Sad ja potpisujem vas obje.
A sise imam tek kad obucem grudnjak :mrgreen: Barem tamo di bi sise trebale stajati :lool:
Printable View
I ja sam se odrekla dijela sebe u oblačenju. Do prije 5 godina sam normalno išla u trapericama na posao, sad si pogledam predmenopauzasto lice i nekako mi to više ne paše. I to sam prihvatila, nažalost. Međutim! Nedavno sam otišla u neprežaljenu "Prusiju" i radila nešto kod njih. Traperice su bile moj najbolji prijatelj. Moji puno više rangirani kolege isto dolaze fino u trapericama na posao. Ruž ovdje svakodnevno stavljam, tamo me bilo sram, upadam u oči. Samo dvije (lijepe) Iranke se šminkaju. Ponijela sam si "svečano odijelo" za neku važnu večeru, kompromis je bio da mi je košulja malko zgužvana pa da ne izgleda pretjerano. Bilo je dvjestotinjak uzvanika, ja sam bila očito overdressed. Ljudi su se čudili kako to da nisam došla biciklom, pripremili su za mene na poslu rozi bicikl, da imam dok sam tamo, i lokot.
Al evo i danas sam u martama na poslu, ne očekujem kontakt ni s kim.
Grudnjak, nažalost moram nositi podstavljen, jer imam D-cup, nepodstavljeni modeli su mi kao da ih nemam, ali imam jedan pravi oklopnjak, jako je lijep, ali ga gotovo nikad ne nosim.
Što se depiliranja tiče, većinom se depiliram, al mi nosi bračnu nesreću. Ja sam rođena u istom horoskopskom znaku kao Bridget Jones. Najveća romantika me snađe kad imam "krive gaće", odnosno kad nisam izdepilirana. :lol:
[QUOTE=vertex;3091290]Generalno, s godinama se više pronalazim, nego što se gubim [QUOTE]
Meni su 40-te potpuno otkriće :heart:
Bez problema svima kažem svoje mišljenje, ne namećem ga, čak i u familijarnim odnosima koji su nekad znali biti napeti jer svaka strana drži svoju istinu za sebe, ja sad ispalim mrtva-ladna šta mislim, ostanu paf i poslije mirna Bosna. Svi preživimo i nikad bolji odnosi :-)
Nikad me nije bilo briga što drugi misle, bitni su mi oni koji su MENI dragi.
Evo razmišljam i razmišljam što sam ja to žrtvovala i ne pada mi na pamet, vjerojatno iam toga..al ono ja sma fakat tip živim svoj život i puštam druge jednako tako.. Nisam rođena društevno prihvatljivog ponašanja, malo više sam pomaknuta :mrgreen: al sam si dobra.
Njegujem i nutrinu i vanjštinu, ne mogu zamislit da sam dlakava od listopada do svibnja jer MENI je to onako fuj, neuredno. Ne kažem da se pri tom ne volim, al ne volim dlakave noge i dlakavo međunožje, ono ne volim ja, briga me šta drugi misle.
Kad sam u nekim razgovorima s neistomišljenicima, nije mi problem reći što mislim. Šta ja znam, ne žrtvujem se baš :mrgreen: (inače ne volim tu riječ, al dobro)
Mislim da je ta "društvena (ne)prihvatljivost" izražajnija u manjim sredinama kao kod Flopice.
Jelena,
ja jutros obukla neku haljinu jer imam važan sastanak, haljina je poslovna, al tek sam jutros na izlazu iz stana skužila da je cijeli pedalj iznad koljena. Mislim se možda nije dužina primjerena gospođama u 40-ima, al ja se ne smatram nekom "gospođom" nego više otkačenom gospođicom. Naravno da sam takva došla. :-)
A ovo za grudnjake, ja volim bit nesputana, tako da mi se zna dogodit ljeti na moru da sam često bez grudnjaka vani (imam male cice), a bome volim bit i bez gaća :lool: beat that. Sad sam se outala.
Ono ljeti se otuširam, muvam se po apartmanu na moru, navukla neku ljetnu krpu na se, pa slučajno izađem van pred kuću sa susjedima popričat (a sin me pipka preko haljine/tunike i šapće: Mama opet nemaš gaćice" :lool: )
a znaju me vježbačice "bezgaćna" i trčim (samo šorc) jer imam osjetljivu kožu koju iziritiraju rubovi gaćica. :-)
razotkrila si se ti vec davnooooooo na drugoj temi ;)
kopromisi ne znam da li su ili ne ali sve vise ugađam sebi, a manje okolini.
sto se tice oblacenja, pocela sam malo vise obracati paznju na to, jer se sjetim s vremna na vrijeme kako sam u dvadestim gledala jednu tetu koja se ne primjereno oblaci svojim godinama. a ja sam sad u njenim.
depiliram se redovitije sad nego prije xy godina. jer mi dlake sve vise smetaju.
Pa da. I bila si s Balkana (ali zapadnog! :lol:). I to odgovara onim stereotipima s druge teme. Mogla si biti još iz Poljske ili Rusije. Da si došla s BMW-om, bila bi 100% iz Rusije :lol: Ja se ne volim isticati pa se pokušavam maskirati u okolinu. Osim što se tamo preporodim, jer to i jesam ja.
Ja sam sebi dosta vjerna i trudim se biti. Doduse kao i vecina parcijalnu prilagodbu na vanjske okolnosti primjenjujem- dakle necu doci u tajicama i crop topu na posao. Grudnjaci i bradavice me ne tangiraju. Nosim, kako je jedna moja frendica rekla, gazice, a ne grudnjake, ali to me se fakat ne dotice.
