Taj sam i ja pogledala.
"Kročit ću u novu realnost..." Zbogom pameti. I to ljudi plaćaju... :facepalm:
Printable View
Betty, to mi je metafora da ti kažem na koji način smatram sve ljude posebnima.
Ako gledamo sebe i svoj život (jedna puzzla) u svijetu (cijela slika, složene puzzle), jednako smo važni i posebni kao i bilo koja druga osoba jer svi zajedno stvaramo savršeni svemir (svaka puzzla je jednako bitna jer ako izvadiš jednu, to više nije ta slika).
Vjerujem da svoja iskustva biramo prije rođenja, dok smo još nefizička bića. Koga zanima više o tome, može pročitati knjigu Razgovori s Bogom.
Velika je zabluda da ljudi koji sebe smatraju pozitivnima cvrkuću po cijele dane. Naravno da ne. Svima se događaju i dobre i loše stvari, bit je u gledanju na njih. Meni osobno je lakše gledati na neke stvari iz svog života na način da su tu zbog mog osobnog rasta i iskustva i da sam ih sama izabrala dok sam još bila duša, a ne čovjek. Nekome je lakše misliti da je rođen pod nesretnom zvijezdom. Ako je on s tim u redu, super.
Kao što rekoh, vibriraš svakako. :) Tako da ne znam kako da ti odgovorim na čemu vibrirati, to je nešto što samo postoji, ne možeš birati da li vibriraš ili ne. Dakle ako se nečije dijete razboli od raka, ta osoba svakako vibrira. Evo pokušat ću ti dati odgovor na čemu POZITIVNO vibrirati. Zato što bi toj osobi i njenom djetetu bilo ljepše tako. Zato što će djetetu biti lakše ako se u bolnici druže i igraju, nego ako plaču i ako se cijeli dan pitaju zašto je baš njihova obitelj tako nesretna.
Ove situacije koje sam nabrojala u vezi sebe meni jesu bile STVARNO teške. Ako nekome nije realno teška situacija u kojoj je netko maltretiran od strane partnera, bit će dovoljno da zamisli svoje dijete u toj situaciji. Ili nek zamisli veliku glad u želudcu, a nema što pojesti dok ne nađe osobu od koje će posuditi novac. Tako da mislim da imam potpuno pravo pričati o teškim situacijama u životu.
Tanči, slažem se s tobom i sa tvojim pogledima na život. Jedino što ja malo (puno :mrgreen: ) više plačem.
Mnogo je puzli bez kojih bi slika ovog svijeta bila puno bolja.
Na svim temama. I možete vi slobodno izravno reći što mislite, nisam ni ja vruća kaša, ni vi mačke. :mrgreen:
Magriz, ti govoriš istu stvar koju ja govorim ali si nekako uvjerena da ja govorim nešto drugo. :lool: I sama sam rekla da mislim da nitko nije sposoban ne brinuti se. Ni ja ne očekujem ishode potpuno ravno. Evo ti opet primjer. Jutros vadim betu. I strah me zbog prethodnog iskustva. I ulovim sebe kako mislim što ću sad ako bude loša, pa guglam kolika treba biti, pa iskustva pa ovo ono.. I odjednom mi klikne da je beta trenutno upravo onakva kakva jeste i da ja tu ne mogu ništa, ali da mogu recimo to vrijeme provesti u slušanju muzike, u pričanju s nekom simpatičnom curom iz čekaonice itd. Da mi bude ljepše. Jer se JA bolje osjećam s pozitivnim mislima nego s negativnim. I beta je super. Ne jer sam ja pozitivno vibrirala nego jer jednostavno tako jeste, a pozitivne vibracije su pomogle meni da se bolje osjećam.
I ja ne želim nikome nju preporučiti, mene je samo zanimalo jel još netko tako živi. Iako želim svima preporučiti da prouče zakon privlačenja, nije uopće bit u A.B. :)
Ali istina je to i u realnosti - to ti je slično kao i kad urlaš za vrijeme poroda. Kažu ti, a i sama znaš, da je to nepotrebno i kontraproduktivno trošenje energije. Bolje je tu energiju preusmjeriti na nešto korisno, samo nije to jednostavno. Isto je i s brigom - ako ne poboljšava proces rješavanja problema, onda je riječ o bespotrebnom trošenju vlastite energije. Aliii jedno je to primijetiti, a nešto sasvim drugo to usvojiti.
