rena7 prvotno napisa
Ti znaš razlog svog stanja, eto ti.
Kreni u pravom smjeru. Sama. Ne treba ti tatina preporuka za liječnika, njegovog kolegu po struci, koji će ti samo mediti, a ne reći istinu, da se ne zamjeri kolegi, tvom tati. Nađi sama liječnika i kreni po pomoć. Izgradi samopouzdanje i sve je što je potrebno da dođeš do svog unutarnjeg mira i ravnoteže.
Ne zamjeram ti što razmišljaš o novom muškarcu, ali želim ti reći- ajde pokušaj biti sretna sama sa sobom. Šta će ti netko kao uvjet da bi bila sretna? Prvo uspostavi ravnotežu sama sa sobom, nađi svoju sreću, pa onda gledaj dalje. Moja preporuka. Ja bi tako, a odluka je tvoja.
Ne bi htjela uvrijediti, ali čini mi se da si odrasla sa autoritativnim roditeljima koji su sve radili za tebe i umjesto tebe. Vjerujem kako to nije bilo iz loše namjere, ali ispalo je loše.
Često roditelji griješe, ljubav zamjenjuju davanjem novca, usluga i sl. Po meni je to pogrešno. Treba pustiti djecu da se razvijaju, učiti ih da pecaju, a ne donositi im ribu. Tvoji su tebi očito donosili. I danas donose. Pa kada trebaš postupiti zrelo i samostalno, ti se pogubiš.
Skoro svaki dan gledam ovakav bolestan odnos. Majka svojoj kćeri mijenja muža, unuku oca i sirota misli da je pametna.
Nemoj si to dozvoliti.
Zapela si, pa šta? Mnogi su. Sve se može popraviti ako to dovoljno želiš.
Lijepo bebu u kolica i do povratka na posao, sredi si život.
Sretno!