A da i kad se obuku ne gužvaju se i čitav dan izgledaju pristojno, dok sa običnim pamučnima to nije slučaj koliko god dobro i lijepo bile popeglane. U svakom slučaju, nas spasilo, jer vremena za peglanje tjedno barem pet i više košulja nemamo.
Printable View
nemam ni ja sušilicu mada sam bila u napasti da kupim ovu zimu.
Ono što meni nikako nije jasno: ljudi koji vole opeglanu robu, peglat će. ALIIII koji kuki onda grintaju da im je peglanje grozno, gubitak vremena, skupo, teško... Kad im ponudim rješenje Ne peglaj zgroze se. Kao, moraju. Ali i dalje kukaju.
pa ja grintam na peglanje kao i na ustajanje na posao, pražnjenje suđerice ili pranje wc-a. a svejedno sve to radim, iako bih radije otišla s nekim na kavu ili čitala knjigu.
?? pa očito zato što mislimo da moramo peglati, odnosno da je neispeglana roba neprihvatljiva za nošenje
to je kao da pitaš zašto kuham ručak a ne jedemo sendviče
tko je ono gore rekao da nije za usporedbu peglanje i kuhanje jer se jesti mora? pa mora, ali možeš jesti sendviče ili slaninu, peciva, ne moraš kuhati, nikad.
mislim, sve je to stvar izbora, je ne vidim da se oko toga može raspravljati.
ja si stvarno gledam olakšati i pojednostaviti posao maksimalno, posebno kako starim, puno toga mi se manje i da.
i pokušala sam vješati robu 'pažljivo', kako navode oni koji ne peglaju, a onda zaključila da ne mogu pažljivije jer oduvijek samo tako i radim, baš pazim.
da se ne priča da mi veš nikada, baš nikada ne stoji u perilici dulje od 10 minuta koliko mi treba da skužim da je završilo pranje.
ali ništa od toga nije dovoljno da ne moram uzeti u ruke peglu.
ali opet ću si gledati olakšati koliko god mogu da to brže bude i kupit ću si parnu postaju čim se domognem nekih para.
Pa ja isto, i to ne kako starim, nego oduvijek, jer sam lijena i nimalo nisam sklona kućanskim poslovima. Ali kao što već rekoh - ne vidim kako bih mogla na posao nositi neopeglane hlače i košulju.
Parnu postaju zaista preporučujem, imam valjda najjeftiniju varijantu (750 kuna), i oduševljena sam.
Ono što jede ti utječe na zdravlje, djeci na razvoj i tako dalje, sigurna sam da to znate i da ne moram u detalje :D. Mrvu je važnije od toga jesi li više ili manje zgužvan. Kao i čišćenje - ne mora sve uvijek blistati, ali mora biti higijenski prihvatljivo. Dakle, ne može se izbjeći.
Onda možeš na posao ići, ne znam, raščupan, ili bilo kako obučen, jer to ne utječe na zdravlje ?! Pa jasno je i ja sam ne znam koliko puta ponovila - neprihvatljivo mi je hodati zgužvan, a ako ne popeglam robu, onda bude zgužvana. Nisam baš primijetila da ljudi ovdje pišu da im je OK biti zgužvan, ono što oni tvrde je da nisu zgužvani unatoč nepeglanju, a TO nije u skladu s mojim iskustvom.
da, ima još.
prije par godina sam znala peglati jednu stvar do beeesvijesti. okreni ovako, pa onako, pazi da se ne napravi nabor, prođi svaki centimetar majice - ne do Bog šta preskočit, sve deeetaljno, prepeglaj svaku falticu, rastvori svaki nabor, raspeglaj šavove...
pa kad me susjeda vidjela šta radim govori brate što ga miluješ toliko, kako ne ispališ na mozak?!
onda i meni dokikilo tako, pa ubrzala. a kako sam ubrzala, tako sam prestala gladiti ko munjena jednu stvar 100 godina.
Ja sam samo kometirala da važnost peglanja dječjih tajca ne može nikako biti jednaka važnosti dobre prehrane. Ne znam kako tajce ispadnu takve da se ne mogu nositi bez peglanja, to pak nije u skladu s mojim iskustvom. Ne govorim za formalnu odjeću za posao (iako se i tu mogu birati različiti stilovi i vrste materijala - ako čovjek to želi).
ja ih znam puno koji ne prave razliku između kupovnog keksa ili domaćeg kolača sa zdravim sastojcima.
ali ne bih htjela ići sad na tu stranu, jer će ispasti da oni čija djeca jedu kekse ne žele dobro svojoj djeci :facepalm:
baš sam jučer kupila kutiju keksa.
mislim, sve se može okrenuti da se uvijek bar netko osjeća loše.
točno je da možeš živjeti u potpunosti bez peglanja, ne pada mi na pamet nijedan drugi kućanski posao za koji to mogu reći
stvarno poznajem ljude koji peglu niti ne posjeduju, ili ako posjeduju, onda ne koriste
oni nose onu robu koju smo gore nabrojali, da se ne treba peglati: traperice, majice s elastinom, džemperi.. (evo, roba koju imam danas na sebi, i ona koju sam jučer nosila na posao, stvarno nije peglana niti joj to treba)
ako slučajno posjeduju neki komad robe koji treba peglat, onda ga radi toga na kraju nikad ne nose
Pa nije baš da netko nekog tjera da se osjeća loše, otkud to?
Dakle, ako nosiš tajice i elastične majice, možeš živjeti bez peglanja :mrgreen:
Ja ne nosim - što bi Balašević rekao, nema moj broj ;)
nije baš tako. jedino košulje moraš peglati, a čak i te ima što kaže deaedi, koje se ne gužvaju.
evo vam par mojih kombinacija za posao, sve nez peglanja i bez sušilice.
http://www.soliver.eu/p/knit-dress-w...2.6297.5959.34
http://www.soliver.eu/p/knitted-dres...2.2379.59W0.XS
http://www.soliver.eu/p/knit-dress-w...2.4354.9898.38
ili, sve ove knitted dress sa stranice, tražila sam baš svoju, ali nisam našla :D
ili nosim isto nitted skirts :D, a gore neku vestu, apsolutno ne treba niti jedno niti drugo peglati.
ili dolje strech hlače, tipo crne, a gore opet neku vestu. a ispod majice i dolčevite iz intimissime :D
to mi je zimska uniforma.
i sad ću, radi vas nešto kupiti na toj "sale" stranici :roll: :mrgreen:
Pa naravno da postoje brojne mogućnost, tko želi i koga veseli, taj ih i pronađe.
e, jedino što ne volim kod nepeglanja je neispeglana posteljina.
to mi fali, ali ne toliko da se privatim pegle. fali mi onaj prvi tren, a drugi dan je ionako sve isto.
Pa naravno.
Tvrdim da se peglati ne mora ništa, i opet možeš izgledati uredno i ne zgužvano. Treba pametno kupovati odjeću, tako da se ne kupuje ona koja se jako gužva, koristiti sušilicu ili veš odmah objesiti nakon pranja...
Isto je npr. sa suđericom: od kada je imam, glavni kriterij kod kupovine suđa mi je da smije i da stane u suđericu. Moji imaju hrpu nekih velikih tanjura koji ne stanu, ili pak neke plastične zdjele ili čaše koje ne smiju u suđericu, pa ih pere na ruke. Ja takvo suđe odmah dalje proslijedim.
I pranje odjeće - nema šanse da kupim nešto što ne smije u veš mašinu (osim naravno nekih većih komada koji idu 1x godišnje ne kemijsko) ili gdje je isključivo ručno pranje - čak mi veš mašina ima program ručnog pranja, pa onda tako operem.
Dakle, rekla bi da se može bez peglanja, ako želiš. Naravno, ako ti je bitno opeglati jastučnice, onda ih peglaš. Ja samo zatvorim vrata od spavače sobe ili ugasim svjetlo. U mraku dok spavam mi je svjedeno da li su zgužvane ili savršeno opeglane.
Evo, moja posteljina bude ovakva:
https://www.google.hr/search?q=zgu%C...ekabSlb2V8agM:
Nju ne stavljam na ravnanje nego samo na sušenje.
Ne ovdje, ali ja sam sudjelovala u nekim razgovorima o peglanju gdje sam se osjećala loše jer ne peglam djeci gaće i potkošulje, posteljinu i sl. Kao, treba ubit neke bakterije, ili što ja znam što ;).
Peglam ne previše toga, a i ono što peglam, moram priznati da dobrim dijelom peglam zbog "društvenog pritiska", jer me "sram" ako nije speglano. Kao, meni je svejedno, nije mi ni lijepo, ni ružno, ni neuredno, ali što će drugi reći ako ja (ili nedajbože mm na posao) obuče nespleganu košulju. On je čak znao pokupit neku sa štrika dok ja vičem "čekaj", a on će "žuri mi se, baš me briga što će žene na mom poslu misliti o tome"...
To mi je jedini kriterij za peglanje - nosi se na posao/u goste i sl., i može se skužiti da nije speglano jer je previše zgužvano. Drugo ne peglam.
:)
ok... al ja još uvijek nosim košulje, široke... ne mogu nositi drugu robu koja se ne bi peglala, ne volim veste i sl. što opisujete, usko. A zgužvana košulja mi je još nešto što stvara presing. Tko zna, možda samo još nisam dovoljno odrasla ;)
Peglam stvari koje ne složim odmah poslije sušenja ili ne stavim na stalak za sušenje ok. To je rijetko, a košulje uglavnom za sušenje stavim na vješalicu i uzimam neke materijale koji se ne moraju peglati. I peglam marame za nošenje. Sve skupa, možda jednom mjesečno. Tlaka mi je peglanje svega što nije stolnjak, plahta, marama. Smotana sam i stalno zapeglavam neke nabore.
Pa kažem ti da ima košulja koje se ne gužvaju. Evo, ja imam ovakve u svim mogućim bojama:
http://www2.hm.com/en_eur/productpag...002.html#White
http://www2.hm.com/en_eur/productpag...005.html#Light blue
I tako se slično i oblaćim za posao.
I imam dosta haljina kakve je linkala cvijeta.
ok prestanite stavljat sniženja na ovu poštenu temu i mučit ovaj napaćeni narod :gaah:
Ja nemam odjevni predmet, od kojeg god materijala bio, za koji smatram da bih ga na posao mogla obući neispeglanog.
Isto se odnosi na dječju robu, uključujući i tajice.
Ma čekaj, pa tajice se rastegnu i budu uz kožu, kako mogu ostat zgužvane na tijelu? Uopće to ne mogu zamislit.
Evo, ovako nešto je za mene, ovakvu kombinaciju imam jako često za posao:
http://www.soliver.eu/p/knit-dress-w...2.5082.96X1.40
Još pod care instructions piše da je zabranjeno peglanje :lol:
mima, ja sam sigurna da na mojima ne bi primjetila da su zgužvani :mrgreen:
j ima jednu košulju, za vani, i ta se pegla.
a ostalo, da ti pravo kažem, nemam pojma, moguće da i je malo, majice. pa se na njima izravna. tajice sigurno nisu. i one rastezljive hlače iz HMa, a stalno je u njima.
Pa gle, možda i ne bih primijetila. Ja kad se čudim na ovim forumskim temama o peglanju se ne čudim zato što ljudi okolo hodaju nepopeglani pa da mi je to ružno, nego zato što oko sebe ne primjećujem ljude koji hodaju u zgužvanoj robi, a ovdje masa žena tvrdi da ne pegla. TO je meni čudno. Znači - OK, istina je da ima ponešto ljudi koji nose zgužvanu robu (uglavnom muških, moram reći), ali 90% ljudi nije zgužvano.
Ne mogu otvoriti H&M linkove. Al spominjete strech - sigurna sam da mi ne stoji, ima me :)
A ono što je Cvijeta stavila - mi je ili preusko, ja sam deblja, ne mogu nostiti haljine koje ste linkale. A ono vestasto je predebelo za moj ured, ovdje je toliko vruće da je pola ljudi cijelu zimu u kratkim rukavima. I ja većinu mjeseci u godini nosim tanke košulje na posao. U svemu imalo debljem umirem od vrućice.
Nego, stvarno Mima, kako ti mogu tajice koje obučeš na sebe biti zgužvane? To se stvarno ništa ne kuži. Nema razlike. :)