Cestitam :heart:
Mozes odmah pokusati dojiti, ali nije mi jasno sto se to dogada da morate biti potpuno razdvojeni bez dojenja i majcinog mlijeka.
Printable View
Cestitam :heart:
Mozes odmah pokusati dojiti, ali nije mi jasno sto se to dogada da morate biti potpuno razdvojeni bez dojenja i majcinog mlijeka.
Odjel je pod karantenom. Da bih mu smjela donositi izdojeno mlijeko, morala bih prvo ujutro dati uzorak mlijeka na mikrobiolosku analizu. Za nalaz su potrebna 24h, a buduci da je vikend pred nama, nece biti gotov prije ponedjeljka, a on bi u subotu/nedjelju vec trebao biti otpusten.
Naravno, to sve znaci da necemo niti moci biti zajedno u bolnici, mozemo ga vidjeti sat vremena dnevno :-(
Uh, to je sve naopako kod nas. Rodilja i novorodence bi oboje trebali biti zajedno u karanteni , ako postoji opasnost vanjske infekcije. Ako pak dijete ima infekciju isto tako. Ne znam.koje je rodiliste u pitanju ali sve je to jako naopako.
Ako nema zdravstvenih razloga da dijete bude hositalizirano daj sve od sebe da izdete van sto prije.
I drzi se. :heart:
Znam da ti je ovo jako tesko. Nadam se da ce te uskoro biti kod svoje kuce.
Ti samo redovito izdajaja, sva tri sata. Makar i na prazno.
Dojenje ce te uspostaviti nema brige za to. Kad dode doma puno kontakta koza na kozu i sve se se uhodati.
Posjetili smo ga danas, zgrozila sam se i rasplakala. Bocica kraj glave, duda u ustima niz koje se slijeva AD - dakle cijeli paket je tu. Uzalud rodilistu i odjelu babinjaca trud oko dojenja i promjene svijesti. Sreca u nesreci je da je gotovo sigurno da ce ga sutra otpustiti, imamo kada vratiti se na pravi trak.
ajde da bude ćim prije
Nista do utorka, zaradio je infekciju na odjelu :cry:
Sinoc mi je nadoslo mlijeko punim, sve mi je bolno, ponegdje stvrdnjeno, ne uspijevam nista izdojiti niti elektricnom izdajalicom niti rucno niti uz pomoc obloga, masaza i tusa. Nikako ne uspijevam otpustiti to mlijeko. Budem danas potrazila pomoc na odjelu babinjaca, jos mi samo mastitis nedostaje u cijeloj prici :cry:
Bas mi je zao.
Imas li mozda u blizini dijete koje doji da ono proba dojiti?
Probaj barem minimalno izvuci svaka tri sata. Barem da si olaksas. Ja nisam imala nikad refleks otpustanja kod izdajanje, ali nekim zenama je krenulo nakon nekog vremena. I mozda bolje da pokusavas rucno, uz kompresije , da guras od pazuha prema bradavicama. Nekad ne ide na plastiku , ali rucni ide.
Sad bi vec mlijeka trebalo bit u potocima
Jelena, nikad nisam imala mlijeka u potocima, i vjerojatno bi mi ovo jako teško palo da si mi napisala 14.12.18.
Mamice, žao mi je što ste razdvojeni, vibram da što prije budete skupa. Savjet nemam, Sirius je napisala što bi i meni palo na pamet.
Ma ja sam se uspjesno izdajala po potrebi, ali cini mi se da sada od stresa ne uspijevam izdojiti mlijeko. Na jednu dojku mi izadju 3 kapi, na drugu jedna. I kada pokusam rucno, mlijeko onako izviri kroz bradavice i vrati se nazad. Uglavnom, uspjela sam dobiti savjetnicu za dojenje, oboruzala sam se toplim kompresama i sintocinin sprejem (po njezinom savjetu), doci ce danas izdajati me. (Ujedno joj se i radujem i strahujem od boli).
Hvala svima na podrsci :-)
Draga mamice,
Prije svega cestitam na sincicu, jako mi je zao da sve ovo prolazite.:-( fakat su im pravila okrutna.
Sva sreca da te savjetnica danas spasila,a drzim vam fige na najjace da od utorka sve krene na bolje kad malo zlato dodje k vama doma.
Normalno da zbog stresa nije moglo doci do otpustanja.
Kod mene je isto rucno izdajanje islo lakse od pumpice.
A beban je veliki, mislim da cete se vas dvoje brzo uhodati i da ce on vuci nakon malo prilagodbe.
A za svaki problemcic, znas gdje se mozes na forumu javiti za savjet savjetnicama.
Drz se draga ! Grlim.
Držite se oboje, draga naša *mamice*. Savladat ćete vi to :love2:
Samo da prijavim, jako sam sretna! Beba stigla danas doma i doji kao veliki! Odcepio mi je sve kanale :-D
Preporucili su nam da se odmah potpuno prebacimo na dojenje, ali pomaze to sto je on dosta velik i snazan i u ovih tjedan dana ne da nije izgubio, nego je i dobio na kilazi, a ja sam puna gustog, masnog mlijeka. Bas sam sretna! Hvala svima na podrsci i korisnim savjetima!
Jako su me razveselile ove vijesti! :)
Super vijesti!
Sad uživajte :-)
Ajme mamice presretna sam zbog vas dvoje :-D :-D
Momčina je to, em moze povuc, em zna sta je najbolje.
Bravooo, cestitaaam mamice!!!