ako nešto pušta boju, stavim na 15 min. program i operem samo to.
Printable View
ako nešto pušta boju, stavim na 15 min. program i operem samo to.
Zapravo koristim još samo 2 programa - šareno na 40 i bijelo na 60. I još pritisnem one gumbiće da se s 2h skrati na 1.
A nekad, bijesna što se roba množi nevjerojatnom brzinom, frknem sve boje i neboje zajedno na 40
Djeca, doduše, povremeno ne znaju otkud im toliko šarenih gaća i grudnjaka.
Po jedan komad odjeće stavim u mašinu ako na njemu piše da se pere ručno, pa onda imam onaj program koji kao pere ručno.
A ove što puštaju boju nemam puno, zalomi se jedan u godini.
[QUOTE/]
sad mi samo recite da i badice perete u masini[/QUOTE]
nego kako nego u masini. i to 3x tjedno. cak i skin. kad se uniste kupim novi
Nemam male djece i nemam flekova osim po kuhinjskim krpama, a to me ne dira.
Grudnjake i badiće perem na kratkom programu za osjetljivo rublje.
Na ruke perem samo na moru jer tamo nemam mašinu. I to samo badiće i neophodne stvari.
Grudnjaka 70- 75 A ima prekrasnih u Reservedu po 50 kn na sniženju.
Kupila sam kćeri nekoliko.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Badiće uništi sunce, sol, smola na koju sjedneš ili stihena, klor a ne vešmašina
Koji popis? Onaj sa linka? Ne radim ja prema tome, nisam ga baš pravo ni pročitala, to je bio samo primjer da pokažem Aniti kako izgledaju ti popisi.
Ako misliš na ono što sam pisala, pa moram to sve napraviti. :lool: Mislim, ne mogu pustiti da se nakupljaju dlake od psa do ne znam kad. Ili prašina. Ili suđe. I onda mi je lakše potrošiti 20 min dnevno na to, nego jednom tjedno pa na duže. A iskreno, malo sam i bakteriofob. :lool:
Koristim samo 2 programa,
40 stupnjeva pamuk sa sušenjem (to mi je za sve boje odjeće, ali sam toliko ipak savjesna da ih dijelim na svijetlo, tamno i crveno)
40 stupnjeva brzi program bez susenja (sport i stvari koje su na knap pa da se ne stisnu preveć ako su kceri jako drage, tenisice, jakne...)
Ne primjecujem neke mrlje nakon pranja iskreno govoreci, osim na kuhinjskim krpama (izgleda da im je onih 40 malo premalo ali ne vidim smisla zbog par krpa ostalu svijetlu odjeću izlagati višim temperaturama :mrgreen: ) I to s jednim jedinim detergentom - neki Ariel u prahu za mašinu, stavim pola do trećine preporučene količine, medic rinse i 1400 centrifuge za sve, pa što preživi preživi - za sad je sve preživjelo
A ti posteljinu ne peres gace i majce?
Ja u mašini operem čak i ležaljke za plažu,one spužvane.Sve,baš sve perem u mašini.I grudnjake,najlonke,i to bez zaštitne vrećice.Tenisice isto.
Pa rekoh da ništa ne perem na 90. Nema potrebe. Čemu trošiti struju i uništavati robu kad je i ovako čisto :?:
Ali ontopic, otvorila sam onu linkanu temu i nasla što sam tad pisala. U medjuvremenu smo iz 56 prešli u 160m2 a teta spremacica nas je napustila (čuvanje unučadi joj je vaznije) pa smo i tadašnje niske kriterije još više snizili :mrgreen: Ajd bar su djeca starija (7 i 10) pa metu, brisu podove, prasinu, stol, sudje raspremaju sto mogu. Imamo neki raspored ciscenja kojeg se ne drzimo bas doslovno ali usprkos tome jos uvijek smo zivi i zdravi :lol:
PS moj zadatak je veš pa pišem o njemu. Mm pretežno kuba pa tu nemam neke inspiracije pisati po tim temama. Sud je rješavamo zajednički a nitko ne pegla
ah
kao u lijepa forumska vremena
hocemo doc do kupanja i tusiranja sudja?:mrgreen:
potaknuta slicnom temom prije puno godina oprala sam tenisice u masini
jednom
shvatila sam da bolje prljave nego unistene
a i bila mi gadljiva masina poslije
a i same tenisice kad se pseca govna iz dubini ripni lijepo rasporede po platnu tenisica
ni krpe od poda ne perem u masini
imam 5 krpa
necu vrtit masinu od 8 kg za 5 krpa
a i nije mi za stavit skupa krpe od poda sa magicnim od kupatila i namjestaja
za to skupljam vodu od iskuhavanja bijelog
kog perem ne 90
sto MM sizi
na skupljanje vode, ne na pranje na 90
ali mi je jednostavno zao svjezeg dasha i ciste vode za krpe od poda
napisala sam da sam neuredna i lijena i ne peglam
kad vec ne peglam donje rublje mora ic na 90
ili 40 ono bas tamno (roza, svijetlo obojano ide na 90) al sa sredstvom za dezinfekciju
Mislim da je iduće koliko često mijenjate rucnike :mrgreen: Ljeto je, spojeni praznici, oprala sam napokon zimske jakne danas da ih spremim na tavan pa sam puna domacinske inspiracije :lol:
Inače tenisice u veš mašinu sam samo jedne uništila, kad sam ih išla malo prosusiti u susilici. Srecom samo jedne, djecje. Od onda ih susim polagano u sobi i sve 5.
