E, da, i mom mužu i frendu (a nisu (peri)menop. žene ni osoba s autoimunjačama) su prvo dali 2 tjedna nekog protuupalnog antireumatika, ne znam što je on pio, možda DicloDuo, taj je (ako sam dobro skužila) najjači - za ramene upale.
Printable View
E, da, i mom mužu i frendu (a nisu (peri)menop. žene ni osoba s autoimunjačama) su prvo dali 2 tjedna nekog protuupalnog antireumatika, ne znam što je on pio, možda DicloDuo, taj je (ako sam dobro skužila) najjači - za ramene upale.
Meni su Arcoxia i Dexomen odlični jer me ne rasture, a imam još i iritabilni kolon, gastritis, SIBO, širi kolo moja lolo. Al, mislim da je jelena.o debelo mlađa, em nema autoimune em nema ni rasturen gastro trakt (još, a hopefully ni neće :)).
Enivej, jelena.o, ne časi časa, tu terapije stvarno pomažu! Nije samo eto da se nešto radi dok se čeka da spontano prođe. I ne muzu bzvze.
E nisam se javila , fala ina za mene mladu:mrgreen:, uglavnom moja glavna dijagnoza ne dozvoljava tupkanje, kao ni lavažu ( tj. Doktorica rekla da ne garantira uspjehom), magneti, struje i ostala čuda isto nisu preporučljiva uz dijagnozu. Ostaje samo vježbanje, bol je prestala ima već tjedan dana. Možda je pomogla masaža koju sam nakon par dana radila, s pištoljmasažerom s kuglastim nastavkom.
Uglavnom bolje je
I ja sam pred par godina išla na fizikalne, dvaput zbog oba ramena, i nakon svega mogu reći da je najvažnije vježbanje. Sve terapije ništa ne vrijede ako se istodobno ne vježba!
Yep, VPTM (hashtag dida Toni) je krilatica ove dobi, opet.... ne pretjerano nego ciljano i što te fizio nauči - meni pilates jednoručni grill plank (oslonac na jednu ruku pa rotiraj) i izazvao tekući flare odn. pogoršanje. Nisu više tetive ni burze to što su bile plus degenerativne promjene.
Da, iako se našoj populaciji baš prodaje trenutno weight training (menopauzalne žene), bila bih s tim vrlo, vrlo, vrlo oprezna, pogotovo ako je osoba koja nije fizio, nema kinezio faks, (drugi put bih/ubuduće ću) dobro proučiti koliko točno i kojih tečajeva ima (tako sam se i zezla). I fascije su sad jedan kao mit - ono.... gle, imamo fascije. I što s tim.
Upravo tako! Kad čovjek to shvati, uključi te vježbe u dnevnu rutinu. Ranije sam išla na jogu skoro 20 godina. Nevolje s ramenom su me prisilile da se toga okanim, ali trudim se raditi upravo one vježbe koje su mi pokazali u sklopu fizikalne terapije (vježbe bez opterećenja, samo gravitacija i mali pokreti kruženja, ljuljanja u više smjerova, osim toga guranje zida, zidni sklekovi i sl.). Sve to ima i učena imena, nisam zapamtila. Pomaže mi. Osim toga ne radim više puno (vježbe istezanja na podu, one koje mi ne opterećuju rame; hodanje uz brojač koraka - cilj postavljen na 8000 dnevno često bude premašen). Ipak, degenerativne promjene je teško zaustaviti. Starost je najgora bolest :mrgreen:
Yep, slažem se. Ja planiram otići naučiti te vježbe s ljuljanjem, guranjem i zidnim sklekovima/plankovima, rekli su mi da nešto i s trakom mogu, imam neku malu loptu, te sam naučila, pokazali su mi jednom zidne, ali sam te pozaboravljala. Od podnih plank modifikacija radim samo ono nakon čega vidim da mogu normalno i da ne izaziva bol, vrlo oprezno. Nema više junačenja grupno s mlađim ženama bez anamneza, naprosto nije produktivno za mene sada i to je to jer mi to tijelo vrlo jasno govori - što ne izaziva bol dobro je, što osjetim da je mišić ipak radio, a da nije izazvalo bol u ramenu, ludilo.