niti ja.
Volim i čvarke i gumene bonbone
Printable View
niti ja.
Volim i čvarke i gumene bonbone
Na temu gableca - danas juha od bundeve s vrhnjem (ostatak od vikenda) i snita integralnog kruha. Sutra - salata od celera, mrkve, malo luka :mrgreen: limun, sir dragec (dimljeni). Bit ce malo hruskavo ali sam sretna sto sam pripremila dan unaprijed :jumping:
Za srijedu mislim napokon probati zimsku varijantu salate: leca, cikla i malo bunceka... ne znam sto bi jos dodala, ideje?
podižem temu jer sam opet uhvatila mot sa tećicama i salaticama, pa možda nekoga još inspirira
kupila sam nekoliko stvari pa kombiniram da nije uvijek isto
dakle ovaj tjedan bilo je:
1. matovilac i tvrdo kuhano jaje sa jogurt dressingom
2. nisam ništa ponijela od doma pa sam kupila konzervu kukuruza i 20 deka Trapista, dio iskombinirala za taj dan, ostatak ostavila za kombinirat sljedeće dane
3. pečena čičoka, zelena salata, kukuruz i sir
4. kuhana čičoka, stabljika celera narezana na kockice, kukuruz i sir
Količina je ona Ikeina plastična zdjelica 12x12 cm, manje više puna, i bude mi taman do ručka kući.
sad sam se sjetila one epizode masterchefa gdje su dobili čičoku pa nisu znali što bi s njom :D
jel fina ta čičoka? po čemu ima ukus?
batat sam probala i odustala, kao i avokado. možda čičoka ima šanse ući i ostati u našoj kuhinji :mrgreen:
pečeš čičoku u komadu ili čistis i sjeckaš?
pa meni je ok, ne znam kako bih ti je opisala, moja svekrva je rekla da je njoj pikantna, meni upravo suprotno, blaga, ima neki svoj okus koji malo daje na celer, ali ustvari blaga dosta, trpi začin koji hoćeš
prvi dan sam je narezala na fetice i ispekla na ulju, a drugi u komadu skuhala u vodi pa narezala
bila je prilično povoljna u dućanu, tipa pola kila 3kn, pa sam uzela da probam, i mislim da ću je koristit inače
al cvijeto, ja batat obožavam, a ne volim ovo zimsko kupusasto povrće tipa brokula,cvjetača, nedajbože prokulice
da, ja sam neki dan pola kile prokulica sama pojela :D
i uzela sam na posao - prokulice s masl uljem i malo aceta i komad sira i jednu kameliju. super mi je fino bilo.
pišem kamelija i dok pišem si mislim jel smijem to uopće napisati :lool: od trenutno aktualnih tema, čini mi se da je kruh, i to još bijeli, u rangu s adaptiranim. tu negdje. :D
Cvijeto ja nemam pojma šta je to kamelija osim cvijeta kamelije, već sam pomislila da si to jela. :lol:
Volim svo povrce, doslovno svo, osim prokulica. One su mi u rangu jetrice i ostalih iznutrica. Uh.
Batat obozavam, to mi je otkrice desetljeca :)
Cicoku cu probati, sad sam guglala i nasla zanimljiv recept za salatu - pecena cicoka, kozji sir, tostirani ljesnjaci, mladi spinat ili zelena salata; preliti dresingom od maslinovog ulja i limuna.
čičoka je super ukiseljena
haha ja sam isto prije objašnjenja mislila da si listove cvijeta ubacila u marendu :lool:
ajme, kako sam blesava. da, to je maleno pecivo. pik rijeka proizvodi već sto godina isto pa mi je ušlo u rijecnik. kao kalodont :lool:
nano, a probati ćemo i čičoku, ovo od laumi zvuči neloše.
Ja sam nedavno otkrila ikea termosicu za hranu: http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/40288354/
pa si sad nosim topla variva u njoj, danas varivo od ječma, pšenice, poriluka i mrkve.
