Peterlin prvotno napisa
E, baš sam ja htjela nešto slično napisati. U većini slučajeva i jest tako, muž koji nije dobar jednoj ženi često nije dobar ni jednoj. Vrijedi i obrnuto.
Problem muža ili žene moguće je riješiti rastavom. I to je ok. Ali roditelji su s djetetom vezani zauvijek. Ili bi barem trebali osjećati roditeljsku odgovornost zauvijek. Nažalost, ljudi prečesto smatraju da su se razvodom od partnera rastali i od djeteta. A čini mi se da i ovdje ide u tom smjeru kad otac svoju odgovornost od pišljivih 1100 kn smatra dovoljnom ili čak pretjeranom. Ufff... Moglo bi me razuvjeriti tek polašanje primjereno odrasloj osobi. Ali za to trebaju biti spremna oba partnera. Ne moraju se voljeti, ali trebaju se dogovrati u najboljem interesu djeteta. Ali da su to u stanju, ne bi bilo ove teme.
Nemam takvo iskustvo, valjda sam imala sreće u odabiru partnera. Ali da se razumijemo, nitko nije savršen, a ipak ima puno dovoljno dobrih. Ja s osobom koja bi ciganila oko alimentacije ne bih baš prekinula odnos, radi djeteta, ali bih pustila dijete da samo s vremenom stekne svoju sliku o takvoj osobi. Mislim, stvari se mogu popraviti, ali to je ipak rijetkost.