Ma prema njima se i riktamo , to mi je najbitnije, radi njih to i radimo :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Ma prema njima se i riktamo , to mi je najbitnije, radi njih to i radimo :)
onda bi ti putovala opet u bj na posel ili tražila posaekltu negdje bliže?
ak bi putovala ponovo u bj, ja bi na tvom mjestu ostala, deca mogu i tam u srednju kaj ne
Za pocetak da vjerojatno, pokusala bi se s vremenom prebacit. Putovala sam i prije ovih zadnjih 5 godina koliko ne putujem, cijeli zivot , pa mogu opet neko vrijeme. Vagnuli smo sve i razmisljamo godinama, nemam dvojbi nikakvih .
Ova kuća u nizu u Sesvetama je na dobroj lokaciji, sve ti je blizu. Sad samo vidi kakve je kvalitete i probajte malo snizit cijenu.
Ja sam u S.Kr. i da mogu birati, radije bih živjela u Sesvetama. Imaš sve i spadaš pod Zg.
I ja sam gledala taj link al je nama to premalo. Nas ima punooo....
Sretno s potragom i bilježim se sa štovanjem za sesvetsku kaficu kad dođeš, ak ja do tad ne odem na drugi kraj grada.... ;-)
Mi smo živili u DS tri godine i odselili prije 5 godina na Trešnjevku. Glavni razlog - ušteda vremena.
U to smo vrijeme na posao išli starom cestom preko Kraljevca, Kobiljaka na zaobilaznicu i onda Slavonskom do Trešnjevke.
I provodili smo poprilično vremena u autu.
U prilog Dugom Selu svakako ide željeznica. Mislim da će planirana renovacija pruge prema Križevcima biti puni pogodak.
To mi je bila omiljena linija, bez stajanja u Zg na glavnom kolodvoru za 15tak min. Inače, uz stajanje na svakoj stanici treba dulje.
Dugo Selo nije u prvoj zoni (ona je do Kraljevca), pa do njega treba nadoplata.
Prijevoz do srednje škole i faksa - mm i njegova obitelj su iz Dugog Sela.
Mm-u je bilo ok, jer su mu i srednja i faks bili blizu kolodvora.
Šogorica se ispatila, mijenjala dosta buseva i do srednje i faksa (vlak joj nije odgovarao).
Cijena prijevoza sa Čazmom je bila daleko viša nego ZET-om (vjerojatno je i sada),
svakako su se snalazili za prijevoz (nerijetko ga i sami financirali).
Dugo Selo je relativno maleno, ljudi se lako upoznaju, i ako si u centru (mi smo bili), sve je na dohvat ruke.
Glavna me cesta znala živcirati zbog gustog prometa.
Ima lijepih i mirnih lokacija, ali je dosta teško naći kuću u blizini centra.
Ima i dosta stanova u novogradnji, kvaliteta varira. Cijena kvadrata je svakako niža nego u Zg.
Ne znam kako je sad, ali je, dok smo živjeli tamo, svako malo nestajalo vode. Nenajavljeno.
Razlog su bili kvarovi na dotrajalim cijevima kroz Sesvete i Kraljevec.
O kakvoj nadoplati vlaka pricate?
Jel zet ima one neke pokaze ko nekad? Ucenicki i studentski mjesecni godisnji koji pokriva bus i tramvaj ?
srednjoškolci koji putuju iz sesveta u zagreb imaju subvencionirane pokaze za 30 kn.
pokaz pokriva bus i tramvaj.
O pa to je super! Nisam to znala da vlak ide na isti pokaz sa zetom
Da, ali je duplo skuplje i vrijedi samo za područje grada Zagreba, odnosno od Sesveta do Podsuseda, a ako putuješ dalje dužna si kupiti i priključnu kartu koja nije jeftina.
Ne znam za pokaze po 30kn, ali znam za pokaze po 80 kn za osnovnoškolce i 120 kn za studente i to opet vrijedi samo za Zagreb i samo za Zet.
Kombinacije s vlakom su duplo pa i više skuplje.
Koliko ima stanica busom do prvog tramvaja ? I koliko je to vremenski ?
Evo, tu su cijene i nisu nimalo male.
http://www.zet.hr/default.aspx?id=1371
I to je samo za područje grada Zagreba, bez druge zone Zeta i bez priključne za vlak.
Ne znam za istočnu stranu.
Ja sam na zapadnoj u Zaprešiću i iako imamo hvala Bogu Zet i vlak, mogu ti reći da nam je prijevoz velika financijska stavka.
Ja stanujem tri stanice od granice grada Zagreba i zbog toga bih trebala platiti ili Zetu 250 kn više ili HŽ-u 200 kn plus opet Zetu 250 kn ili pješačiti od vlaka po 15 minuta.
Skupo, skupo i preskupo.
Na kraju sam to riješila na način da me muž odpelja do granice zone i imam pokaz samo za Zagreb, a od vlaka sam odustala jer mi je preskupo.
Ne placa ti poslodavac prijevoz ? :(
Mislim mi smo definitivno odustali od dugog sela ;) i plan se pomice na sesvete :)
Gledam sad vozni red zeta busa, gdje pocinje tramvaj? Kako se najbrze dode iz sesveta do npr ilice, ima bus sesvete - borongaj? Il do dubrave il dubec pa dalje tram ?
Okretište tramvaja je Poljanice/Dubec. Do Sesveta (Brestja) možeš pješice, do centra Sesveta je malo dalje ali vjerujem da ima buseva.
