Ovisi kako definiraš daleko. Ja bih rekla da sam jbn blizu. :-o
Printable View
Ovisi kako definiraš daleko. Ja bih rekla da sam jbn blizu. :-o
Ja ne, ja hoću svoje koje vidi bar nekako :) Operacije na oku radi korekcije kratkovidnosti se užasavam, uopće mi nije opcija. Ja bih idealne leće kojima bih sve vidjela.
Ustvari, leće kojima upravlja vlastiti mozak, pa da, to bi bilo rješenje, upravo na tvom tragu, žuta.
Iako, imaš ti vremena do mojih godina, puno, puno, do onda će izmisliti nešto.
Ne znam koliko bih često trebala kapati, evo su mi već suhe oči i peku. Stavila kapi oko sedam, leće oko devet.
Zuta, ja sam iz slicnih razloga nakon 20g polutvrdih leca presla na mekane.
Ja ne mogu. Imam veliku dioptriju.
Koliko veliku? Meni s -8 dobro funkcioniraju (na polutvrdim je bilo -8, na mekanim je -6,75 plus -1 cilindar)
Žuta kak ti tri četiri sata funkcionirao bez pomagala
Meni je to sve smetalo bilo suho bilo vjetrovito ili suzno,i sad već decenija a spavam s naočalama i onda je ok
Osjećam se dezorijentirano bez njih. Ne znam kako to opisati. Slabije vidim, i ovaj okvir od naočala mi još zaklanja dio slike.
To i moj muž veli da mu okvir smanjuje pogled ,ja osobno ga ne vidim valjda gledam kroz njega,a on mi je prije određenog punktuma.uglavnom meni ne smeta okvir
Kako mi to nikad nitko ne bi rekao kod oftalmologa? :|
Moj stari lijecnik (inace strucnjak bas za lece) je do mirovine bio protiv mekih. Jer je to tako bilo dugi niz godina (da visoke dioptrije i astigmatizam ne idu s mekim lecama). Tehnologija je jako napredovala, a on valjda nije htio "eksperimentirati" i cvrsto se drzao onog kako je radio 30 godina.
Ne znam zasto ti nisu rekli, meni jesu, davno.
Narucujem ih na netu, znam mjere i dioptriju, to ti odrede u svakoj boljoj optici (a ako kod njih kupis prve lece, pregled je besplatan). adrialece.hr
Uglavnom kupujem 15odnevne mekane lece, no malo im produzim rok, za tjedan dana, ako ih vrlo pazljivo odrzavam.
Tromjesecne mi ne odgovaraju, pocnu me zuljati prije isteka roka. Ljeti volim jednodnevne, jer sam bez brige..
Zaboravila sam napisati da imas pravo od HZZOa dobiti svake godine naknadu za lece. Nekih 280 kn po oku. U Ghetaldusu za to podignem dvije kutije po 6 leca, mislim mjesecnih, ali mozes se dogovoriti s njima. Doznake dobijes kod oftalmologa u bolnici, pa ih potvrdis na HZZO.
Moj otac je operisao traumatsku kataraktu pre 35+ godina, tada se nije rutinski ugrađivalo novo sočivo (leća) u oko. Već 20 godina nosi meka sočiva sa nekom ogromnom dioptrijom za to oko, valjda +12 ili tako nekako. On je zadovoljan, nikad nije poželeo ponovo da operiše oko da bi ugradio sočivo.
Imam pitanje, potpuni sam neznalica sto se tice leća ali cu ih morati nositi. Inace nosim naocale unazad 3 godine. Dakle dr.mi je preporucio da odem na mjerenje u očnu polikliniku kako bi mi točno odredili dioptriju i još neke mjefe za leće, imam i astigmatizam i desno oko mi se pogoršala dioptrija na lijevom je neka mala. E sad, znam da kad imas dioptriju mogu se lece naruciti online jer su puno jeftinije...da li se to moze i u mom slucaju s obzirom na astigmatizam? Jer naocale mi ne budu popravile vid na desnom oku, s niti jednom lecom ne vidim na desno oko sve mutno i dupla slika.
Brine me opcenito koristenje leca i skidanje i kak to bude islo uh...
Molim iskustva.
Do sada sam imala Frequency 55, pa onda B&L softlens.
Sad gledam one Air optix plus Hydraglyde.
Prve su mi bile onako, ove druge koristim zadnje 3 godine, a sad bih mijenjala. Nisam neka zahtjevna, ne mogu reći nit mi posebno smetaju nit sad u kategoriji ne osjetim ih.
Kakve su ove Hydraglyde? Negdje sam čitala da su najbolje one sa što manjim postotkom vode. Ove imaju 33 %, što je gotovo upola manje od B&L softlens.
J-la, ja koristim Air-optix vec godinama, ali moje nisu hydraglyde vec obicne i super su mi. Meni je vise od vrsta leca znacilo kad sam pronasla odgovarajucu tekucinu a to je Aosept na bazi peroksida. Dok sam koristila ostale otopine događalo se da mi svako malo mesto smeta i zulja me u oku a s ovom tekucinom preporod. Mana je sto mora bas 6 sati proci da se neutralizira peroksid prije koristenja leca.
J-la nisan koristila te koje sad gledas al ove ostale jesam.