Bude fino i toplo taman za ručak.
ova salata od laumi zvuči odlično
al do kozjeg sira sad ne mogu doć jer kozlići imaju prednost :mrgreen:
A gdje kupiti mladi spinat? Jel to ono sto zovu i baby spinat? Ja uvijek vidjam samo onaj spinat vecih listova.
Kozji sir za ovu salatu ide onaj zreli.
na riječkoj tržnici normalno ima, uobičajeno stoji zajedno sa salatama - riga, matovilac, salatina, radič i baby špinat (maleni listići špinata, ne onako povezani kao normalni mladi špinat nego samo listići).
je, to je to, a gdje kupiti ne znam. nije mu baš sad sezona, nego na proljeće, a ja ga uglavnom nisam kupovala nego brala
trenutno je kod nas u dućanima ponuda povrća koje se lokalno uzgaja katastrofa, sve se smrznulo, brokula je 25-30kn, blitve nema nigdi
al zato ima čičoke :lool:
meni u vrtu samo kelj preživio, a kad vidim na šta mi liče gredica blitve i gredica špinata, mandarine i limuni, plakat mi dođe
ni ja nisam probala cicoku, a stalno ju spominju na 24kitchen (moj najdrazi program, lol)
laumi, i ja volim svo povrce osim prokulica :lool: (al volim jetrica)
i tako ja jucer poslala mm-a da kupi neko povrce za danasnji rucak, jer su mi sva djeca bolesna i ne mogu na plac
i dodje on s prokulicom :facepalm:
a nista, uvalila sam je u varivo s lecom, al razrezanu na cetvrtine da ne bude previse u jednom grizu
nije pokvarila lecu :mrgreen:
Ajme cure ja ko cvijeta baš volim prokulice. U to ime upravo jedem pred ekranom svoje varivo od prokulica, krumpira, mrkve i piletine :mljac:
i ja volim prokulicu
al ne volim brokulu, ni kelj, ni raštiku
al ipak sve pojedem :)
meni prokulica nije draga jer mi je blago ljutkasta/gorka. al mi kazu da je to do toga da je ja ne znam skuhati. a kuhala sam je na leso, na pari. i to ne dugo.
ja sam probala onaj velehvaljeni recept sa cvjetačom kao podlogom za pizzu, bože sačuvaj!
Znaci, da ni ne isprobavam? :lool: Bas sam ga neki dan isprintala.
mi volimo kratko kuhane prokulice s mrvicama na putru (i cvjetaču i mahune na taj način)
Tangerina, ocupaj blitvu. Moja sveki je ocistila svu gnjasku. Ostavila je samo onih par malih listica u sredini i vec nam raste nova.
Ja radim to povrće samo lešo, klinci si stave bučnog ulja
baby špinata bude u konzumu, u frižiderima za povrće, pakiranog u vrećice, zove se baby salata, https://www.konzum.hr/klik/#!/produc...y-spinat-100-g
tamo gdje stoji salata u vrećicama (oprana, u listićima)
jednom sam čak probala, nije bio loš
A nitko nije spomenuo abšmalcane mahune <3
ma daj, ja ne mogu vjerovati da netko time nije oduševljen :lool:
meni nikad bolja pizza nije ispala nego stim tijestom
ALI
prije neke dvije godine probala sam to prvi put I božesačuvaj, zgrozila se
po nekom drugačijem receptu gdje ta podloga bude deblja I nejestiva
ovaj koji mi s esvidio jer uopće ne možeš prokljuviti da je to cvjetača uključuje prokuhavanje naribane cvjetače u void
pa se ižmiže u krpi I dobiješ neku masu kojoj bi bilo teško odrediti porijeklo na prvu
dodas ejedno jaje i parmezan i zapeče solo bez nadjeva 10 min. , pa zatim još s nadjevom
e to je hrskavo i prefino
tang, nakon ovog truda molim te reci da nisi po ovom receptu radila :njam:
neda mi edit
tipfeleri :roll:
tangerina, ako voliš čičoku, probaj ovaj recept, meni je divan https://www.theguardian.com/lifeands...drink.recipes1