone. Treba je piti duze vreme (par meseci), najbolje susenu, pa je pripremati kao caj. Ali sta nas kosta da je sami naberemo i osusimo. Pa bar toga ima koliko hoces i gde hoces. :D Naravno, branje podrazumeva nezagadjen teren. Sada ce i doci vreme pogodno za branje. Inace, prema mom saznanju, nakon iscrpnog pretrazivanja mreze, najdelotvornije su cvasti.
:*
ja cu isto ovo proljece ju brati vidjela sam da je vec pocela pupati u mom vrtu ali,kao sto kazes treba naci cistu livadu.
ako tko zna staviti sliku te djetline neka stavi,ja neznam.
Evo linka, tu ima slika i osnovne informacije, posto ni ja ne znam da stavim samo sliku :oops:
http://en.wikipedia.org/wiki/Red_clover
Dodajem info. o znanstvenoj potvrdi korisnosti probiotika - u 4. mj. ove godine je finski tim objavio rezultate ispitivanja u "World Journal of Gastroenterology" - probiotici imaju protu-upalne efekte - ukratko izgleda da rade modulaciju imunih odgovora preko crijevne sluznice i uticu na smanjenje produkcije pro-upalnih citokina. Clanak imate na:
http://www.wjgnet.com/1007-9327/14/2029.asp
Još bi dodala praktični dio,ako već to nije spomenuto... nakon keksanja 20-30 min noge u zrak,i jastuk pod guz... :mrgreen:
Jao, mene sve boli od tog praktičnog dijela. Već mjesecima visim u zraku nakon keksa pa ništa. Ali bar neću imati probleme s venama :lol:
Nego, šalu na stranu. Svoje prvo dijete sam začela po metodi: Puuuuno vode ujutro i nakon keksa noge u zrak. I uspjelo je iz prve.
MM (sadašnji) ima maleni problemčić pa nam ova praksa ne pali.
ja svim zenama/parovima preporucam knjigu "povecajte svoju plodnost" od dr. marilyn glenville!!!!!!!!!!!!!!!!
vrijedi svaku lipu!!!ja sam je kupila i nisam je ni do kraja procitala i ostala trudna... :love:
toplo,toplo preporucam....
Ma razmišljamo mi već dugo o toj knjizi. Ionako stalno nešto kemijamo s tom prehranom i mislim da ne može biti savršenija nego što jest. Zaljepili smo se za nju kad smo jednom bili u Bio&Bio. Možda ju ipak kupimo. Naravno, svaka preporuka dobro dođe.
Reci mi bubsica molim te, je li TM imao problema sa spermiogramom?
Evo na preporuku sam upravo naručila knjigicu .
Nadam se da će ići brzo kao i kod tebe.
cure, spremam se skoro postati pričicu na "Naša priča" al samo kao mali tip...MM i ja smo čitali o nekim pripremama koje pomažu...jedna od onih koje smo se zaista držali pored detoksikacije (MM nije pušio niti pio nikakav alkohol mjesec dana prije nego smo krenuli) je također i štednja sperme, 3 tjedna prije odnosa se nije praznio, dakle ni sex ni desna ručica...upalilo iz prve
također za žene nije dobro konzumirati proizvode od soje ni alkohol...
nadam se da če vam ovo pomoći :love:
Imam jedno pitanje za iskusnije:
Smijem li samoinicijativno i bez konsultacije sa svojim dr. početi piti folnu kiselinu?
Vidim da se ovde najčešće spominje Folacin i Filic plus, pa se sve mislim - zašto ne probati, a sa druge strane, nisam baš od uzimanja bilo kakvih preparata na svoju ruku...
Natasa, pogledaj OVDJE mozda nadjes odgovor.
Nataša Folic Acid ti nije ništa opasno, tako da možeš početi kad želiš. Jedino neke cure (na temi koju ti je postala a72) kažu da im je bilo mučno od pojedinih proizvođača pa su prešle na druge...
a72 & Roza, hvala za info, baš prebirem po materijalu...
Imaš li kakav recept za blizance? :mrgreen:
Folnu možeš slobodno na svoju ruku, ja ti preporučujem Folic+. Napila sam ga se dosta, nije mi stvarao nikakve smetnje. Ljekar nam je preporučio čak da ga MM uzima do potvrđene trudnoće (što je i radio).
Ako bi neka mogla da mi napise tacan naziv knjige `Povecati svoju plodnost` u originalu.Narucila bih je preko neta.Ako je neka od vas narucila preko interneta,molila bih i adresu sajta.
Hvala unapred!
ovo je stranica sa sajta autorice s popisom njenih knjiga:
http://www.marilynglenville.com/books/index.htm
inace i na sajtu ima zanimljivih informacija.
Knjiga "Povecajte svoju plodnost" se u originalu zove "Natural soution to Infertility" i ona je izdana 2000.g no vidim da se pojavila i noa knjiga "Getting Pregnant Faster" koja je izdana 2008.
Sto se narucivanja tice najvise vjerujem amazonu, mi narucujemo s amazon.co.uk (engleski sajt - brzi i sigurniji dolazak nego kada putuje iz amerike), evo linkova na obje knjige:
http://www.amazon.co.uk/Getting-Preg.../dp/1856267601
http://www.amazon.co.uk/Natural-Solu.../dp/0749920599
Sretno!
Knjiga mi došla, stvarno je super i mislim da ima smisla u potpunosti, no bubsica draga , na koji si način počela primjenom ? Jesi li bila negdje na savjetovanju ili slično ili si jednostavno sama počela primjenjivati i što
? Naš je spermiogram u međuvremenu pokazao i premalo spermatizoida. Znaš li nešto i o tome? Možda netko drugi?
