http://m.ikea.com/hr/hr/catalog/products/art/40217899/
Mi smo nedavno kupili ovu, i dosta je ugodan za sjedit
Printable View
http://m.ikea.com/hr/hr/catalog/products/art/40217899/
Mi smo nedavno kupili ovu, i dosta je ugodan za sjedit
Kod nas - zatišje. U vrtiću nikakve obavijesti, gledala na web stranici škole - također ništa...
Izbor stolica i mene muči. Očekuje nas u nadlolazećim mjesecima temeljito preuređivanje dječjih soba (cure sele u novu, dosadašnja ostaje mlađem bratu) i više-manje smo izabrali namještaj koji nedostaje. Jedino su radne stolice još neriješeno pitanje. Sviđa mi se ova s tangerininog linka (nije glomazna, simpatičan dizajn), ali kad sam probala sjesti na nju, nije mi ostavila najbolji dojam, propala je pod mojom težinom, a ja nisam baš jako velika i teška osoba. Ne znam... ne bih htjela nešto što će se raspasti za dvije godine, a sve ostalo što sam do sada vidjela je ili preskupo ili nam ne odgovara boja ili nekako više pristaje sredovječnim direktorima, nego školarkama. Potraga se nastavlja.
Iz iskustva - ništa tu ne pomaže da unaprijed znaš hoće li stolci valjati ili ne. Mi smo svojima uzeli neke na kotačima, ali to im nije odgovaralo. Nakon toga smo kupili klasične s četiri noge, pa je mlađem bio prenizak. Kupili i treće, drvene s četiri noge - ti su se raspali, pa smo se vratili na ove srednje, jer je mlađi u međuvremenu dorastao. Kotači ne daju stabilnost koja treba malom djetetu dok piše. Drugo je kad su veći. Ali svakako treba probati... nema drugog načina.
I ja prijavljujem svog prvašića :) Zanima me, koliko su visoki / teški vaši prvašići ? Moj ima 21 kg - obučen, jako je mršav, iskreno sam zabrinuta kako će teška školska torba djelovati na njegova leđa.
Ili pogledaš na web stranici škole.
Ili ovdje za sve škole u županiji.
naša K visooooka 130 cm i cca 24-25 kg. mislim da neće imati problema s nošenjem školske torbe ;)
kako je kod vas riješeno pitanje vjeronauka ? još uvijek nismo ziher da li će ići ili ne :/.
moj isto ima 25-26, visok je 130 i nešto
ali ako je donja granica kila 17, pretpostavljam da je to kilaža s kojom se pretpostavlja da mogu nosit torbu
rehab, je li trenira nešto, neku gimnastiku ili nešto tako da mu ojača leđa?
Moj je visok 117 i 21 kg, isto me muci nosenje te torbe, al sva sreca skola nam je blizu
I moja je mrva, 115 cm :-)
Najmanja je u skupini.
[QUOTE=tangerina;285281rehab, je li trenira nešto, neku gimnastiku ili nešto tako da mu ojača leđa?[/QUOTE]
Upisala sam ga u djecju skolu sporta, vjezbaju bazicne motoricke vjestine, ali on je fakat mrsav. Zaboravih napisati, visok je 122 cm, prava mala glista haha, ali sad kad usporedim njegovu tezinu i visinu sa vasim mjerama, cini mi se da su po konstituciji tu negdje. Opet, kad sam mu nedavno kupila kosulju, ko ziva zalost... Duzina dobra, ali po sirini, moze se jos jedno dijete uvuci u nju skupa s njim :D
je li mršav i žilav, ono, ko Grga Čvarak? :lool:
ma vjerojatno on to može, ima još tih suharaka :) od mog sina frend iz vrtića čini mi se da je rekla njegova mama da nema ni 20 kila
Pitanje, mislim da ce to ovdje sigurno netko znati. Jel zazivila ona vrticka godina priej skole? Ona mala skola? Naime S je obvezna ici u skolu tek za 2 godine, ali razmisljamo o ranijem upisu, tj. nagodinu. Al nam nije jasno jel ona treba najesen u tu malu skolu i kako se do toga dodje.
mala skola ide od 3. mjeseca nadalje (kod nas)
Moja M je visoka oko 120cm i ima oko 25 kg,škola nam je jako blizu,pa ne brinem toliko oko torbe,iako je sitnija dosta od starije seke koja je sad prvašić.
Na vjeronauk neće ići,kod nas je dobro riješeno,jedan dan je u tjednu zadnja dva sata,tako da će taj dan ići ranije doma :)
M idu u malu školu,jer sam je ispisala iz vrtića prije dvije godine,tako da je obavezna ići u malu školu.
Kod nas je počela u 9 mjesecu,i ima 2-3 puta tjedno po 3,5 sata,i traje do 6 mjeseca,praznici se ravnaju prema školi.
ostala mi informacija u glavi da je kod nas ta mala škola počela negdje na jesen (organizirana je u sklopu dječjeg vrtića). vjerojatno je različita priča od županije do županije. a za prijevremeni upis se kod nas sad podnose zahtjevi Uredu državne uprave. marta - najsigurnije će ti biti da provjeriš u vašem Uredu državne uprave (Služba za društvene djelatnosti).
rehab - po mjerama koje si napisala (v/t) ne čini mi se da je mrvica :-) . naša K je najviša u svojoj vrtićkoj grupi - oni koji je ne poznaju misle da ide u 2,3 razred :mrgreen:. građa - Grga Čvarak :mrgreen:.