ja ih stavila u vrećicu za pranje i uništila 3 odjednom. bili su presavijeni i nekako su se posložili na način da je pretpostavljam žica zapela između gume i bubnja. prvi je imao na obje košarice rupu veličine dlana, taj mi je naravno bio najdraži i model koji se naravno više ne proizvodi. drugi malo manje, a trećeg sam pokrpala i nosila po doma.
Šteta cca 1000 kuna. ako nisam počela plakat... to je bilo prije 4 godine i od onda fino na ruke. Isto Sirius kategorija
Nisam si skupi grudnjak kupila nikad pa ni tad.
Vjera mi brani potrošiti hrpu love za donji veš.
Otkriće su mi grudnjaci iz Kika i Lidla po 40 max 60 kn.
Povoljni, a dobri pa ako se i ošteti nije mi žao.
Imam samo jedan Liscin iz outleta za 120 kn i taj mi je za odlaske doktorima.
Znam da zvučim ko baba, ali tako je.
Prošli tjedan sam uletila monako usput u Anitin dućan u Jurišićevoj i pitam prodavačicu ima li što povoljno i pamučno za mene.
I krene ona vadit par modela iz kutija jer nemaju izloženih.
Pitam za cijenu.
Od 450 kn na više.
:lol::lol:
Hvala, to nije za mene.
I sad krene ona meni objašnjavati i uvjeravati me kao se to isplati.
Ne, meni se ne isplati.
Nije da nemam, nego - ne dam tolike novce za komadić krpice.
Zaboga, to je veš.
Nešto što svakodnevno mijenjam, nosim i perem i ne želim drhtati nad tim i imati veš skuplji od cipela.
Ne razumijem sto je tako komicno u cinjenici da osoba sa velikim grudima koja nosi kosarice vece od F ( da postoje H,G, I...) mora kupovati skupe grudnjake u specijaliziranim ducanima ili preko interneta jer ne moze naci grudnjak svoje velicine? ! Mislim, totalno sam zbunjena sto je tako zabavno u tome? Posebno ako pri tome jos ima uska leda pa mora uz takvu kosaricu naci obujam 75.
Tako bi ja mogla reci nekoj visokoj zeni sa velikim stopalom broja 45 npr. da meni vjera brani kupovati skupe cipele. Lako mi vjera moze to braniti kad nosim br. 38 pa mogu birati sto mi srce zeli.
Uh dosla citat sta ima o brzom ciscenju a one na cicama hehe :D
Sirius, pjeniš se bezveze.
Ja imam košaricu E, tako da...
Al ste sisate :mrgreen:
Samo se hvale :)
Upoznata sam s problematikom jer imam dve frendice te veličine. Ja bih mogla i bez grudnjaka da me nije sram
Pa kad košta.
Mislila sam na ovo što si pisala, znam za one popise s linka.
Silly, na 90 perem bijeli, samo radi bubnja, da njega malo properem na višoj temperaturi.
Anita, ja ti stvarno ne mogu pomoći, jer nisam cistunica i ne želim trošiti svoje vrijeme na to.
Ovdje sam pokupila foru sa tuširanjem kupatila, eto to mi je bio jedan od korisnijih savjeta.
K? K?!?
Pa koje je krajnje slovo?
Meni bi trebao 100B, ima li takav? :joggler:
I ako je netko vidio slamnati šešir 60, preporučam se :roll:.