Ja baš mislim da treba brinuti, jer te inače život zaskoči. Znači, ako brineš do bola, onda ishod bude dobar. Nekad se uhvatim da ne brinem dovoljno, pa se potrudim da me recimo zaboli želudac od brige.
Ne znam što je to, neki obrnuti vorteks? Mislite li da imam šanse s ovom svojom filozofijom privući sljedbenike?
S ovime se slažem. I trudim se tako postaviti prema stvarima van mog utjecaja. A i prema onima na koje imam utjecaj. Ne paničariti nego utjecati.
Ne sjeda mi ovo privlačiš što vibriraš jer ne vjerujem da svemir tako funkcionira. Što se dogodilo, dogodilo se. Vibriranje mene u iščekivanju rezultata neće utjecati na već gotov događaj. A ni na onaj koji će se tek dogoditi.
I naravno, čestitam na beti :)
ja sam nakon one izjave o liječenju depresije odlučila pogledati njen video s pretpostavkom "novinari svašta izvrću".
I nisam uspjela pogledati cijeli, ali sam hrabro pogledala po nekoliko početnih minuta 3-4 videa.
Ne smatram se pesimističnom osobom. da me AB ide analizirati vjerojatno bih visoko vibrirala, ali apsolutno podržavam onu tužnu za nadriliječništvo
Meni je to prestrašno.
Na razini Pernara koji liječi gripu C vitaminom
U njenu polu obranu, velik je broj ljudi koji na psihijatrijske bolesti ne gleda kao na bolest, nego "sami ste si krivi, trgnite se, vibrirajte pozitivno" stanja.
Jest da ona na tome mlati pare..
Al mnogi tako gledaju i na reproduktivne bolesti...
Ne, ja uopće ne mislim tako, da se neću razočarati. Ja mislim da Svemir pazi kad nismo na oprezu i onda nas zaskoči lošim stvarima, a kad pazimo i brinemo i predvidimo svaki negativan ishod, onda se Svemiru jednostavno ne isplati poslati nam loše ishode jer bi to bilo previše očito. Imam jako puno primjera iz života koji dokazuju da je ova moja teorija potpuno točna!
ako sam dobro shvatila, ti Riri zastupaš filozofiju po kojoj je sve unaprijed predodređeno (kažeš da iskustva biraš prije nego se rodiš)
jesam li dobro shvatila da u tom slučaju vibriranje služi samo zato se osjećaš ugodno, odnosno da se odmakneš od negativnih osjećaja?
malo mi zvuče oporečne te dvije teze - jedna o tome kako se vibriranjem privlače dobre stvari i ta teza da je sve već zapisano (još prije nego se rodiš)
ne kužim čemu služi to vibriranje izuzev da se opustiš
ma mima je sarkastična
barem ju ja tako shvaćam
Meni stalno predlazu da otvorim biznis ko Ana, tvrde da bih imala imala poprilican broj sljedbenika.
Samo meni vjera brani da zaradujem na prodavanju magle, tako da nista od toga.:drama:
Ja sam Riri na drugom topicu savjetovala da bi i ona trebala napraviti upravo to - upustiti se u biznis.
S druge strane, ne mora to biti prodavanje magle ako se postave jasne ograde što to jest, a što to nije - to je onda više kao prodavanje organizacije načina života, odvajanje bitnog od nebitnog itd. a ne zamjena za klasično liječenje teških bolesti. Ne znam za AB, ali većina ozbiljnih autora u svojim motivacijskim knjigama navodi upravo to "slušajte svog liječnika", e da im danas sutra nečiji odvjetnici ne bi zasjeli za vrat.
S ovim je smajlićem ispalo ko da se rugam Lili kad sam napisala "skroz je drugačije", a ja samo ne mogu lako objasniti svoj optimizam-pesimizam stav. Recimo da hodam s 4 noge (četirima nogama) po zemlji i da bolje uzgajam optimizam za tuđe vortkekse. Možda bih se mogla udružiti s Mimom, da naizmjenično snimamo za yt, privukle bismo širu publiku. Ja dižem, a ona spušta.
Vidim da nije teško, ni frizuru ne moraš imati, samo pospremiš trosjed u pozadini.
