Ma to je jedan te isti tekući račun, za djecu, odrasle, mlade, stare. Nema razlike u računu. Samo se model naknada razlikuje.
Printable View
Ma to je jedan te isti tekući račun, za djecu, odrasle, mlade, stare. Nema razlike u računu. Samo se model naknada razlikuje.
Ja sam mislila kćeri napraviti prepaid Master karticu, može s nje dizati pare, kupovati u tragovinama, kupovati na netu,... Kad napuni 18, ne mijenja joj se skoro ništa, do 18 valjda u banci lovu ne može dizati bez mene, a poslije 18 može.
To sam baš sad pred koji dan počela razmišljati da joj to napravim, i kako i sama imam prepaid karticu to mi se učinilo zgodno. Međutim sad čitam ovo za Zabin paket za mlade, i nije mi jasno koje su mi prednosti u kojem slučaju, pa ako bi se našla koja dobra duša da mi to onako jaaaako jednostavno objasni....
Imaš li telebanking uz prepaid karticu? Uz paket za mlade imaš. Ja sam imala uvid u njihove račune do punoljetnosti, a sad starijem ne vidim transakcije, a mlađi još nema 18 pa njegov račun vidim na svojoj e-zabi, ali rijetko se sjetim da bih to mogla nadzirati. Ovi moji ionako nisu neki rasipnici, pa ne treba.
O prepaid karticama ne znam ništa. Moji su dobili taj paket za mlade kad su prvi put išli raditi preko učeničkog servisa, za što je trebalo dostaviti broj tekućeg računa. Nisam uspoređivala koja kombinacija je bolja.
moja ima ziro u erste otvoren, mogu ga pratit preko svog m bankarstva, ne placa se nista. i da, za radit preko ucenickog je trebala otvorit ziroracun...
Audrey, po meni je temeljni nedostatak prepaid kartice što na nju uplatiš neke novce i ako izgubi karticu ili joj netko ukrade ostaješ bez tih para.
Kartica tekućeg računa vezana je uz račun, gubitak kartice najčešće prođe bez zloupotrebe jer bez pina se ne može ništa, a čim prijaviš da je izgubljena kartica se blokira. Novac ostaje na računu, dobije novu karticu i gotovo.
Pouka priče - najbolje je da djeci otvorimo nešto tamo gdje i sami imamo račun ili poslovni odnos. Tamo već poznajemo običaje, osoblje i način rada, a i oni poznaju nas, pa će nas najbolje savjetovati.