Ako budes riskirala javi nam :mrgreen:
J-la, koristim ja te. Ne znam što bih ti posebno pametno i korisno napisala, meni su dobre. Ne osjetim ih. Prije njih sam koristila obične air optix, ali ja ni njih nisam osjetila.
Nije me puno trebalo nagovarati :lool:.
Javila se Ivana i ja pristala :lool:
Razmišljala sam o ovoj tekućini s peroksidom, znam da si još negdje spominjala. A o tome sam čitala i na jednom drugom forumu, kao baš treba nešto jako da bi se očistile.
MB, naručit ću sutra, kad probam javim utiske.
A svakako ću vidjeti i ovu tekućinu nabavit.
Hvala cure!
Riri, sad vidim i tvoj post. Gotova sam, pečena :lool:
J-la, javi kakve su ti kad isprobas!
I ja ih koristim vec 6 godina i imam isti dojam kao Riri. Super su, ali nemam osjetljive oci. Ok su mi bile i prosle lece (ne mogu se vise sjetiti marke) i tekucine. U nuzdi mi je i obicna voda ok :)
Stigle su, stavila jutros, sad da li zato što su nove ili su inače takve, ne osjetim ih :-).
Ivana, došla mi je i otopina, ova peroksidna. Koliko tebi traje? Ona bočica za odlaganje mi se čini velika i da baš puno tekućine ode na jedno čišćenje. A nije ni jeftina.
I da li bočicu ispireš fiziološkom otopinom kako piše na uputstvu?
Traje mi tocno mjesec dana, ne ispirem nista fizoloskom.
Super da ti odgovaraju lece.
Mislim da mi ove obične traju malo duže, jer uvijek zaboravim kad kupim prethodnu, nekako mi taj period između kupovine bude dug.
Ostalo mi je još ove obične, pa ću mijenjati, dok ne potrošim.
Dobro je imati malo te obicne za isprati ako ti nesto upadne u oko ali moze i cista fizioloska posluziti. Ja sam jedno jutro u bunilu isprala s Aoseptom i stavila u oko, uhhhh...
Evo me nakon radnog dana, da sumiram utiske.
Stavila sam ih u oko jutros 15 do 6, vozila, buljila u monitor 8 sati, pa opet vozila.
Još su mi na očima, i nijednom mi nisu isušile oči. Zasad sam super zadovoljna.
Ivana s, ufff, mogu zamislit kako je to peklo. Pazit ću da to ne uradim.
Što je aosept? Je li to dezificijens? auuu...
Sebi sam ove godine triput stukla leće, a nisam išla u Vinogradsku jer ih je covid poharao. Tak, sranje. Baš me ide.
https://www.livision-optika.com/otop...-hydraglyde-om
Evo Žuta. Otopina za čišćenje leća. Neku noć mi je kapnula na zanokticu, peklo je užasno, i počela je pjeniti i bijeliti.
Kako sam kontala da je agresivna prema lećama, tu sam se prevarila. Sinoć sam stavila leće u onu običnu otopinu, danas osjetim razliku, nekako su ljepljivije.
Aospet je otkriće, hvala Ivana s :-)
Žuta a ne znaš koji bi dioptriju ili trebaš promjenu?
Znam, ali sam mogla dobit prek socijalnog leće da sam otišla tam na pregled. Ovak pljas soma kuna za 1x obje leće + još jednom desna.
Jel vam se kad dogodilo da ih u otpini ostavite 2 dana bez promjene? Hjoj nikako se naviknuti na njih. I jel koristite umjetne suze? Ako imate koje za preporuciti jer mi pred ekranom brzo oko suzi.
I jos pitanje...sminkanje i leće? preporucili su mi prvo lece pa šminku stavljati. Ja stavim puder i onda lece i onda sjenilo i maskaru ali tocno sam osjetila da mi valjda komadic usao u oko i smetalo mi i pikalo cijeli dan. Pa ne ne znam kako da to rijesim?
Ostavljala sam ja, ništa se nije desilo. Mislim da sam negdje pročitala do 7 dana da može.
Kapam Blink, ali jako rijetko, sad pogotovo s ovim lećama. Neku noć sam zaspala s njima, probudim se nekad u sitne sate i skontam da nisam obavila ritual pred spavanje, ali leće u očima nisam osjetila.
Što se šminkanja tiče, prvo stavim leće pa onda kompletnu šminku, i baš pazim da ne trljam po očima. Poslije obrnuto, prvo izvadim leće pa skidam šminku.
Od šminke sam primjetila da ne mogu nosit sjenila sa šljokicama, uvijek neka završi u oku ako je nosim duže od par sati.
I ja kao J-la, prvo leće pa šminka. Kod skidanja obrnuto.
A u otopini ih znam ostaviti i po 3, 4 dana ako ih ne stavljam, ništa neće biti. Umjetne suze ne koristim.
Zapravo kod skidanja isto prvo skidanje leća pa skidanje šminke, ne obrnuto. :lool:
I ja ko riri i j-la :)
Nece im nista bit par dana u otopini.
J-la jel ostavljas u toj novoj po par dana? Ako moze, mozda bi i ja provala
mašnica, nemoj to trpiti kad ti nešto uđe u oko. Nosi sa sobom otopinu i etui da bar spremiš ako ne možeš isprati.