Mima, pa onda čekamo youtube kanal! :lool:
Betty, služi odmaku od negativnog, opuštanju ali i ulazu u paralelne realnosti koje su na višoj razini. Mislim, nisu te paralelne realnosti neka misterija, ali mogu razumjeti zašto se ljudi rugaju s tim - jer zvuči tako. Recimo da si na ulici i nalaziš se na dijelu gdje možeš birati hoćeš li ići lijevo ili desno. Izabereš otići lijevo. Da si izabrala otići desno, to bi potpuno promijenilo tvoj dan. Vidjela bi nešto što na lijevoj strani ne vidiš, to bi ti izazvalo drugačije misli, možda bi i srela nekoga tko prolazi desnom stranom, a ne lijevom. To je paralelna realnost.
Sve ovo služi tome da u svakom trenutku radiš onako kako najbolje znaš, s punim poštenjem i bez očekivanja.
To vodi sretnijem životu, drugim realnostima i općenito boljem osjećaju. Jer iskustvo jeste zapisano, ali je ono općenito. Recimo doživjet ćeš iskustvo ljubavi. Ti svojim mislima i uvjerenjima, pa samim time i vibracijom odlučuješ o tome na koji način će se to dogoditi, odnosno u kakvoj realnosti. Mislim da je to ono što religije govore - slobodna volja.
Riri, zaista nemam problema s optimizmom, paralelnom stvarnoscu, svrhom i razlogom na Zemlji , visim smislom, zivotom poslje zivota i sl.
Stvarno nemam.
Imam problem sa komercijalizacijom istog u paket ko iz restorana brze hrane. Ali ne cudi me da ljudi to vole.
Zivi se brzo, kupuje previse, ljudi vole da im netko kaze kako da ispune praznine i nadu mir. Sve ima svoju cijenu.
Riri, da ti nisi ovdje radi nekog projekta na kojem radiš? Štajaznam, neki američki online studij sociologije s kolegijem
"Društvene mreže i forumi: teze i rasprave, oblikovanje mišljenja i utjecaj na stvaran život."
Ha, što kažeš? :mrgreen:
Potencijala svakako imaš :alexis:
ok, sve mi je jasno, imam samo jedno pitanje još
ako je netko sljedbenik vortex filozofije (ima li neki drugi naziv za to?), onda on ne može istovremeno biti i katolik?
Čoksa,
Ne brini, shvatila sam da se ne rugaš. :-)
očekivala sam takav odgovor, jer sam ga zapravo već čula od katolika
zapravo je ista stvar - bog odlučuje ali ti je dao slobodnu volju (ili iluziju iste)
vibriraj/moli i bit će ti dano
ako ti nije dano, onda sigurno postoji razlog za to, ali mi ga ne razumijemo jer nam nije dano da razumijemo/nismo još na toj razini
loše stvari koje se dogode se isto uklapaju u tu sliku jer nam je to poslano kao kušnja ili prilika za učenje/sazrijevanje/rast
pa ako si još prije rođenja odabrao živjeti u Somaliji i još kao žena, eto gomile prilika za iskustva i to ne tako općenitih, dapače, vrlo konkretnih
super su mi te filozofije u kojima se sve može riješiti nekim općenitim odgovorm
sve je to samo mazanje očiju i zaštita od istine, a istina je da je život besmislen i nasumičan
a pri tome ne želim reći da život nema smisla
Hahahaha Čokolado, nisam života mi! :lool:
Tangerina, ne znam. Moraš pitati nekog katolika haha.
Betty pa to nam je sve jako individualno. Da ja vjerujem ovako kao što kažeš, da je istina da je život besmislen, umrla bih od tuge za 10 dana. Meni jednostavno treba smisao. I uopće ne želim druge uvjeriti u svoje razmišljanje, ja ga samo iznosim.
Ne pokušavam je ja staviti u rang s tim, samo kažem da se onda sve može promatrati na taj način. Osim toga i uzimanjem lijekova pristajemo na sve one nuspojave, pa tuži li netko farmaceutsku industriju ako dobije nuspojavu od neke tablete? Naravno da ne tuži, ni ne može kad sve piše na uputama. Samo hoću reći da je i to rizik.
U svakom slučaju, topic je zabavan. Ne možemo se požaliti da je uz Riri dosadno. A i kamo bi to otišlo da se svi slažemo???
Coksa, Mima https://youtu.be/PjPkwLL77Jw