Ono sto mene frustrira, a spomenulo se puno puta na temi, je ta depilacija. Jer si nisam lijepa neizdepilirana, a s druge strane mi ide na zivce da je tako. Jer ta depilacija je totalno nametnuta kategorija, pa svi, skupa sa mnom, trosimo lijepe novce da bi si bili lijepi, jer smo se dogovorili da su najljepse noge bez dlaka.
Onda nekad iz pokusaja da napravim kompromis sa sobom hodam neizdepiliranih pazuha podrzavajuci stereotip o dlakavim feministkinjama.
Ahahahaha, ja kad kazem neizdepilirana, mislim na sve dlake koje se na tijelu uklanjaju. Dakle zimi sam dlakava feministkinja, a ljeti pripadnica Linoleum kluba. Nije da se nešto zamaram time, ali pitam se ponekad jesam li podvojena ličnost.
Je, jos ce i on reci da je godinama sutio jer nije imao primjedbi.
Ja sam baš previše opsjednuta tim dlakama. Ne mogu čak ni dlake na rukama podnijeti. Na svojim, jel. Ni zimi ni ljeti ni ikada. :lol:
Vjeverice ispod ruku su mi totalno neprihvatljive.
Ono, digni ruku da ubacim ljesnjak.
Optimist :lool:
meni su dlake na rukama zadnja linija obrane
isto ko sasa što kaže, internalizirala sam taj "dlakavo je ružno" na uvriježenim mjestima, a teoretski smatram to krivim
imam prilično dlakave ruke i tu su mi ok, a ponekad dobijem neke hintove da bi tu valjalo intervenirati
i onda se mislim "e neću! ako i ruke počnem depilirat postat će mi to normalno i dlakave će mi postat ružne i onda je teško nazad"
da, snaga te indoktrinacije je nevjerojatna
isto vrijedi i za "ljepotu" tijela, pa ćemo tako svi skupa reći da nam nikome ne smeta kada netko ima koju kilicu više ili je malo premršav, ali nam je svima ESTETSKI ljepše vidjeti lijepo isklesana tijela, dakle to je vrlo SUBJEKTIVNO, samo se eto poklopilo da 90% populacije ima istu percepciju ljepote, nema nikakve veze sa nametanjem prihvatljivog izgleda
Paaa, isto vrijedi i za mene, ali s godinama imam sve manje dlaka...Nisam u opasnosti da mogu napraviti ovo http://static-folder.dnevnik.hr/imag...4711/image.jpg
Inače, postoji već odavno i pokret protiv depilacije: https://www.index.hr/magazin/clanak/...gu/760171.aspx
ah, riri, i kod mene su ruke pale
I kod mene. Zao mi sto nisu kad i ostalo.
Meni su oduvijek bile ruzne dlake na rukama, pokusala sam im tepati ne bi li ih prigrlila, ali onda je dosao ipl i nasem jednosmjernom tepanju dosao je kraj.
#metoo
Ja svoje dlake na rukama upce ne primjecujem
Ako cemo iskreno ne primjecujem niti tuđe. Mozda bi ih primjetila da su posebno , iznadprosjecno dlakave .
A radim u kratkim rukavima sa klijentima cije ruke imam u neposrednoj blizini.
Isto tako ne primjecujem dlake na prsima muskarcima na plazi. Osim ako su mozda dlakavi iznad prosjeka.
Dakle, apsolutni nemam emocija prema dlakama.
Jest, noge i bikini zonu sredim ljeti , ali zimi zivim mirno u dlakavoj ili linoleum fazi , ovisno o raspolozenju i potpuno mi je jasno da je to nametnuti standard ljepote.
Ma sto ljepote?! U zadnje vrijeme to postaje nametnuti standard higijene za oba spola sto mi je debelo pretjerano.
U nekim krugovima je drustveno neprihvatljivo ne koristiti filere i botoks.
U Americi je drustveno neprihvatljivo ne ispraviti svaku ( pa i najmanju ) anomaliju u izgledu zuba. Tamo svi imaju iste zube. Njima su Evropljani vjerojatno apsolutni primjer nemara ako ostave mali razmak izmedu prednjih jedinica ili nesto slicno.
Japansko iscrtavanje obrva postalo je u zadnje vrijeme nesto sto se mora obaviti ...i tako.
Ima toga more sto se izgleda tice.
A gdje su samo druge , vaznije stvari...
Još malo bit će nehigijenski nemati umjetne nokte :-/
Hahaha, baš :D
ja imam bujne dlake
od kose pa nizbrdo
i ruke depiliram vec godinama
uvijek su mi smetale te dlake, a posebno ljeti kad imam super glatke sjajne noge i onda ih zagrlim sa tim majmunskim rucicama :aparatic:
ne depiliram ih redovno zimi, ali ako imam ikakvu vazniju prigodu, odose i one
i lako bih ja sta depilacija kosta, ali sta boli!
moram si kupiti ipl
baš sam htjela pitati konkretno koji preporučujete ipl. gledala sam philipsove i kupila bih djetetu, ja sam ćosava.
ja imam ipl ali zadržat ću majmunske ručice, onda se osjećam pomalo ko one aktivistice što se slikaju na instagramu s dlakavim nogama, samo light verzija :mrgreen:
ja više ne znam na kojoj sam temi na dlakama, predrasudama, kompromisima ..:lool: cirkus