je je grčka hrana - to je nekaj predobro. Bila sam na nekoliko otoka - to onak, studentska praksa u Ateni pa za vikend odeš ne jedan od otoka. Divota - ali ne bih s familijom :)
Printable View
je je grčka hrana - to je nekaj predobro. Bila sam na nekoliko otoka - to onak, studentska praksa u Ateni pa za vikend odeš ne jedan od otoka. Divota - ali ne bih s familijom :)
S Germanwingsom letimo ( moja obitelj i ja ) vec godinama..tj od dana kad su došli u Zg. Sve je isto kao i s drugim avio kompanijam sto se neke procedure tiče...prtljage..Letjela sam i par puta s Rayanairom isto sve pet.
Germanwingsom iz Zg si možes puno toga iskombinirati s presjedanjem.. Tipa odletis do Kolna pa od tamo dalje.. Mi smo jednom letili do Sttutgarta, a od tamo za Paris..sa Rayanairom mislim..
ok, valjda bum se jednom odlučila. hvala
Prošla sam Crnu Goru u nekoliko navrata i ljeti preporučam odlazak svuda, osim na primorje jer je gužva i krkanluk. Dakle, planine, jezera, kanjoni i slično. Predivno je vozikati se Crnom Gorom!
Primorje preporučam u predsezoni ili postsezoni, i ok je vidjeti i Kotor (lijep, ali meni niš tak posebno) i Budvu i sam jug ispod Ulcinja (Adu Bojanu).
Elly, mislim da vam je kraj kolovoza i početak rujna ok.
Ne znam kako je s HR renta-carom, mi smo ga bili uzeli u Podgorici.
sjetila sam se još jedne destinacije gdje bih odvela familiju - Ohrid, i onda još malo po Makedoniji. ali to je sve daleko autom, a možda i nije. Ohrid je baš baš lijep
x
isto iskustvo imamo s krete. ja bila službeno dva tjedna, jedan u šestom i jedan u devetom. predivno. sjećam se neke plaže gdje se kupala janis joplin :mrgreen:, tamo su nas vodili, na južnoj strani. raj na zemlji. jedino je more bilo dosta hladno.
a hrana, dobila sam par kila u ta dva tjedna. al nije mi bilo žao :D
meni su bili lijepi Mykonos i Santorini. U stvari, možda najviše Santorini, ali ne bih tamo više išla tako usred ljeta. Taj otok mi je baš nekako čaroban. Na Kreti nisam bila
Bila sam i na Zakyntosu 8nije me se dojmio) , pa na nekakvim Poros, Paros, Ios, ma više se i ne sjećam, landrali smo stalno. Vratila sam se doma crna kao nikada u životu - ni prije ni kasnije. A o 40 stupnjeva u Ateni bolje da ne pišem
Je li netko bio u Gdansku?
Norveški fjordovi? (dobila sam ponudu za sedmodnevno krstarenje, bez avionske karte do Osla ili Bergena, 9000kn po osobi:cry: ... to mi je isto velika želja...)
Ti vjerojatno uspoređuješ s Kvarnerom u šestom, koji se brže zagrije nego Dalmacija. U šestome, ovisno o ljetu, u Dalmaciji zna bit još ledara (mislim... ono 21). U devetom bi u Grčkoj trebalo bit toplo more... ko i u Dalmaciji, a toplije od Kvarnera :).
Meni je moj stari totalno svojedobno popljuvao Grčku, diš' u Grčku pored našeg mora... ja sam ubola jedan otok da sam bila preoduševljena, bitno je ciljat manje, manje turističke, da nemaju npr. oni aerodrom na koji se slijeće je jedan od takvih kriterija. I onda ovisno što ti je bitno, ako nećeš vulkanski pijesak i da nema stabala, onda ovaj sjeverniji dio Grčke - Krf itd. Onda za taj dio opet pazit da nije turistički. Mislim... opet je slično i našoj obali, velike su i kod nas razlike - Tučepi i Krk vs. Korčula npr. Sjećam se da sam svojedobno to jako dobro bila istražila, a našla raj na zemlji. Neću vam reć' di sam tada bila, ovo su smjernice :).
Meni su dva najljepsa a vjerojatno i najposjecenija grcka otoka Santorini i Mykonos.
U studentsko vrijeme - divota. Sada ne bih isla tam
Ako ti nije frka doci do Trsta, imas Trieste - Trapani (Sicilia), Ryanair. Isla sam nekoliko puta, tamo uzela rental, uvijek sve cista 5+.Citiraj:
NanoiBeba;2880251Tesko da cemo ponavljati put uskoro osim ak ne uvedu liniju Zg Napulj, ili [B prvotno napisa
Sicilija jel bio ko skoro?
Mi smo ovo ljeto prosli albansku obalu i ljetovali u Sarandi (Jonsko more)
fantasticno nam je bilo, cijene niske... od smjestaja da vanpansionske potrosnje...
slicno je kao nasa Dalmacija po ljepoti, a cjenovno se ne moze usporediti (nazalost)
ugl, za svaku preporuku
Mozda neko zna
Je li talijani na jugu ispod bolonje upotrebljavaju naseutikace ili imajunesto svoje.guglam i izlaze mi 2 3 tipa razlicitih utikaca
zasto bi u istoj drzavi imali razlicite uticnice?
Imaju još srednji metalni dio, ali svi utikači rade i sa dva ta metalna dijela, bez brige budi.
Znači, moći će normalno koristiti talijanske utičnice u cijeloj Italiji sa našim utikačima.
Kakvi različiti naponi, isto je ko kod nas. Imaju dvije utičnice, ona veća je ista, ona uska ima tu rupu za srednju stangu, Al to je nekakva njihova izmišljotina, radi sve normalno sa našim uredjajima i punjačima. Ko da je stavljena zbog čvrstoće, a koliko sam tankih punjaca odvalila u tankim uticnicama, nije im to ni ludo možda :lol:
Sent from my iPhone using Tapatalk
Je u tom je problem da kod nas sve radi a tam neke stvari koje nama nevazne ne.
Sad mi treba samo za punjace telca i baterija a to mivele da ok radi
jelena.o sto to nase ne radi u italiji? odakle ti to o vise vrsti napona? obisla sam italiju od juga do sjevera, nikad nigdje tako nesto nisam niti cula ni vidjela
jelena.o mi smo proljetos bili južno od Bologne ;) i sve je radilo
I ja bih u Albaniju. MM ne želi
Bio sin od kolegice na svadbi na kosovu veli to je DUbaj prema Zagrebu
Sarandi mi je ok, najslicniji nasoj obali/grckoj..
Ali kako je prljavoooo, uzas
Sent from my iPhone using Tapatalk
jelena.O Kosovo nema nikakve al baš nikakve veze s Dubaijem, šta si ti stvarno povjerovala?
Albanija i Albanci su mi jako dragi kao narod, prijazni, druželjubivi, hoće pomoći, hrana im je super, no prljavo je al fakat skoro svugdje, ima smeća, razbacano, kablovi vise među zgradama, pločnici ajme meni...ono kužiš da nisi u zapadnoj Europi. :-)
No unatoč svemu jako volim Tiranu i rado bih se tamo vratila. Noćni život im je bolji nego zagrebački. I nama je sve jakoo povoljno. Imaju prirodnih ljepota, ima se šta obići.
MM kao i od Nano nema šanse da bi pristao da odemo tamo na ljetovanje. :-)
Ma ne samo ljetovanje, ne želi ni turistički