Od Sesveta do Ilice najnajbolji put je vlak. Nema boljeg ni bržeg. Siđeš na glavnom kolodvoru i prijeđeš pješice ili bilo kako te dvije tramvajske Praškom do Trga.
Ako misliš od centra Sesveta ZET_om do Ilice, onda bus Sesvete-Dubec do okretišta Dubec pa na tramvaj (br. 11 ako želiš u Ilicu). Nije to baš blizu. Evo ti karte: http://www.prometna-zona.com/gradski...jska_mreza.gif
iz Sesveta busom do Dupca treba cca 10 min (nisam sigurna, jer ne idem javnim prijevozom, ali tu su ukalkulirana stajanja na stanicama)
od Dupca vozi tramvaj, do Ilice u gužvi treba vjerujem oko 45 min
ima i bus do Borongaja, on vozi iz Sesvetskog Kraljevca, staje u Sesvetama i mislim da više ne staje nigdje do Borongaja (nek me netko ispravi ako griješim)
i super je odluka za Sesvete :-)
Hvala vam puno cure :) ali da , vlak plus pjesice je moj favorit ;) idem sad trazit vozni red vlakova.
Sent from my iPad using Tapatalk
Vlak jest najbrži, ali ne i najjeftiniji.
Od Glavnog kolodvora u Zagrebu ako recimo ideš do bilo koje bolnice opet trebaš tramvaj.
Do škola isto...
Nije to baš sve tako jednostavno.
Ali, da Sesvete su po meni puno bolji izbor od Dugog sela i zbog prijevoza i spadaju pod Zagreb što mnogima možda ne izgleda bitno, ali itekako postane bitno kad otkriješ da je u izdvojenim gradovima osim prijevoza i grijanje, komunalne usluge...daleko skuplje, oko 40% nego u Zg.
Što se tiče plaćenog prijevoza, nije to obaveza od poslodavca, već dobra volja i ne, ne plaćaju mi ga. Plaćam ga sama.
evo ako nekak mogu pomoci jer sam i ja iz sesveta i mali ispravak.....
od dubca sa tramvajem do trga imas 35-40 min. (vozila se) a mozes i busom koji vozi od sesv. kralj. do borongaja
s tim da staje između na stanicama a ima ih cini mi se 7 do sesveta e onda je 1-dna u dubcu i zatim borongaj.....
i meni se sviđa sta je pao dogovor za Sesvete :)
Koji kvart bi preporucila u sesvetama? Jel bolje uzet stan u centru npr il npr dubec ? Kakva je gimnazija u sesvetama ? Opcenito kazi koju o kvaliteti zivota u sesvetama ?
Sent from my iPad using Tapatalk
sesvetska gimnazija je ok, kao uostalom i cijeli kvart.
naselja pak ponaosob, gdje ti se najviše svidja.
ja bih izbjegavala brestje jer, ako nisi blizu glavne, opet moraš lokalnim naseljskim busom
također i luku jer mi se čini da tamo živi sam dno društvene ljestvice, bez uvrede izuzecima
na Kašinskoj cesti ima nekoliko novih(ijih) zgrada
škola je na 5 min - treba prijeći cestu Bistričku ulicu, ima semafor samo za pješake kod škole
gimnazija je ok. (bila meni prije 20g)
Ja bi u Sesvetama izbjegavala ulicu O. Ivekovića, zbog stalnih prometnih gužvi.
Da, ta ulica je na malo zeznutom mjestu, zbog onog skretanja na Bistricku. Trebalo bi to nekako rijesiti. Problem je sto nema nikakav drugi prilaz odnikud.
Nisam u toku, Lunahor, kaj ste tam nasli kucu?
Nisu, samo savjetujem da izbjegavaju taj dio.:)
A, ok! :-)
Ne znam kak se zove ona ulica koja ide od Ninske prema sajmištu. Tam su kuće u nizu. Mislim da bi tam bilo onak ok. Vlak je blizu... i sve ostalo na hrpi.
A Selčina? Tam oko vrtića? Kašinska? Ja sam u S. K. pa ne znam kak Sesvete "dišu". Pišite... :-)
a vidi ti koliko mama ovdje ima iz sesvetskog kraljevca!!! ili vezane na neki način...
meni je sesv. kraljevec ok
mm i ja smo vezani za zg radi posla, djeca za sada idu u oš, jedno u vrtić u grad (trnje), a ja sam doma sa dvoje malih...
ovisi kako i iz kojeg se kuta gleda... naši susjedi studenti kažu da je njima ok putovati i u srednju školu i na fax... nije to na kraj svijeta... vlak, bus, neko ih poveze kad se ide na posao...
ima dvije oš, vrtići, dr opće prakse nekoliko njih je otvorilo privatne ordinacije preko hzzo-a, ima nešto sporta, jedino je problem neka škola stranih jezika ili muzička škola (ako izuzmeno onu u centru elez jer imaju samo engleski)
dućani su ok. policija, hzzo, porezna i ine administrativne službe su u sesvetama, što i nije tako daleko.... a i ne ide se u policiju svaki tjedan nešto rješavati...
meni jedino fali nekog malo boljeg sadržaja, ali mislim da sesvete nisu puno naprijed... a i kad djeca dođu u srednju, nije njima ništa daleko...
Andreja, gdje su ti dr.opće prakse privatni preko hzzo? Trebam selit djecu od pedijatra...