Potpis potpis i potpis na Cvijetu :)))))
Printable View
Potpis potpis i potpis na Cvijetu :)))))
MM je nasem starijem iskljucivo dojenom djetetu kupio kutiju formule jer je puno plakao , pa je sigurno gladan.
Išla sam ga masirati, dugo dugo, i kupila sam mu vitamine, da tako odnesem sve one efekte koje ima nagomilan stres na čovjeka (za koji se osjećam odgovorna). Pogotovo zbog toga što je muškarac, i oni kraće žive, i ne znaju pokazati emocije i tako si pomoći.
Onda smo se posvadili i vitamine sam bacila u smeće.
Ima se, može se.
Eto jednog argumenta u prilog tvom izabraniku.
Očigledno je sposoban da zaradi. Jer mi ti deluješ vrlo savesna prema bebi i ne bi se tako razbacivala novcem da oskudevaš u njemu.
I opet, meni je tvoja reakcija - preterana. I nepotrebna.
Išla si da kupiš vitamine, bacila si vitamine. I ko je na gubitku? Ti.
Kako će to izgledati ako primeniš takav obrazac ponašanja i na dete? Ne baš dobro.
ma ko ti kaže da muškarci žive kraće, žive kolko mogu živjeti, ko i mi uostalom
I ja sam rođena kratkog fitilja, samo mi je i sva bliža familija takva pa sam valjda u inat njima počela da vežbam normalnu komunikaciju i toleranciju, a nisam baš imala neki primer kako se to radi...
Onda sam upoznala sadašnjeg muža, koji je za mene bio marsovac-u njihovoj porodici se nikada nije podizao ton, jer nikad nije bilo rasprave-jer je otac "uvek bio u pravu".
Nas dvoje smo morali zajedno da naučimo nove moduse ponašanja, jer da smo zadržali porodične, ne bismo daleko stigli.
Plus, mi ne zarađujemo puno, pa sam usput postala i škrta :mrgreen: nikad ne bih bacila vitamine...Šta ja znam, mene osvetoljubivost ne drži dugo, i naučila sam da odbrojim do par stotina pre nego što išta uradim, dotle se obično ohladim dovoljno da ne pravim štetu budžetu :). Kod mene je sve bilo stvar vežbe :).
Meni se cini da zapravo tebi trebaju dodatni vitamini i masaza, a ne znas svom covjeku reci: dragi, molim te, izmasiraj me, zagrli me, tesko mi je.
Predrasuda :), kod nas on zarađuje značajno više, tj. ja zarađujem beznačajno malo.
Ja bih se tukla po glavi najkasnije već sutradan kad pogledam u novčanik...
A ne znam..Ja sam ozbiljno mislila ono na temi o pedofiliji: treba poštovati sebe, i poštovati partnera, prosto život je i lepši i lakši tako. Ako si otišla po te vitamine, poštuj svoje vreme, uložen trud (a i finansije :)) i nemoj ih pobogu bacati, trebala si da ih iskoristiš onda za sebe, ako si već toliko besna na njega :).
Joj kad se sjetim svega toga :D
neki muževi su jednostavno "savršeni" i od samog početka se nađu u svemu tome čak i bolje nego novopečene majke. Neki(kao moj) su trapavi i iz straha npr. 2 tjedna uopće ne prime svoje novorođeno dijete . Joj kad se sjetim tog razdoblja... jašizila, vodila razgovore, prigovarala, htjela se rastat :lol: a lik samo jednostavno nije znao što bi i kako bi s malom bebom. Ufurao se on nakon nekog vremena, a sa drugim djetetom je naravno bila psove drugačija priča. Ono što sma htjela reći je da se jednostavno moraš opustiti. Oboje ste u potpuno novoj situaciji i treba vremena da se uhodate. Moraš dati vremena i njemu i sebi.Drugi put kad odfura dijete starcima, uživaj u trenucima mira, okupaj se ili radi nešto što inače voliš a sad ne stigneš. Ne opterećuj se .
O zuta, pa gdje si bila s ovom temom! Ja sam iskopala jednu iz 2007.gdje se zalim na istu stvar. S tim da moje dijete ima 15 mjeseci i tata je s njom bio mozda ukupno 3 mjeseca. Ne bavi se s njom, bleji u tablet ili tv, ili se igra ali samo dok ja ne odradim sto.moram i onda je odmah uvali meni. Cak sam htjela pokvariti router da nemamo neta. Ali nesto.me sprijecilo.
Rastajem se svaki vikend jer se vikendom kacimo.
Komotan je. Uvredljiv. Durilo. Suti po dan dva. Ja sam lajava. Kratkog fitilja. Zato smo se valjda i privukli.
Sad idem bracnom savjetniku.
Ali sama sam si malo kriva. Nisam.mu dala blizu. Nije mu smetalo. Povukao se.
Tko trpi? Dijete na dugi rok.
Ti si friska. Mene he pralo pistporodjajno ludilo pa sam na antidepresivima. Sad sam milijun milijuna puta opustenija. Mala jede blato. Ok, pljune, isperemo, idemo dalje.primjer.
Nismo mi.mjerilo odgoja. Mi.mislimo da radimo najbolje. Ali....daj si disati. Daj njemu disati. Dijete ce biti ok.
Kod nas se ovo promijenilo za 180. Mala bolje komunicira s okolinom, on preuzme dio vremena. Ostavim mu čak i hranjenje. Tako mogu zujati cijeli dan negdje, uglavnom je to čišćenje, nabavka špeceraja ili čitanje knjige kada mala ode spat. Što su mi dalje od pogleda njih dvoje to se bolje odmorim. Zvuči grozno, znam.
Kako ne priznaje? Koja to ne priznaje? :-o
Ja sam adaptaciju odradila za vrijeme porodiljnog i onda imala 3 tjedna godisnjeg samo za sebe... beat that! :cool:
Zvučiš sasvim normalno. Naravno da se svaka mama najbolje odmori kad je sama, a zna da je dijete na sigurnom.
Ajme, sreće kad mogu zavikati: Sama kod kuće! Iako, naravno da sam sretna kad se vrate...Ma, obožavam ja svoju obitelj, ali, sama spoznaja da mogu sjediti sat vremena i tipkati, bez da se dignem i nekome trebam...obožavam i to :)
Haha, samo ću još dodati da sam prije mrzila čišćenje. Mogla sam biti tjedan dana u istoj sobi da ne operem pod. :sramota:
Sada obožavam.
Mi nemamo živine, ni kućne ni one druge, ali hodamo u cipelama, barem po kuhinji i hodniku, pa je pranje poda obavezno. Ali, bilo je tako i prije klinaca, nije ništa češće, tako da ne prmjećujem neku razliku u količini pranja i čišćenja kuće, samo je robe više.
Nađite onu temu o Flylady.
Ili uguglajte motivated moms. Imaju zgodnu aplikaciju :)
Aha. Malo sam fulala temu. Al svejedno proguglajte :mrgreen: