Ma da. Zato i piitam. Mi bi trebali novi auto al se ne usudimo kupit polovni. Pa nismo nista ni kupili.
Printable View
Ma da. Zato i piitam. Mi bi trebali novi auto al se ne usudimo kupit polovni. Pa nismo nista ni kupili.
Mi smo kupili u Njemačkoj polovni obiteljski auto, al star samo 2 godine. Ko nov. Ekipa u dućanu je sve odradila po p.s.-u. Oduševljeni smo kako je sve profesionalno odrađeno.
koji auto te zanima nano
mi smo u Čašparovu http://www.auto-gasperov.hr/ uzeli auto tada satr 5-6 mjeseci imao je 3000 km , vozen samo u mararskoj i okolici to ljeto, za sad smo zadovoljni skoro će bit star 2 godine
Nama je auto čisti luksuz (odnosno totalni gubitak novca). Mi ne pređemo ni 10 000 godišnje.
Definitivno spadamo u kategoriju da bi nam se više isplatilo vozit taxijem neg kupit auto
Svaka čast za tako malo kilometara ...
Putovanja, izleti i sl.? Ne idete s autom?
Mi u godini prijeđemo sa svakim autom 10000 i više...
Veliki uvezli, a mali gradski kupili preko oglasnika...Nije bilo problema
i mi imamo oko 10 hiljada s time da smo prošle godine bili u Klagenfurtu i sloveniji, opet u sloveniji, lošinju, Splitu, bezbroj izleta i slično, i po gradu kolko treba mužu do posla i natrag
Mi nemamo 10000. A u ove godine su uključene i godine kad smo išli autom i na posao i autom djecu vozili u vrtić.
I mogu tu slobodno napisati - od svih životnih potrebnih i nepotrebnih troškova, uvijek me najviše boli dati novce za auto .
Mi smo isto tu negdje, mazda će uskoro biti punoljetna, a ima 177000 km. Da ne idemo na grunt, godišnji i u obilazak roditelja izvan Zg, fakat bi bilo i manje, aliiii ne mogu si zamisliti da teglim na ruke stvari iz dućana, da moram gradskim prijevozom na grunt (uključivši i nošenje stvari), da moje dijete svaki put mora s Peščenice na Jarun gradskim prijevozom potrošiti sat i pol (obično ide vikendom, kad nema baš redoviti javni prijevoz) itd.
Osim toga, u roku godine dana bit će nas troje, pa onda i četvoro vozača u kući. Treba nam auto. Nisam od ljudi kojima je bitna marka, ali jesam od onih kojima je bitna pouzdanost i udobnost. Taj auto odavno ima daleko veću upotrebnu vrijednost nego tržišnu, ali služi. To mi je jedino bitno.
Ma gle, i mi ćemo imat auto. Al me boli svaki trošak oko njega - što sam auto, pa registracija, servisi, benga - ma sve. Autom ne idemo u kupovinu jer smo već odavno prestali ići u velike nabavke - idemo u više manjih.
Taman sam i ja MMu rekla da najbolje da imamo i dalje ovaj auto da se djeca na njemu mogu vježbati kad i ako polože :)
Sve ovo što pišete meni vrijedi za drugi auto u kući. :aparatic: Taman mu je danas registracija pa mi je aktualna tema ali to sad više kad je star zaista nije neki trošak. U usporedbi sa prvim autom koji je imao registraciju prošli mjesec i trošak je bio točno 5 puta veći... ok za njega smo i kasko uplatili.
Otišao mi post prerano. Htjedoh reći, ne želim razmišljati o trošku auta, toliko smo se navikli na mobilnost da ga se ne želim odreći a i djeca će uskoro na vozački.
I još jedan dodatak, mi smo kupili rabljeni u KIA centru na Žitnjaku i baš smo zadovoljni.
Meni je isto nezamislivo da smo bez auta, zapravo bez 2 auta :mrgreen:
Drugi nam nije trebao dok su djeca bila manja, al zadnjih godina ne mogu ni zamislit.
Dakle, vozimo se po gradu najčešće razvozimo djecu na aktivnosti nisu to neke velike udaljenosti al opet ne mogu zamislit po mraku, hladnoći, kiši da dijete ide onako znojno javnim prijevozom, također idem s autom na svoje treninge, muž na svoje. Često imamo i istodobno treninge.Vozim se svaki dan do vlaka pa na posao i nazad, kad zatopli prebacim se na bajk ili na trčanje.
Isto tako autom idemo do staraca, moji su na 17km nema šanse da bi išli obiteljski javnim prijevozom od Španskog do Dubrave.
A kad zatopli non-stop smo na nekim izletima, putovanjima, češće idemo na more. Isto tako i velike nabavke hrane, nema šanse da nosim te vrećetine u rukama,a još manje da svaki dan idem do dućana u sitne nabavke.
Nisam uopće tip od auta u smislu da najviše volim sjest u auto i odvest se gdje treba, uopće ne, najdraže mi je šetat i hodat, al ono treba nam. Da mi je netko rekao prije par godina da ću biti gorljivi zagovornik auta rekla bi mu da je lud :lool:
Meni auto zapravo štedi vrijeme, a vrijeme je novac. :-)
meni dučani i plac mada je on više od km, je nadohvat ruke, tak da za kupovinu ne treba auto bar ne u mom kvartu
imam nova kolica i to nek nosi kaj treba
i nije mi uopće bilo teško platiti 2.000 kn za registraciju (nešto manje) ovog mog starog polovnog autića koji se ne kvari, nemam drugi trošak na njemu, a služi me fakat dobro.
Moj rumenko :heart: parkiram se s njim svugdje stane.
Mogu još napisati da nemam više "histerične" napade otkada nisam u prometnim zastojima. I ne tražim parking. ;)
Al mislim da imanje i vožnja autom jako ovisi o načinu života a i mjestu stanovanja i radnog mjesta.
Naši klinci su vrlo brzo sami počeli ići na aktivnosti.
Imali smo i mi fazu s dva auta. Sada mi je i ovaj jedan skoro pa višak. A i kad čujemo koliko frendovi potroše na beznin, mi ak tankamo jednom mjesečno.
ček' u koji Spar ideš? onaj full mali na raskrižju, meni tamo nema pola stvari koje ima normalan Spar.
A Kaufland iza Sky Officea koji nam je najbliži svejedno treba prehodat s vrećema do tamo, ja znam otići s onim kolicima na kotačiće, al često mi ona nisu dovoljno velika za sve šta kupim. :-)
ja većinom vozim kolica a ne nosim osim ako uzmem i ruksak pa u to umetnem neku težu stvar većinom tekuću
špar na potoku, ima izbor sasvim ostojan mene.
mesnica je u kvartu MM, Purex,
jedino idem na žutu srijedu u dm, to mi je najveća kupovina, ali tad onda usput s posla samo pokupim stvari
Sad bih ja mogla OT - otkada smo izbacili te velike kupovine, bacam puno manje hrabne. U stvari, uvijek se čudim ljudima kaj sve imaju u kolicima u dućanu. Ja sam od onih koje uvijek privuku oni promo paketi s par stvari, pa sam se stvarno spasila.
Ma, naravno da auto treba imat i da puno pomaže, samo su i cijene auta skočile, a da ne velim da su potrpali autima toliko nepotrebnih funkcija a sve da bio, ne, cijena bila adekvatna
dijete od 8-9 godina samo po noći tramvajem? pa dio koji treba pješice od-do tramvaja.
koliko se više vremena izgubi da ne spominjem.
mi uvijek "dupliciramo" recimo dijete ima svoje trening, a ja svoj pa kombiniramo.
ti vjerojatno gledaš iz perspektive roditelja odrasle djece. Tada ću se i ja slatko smijati. :-)
koji je to Spar uopće ne znam za njega? daj pls napiši da odem nekad.
Mesnica, Purex i Veronika su nam super, samo kako sam ja često u speedu najviše volim otići na jedno mjesto i sve kupiti (od bilježnica, hrane do deterdženata). Šparam vrijeme gdje god mogu tako da nam ostane više vremena za stvari koje volimo raditi :-)
Ne znam kako, al mi ne bacamo hranu, sve se pojede :mrgreen:
malo pričaš kak imaš velike kupovine, malo kak nemaš
ajde se odluči
ne kužim, ja cijelo vrijeme govorim da idem i sključivo u velike nabavke.
ako mi nešto rtaj tren zafali doma spsutim se do mesnice u kvartu.
https://popusti.njuskalo.hr/poslovni...2-10000-zagreb ona smeđa zgrada gdi je bila BILLa, vjerovatno pol razreda tvojih klinaca je iz te zgrade
pa znam za taj, to nije ništa uz potok kako si napisala. To je u Profectusu prema Špansko Oranice ulici.
taj je još manji od onog na raskrižju, al dobro svakom njegovo.
bilježnice isključivo kupujem kad su akcije u 8 mjesecu i na početku rujna, prek godine ne, nek zeeju kaj imaju u garaži
Baš bi mogla skoknut jedan dan do tog Spara da vidim ponudu.
E tako i ja, al draga moja učiteljice od sina nisu rekle da će usred godine promijenit tip bilježnice, pa sad imam neiskorištenu zalihu + morala sam nabavljat nove bilježnice kojih naravno nigdje u kvartu nisam mogla naći. Bila valjda navala prvašića.
i onda opet sjedi u rumenka pa do Cityja u Mueller, sve obavila u 10-15-ak minuta, bome bez auta to bi trajalo puno više.
ajme
Lili, Jelena imal li ova vasa rasprava ikakve veze s temom?
ili pak zelite nam predstaviti svoj kvart?
nije problem udaljenost nego vrijeme, kupovala sam nedjeljom popodne a tad imamo spremanje za ponedjeljak, kupanje, knjige, peglanje i ostalo. Bila sam 100% uvjerena da ću naći u Kauflandu pisanke B, al jok ni u Decentiji nigdje. A već sam se našetala prije toga s djecom tako da sam brzinski skoknula s autom do Muellera.
Radnim danima stalno netko ima neku aktivnost (svaki dan nam je pun), pa mi ostaje vikend za nabavke razne vrste ili pod pauzom na poslu. A znaš mene da vikendom preferiram landranje, izlete, aktivnosti na zraku tako da... svatko slaže prema sebi. ja ne želim gubit više vremena nego što trebam na čišćenje,spremanje, kupovine raznih vrsta i sl. :mrgreen:
al da ne idemo na OT.
Edit: uletila spajka, ja pojašnjavam da mi je imanje auta vrlo važno kao poveznica s temom :mrgreen:
ok, a kakve veze ima ta tvoja kupovina s kupovinom rabljenog auta?
obrisat cu ove vase postove. :storma:
ili cete otovriti novu temu u koju cu prebaciti.
ma samo briši, Nano je postavila upitnim opravdanost imanja auta, pa su krenula pojašnjavanja, a jelena.O dodatno zašprehava s kvartovskim pričama, ja naivna nasjela :mrgreen: sorry jelena sad okrivi samo tebe :-)