Unaprijed zahvaljujemo. :/
..Imam i ja knjigu "povećajte svoju plodnost" i pokušavam sakupiti sve te vitamine i minerale, jedino me zbunjuju količine..Sve je ok sa g, mg, mcg, no zbunjuju me mjerne jedinice "iu"! Recimo kod vitamina E preporučuju 300-400 iu no u nadomjescima koje sam ja kupila sakupila sam količinu od samo 30-40 IJ...Može li mi netko objasniti te jedinice iu i IJ i njihov odnos.
Hvala unaprijed.
..Imam i ja knjigu "povećajte svoju plodnost" i pokušavam sakupiti sve te vitamine i minerale, jedino me zbunjuju količine..Sve je ok sa g, mg, mcg, no zbunjuju me mjerne jedinice "iu"! Recimo kod vitamina E preporučuju 300-400 iu no u nadomjescima koje sam ja kupila sakupila sam količinu od samo 30-40 IJ...Može li mi netko objasniti te jedinice iu i IJ i njihov odnos.
Hvala unaprijed.
mala_suza
IU je isto sto i IJ:
IU - engl. internatonal unit
IJ - hrv. internacionalna jedinica
takodjer, to se ne da univerzalno prebaciti ma mcg i mg; ovisi o kojoj supstanci je rijec
doze koje autorica preporuca u knjizi za svoj 3.mjesecni plan za pojedine vitamine-minerale znaju biti vece i od dnevno preporucenih doza za opcu populaciju. Moj stav je da na krace staze od par mjeseci je takav plan OK (da bi se nadoknadili neki eventualni nedostaci u organizmu), no na duze staze treba biti oprezniji, neke stvari je OK redovno ili povremeno uzimati, no kod zdravog metabolizma nista ne moze zamijeniti dobro uravnotezenu prehranu (druga je stvar ako su deficiti posljedica nekih genetskih sklonosti i sl.)
Dobri on-line izvori info:
http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/
http://www.whfoods.com/foodstoc.php
Zahvaljujem...hvala ti lijepa...
ja sam na netu vidjela YOGA FOR FERTILITY, pa me interesuje jel ko probao te vjezbe???
Ja planiram da downloadujem taj dvd ako ovaj mjesec ne upali, a inace se redovno yogiram
xanax imas ovdje temu o jogi http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=51344
suuuper hvala, ali ja sam bas mislila na ovaj topic ovo napisati
jer to je kao prirodnim putem do zaceca....
:)
ja uzimam megaOmega 3 kiseline od Vitalie,(sadrže 55% omega 3 kiselina),da li je to ok,ili su bilo koje druge kapsule(omega 3) bolje,mislim od drugog proizvođača?Pijem ih oko 2-3 mj.,odustala od svih čajeva,vitamina(prenatal,pregnital....) :? :? :? :?
definitivno promjeniti način prehrane sebe i muža.u mom slučaju sam tako pojačala mogučnost začeća i u to sam sigurna. :*
Draga r_i_t_a,
molim te da napises,makar ukratko sta si ti to izmjenila u ishrani tebe i tm da bi dosla do zaceca...
Hvala unapred
prvo da kažem da ovo nije nikakav recept za plodnost ili nešto slično jer ja nisam nikakav doktor samo je kod mene bilo ovako:
od zadnje trudnoće prije 10 godina i sretnog poroda nikako nisam mogla zatrudniti odnosno imala sam dva spontana jednostavno u početku trudnoće..pokušavali smo i dalje i nije išlo,prošli dosta toga kao i mnogo vas ,svi nalazi ok ali i dalje ništa.nervoza na obe strane,grižnja savjesti kako ,zašto....
...igrom slučaja došli smo do nečega što nam je promjenilo pogled na način ishrane,moj muž je imao par kg viška,dok je u mene situacija suprotna.ja sam imala premalo.,nizak tlak,nervoza,želučani problemi i tako dalje..
..nakon 5 mjeseci promjene ishrane ja sam zatrudnila i sada sam u 22 tj.
..pročitala sam dosta priča na ovu temu na forumu od korištenja raznoraznih čajeva,dodataka prehrani,poza u krevetu,plodnih dana..i ništa mi nije pomoglo.tek kada sam počela drugačije gledati na ono što jedem a da pri tome unesem u organizam sve što mi treba uspjela sam.
..zato sam osjetila potrebu da vam ovo ispričam i možda nekome pomognem da vjeruje i dalje da ništa nije nemoguće. :*
..ako vas zanima javite se na pp :heart:
Svjeze su objavljeni rezultati ispitivanja o tamnoj cokoladi - potvrdjen koristan ucinak s dosta malim dozama cokolade:
Redovna konzumacija tamne čokolade povezana je s niskom koncentracijom C-reaktivnog proteina u zdravoj populaciji u Italiji
Ukratko prijevod: Konzumacija do 20g tamne cokolade svaka 3 dana je pokazala signifikatno manje koncenctracije CRPa (17% manje) nego kod onih koji nisu konzumirali cokoladu ili su konzumirali vece doze. Pretpostavlja se da redovna konzumacija malih doza tamne cokolade moze reducirati upalna stanja. Rezultati su primjenjivi samo na tamnu cokoladu; mlijecne cokolade namaju isti ucinak, jer mlijeko interferira s apsorpcijom polifenola.
O istrazivanju imate vise na:
http://jn.nutrition.org/cgi/content/...ct/138/10/1939
http://www.sciencedaily.com/releases...0923104408.htm