Hej alec, pa kaj smo već na ovom topicu!!!???!!!
Nego, kao prvo bi željela utješiti mame Čvaraka da je moja starija na pregledu za 1. razred imala 118 cm i 16! kila, sva vižljasta, tanana i nježna, ali i žilava u isto vrijeme.
Rekla je doktorica da možemo dobiti odgodu upisa...nismo prihvatili, ona je ponosno teglila svoju torbu, iako bi u nju mogla bez obzira stati cijela, najsitnija u razredu.
Sada je petašica, 28 kila i 142 i dalje najsitnija u razredu, bavila se atletikom i to prilično uspješno, prešla je na gimnastiku...pojede što god hoće, ali kile se ne primaju.
Moja mlađa je sad predškolka, visoka je 130, 25 kila, čvrsta, aktivna, mali tsunami :D Među 3 više curice u grupi je.
Velika razlika u mjerama dvije seke od istih roditelja :)
zmajica - vidiš kako vrijeme leti :-) :heart:. a još nedavno smo pričali o pelenama.
Marta, mi smo prosli prijevremeni upis prosle godine.
Nas O je isao u vrtic pa je tu malu skolu odradio tamo ali zelim ti reci da smo rjesenje da se mali moze upisati u skolu dobili tek pred sam upis ( nakon svih "pretraga" u 6mj), do tada se je vodio kao neobavezan za skolu, tako da i da postoji ta famozna obavezna predskola je ne bi mogao pohadjati jer sluzbeno on nije bio predskolarac. Eto, jos jedan nebulozni zakon u lijepoj nasoj :-/...
Moj skolarac ima 21kg i 122cm i drugi je po visini u grupi, sad kad vas citam sam se sokirala jer svi kazu kako je on visok...
O upisima kod nas jos nema nekih novosti, torba ni na vidiku, mi kao da nas se to ne tice =-O
R. 116 cm i 16,8 kg,
L. (rođena sitnija) 122 cm i 19 kg
Potpuno različit kostur i tempo rasta. Cipele - dva-tri broja razlike. R. je tek nedavno ispao prvi mliječni zub, L. još prije godinu dana.
Gledam ih s torbama na leđima i nemam dojam da su torbe preogromne u odnosu na njih i da ih neće moći nositi. Vidjet ćemo hoću li isto misliti kad se napune.
ja sam ipak svoga malo precijenila, mislila sam da je preko 130, ali sam ga danas izmjerila - 128.
Moja je tačno 130 cm, i 23kg.
I ne mogu da verujem kako je vreme proletelo.
Stvarno je visoka, ali izgleda dosta mršavo, ima duge i tanke nogice i rukice.
Gledam je i mislim kako li njoj tako tankoj može biti udobna široka četvrtasta torba? Moram sad proučiti detaljno temu o torbama i priboru ...
pulinka nemoj gladat klasične manje torbe, nego kupi neku veću koju će moć do 4 razreda nositi,
mi jučer naručili torbu :) . sad treba preživjeti to vrijeme do dolaska torbe, pilit će me svaki dan barem 50 puta :nope: .
M. je isto na jesen prvašica. Jučer smo obavili predupis, sama je upisala dosta toga, to joj je bilo fora.
Nemam više male djece od jeseni, šmrc i jupi u isto vrijeme.
Ajme, baš mi je drago da ima ovoliko poznatih lica na ovoj temi :) Sve dok nisam ovdje ostavila prvi upis, nisam bila svjesna da smo od ove godine školarci. A kao da sam jučer pisala na pdf 0-1 o mukama nespavanja... Ok, sad sam se malo rascmoljila :cry:
Moja nema još 6 godina, ima cca 125cm i 22kg
Do jeseni će još narasti... U vrtićkoj grupi od obveznika ih ima većih i manjih od nje ...tako da ako ostane u vrtiću i sljedeću godinu biti gotovo najveća, a ako krene na jesen mislim da će biti neki prosjek
pridružujem se i ja mamam prvašića. tako brzo je i moja malena beba postala školarka. :-o:heart:
visoka 120cm, 21kg
Evo i moj kreče na jesen u školu. Ono sto mene muči je koliko vaši klinci imaju priprema za školu u vrtiću. Ja sam kod sebe naišla na veliki otpor jedne tete kojoj se očito neda radit s njima. Iako su kompletno predškolska grupa.
Dala sam samoj sebi rok od dva tjedna da vidim da je nešto počela radit s njima ili ću ići kod pedagoga ili nekog već tamo.
Da nebi bilo da nisam joj ništa rekla jesam više puta sam ju lijepo zamolila da rade s njima pripreme za školu a ona meni odgovara pa oni bi se igrali -
Naravno da bi se rađe igrali nego učili i radili ali tu bi ona trebala uskočiti animirati ih na učenje .
Ja radim s njim i doma ali to nije dovoljno i nije za njega motivirajuće kao kad radi u grupi sa prijateljima .
Mi smo isto obveznici ove godine, ali ja se premišljam o odgodi, ne znam što da radim, poludjet ću od razmišljanja, predviđanja, projekcija.
Nego, ne kužim taj predupis? Kod nas u vrtiću još nikakve obavijesti, nit roditeljski, nit testiranja, niš!
Nije isto u svim županijama, to s predupisom.
Kod nas u vrticu je iduci tjedan roditeljski, tada ce nam reci detalje oko upisa.
...valjda!